Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Dec 2024 00:20:19

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 januari 2008, 23:53 uur | Bericht #8261
"2008 wordt opnieuw een warm jaar"

2008 belooft opnieuw een warm jaar te worden. Dat stelt de Britse weerkundige dienst (UKMO) en de dienst klimatologie van de Universiteit of East Anglia, meldt Eddy De Mey. Men verwacht dat de temperatuur 0,37 graden hoger zal liggen in vergelijking met het langjarige gemiddelde dat 14.0 graden bedraagt. Als deze verwachting werkelijkheid wordt eindigt 2008 binnen de top-tien van warmste jaren.



Koelst sinds 2000
De Engelse meteorologen gaan er wel van uit dat het ten opzichte van vorig jaar net wat minder warm zal zijn. Meer zelfs: dit jaar wordt het "koelst" sinds 2000, al is dat een relatief begrip. Vorig jaar lag de gemiddelde wereldtemperatuur 0,41 °C, boven het langjarige gemiddelde. Warmst was 1998 met een afwijking naar boven van 0,52°Celsius.

[img width=212 height=320]http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/8/13/art_large_239113.jpg[/img]

La Nina
Dat het in 2008 op mondiaal vlak net wat minder warm wordt heeft te maken met La Nina (het meisje). La Nina is de tegenhanger van El Nino (het kerstjongetje). Bij een El Nino is het water van de oostelijke Stille Oceaan relatief warm. Momenteel is er sprake van een krachtige La Nina. Concreet betekent dat dat de voorbije oktobermaand het water voor de kusten van Ecuador en Peru, en langs de evenaar, zowat drie graden kouder was dan normaal.

Eenmaal in 20 jaar
Momenteel stijgt de watertemperatuur langzaam en wellicht rond mei-juni zou La Nina helemaal verdwenen zijn. De huidige sterkte van La Nina komt gemiddeld een keer voor in de twintig jaar.
De invloed van een La Nina is veel beperkter dan een El Nino en duurt meestal zes tot negen maanden. Een sterke El Nino daarentegen heeft een grote invloed op bijna de gehele atmosfeer. Hij komt onregelmatig voor maar gemiddeld eens om de drie tot zeven jaar.

Extremen
Delen van de wereld krijgen dan met extreem weer te maken zoals hevige regenval in Amerika en droogte in landen als Australië en Indonesië. Vooral voor landbouw en visserij heeft dit fenomeen grote gevolgen. De laatste krachtige El Nino deed zich voor in 1997/1998. Volgens de wereldvoedselorganisatie werden in totaal 41 landen getroffen door overstromingen en 22 door droogte.

Een El Nino heeft ook positieve effecten. Zo zijn de winters gemiddeld minder streng in het noorden van de Verenigde Staten en treden boven Caribisch gebied en boven de Atlantische Oceaan minder orkanen op. Noch La Nina, noch El Nino hebben enige invloed op het Belgische weer.

©HLN | Gewijzigd: 13 februari 2017, 12:28 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.890 topics, welke bij elkaar 448.500 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 55 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 55, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden