Kraaiven is een van de zeven industrieterreinen van Tilburg. Dit industrieterrein van ruim 200 hectare is vanaf de jaren '60 in fasen aangelegd en vormt ongeveer een vijfde van het beschikbare oppervlak aan Tilburgse bedrijfsgronden. Het ligt langs de noordrand van de stad, westelijk van Heikant en langs het Wilhelminakanaal. Het geldt als een bovenregionaal industrieterrein; grootschalige handels- en productiebedrijven bepalen het beeld. De circa 150 bedrijven bieden werk aan ruim 7000 mensen. Op Kraaiven zijn onder andere de geur- en smaakstoffenfabricant IFF, het hoofdkantoor van Fabory (groothandel in bevestigingsmaterialen) en Banner Pharmacaps Europe (farmacie) gevestigd. Daarnaast bevinden zich op Kraaiven o.a een betonfabriek en een aantal voedings- en genotmiddelenfabrieken (Van de Breggen, Maitre Paul, Ad van Geloven)
Oisterwijk
Oisterwijk (Uitspraak: Oosterwijk) is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 25.745 inwoners en heeft een oppervlakte van 63,91 km². Daarvan bestaat circa 2% uit water.
Oisterwijk geldt als een toeristische trekpleister, gelegen nabij de natuurgebieden Oisterwijkse Bossen en Vennen en De Kampina. Overige kernen binnen de gemeente zijn Heukelom en Moergestel. De kleine stad heeft de bijnaam: De parel van Brabant.
In de tweede helft van de jaren 1950 heeft in Oisterwijk een miniatuurversie bestaan van Rommeldam, de woonplaats van Olivier B. Bommel en Tom Poes, zie: Rommeldam.
Berkel-(Enschot)
De namen Berkel en Enschot komen van oudere Nederlandse woorden 'Berkeloo' en 'Ende Skied', die respectievelijk 'Berkenbos' en 'Eindgrens' betekenen.
Berkel-Enschot zat in de Eerste en Tweede Wereldoorlog vol met soldaten. In het Regionaal Archief Tilburg zijn foto's te vinden over de inname van Berkel-Enschot door de Geallieerden.
Na de Tweede Wereldoorlog werd Berkel-Enschot een snel groeiend dorp dat erg profiteerde van de (textiel)industrie van Tilburg. Vervolgens werd de gemeente Berkel-Enschot-Heukelom (drie zielen en één bestuurlijk hart) in 1996 opgesplitst, waarna Berkel-Enschot deel uit ging maken van de gemeente Tilburg en Heukelom van de gemeente Oisterwijk.
Tilburg-Den Bosch
De lijn werd aangelegd en geëxploiteerd door de Nederlandsche Zuidooster Spoorweg-Maatschappij (1872-1892). De lijn is oorspronkelijk enkelsporig aangelegd. De brug over de Maas bij Ravenstein herinnert daar nog aan. Het begin van de exploitatie was vanaf 4 juni 1881. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze lijn ten oosten van 's-Hertogenbosch zou komen te liggen. De spoorlijn had in dat geval drie waterwegen moeten overbruggen: de Zuid-Willemsvaart, de Dommel en Aa. Ook zou er dan een spoorlijn komen, in een gebied, waar 's-Hertogenbosch destijds nog geen plannen zou hebben voor stadsuitbreiding. In de tijd dat deze spoorlijn aangelegd werd, was de stad nog druk bezig met 't Zand vol te bouwen. Uiteindelijk is dan ook besloten om de nieuwe spoorlijn aan te laten sluiten op de lijn Utrecht – Boxtel.
Tilburg-noord
Noord ligt ten oosten van de Midden Brabantweg en ten noordoosten van het Wilhelminakanaal. Het gebied is onder te verdelen in de wijken van Tilburg Noord, Stokhasselt, Heikant en Quirijnstok, het industriegebied Loven en de twee dorpskernen Berkel-Enschot en Udenhout. Tilburg Noord is een groen en ruim opgezet gebied. Er wonen ongeveer 23.400 mensen in het stadsdeel, volgens de cijfers van de gemeente (2008).