Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 juli 2008, 16:47 uur | Bericht #15016
Na de tsunami, de klimaatverandering

Na drie jaar wederopbouwwerk om de verwoeste stad Banda Atjeh na de tsunami weer op de rails te krijgen, is de burgemeester nog niet klaar. Door de klimaatverandering stijgt de zeespiegel, en daar zijn de steden in Atjeh en in de rest van Azië nog niet op voorbereid.

“We wilden een groene strook aanleggen langs de kust en de bevolking aanmoedigen om hogerop te gaan wonen”, zegt burgemeester Mawardy Nurdin. “Maar dat is niet goed gedaan, omdat we niet genoeg geld hadden om het land aan te kopen.”



Wat wel is gelukt: de aanplant van mangroves en acties om met scholieren nog 17.000 andere bomen planten. Daarom is de burgemeester te gast in het Thaïse Pattaya, een toeristische stad ten zuiden van Bangkok, voor een driedaagse conferentie van lokale overheden in Oost-Azië om oplossingen uit te wisselen voor de uitdagingen van klimaatverandering.

Lokale actie nodig
“De aandacht is tot nog toe gericht geweest op het terugdringen van broeikasgassen. Dat kunnen alleen centrale overheden doen”, zegt Jerry Velasquez, coördinator van de Internationale Strategie voor Rampenbestrijding van de VN. “Maar nu verschuift de aandacht naar aanpassingsmaatregelen. En daarin spelen de lokale overheden een belangrijke rol. Lokaal moet er actie worden ondernomen.” En dat doen ze.

Alleen al in Vietnam worden zo'n 13 miljoen mensen in de zuidelijke delta bedreigd door overstromingen als de zeespiegel stijgt. “We zijn al begonnen om de mensen voor te bereiden op overstromingen zoals die van vorig jaar, toen 5 miljoen mensen werden getroffen”, zegt Che Trung Hieu, van het Instituut voor Stedelijke Planning in Haiphong. Eén van de plannen is een dijkenstelsel rond Ho Chi Minh-stad. “Dergelijke maatregelen gaan zo'n vijf miljard dollar (3,2 miljard euro) kosten.”

Megasteden
De Wereldbank heeft deze week een “inleiding klimaatbestendige steden” gepubliceerd voor Oost-Azië. De regio behoeft speciale aandacht, want er staan ruim dertig megasteden met meer dan vijf miljoen inwoners in de kustgebieden, waaronder Jakarta, Bangkok, Ho Chi Minh-stad en Manila.

De kustbevolking is “uiterst kwetsbaar” voor de zeespiegelstijging, zegt Neeraj Prasad, milieuspecialist bij de Wereldbank. “Stadplanners moeten weten wat ze daartegen kunnen doen. Ze moeten hun gegevens op orde hebben en de historische data in de gaten houden. Onze inleiding is daarvoor een hulpmiddel.”

©ISP
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 745 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 745, lezen 5 mensen het topic " Winter discussietopic 2018/2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden