Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK; Dallam, TX; Hansford, TX; Hartley, TX; Moore, TX; Sherman, TX.

8 Jun 2024 01:05:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Red Willow, NE.

8 Jun 2024 01:05:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS.

8 Jun 2024 01:01:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, KS; Stevens, KS.

8 Jun 2024 01:01:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

8 Jun 2024 01:01:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Dallam, TX; Hartley, TX.

8 Jun 2024 00:52:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harding, NM; Mora, NM; San Miguel, NM; Union, NM.

8 Jun 2024 00:52:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK.

8 Jun 2024 00:52:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oxford, ME.

8 Jun 2024 00:52:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

8 Jun 2024 00:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harding, NM; Union, NM.

8 Jun 2024 00:30:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hitchcock, NE.

8 Jun 2024 00:30:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, KS; Haskell, KS; Seward, KS; Stevens, KS.

8 Jun 2024 00:30:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, NE.

8 Jun 2024 00:30:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greeley, NE; Valley, NE.

8 Jun 2024 00:30:13
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Oldambt(Oost Grunn)
Berichten: 1851
Lid sinds: 3 sep. 2008
17 september 2008, 10:05 uur | Bericht #20417
Hitte golven komen al net zo lang voor als de aarde bestaad ook in nederland al eeuwen. alleen de vergrijzing neemt enorm toe. mensen worden ouder dan 40 jaar terug. die doelgroep is kwetsbaar voor extreme temperatuur schommeling. en de meensten zitten vol medicijnen dus is in die groep de sterfte perc. ook automatisch hoger.

Dat er meer vreemde insekten voorkomen komt ook omdat de trantsport van goederen en mensen de laatse jaren enorm is toegenomen. dus ziektes ed. zullen dan ook vaker voorkomen. natuurlijk hebben de zachte of geen winters daar ook invloed op.en geef ik toe dat Teken Hier steeds meer voorkomen door klimaat verandering.net als heel vroeger toen hier nog ijsberen en mamoets liepen.

Het hele zaakje berust weer op geldklopperij. en er veranderd toch geen moer de natuur laat zich niet omkopen. zoals menig mens.de aarde is altijd al onderhevig geweest van klimaatvananderingen.


vg/wglr.
Hou feller mug en horzel steken, Houveul te eerder de dunder lös zal breken
Woonplaats: Bodegraven (ZH)
Berichten: 3
Lid sinds: 17 sep. 2008
17 september 2008, 10:39 uur | Bericht #20420
Voor hogere maximum temperaturen in de zomer ben ik niet eens zo bang. Velen gaan immers 's zomers op vakantie naar bijvoorbeeld Spanje en Turkije waar met ook "geniet" van 40 graden of meer.
Waar ik me meer zorgen om maak is dat er 's winters zo goed als geen echte vorst meer voor lijkt te komen. Daardoor kunnen allerlei exotische dieren en planten hier beter gedijen, ook de soorten waar we vanuit gezondheidskundige aspecten niet op voorbereid zijn. Een goed voorbeeld daarvan vormt de opmars van de eikenprocessierups.
Winter in Nederland is het weekeinde tussen de herfst en de lente.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 september 2008, 16:42 uur | Bericht #20806
Meer doden door warmer weer?

De opwarming van de aarde zal de komende jaren de Nederlandse volksgezondheid nadelig beïnvloeden. Dat is gebleken uit een onderzoek van een aantal onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum, de Universiteit van Maastricht, het RIVM en het Planbureau voor de leefomgeving. Maar wat zijn nou precies de gevolgen van klimaatsverandering voor de volksgezondheid?

Na aanleiding van het onderzoek hebben de wetenschappers van deze instellingen een rapport opgesteld. Uit het persbericht, waarin in het kort de conclusies worden beschreven, blijkt er toch wel een verontrustend verband te zijn tussen opwarming van de aarde en de volksgezondheid in Nederland.


De hitte-index van Steadman geeft aan bij welke temperaturen er gevaar op komst is voor onze gezondheid. Hierbij wordt naar zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid gekeken. Er is een duidelijk verband: hoe hoger de temperatuur en/of de luchtvochtigheid, hoe groter het gevaar.

Volgens de onderzoekers zullen namelijk jaarlijks meer mensen overlijden door hittestress. Verder zal de ziekte van Lyme toenemen door een groeiend aantal tekenbeten. Er zullen meer voedselvergiftigingen komen. Allergische klachten zullen toenemen, zowel in aantal als in heftigheid.

Hittestress ontstaat bij hoge temperaturen. Vaak worden alleen mensen met verminderde lichamelijke conditie hierdoor getroffen. Hierbij moet men niet alleen denken aan ouderen, maar ook aan mensen met hart-, vaat- en longziekten. Volgens de onderzoekers gaat het in ieder geval over honderden extra sterfgevallen en duizenden extra ziektegevallen per jaar.

De vraag is echter of dit ook gebeurt als een hittegolf zich meerdere keren achtereen voordoet. Is het immers niet zo dat de meest zwakke personen bij de eerste personen al (dodelijk) getroffen worden, waardoor een sterftecijfer bij een tweede hittegolf veel lager zal zijn? Vooralsnog is dit wetenschappelijk niet bewezen, maar wel aannemelijk.

De hogere temperaturen resulteren erin dat het aantal teken toenemen, waardoor meer mensen gebeten zullen worden en daardoor de ziekte van Lyme kunnen krijgen. Vooral de hogere nacht- en wintertemperaturen zijn de veroorzaker. Teken kunnen onder deze omstandigheden beter overleven en zich beter vermenigvuldigen.

Bij hoge temperaturen kunnen bacteriën goed leven, waardoor het aantal toeneemt en daarmee het aantal mensen dat getroffen wordt door een voedselvergiftiging. Door de hogere temperaturen wordt de schakel tussen voedselproducent en consument namelijk kwetsbaarder. Er hoeft maar ergens in deze keten een bepaalde bacterie te komen en mensen kunnen ziek worden.

Allergische reacties bijvoorbeeld astma en hooikoorts zullen ook toe kunnen nemen door warmer. Zo wordt bijvoorbeeld het pollenseizoen verlengd, waar zowel mensen met astma als mensen met hooikoorts last van kunnen hebben.

Maar voor astmapatiënten spelen niet alleen de pollen een belangrijke rol. De zachtere winters zijn namelijk gunstig voor huisstofmijt. Ook dit beestje kan voor deze mensen erg vervelend zijn.


Ook tijdens de afgelopen zomer, die in de ogen van veel mensen toch wel tegenviel, werd regelmatig een temperatuur van 20 graden bereikt.

Al bij temperaturen van 20 graden of meer treedt er volgens de onderzoekers extra sterfte op. Door de opwarming van de aarde zal deze temperatuur in Nederland ook steeds vaker gehaald gaan worden en daarom zullen maatregelen in de toekomst ook nodig zijn. De wetenschappers adviseren om richtlijnen op te stellen voor de bouw van koelere huizen en instellingen. Maar niet alleen de bouw zal rekening moeten houden met warmer weer. Ook mensen die in de zorg werken zullen in de toekomst vaker te maken krijgen met weergerelateerde gezondheidsproblemen.

Bronnen: Erasmus Medisch Centrum, Universiteit van Maastricht, RIVM, Planbureau voor de leefomgeving en Meteo Consult.
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
29 september 2008, 15:20 uur | Bericht #20834
Temperatuur Europa stijgt sneller

Door de globale temperatuurstijging van de afgelopen tientallen jaren smelten gletjers in snel tempo. In Europa gebeurt dit sneller dan elders in de wereld, zo meldt het EEA (Europees Milieuagentschap).

De temperatuur stijgt in Europa sneller dan in de rest van de wereld. De alpengletsjers smelten in een rap tempo en in de landen rond de Middellandse Zee valt nu 20 procent minder regen dan ongeveer een eeuw geleden. Dat heeft het in Kopenhagen gevestigde Europese milieuagentschap EEA zondag gemeld. Het agentschap stelt dat de temperatuur in Europa sinds de industrialisering met 1 graad Celsius is gestegen.

Voor de rest van de wereld was de stijging 0,8 graad. Ook voor de toekomst voorspelt EEA een voor Europa snellere stijging van de temperatuur dan voor de rest van de wereld. Over de Europese gletsjers schrijft het agentschap dat die sinds 1850 gemiddeld twee derde van hun omvang hebben verloren. Vooral na 1980 zijn de gletsjers snel kleiner geworden.


Voorbeeld van een wegsmeltende gletsjer

Bron:Weeronline
Colin
Lid
Woonplaats: Geleen
Berichten: 53
Lid sinds: 12 aug. 2008
29 september 2008, 18:24 uur | Bericht #20846
ik heb niks gemerkt van deze ´warme´zomer
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.861 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.586 leden.
Het nieuwste lid is ericjanssen@bjoc.be.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 69 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 69, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden