Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 19:12:49

De temperatuur bij Ukkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 19:12:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Butler, PA; Washington, PA.

21 Nov 2024 12:27:29

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 12:27:28

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 08:43:07

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

21 Nov 2024 00:36:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:57:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

20 Nov 2024 23:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

20 Nov 2024 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:26:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA; Venango, PA.

20 Nov 2024 23:20:48
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 juni 2008, 10:51 uur | Bericht #13653
Noordpool ijsvrij in september?

Het is al tijden een issue, het smelten van de ijskappen. Wetenschappers verwachten dat deze zomer de Noordpook ijsvrij is. Volgens wetenschappers is het mogelijk dat de Noordpool in September kortstondig ijsvrij is. Door opwarming van de aarde smelt het Arctische zee-ijs weg.

Gaat het echt gebeuren?
Wetenschappers van de National Snow and Ice Data Center uit Boulder zeggen dat het 50-50 is of de dunne ijslaag, die afgelopen herfst is opgevroren, ook daadwerkelijk helemaal gaat wegsmelten.

Hoe weten we of de ijskap wegsmelt?
In de afgelopen decennia is waargenomen dat de Arctische ijslaag steeds dunner wordt als gevolg van de opwarming. Specifieke weerpatronen bepalen of het ijs deze zomer verdwijnt.
De wetenschapper Mark Serreze zegt dat het gesmolten ijs geen onmiddellijk effect zal hebben.

Wat is de oorzaak?
Volgens Serreze is het smelten van de ijskap geen onderdeel van de historische cyclus, maar is het en gevolg van opwarming van de aarde. Mogelijk wordt de opwarming van de aarde verminderd door het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen.

©Weeronline
Annette
Lid
Woonplaats: Roelofarendsveen (vlakbij Leiden)
Berichten: 697
Lid sinds: 11 jun. 2007
27 juni 2008, 20:39 uur | Bericht #13665
We zouden dan toch overstromingen krijgen als de noordpool gesmolten was? Of heb ik dat nou verkeerd? Of valt het allemaal toch wel mee?
Waarom deze advertentie?
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 juni 2008, 23:54 uur | Bericht #13672
als het ijs daar weg is, krijgen ze daar dan ook ijsvrij ????

Ruk.
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Brian
Lid
Woonplaats: Lelystad
Berichten: 1348
Lid sinds: 17 mei. 2008
28 juni 2008, 02:06 uur | Bericht #13673
Ik ben dan geen wetenschapper, maar het ijs is de komende 20 jaar nog niet verdwenen van de noordpool hoor.
Misschien bedoelen ze het ijs dat weer is aangevroren vorige jaar/dit jaar en dat dat ijs weer verdwenen is in september.
Overigens luister ik niet naar de verhalen wat je her en der hoort.
Met een beetje logische redenering snap je ook wel dat als ijs smelt er een hoeveelheid water vrijkomt waardoor de zeespiegel stijgt.
De laag gelegen kusten zal hierdoor problemen ondervinden, waaronder onze kust aan noordholland/zuidholland en zeeland.
Maar dat duurt nog een tijdje.
Dat neemt niet weg dat er acties ondernomen moeten worden, maar zoals velen weten is dat economische waarden voorop gaan, en dat mensen pas actie ondernemen op het moment dat er een serieuze kritieke toestand ontstaat.
Ik persoonlijk ben van mening dat dit hele gebeuren te maken heeft met een normale aardse cyclus dat er om de zoveel tijd voorkomt, maar dat de mens ook een handje meehelpt aan de versnelling van dit procces.
maarja wie ben ik om da te zeggen?!?!
Het is maar afwachten, wij gewone klootjesvolk kennen er niets aan veranderen:P, wie weet komt 2012 wel uit, hebben de Maya's toch nog gelijk rofl!!!
Check out the light show:)
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 juli 2008, 11:15 uur | Bericht #15117
Wordt de Noordpool dit jaar ijsvrij?

Het is spannend met het zeeijs in het gebied van de noordpool. Mogelijk is de noordpool eind deze zomer ijsvrij. Ook het KNMI houdt de toestand nauwlettend in de gaten. Het NOS journaal besteedt volgende week dagelijks aandacht aan het smeltende poolijs.



Het smeltseizoen is in volle gang, maar de ijssmelt gaat momenteel iets minder hard dan vorig jaar zomer toen een nieuw laagterecord werd geboekt. In het poolgebied was het de laatste tijd wat kouder dan vorig jaar en ook de windrichting was gunstiger om ijs in tact te houden. Dat zegt nog weinig over de verdere ontwikkelingen, het smeltseizoen gaat nog een hele tijd door en duurt tot de tweede helft van september. Het weer kan zo weer omslaan en het ijs dat van vorig jaar is overgebleven is relatief dun. Dan is het snel gebeurd met het zeeijs dat momenteel nog op de noordpool ligt.

Bovendien blijkt uit de waarnemingen van de afgelopen jaren dat er grote veranderingen gaande zijn in het noordpoolgebied. De ijsbedekking laat al jaren een neergaande trend zien, met name in de zomer. Ook de gemiddelde dikte van het ijs neemt af. Dik meerjarig ijs wordt vervangen door dun, eenjarig ijs dat minder kans maakt de zomer te overleven.

Hieronder ziet u een afbeelding dat aantoond dat het ijs iets is aangegroeid tenopzichte van juli 2007. (Links 06-07-2008 en rechts 07-07-2007)



©Knmi/Weer.blog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 juli 2008, 14:56 uur | Bericht #15181
Noordpool dit jaar ijsvrij?

Terwijl we ons in Nederland in de hoogzomer bevinden – al zou je dat vandaag niet zeggen - is in het noordpoolgebied het smeltseizoen van het zeeijs in volle gang. In weerwil van de in diverse media de afgelopen weken vaak geciteerde verwachtingen dat de geografische Noordpool dit jaar, voor de eerste keer ooit, ijsvrij zou kunnen worden, ligt de smelt van het ijs op dit moment duidelijk achter op het recordschema van vorig jaar.


Het koudste onderzoekskamp van Europa ligt op de top van de Groenlandse ijskap en heet The Summit (3200 meter). Het vriest er altijd, de laatste dagen tussen 10 en 25 graden.

Omdat het zeeijs in het noordpoolgebied tot de icoon van de klimaatsverandering is geworden, wordt het gebied de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden door onderzoekers. Soms zitten ze in het gebied zelf, veel vaker maken ze gebruik van gegevens die met satellieten bijeen worden gesprokkeld. Wie dat wil, kan tegenwoordig via een webcam elke dag even een kijkje nemen op het smeltende zeeijs, is in een mum van tijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en wordt dagelijks door de diverse deskundigen bijgepraat over oorzaken en gevolgen van de optredende fenomenen.


Zo zag het er in april op de Noordpool uit, toen medewerkers van de Amerikaanse NOAA daar de webcam plaatsten die ook nu nog plaatjes laat zien van hoe de ijssmelt in het gebied verloopt. Alles was er toen nog ijs, er lag sneeuw op en het vroor hard. Bron: NOAA.

Het boeiende daarbij is dat het smelten van het ijs op de Noordelijke ijszeeën van zoveel verschillende factoren afhankelijk is, dat ook de deskundigen keer op keer voor nieuwe verrassingen komen te staan. Tot voor een jaar of twee a drie geleden was de algemene teneur nog dat we ergens in de tweede helft van deze nieuwe eeuw (in de zomermaanden) voor de eerste keer met een nagenoeg ijsvrije noordelijke ijszee geconfronteerd zouden worden. Toen kwam de recordsmelt van vorig jaar die bakens verzette. In eenzelfde recordtempo werden de verwachtingen bijgesteld. Een vrijwel ijsvrije noordelijke ijszee zou veel eerder, voor het eerst rond 2013 al kunnen optreden. Enkele weken geleden kwam daar de verwachting bij dat de geografische Noordpool zelf (het punt van 90 graden noord) dit jaar al voor de eerste keer ijsvrij zou kunnen zijn. Een nieuwe mijlpaal in de klimaatverandering.


Dit is het plaatje van 12 juli. Toen lag de temperatuur er rond het vriespunt. De meertjes op het ijs laten zien dat het er in de dagen daarvoor ook flink had gedooid. Bron: NOAA.

Niet al te dik
Heel vreemd was die verwachting overigens niet. Omdat meer dan de helft van de zeeën in het poolgebied vorig jaar open kwamen te liggen, leek het ijs dat daar de afgelopen winter is gevormd niet al te dik. In elk geval niet dik genoeg om de huidige zomer te kunnen overleven. Dat was immers de vorige zomer ook niet gelukt. Een nieuw record lag daarmee voor het grijpen. En dan zou nog maar een beetje ijs extra te hoeven smelten om ook de geografische Noordpool voor het eerst sinds mensenheugenis ijsvrij te laten worden.


Het plaatje van vanochtend. Bij een temperatuur van 1 graad boven nul was het bewolkt. De webcam staat nu zelf aan een meertje. Een stukje verderop is het ijs nog redelijk in tact en er ligt nog altijd sneeuw op. Inmiddels is de camera op het ijs wel afgedreven van 89 graden noord in april naar een gebied ten zuiden van de 85ste breedtegraad nu. Bron: NOAA.

Inmiddels blijkt dat de smelt van het ijs in de poolregio echter duidelijk achterblijft bij de recordsmelt van vorig jaar. Vijf dagen geleden, op 16 juli mat het Amerikaanse National Snow and Ice Data Centre (NSIDC) in de Arctische regio’s een gebied met een oppervlakte van 8,91 miljoen vierkante kilometer waarin op zee in meer- mindere mate zeeijs voorkwam. Als ondergrens om mee te tellen, wordt een ijsbedekking van 15 procent genomen. Normaal in deze tijd van het jaar heeft het gebied een grootte van ongeveer 9,91 miljoen vierkante kilometer. Vorig jaar om deze tijd was het slechts 7,86 miljoen vierkante kilometer groot.


De grootte van het gebied met zeeijs nu (blauw), normaal (de bovenste lijn) en vorig jaar (de onderste lijn). Duidelijk is te zien dat de smelt minder snel gaat dan vorig jaar. Bron: NSIDC.

Er is nog een andere manier om naar de ijsbedekking van de poolzeeën te kijken. Je kunt al het ijs, dat in het water ronddrijft, virtueel op elkaar schuiven zodat een aaneengesloten ijsdek ontstaat waarvan je de oppervlakte kunt bepalen. Rond de 16e juli leverde dit een totale oppervlakte van rond 6 miljoen vierkante kilometer aan ijs op, tegen 5,3 miljoen vierkante kilometer op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Ook hier zien we een flink verschil dus.


Het totaal aan ijsoppervlakte, zoals gemeten tijdens het afgelopen jaar. Met ongeveer 6 miljoen vierkante kilometwer aan ijs is er dit jaar meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Ten opzichte van normaal is er wel een groot tekort. Bron: Cryosphere Today.

Verschillen per gebied
Per gebied zijn eveneens duidelijke verschillen zichtbaar. Zaten de tekorten vorig jaar vooral in de oostelijke helft van het zeegebied ten noorden van Siberië, nu is het zeegebied ten noorden van Alaska zo goed als ijsvrij, terwijl er in het zeegebied ten noorden van Siberië nog flink wat ijs ronddrijft. Het gebied rond de geografische Noordpool zelf zit nog steeds behoorlijk in het ijs. Bij Groenland en in het gebied van de Barentszzee treden weer duidelijke tekorten op, maar dat is in die regionen eigenlijk al vele jaren achtereen het geval.


De ijssituatie van gisterochtend vroeg. Hoe paarser de kleur, deste groter de ijsbedekking, hoe groener en blauwer deste kleiner. Bron: Cryosphere Today.

Dat het ijs dit jaar minder snel smelt dan vorig jaar heeft met een aantal factoren te maken. Zo bleek de dikte van het eerstejaarsijs in het poolgebied, ondanks het feit dat dit ijs op veel plaatsen pas later werd gevormd dan in andere jaren, toch heel behoorlijk te zijn, namelijk gemiddeld zo’n 1,6 meter. Dat is een waarde die nauwelijks afweek van die van andere jaren. Oorzaak hiervan is mogelijk dat er maar weinig sneeuw op het zich vormende ijs is gevallen. Sneeuw heeft een isolerende werking, voorkomt dat de winterkou diep in het ijs doordringt en houdt zo ijsgroei tegen. De meeste sneeuw in het poolgebied valt in de eerste helft van de herfst. Op dat moment was er relatief weinig ijs. Toen het ijs zich eenmaal vormde, was het sneeuwseizoen al voorbij. Daardoor kon het nieuwe ijs toch heel snel in dikte groeien.


Het gebied (in wit) waar op 16 juli in meer- of mindere mate (minimale bedekking 15 procent) zeeijs ronddreef. De oranje lijnen geven de normale situatie weer. Bron: NSIDC.

Een andere factor die meespeelt lijkt het ‘andere weer’ in het poolgebied te zijn. De laatste tijd waait de wind vaak vanuit het zeegebied ten noorden van Alaska richting de geografische Noordpool. Vooral ten noorden van Alaska is het daardoor flink warmer dan normaal, richting de pool nemen de verschillen met de normaal af. Ten noorden van Siberië is het de laatste tijd juist duidelijk kouder dan normaal geweest, terwijl dit vorig jaar het gebied was waar de afwijkingen naar boven erg groot waren. Toen voerde de in dit gebied heersende wind steeds warme lucht vanuit het Siberische binnenland aan die het ijs op deze plekken in een recordtempo liet smelten. Dit jaar lijkt dit alles nog niet te gebeuren. Blijkbaar is het weer van nu dus minder gunstig voor het smelten van het ijs dan dat van vorig jaar.

Meer bewolking
Verder was het in het gebied waar vorig jaar zoveel ijs smolt, vrijwel voortdurend zonnig. Tijdens zonnig weer dringt straling van de zon diep in het ijs door, waadoor het sneller smelt. Ook wordt het water in de meertjes die op het ijs ontstaan, door de zon verwarmd. Dergelijke meertjes vreten zich hierdoor in het ijs in, dat vervolgens makkelijk opbreekt. Het opbreken versnelt het smeltproces weer en zo kan in korte tijd veel ijs verdwijnen. Op de webcam, die nog steeds nieuwe beelden van de Noordpool de wereld instuurt, is duidelijk te zien dat het daar de laatste weken vaak bewolkt is. Slechts af en toe zit er een zonnige dag tussendoor. Op een zonnige dag wordt het er rond 7 graden, onder de wolken vaak niet meer dan nul graden.


De afwijkingen van de gemiddelde temperatuur in het poolgebied de afgelopen weken. Veel warmer dan normaal was het vooral in het zeegebied ten noorden van Alaska, in het zeegebied tussen Canada en Groenland en in het gebied van de Barentszzee. Kouder dan normaal was het langs de noordrand van Siberie, het gebied waar vorig jaar zoveel ijs verdween. Bron: NSIDC.

Met nog ongeveer twee maanden aan smelt voor de boeg wordt het spannend of de geografische Noordpool dit jaar ook echt voor het eerst uit het ijs zal komen. Een verslaggeefster van het NOS-Journaal, die de afgelopen tijd in het gebied is geweest, en daar deze week iedere avond in het journaal over zal berichten, zei vanochtend in diverse kranten al niet meer te verwachten dat het ook echt zo ver zal komen. Zij heeft geprobeerd de geografische Noordpool te bereiken, maar bleef op 80 graden noord in het ijs steken. De mensen in het gebied, die zij over het smelten van het ijs te spreken kreeg, verwachten ook niet meer dat het dit jaar nog gaat gebeuren. Vooral omdat het er af en toe alweer vriest.

Bronnen: NSIDC, Cryosphere Today, Meteo Consult, NOS.
blids
Lid
Woonplaats: nunspeet
Berichten: 352
Lid sinds: 26 jul. 2006
15 september 2008, 14:45 uur | Bericht #20317
Daar in den haag moeten ze is stoppen. Met alles te verbergen. Er is bewijs genoeg. De waarheid is hard maar de waarheid
22.09.2007.JPG
Zomer 2007
28.01.2008......jpg
Winter 2008
14.09.2008.noord.JPG
Zomer 2008
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15.07.2007.zuidpool.jpg
Winter 2007
28.01.2008......jpg
Zomer 2008
14.09.2008.zuid.JPG
Winter 2008 | Gewijzigd: 15 september 2008, 16:59 uur, door blids
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
15 september 2008, 16:08 uur | Bericht #20319
Wereldnatuurfonds waarschuwt voor smelten ijskap

Nieuwe gegevens over een recordafname van het ijs rond de Noordpool deze zomer onderstrepen de noodzaak het overleg over een nieuw klimaatverdrag te bespoedigen. Dat heeft het Wereldnatuurfonds maandag gezegd.



Martin Sommerkorn, klimaatadviseur van de organisatie, zei in Oslo dat de ijskap nog nooit zo klein is geweest als deze zomer. Hij wees er op dat daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar een record lijkt te worden gevestigd. De ontwikkeling bedreigt de habitat van de ijsbeer en versnelt de opwarming van de aarde, zei Sommerkorn.

Amerikaanse deskundigen zeiden eerder deze maand dat wat betreft de hoeveelheid gesmolten ijs aan de Noordpool dit jaar het record van vorig jaar kan worden gebroken. Het slinken van de ijskap wordt sinds 1979 door satellieten gevolgd.

Eerder werd al gemeld van de mogelijkheid rond Noord-Amerika en Siberië te varen, omdat de wateren daar vrij van ijs zijn. Vorige maand meldde een Canadese wetenschapper dat van het Ellesmere Island in het Canadese poolgebied een brok ijs ter grootte van Manhattan was afgebroken.

Volgens Sommerkorn zijn er aanwijzingen dat diersoorten als de ijsbeer in de problemen komen door de ijsafname. Ook de bewoners van het gebied ondervinden negatieve gevolgen, omdat zij voor hun inkomen sterk afhankelijk zijn van een gezond ecosysteem.

Het Wereldnatuurfonds roept regeringen op hogere prioriteit te geven aan het klimaatoverleg, zodat het Kyoto-verdrag door een nieuw, effectief pact kan worden vervangen. Voor december 2009 staat in Kopenhagen een belangrijke klimaatconferentie gepland.

Bron:De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 september 2008, 10:22 uur | Bericht #20418
IJsmassa op Noordpool op tweede laagste peil

Het ijs op de Noordpool lijkt haar tweede laagste hoeveelheid te hebben bereikt sinds in 1979 waarnemingen met satellieten begonnen. Dat heeft de Nasa meegedeeld op gezag van gegevens van de Universiteit van Colorado in Boulder. Op 16 september 2007 was de omvang van de ijsmassa op de noordelijke pool kleiner dan ooit waargenomen. Het ijs is - na de winterse toename - weer zodanig afgenomen dat het maar net boven die minimumwaarde uitkomt. Het vorige record dateert van 2005.



In maart, wanneer de ijsmassa door de winter het grootst is, hadden wetenschappers al gerapporteerd dat de dikke, oudere ijslaag, in omvang bleef afnemen. Die ijsmassa bedroeg vroeger 50 tot 60 procent van alle ijs op de Noordpool, maar vorige winter was dat nog maar 30 procent.

De Universiteit van Colorado zal in oktober op de proppen komen met mogelijke verklaringen voor het fenomeen, aldus de Nasa.

©De Standaard Online/Nasa
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.880 topics, welke bij elkaar 448.477 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 672 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 672, lezen 9 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 13".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden