Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; Assumption, LA; East Baton Rouge, LA; Iberville, LA; West Baton Rouge, LA.

17 May 2024 05:20:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Baton Rouge, LA; West Feliciana, LA.

17 May 2024 05:20:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, ND.

17 May 2024 05:20:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; East Baton Rouge, LA; East Feliciana, LA; Livingston, LA; St. Helena, LA.

17 May 2024 05:20:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 May 2024 05:20:24

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA.

17 May 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Edwards, TX.

17 May 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Landry, LA; St. Martin, LA; Vermilion, LA.

17 May 2024 04:47:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barnes, ND; Cass, ND; Steele, ND.

17 May 2024 04:47:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sutton, TX.

17 May 2024 04:47:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA; Vermilion, LA.

17 May 2024 04:47:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Baton Rouge, LA; East Feliciana, LA; Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Baton Rouge, LA.

17 May 2024 04:47:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cameron, LA; Vermilion, LA.

17 May 2024 04:20:42

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cameron, LA; Vermilion, LA.

17 May 2024 04:20:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crockett, TX; Sutton, TX.

17 May 2024 04:20:41
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 november 2011, 13:12 uur | Bericht #303183
'Kans extreme storm op pakjesavond zeer klein'

De kans op een zeer zware storm op pakjesavond is zeer klein. Dat verwachten meteorologen van Weeronline. De potentie voor de storm is aanwezig, maar het scenario wordt waarschijnlijk geen werkelijkheid. Dinsdag deden in verschillende media verhalen de ronde over een storm met orkaankracht op 5 december. "Boosdoener van alle spookverhalen is het Amerikaanse weermodel GFS. Dit model berekende gisteren een zeer zware storm op de Noordzee voor Sinterklaasdag", aldus Weeronline. Volgens de meteorologen komen andere weermodellen niet verder dan windkracht zes tot acht. Weeronline verwacht verder dat de maand december begint met wisselvallig weer en veel wind. Op de eerste dagen van december valt meer regen dan in de hele novembermaand. Woensdag bleek uit cijfers van het KNMI dat de novembermaand van dit jaar de droogste was in ruim honderd jaar. Gemiddeld over het hele land viel negen millimeter neerslag. Normaal is dat ongeveer 82 millimeter. Tot nu toe was de november van 1920 met elf millimeter het droogst.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 november 2011, 17:19 uur | Bericht #303306
We ruilen zonnige herfst in voor regen en (storm)wind

Na de uitzonderlijk milde en zonnige herfstmaanden oktober en november begint december met enkele bijzonder herfstige dagen: er staan veel regen en stormachtige wind op het programma. Zondag gaat het zelfs echt stormen, vooral aan de kust. Vanaf begin volgende week zouden de temperaturen ook langzaam zakken, de voorbode van een echte winter? In Schotland hebben ze hun herfststorm overigens nu al te pakken met zelfs een tornado. Vandaag genoten we van de laatste mooie en milde herfstdag, helemaal naar het beeld van de voorbije twee maanden. Vannacht komt er echter heel abrupt verandering in ons weer. December begint dan ook stormachtig. Vanuit het westen komt een depressie op ons af en is er dan ook echt herfstwseer op til: veel regen en stevige rukwinden tot 70 kilometer per uur worden dan ons deel. In de loop van vrijdag komen er wat meer opklaringen, maar in de loop van zaterdag wordt het weer opnieuw slechter. Ook dan wordt intense regen verwacht. Sven Nys zal het graag horen, maar voor heel wat mensen zal het wennen worden.

Felle windstoten

Zondag wordt het dan helemaal herfst. Volgens het KMI begint de dag nog meestal droog, maar in de namiddag en avond bereikt een heuse stormdepressie vanop de Noordzee en de bijhorende regenzone ons land waardoor het fel gaat regenen. De wind wakkert hierbij aan en wordt tegen de avond vrij krachtig tot krachtig, aan zee zeer krachtig, met felle windstoten. De eerste herfststorm is er dit jaar heel laat bij, maar zou weleens gemeen kunnen uithalen.

Tornado

Wat zo'n storm kan aanrichten, daar kunnen de Schotten over meepraten. De voorbije dagen werd het noorden van de Britse eilanden geteisterd door hevige regenval met enorme overstromingen tot gevolg (zie video's hieronder). Een taxichauffeur werd verrast door het kolkende water en moest op het dak van zijn taxi klimmen. Scholen werden ontruimd. Er woedde zelfs een heuse tornado die een 84-jarige vrouw in het ziekenhuis deed belanden.

Winterprikje

Maandag komen we terecht in rustiger weer met een wisselende bewolking en hier en daar nog enkele buien, die op de Ardense toppen een winters karakter kunnen aannemen. Het waait dan vrij krachtig. Een eerste winterprikje, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat de winter volgende week echt zal doorbreken. Nog even de vinger aan de pols op dat vlak.

Bron: HLN | Gewijzigd: 30 november 2011, 17:19 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 november 2011, 23:57 uur | Bericht #303499
Atsma wil water anders geleiden om droogte

Nederland moet rekening houden met meer droge periodes in de toekomst en daar de waterhuishouding op aanpassen. Dat stelt staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA).

Woensdag bereikte de waterstand in de Rijn een laagterecord. Bij Lobith stond het water woensdag 6,89 meter boven NAP, een centimeter lager dan het oude laagterecord van september 2003. De lage waterstanden zijn ontstaan doordat het de afgelopen tijd weinig geregend heeft. Ook afgelopen voorjaar en aan het begin van de zomer was het erg droog.

Atsma denkt aan het anders geleiden van water, om ervoor te zorgen dat er genoeg zoet water in voorraad blijft, zegt een woordvoerder van zijn ministerie woensdagavond.

De lage waterstand leidt momenteel volgens Rijkswaterstaat overigens nauwelijks tot problemen. Alleen de scheepvaart ondervindt op sommige plekke hinder. Schepen kunnen minder lading meenemen. Bedrijven zetten daarom meer schepen in, waardoor de wachttijden bij sluizen oplopen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 december 2011, 13:54 uur | Bericht #303620
Delfland verlaagt waterpeil wegens verwachte regen

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het waterpeil in de grotere sloten en vaarten met 10 centimeter verlaagd tot 53 centimeter onder NAP. Ook is de open verbinding van het water van de Schie met de grachten van Delft afgesloten. De maatregel is nodig vanwege de verwachte regen. Tussen vanmiddag 12 uur en morgenochtend 12 uur wordt 30 tot 45 millimeter regen verwacht.

Bron: Westonline | Gewijzigd: 1 december 2011, 13:54 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 december 2011, 09:36 uur | Bericht #303818
Scheepvaart IJssel stil door vastgelopen tanker

De scheepvaart op de IJssel heeft vanaf middernacht negen uur stil gelegen nadat bij Olst een binnenvaarttanker was vastgelopen. Volgens Rijkswaterstraat was de tanker met 1000 ton benzine te zwaar beladen. Het water in de IJssel staat laag. Er is bij een Wijhe een diepgang van 2 meter, de tanker is 2,26 meter diep. Het lukte een sleepboot vlak voor half tien om de tanker vlot te trekken. De tanker ligt nu aan de kant, waar een deel van de benzine wordt overgepompt. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 december 2011, 12:00 uur | Bericht #303861
Hinder op IJssel door vastgelopen schip

De scheepvaart op de IJssel ondervindt vrijdagochtend hinder van een te zwaar beladen schip dat in de nacht van donderdag op vrijdag bij het Overijsselse Olst vastliep. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat laten weten. De binnenvaarttanker, die was geladen met duizend ton benzine, liep rond middernacht vast. Rond 09.30 uur werd het schip naar de kant gesleept om te worden leeggepompt. Daardoor kunnen andere schepen er niet goed langs. Ze moeten de tanker onder begeleiding van Rijkswaterstaat een voor een passeren. De overlast duurt in ieder geval de hele ochtend. Rijkswaterstaat kon nog geen precieze indicatie geven.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2011, 16:31 uur | Bericht #303930
Onderzoek naar vastlopen binnenvaartschip bij Olst

Rijkswaterstaat en het korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaan een onderzoek doen naar het vastlopen van een Duits binnenvaartschip op de IJssel bij Olst. Het schip liep in de nacht van donderdag op vrijdag vast, vermoedelijk omdat het te zwaar beladen was. Het scheepvaartverkeer op de IJssel is tijdelijk gestremd geweest. Het schip kon vrijdag aan het begin van de middag weer verder varen, nadat een deel van de lading in een ander schip was overgepompt.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 december 2011, 12:36 uur | Bericht #304137
Herfst op één na warmste in UK

Deze herfst was de tweede warmste sinds 1910, heeft de Meteorologische Instituut gezegd. De gemiddelde temperatuur in het Verenigd Koninkrijk was 7,0 °C (32,4 m), net onder het record in 2006 van 11,39 °C. Het was de tweede warmste november in het Verenigd Koninkrijk als geheel, hoewel in Schotland het de warmste was, sinds de start van de dataverzameling in 1910.

Dan Williams van het Meteorologische Instituut zei, dat het veroorzaakt werd door de zuidelijke winden, die warme lucht van continentaal Europa meevoert. 'Het komt gewoon neer op natuurlijke variabiliteit,' zei hij. "Het is erg moeilijk om iets op regionale schaal, zoals klimaatverandering toeschrijven. Hier in het Verenigd Koninkrijk krijgen we variaties in weer van de ene dag op de volgende, één week naar de volgende. Hoewel de drie warmste jaren in het laatste decennium waren, de vierde en vijfde waren in 1949 en 1959. Wanneer de wind wijzigt en koude lucht van de Noordpool brengt, zal weer zeer snel veranderen, dat is waarom we koude temperaturen in Schotland voor zondag en maandag voorspellen."



Extreme gebeurtenis
De gemiddelde temperatuur in het Verenigd Koninkrijk in November was 5.4 °C, die net voor het record van 8,8 °C. kwam. In Schotland was het gemiddelde temperatuur 4.8 °C, het vorige record hoge was 4,7 °C was ook in 1994. Engeland, Wales en Noord Ierland beleefden de op één na warmste herfst sinds de start van de dataverzameling. Het Meteorologische Instituut gebruikt zowel de overdag hoogte- als de dieptepunten van de nacht om het gemiddelde te berekenen van de temperaturen. Het moet opgemerkt worden, dat de minimumtemperaturen deze herfst mild zijn geweest. Voor het VK geldt, dat het de zachtste herfst was, net als in 2006.

Dhr Williams zei, dat de warme herfst niet van invloed is hoe de winter gaat verlopen. Hij voegt toe, dat het meteorologisch bureau onderzoek doet naar de manier waarop regionale weergebeurtenissen en extremen beïnvloed worden door de klimatologische veranderingen. Echter één warme herfst is geen extreme gebeurtenis.

©Onweer-Online
Bron: BBC
| Gewijzigd: 7 februari 2017, 15:04 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 december 2011, 12:14 uur | Bericht #307367
Nieuwe stormen op komst

Het stormachtige herfstweer houdt ook de komende week aan. Wolken, regen en wind bepalen voorlopig het weerbeeld. Dinsdag- en vooral vrijdagnacht kan de wind uitgroeien tot een storm. Daarbij krijgen de noordelijke kustprovincies en de Randstad het het zwaarst te verduren. Vrijdag is zelfs een zware storm mogelijk. De winter lijkt door het herfstweer nog ver te zoeken. Het natte weer volgt op een week waarbij Nederland vooral woensdag en donderdag te maken had met harde wind. De windstoten bereikten lokaal snelheden tot boven de 100 kilometer per uur. Het stormachtige weer is volgens Weerplaza een teken dat de winter dichterbij komt. Koude lucht botst op de oceaan tegen warme lucht uit het zuiden. Deze grote temperatuurverschillen zorgen voor de stormen die zich de komende weken over Europa verspreiden.



Noord-Europa
De afgelopen weken hebben vooral Noorwegen, Denemarken en Schotland te maken gehad met flinke stormen.
Waar in Nederland alleen lokaal windkracht 9 werd bereikt werd daar windkracht 11 gemeten. De komende week verschuift het zwaartepunt naar Ierland, Engeland en het kustgebied van Bretagne tot aan Denemarken.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 11 december 2011, 12:16 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 december 2011, 15:00 uur | Bericht #281549
Herfstweer kan ochtendspits dinsdag hinderen

Weggebruikers moeten dinsdag tijdens de ochtendspits rekening houden met overvloedige regenval en zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Dat meldt Weeronline maandag. ''Aan de kust staat een stormachtige wind, kracht 8. Ook vrijdag lijkt de winter ons te trakteren op stormachtig weer, luidt de verwachting van Weeronline.

Weerbureau Meteoconsult laat op de website weer.nl weten dat vrijdag een serieuze storm kan opsteken met windkracht 9 tot 10. ''En waarschijnlijk wordt het een storm die van enige duur is, dus niet na bijvoorbeeld een uurtje weer gaat liggen'', aldus Meteoconsult.

Het KNMI doet het voorzichtiger. Het instituut rept op zijn website over veel wind, kracht 5 op vrijdag.
Volgens weeronline zou december een van de natste decembermaanden ooit kunnen worden. Er is al 60 millimeter gevallen, tegen normaal 70 millimeter over de hele maand.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2011, 07:57 uur | Bericht #311565
Geulen graven om water sneller te laten zakken in Terhole



Paul Bauwens is op zijn akkerland met wintertarwe aan de Hulsterweg bij Terhole druk in de weer een geul te graven. Lage plekken zijn onder water gelopen door de hevige regenval. Hoeveel er is gevallen, weet Paul niet. "Mijn regenmeter is overgelopen. Het is zeker honderd millimeter geweest." Geulen graven is zwaar werk. "Je zakt op den duur met je laarzen nog dieper weg dan je kunt graven." Wintertarwe kan wel wat hebben. "Maar het water moet geen dagen blijven staan. Anders verstikt de tarwe." Paul zag dat het water in de sloot door inspanningen van het waterschap al iets was gezakt. Woensdag gaat hij terug om te kijken of zijn graafwerk heeft geholpen.

Bron: PZC | Gewijzigd: 7 februari 2017, 15:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.381 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 88 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 88, lezen 3 mensen het topic "Tornado uitbraak op kerst in het zuiden van de USA?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden