Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blount, TN; Loudon, TN; Monroe, TN.

14 Oct 2024 05:51:40
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 april 2008, 19:27 uur | Bericht #11311
Mooie wolkenluchten

Buien, zon en bewolkte maar droge omstandigheden hebben elkaar de eerste helft van deze aprilmaand afgewisseld. Deze dinsdag was het niet anders. De meeste buien vielen daarbij in geclusterde vorm, rondom een zogenaamde trog. Vanaf het aardoppervlak waren de buien door de aaneengeslotenheid van de daarmee gepaard gaande bewolking minder goed te zien. Maar ten westen van deze buiencluster ontstonden later ook een paar losse buien, en die waren door de opklaringen eromheen een stuk beter te bekijken.

Hieronder staan een paar foto’s van een bui boven de provincie Utrecht, genomen vanuit de weerkamer van Meteo Consult, te Wageningen. Geen ‘superbui’, maar ook uit deze wolk kwam toch korte tijd stevige neerslag naar beneden.


Bui boven de provincie Utrecht, gezien vanuit onze weerkamer te Wageningen.

De ‘bescheiden’ ijskap (het wazige deel van de wolk dat als een soort hoedje te zien is) verraadt dit eigenlijk al. Wanneer zulke kappen te zien zijn, weten we dat de neerslag die uit de bui valt flink intensief is.

En natuurlijk waren we niet de enige die de fotocamera hanteerden. Er stroomden opnieuw flink wat foto’s binnen van de wolkenluchten. Hieronder een paar van de mooiste. Ook de komende dagen zullen bij tijd en wijlen weer mooie stapelwolken- / buienplaatjes kunnen worden geschoten.


Maar we waren niet de enige die de camera te hand namen. Wederom stroomden een flink aantal foto's binnen. Een kleine selectie. Bovenstaande foto is gemaakt door Marius Visser nabij Diever, Drenthe.


Gieny Boersma maakte deze foto aan de zonnige westkust.


Lida Verkade.

Overigens wil dat niet zeggen dat het alleen maar kommer en kwel is. Soms is het dan wel even een tijd donker en nat (hier en daar vallen bijvoorbeeld ook woensdag stevige buien), maar het grootste deel van de tijd is het droog en bij tijd en wijlen breekt de zon goed door.

Bovendien gaan de temperaturen later deze week voor het eerst in deze lentemaand, langzaam echt wat verder omhoog. In de loop van het weekeinde komen steeds meer plaatsen boven 15 graden uit. We blijven namelijk dan wel te maken houden met de invloed van lagedrukgebieden, maar de stroming in de bovenlucht draait: van noordwestelijke richtingen naar de veel zachtere zuid- tot zuidwesthoek.

©Meteo Consult

Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.876 topics, welke bij elkaar 448.467 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.605 leden.
Het nieuwste lid is Gympie24.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 25 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 25, lezen 1 mensen het topic "Perseïden op komst, heldere nachten".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden