Je bent me voor, maar hier begint het nu ook harder te waaien, een dikke 7.
Zie dat het er op Texel al een 9 is gemeten.
Giet neet!!
Bedoelde je niet 14-07-2010?
Inderdaad wel een historisch dagje.
Maar toch...
De laatste jaren krijgen we toch steeds meer te maken met lange droge periodes, en zwaardere en meer langdurige regens. Daarnaast ook steeds vaker warmer dan normaal.
Ben een leek, maar toch, zou dit niet te maken kunnen hebben met de klimaatverandering? | Gewijzigd: 14 juli 2011, 21:46 uur, door Richard--
Maar toch...
De laatste jaren krijgen we toch steeds meer te maken met lange droge periodes, en zwaardere en meer langdurige regens. Daarnaast ook steeds vaker warmer dan normaal.
Ben een leek, maar toch, zou dit niet te maken kunnen hebben met de klimaatverandering?
En veel meer wind, dat valt me ook op
Hier in Italië tegen de 30 graden met gisteren een enorm onweerscomplex. Droom maar even helemaal weg
Hopelijk wordt augustus beter want om de zomer al zo vroeg te moeten beëindigen is wel heel sneu
Deze dagen met zo veel regen zijn we waarschijnlijk niet meer gewent tegenwoordig.
Verkeerde topic, had hem eigenlijk in het zomertopic willen posten | Gewijzigd: 14 juli 2011, 22:06 uur, door Rayo
Tja, qua onweer, zo'n dag als 28 juni zie ik voorlopig toch echt niet zitten, het blijft in grote lijnen knudde. Wees maar blij dat je weg kan, ik moet het nog dik 4 weken uit zien te houden hier alvorens ik verzekerd ben van zon en warmte...
Overall is het reuze meegevallen in de omgeving Weert. Namiddag keek ik naar buiten en waren de straten nog droog. Echt laat in de middag begon er wat regen/ miezer te vallen. Nu in de avond is het bij tijd en wijlen echt gaan regenen.
Ik heb dit ook zo gemerkt. Ook toen het warm was vaak veel wind. Ik merk dit vrij goed omdat ik altijd naar het werk fiets, door regen en wind, door sneeuw en hitte.
En dat zijn slechts meldingen via P2000 en niet eens C2000.
Deze dagen met zo veel regen zijn we waarschijnlijk niet meer gewent tegenwoordig.
Zulke prut zomervakanties kan ik me ook nog levendig herinneren. Dus het is niet zo abnormaal
Ben zelf 14, dus weet weinig van de zomers van toen.
Maar kwam de regen vroeger ook in de vorm van zulke lagedrukgebieden?
Heb het idee dat dit soort situaties steeds meer voorkomen in NL (Bijv. de sneeuw van 18 december 2010)
Ook vandaag is het volstrekt antizomerweer geweest in ons land. Onder invloed van een hoogtelaag ontstond een kleinschalige maar venijnige storing die zich vanochtend van Groningen naar Noord-Holland verplaatste. Vanmiddag keerde de kwade genius (onder invloed van het naar Zuid-Zweden koersende hoogtelaag) weer op zijn (haar) schreden terug. Om 16 en 17 uur uur had Leeuwarden met 1002 hPa de laagste barometerstand. Rondom het laagje heeft zich een frontaal systeem gewikkeld (occlusiefront) dat vandaag vooral in het westen en zuidwesten ZEER veel regen veroorzaakte. Sinds middernacht staat de teller in Ridderkerk op 51, Hoogvliet 59, Loosduinen 60, Aarlanderveen 64, Stad a/h Haringvliet 79 en Zoetermeer (tegen 21 uur) op 90 mm. In Lelystad is maar 0,5 mm gevallen vandaag.
Verder zijn de luchtdrukverschillen aan de zuid- en zuidwestflank van de markante storing erg groot resulterend in een stormachtige noord- tot noordwestenwind langs de kust van Zeeland tot het westelijk Waddengebied.
In de Zaanstreek scheen vanochtend zowaar nog even de zon (oog van de storing) en Schiphol meldde 18,4, Berkhout 18,6º. Vanmiddag was het meest 13 tot 16 graden maar in Marknesse liep het kwik in de loop van de middag uit naar 18,6º. Gisteren brak De Bilt trouwens met een zeer povere 14,1º een datumrecord (was 16,5º in 1919). Ray Holwerda uit Rijnsburg merkte scherp op dat dit het eerste ‘negatieve’ datumrecord is voor juli sinds 1988. Toen op de 16de maar 14,0º.
Speciale aandacht gaat uit naar het windveld. In de kern van de storing bewoog haast geen blad, elders (boven land) een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west. In de kustgebieden waait de wind uit richtingen tussen noordwest tot noord en is hard tot stormachtig. Hoek van Holland rapporteerde al rukwinden tot maar liefst 105 km/uur. Ook in het rivierengebied veel wind.
De komende nacht overal een, afnemende, noordwestenwind. Verder eerst nog regen, later wordt het in het zuidwesten en westen droger. Het koelt af naar rond 13 graden.
Met dank aan een zwakke rug van hogedruk klaart het vrijdag overdag van het westen uit op. Alleen in het oosten regent het aanvankelijk enige tijd. Tijdens de middaguren, wanneer de zon nu en dan schijnt, wordt het op de Wadden 17 tot 18, in het zuiden 22 graden. Er waait een matige westenwind, in de avond krimpend naar zuid.
Tijdens het weekeinde trekt een oceaandepressie naar de Britse Eilanden en de Noordzee. Daardoor zowel zaterdag als zondag grote buienkansen en winderig. De temperatuur komt op circa 20 graden uit.
Een aanzienlijke temperatuurdaling de afgelopen dagen in streken boven de poolcirkel. Zondag en maandag werd in het Noorse Kirkenes respectievelijk 30,1 en 30,0º gemeten. Dinsdag werd het nog 27,2º maar gisteren overdag niet warmer dan 9,0º en om 14 uur was het slechts 6,6º.
weerman Jan Visser, Purmerend, 14 juli 2011, 21:42 uur
Hier in het westen hebben we dat in 1 dag in ieder geval redelijk weggepoetst.
Het regent hier gewoon al vanaf vanmorgen vroeg tot nu aan 1 stuk door! Zelfs voor de herfst zou dit al een redelijk uitzonderlijke dag zijn volgens mij.