Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

21 Nov 2024 00:36:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:57:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

20 Nov 2024 23:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

20 Nov 2024 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:26:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA; Venango, PA.

20 Nov 2024 23:20:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Butler, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:13:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Butler, PA; Washington, PA.

20 Nov 2024 23:01:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:01:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Beaver, PA; Butler, PA; Washington, PA.

20 Nov 2024 22:25:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Caddo, OK; Canadian, OK; Comanche, OK; Cotton, OK; Custer, OK; Kiowa, OK; Tillman, OK; Washita, OK.

20 Nov 2024 18:52:34
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
1 december 2023, 12:09 uur | Bericht #499570

Het winter discussietopic 2023-2024!



Het hing al een tijd in de lucht, de winter, de sneeuwvlokken, de kou. Nu november plaats heeft gemaakt voor december, is het tijd voor het wintertopic!!


In 2022 begonnen we dit wintertopic met:Onze startpositie is deze december wederom beter dan vorige jaren! We zijn december de afgelopen jaren zelden begonnen met zo'n koude pluim.
Na het dieptepunt van een december 2015 zijn de decembers de laatste jaren al iets beter. Nu staan we er ook goed voor, er zijn genoeg kansen op vorst en sneeuw, geen grote klappers, maar wel een goed begin. Ik vond het best vermakelijk om de openingspost van vorig jaar te lezen, deze vindt je hier https://www.onweer-online.nl/forum/topic/48000/winter-discussietopic-2022-2023/#message498681
We gaan in deze startpost langzaam inzoomen op de situatie in de Benelux.

Lagedruk bij IJsland versus hogedruk in Rusland
Op de weerkaart zien we momenteel hogedrukgebieden bij IJsland en op de oceaan. Rond de Alpen trekken juist flinke lagedrukgebieden over, zij krijgen vandaag de volle laag. Voor de kust van Nederland ligt vandaag een trog, vanavond trekt deze van noord naar zuid over het land. Deze kan voor sneeuwbuien zorgen aan de kust, vooral in het noorden. Daar zou vanavond weer enkele centimers verse sneeuw kunnen vallen. In het binnenland vrijwel droog, wellicht weet vannacht een enkel sneeuwbuitje het wat langer vol te houden.


 
Als we kijken naar de observaties, dan zien we van Litouwen tot Frankrijk waarnemingen van mist (alle gele streepjes), we zijn onderdeel van een gebied met vrij weinig wind. In het noordwesten van Rusland, aan de grens met Finland en de Baltische staten valt sneeuw (blauwe sterretjes). Ook in het zuiden van Duitsland en in de Alpen valt veel sneeuw, daar ligt een scherpe begrenzing tussen warme lucht ten zuiden van de Alpen en koude lucht ten noorden van de Alpen. Er kan de komende 3 dagen 20 tot plaatselijk ruim 80 cm sneeuw vallen. Aan de zuidzijde van deze lagedrukgebieden zien we inderdaad een vrij warme zuidwestenwind, met in het groen de regenwaarnemingen.

Boven de Atlantische oceaan ligt een blokkade van hogedruk, het is er vrij rustig met een gestage noordelijke stroming.


 
52°C temperatuursverschil
Dan de temperatuur. Het koudste was het vannacht in Noorwegen, daar ligt een stevig sneeuwdek. In het dal bij Folldall koelde het vannacht af tot -31°C, de koude lucht ligt daar geïsoleerd en kan fors afkoelen. Vorig jaar was Scandinavië nog niet erg koud, in Oslo viel toen nog regen. Boven een sneeuwdek koelde het in Oost-Duitsland en Polen ook fors af: strenge vorst. Ook ons eigen Leeuwarden deed nipt mee met de strenge vorst (vannacht -10,1°C).
Het warmste was het in Italië, daar stroomde warme lucht uit Afrika over de Apennijnen. Met een föhneffect was het er vannacht nog 21°C aan de kust. Inmiddels is het er zomers warm (25°C). Kijken we op lightningmaps, dan zien enkel wat onweer bij Marokko. Dit komt doordat de koude lucht helemaal over de Atlantische Oceaan tot daar kan uitstromen, het koufront botst daar op warme lucht uit de Sahara.


 
Wij in Nederland hadden, op Leeuwarden na, te maken met bewolking en mist. Hierdoor kunnen we enerzijds vandaag op veel plaatsen in het noorden en oosten een ijsdag noteren, anderzijds hebben we in de nacht slechts lichte vorst. Aan de bewolking en mist komt voorlopig nog geen einde, vannacht trekt bewolking (en enkele sneeuwbuitjes) vanuit het noorden over, daardoor komt er ook meer vocht het land op, wat in het geval van een opklaring snel tot mist leidt.

Zaterdag hebben we met een voortzetting van het weer van vandaag te maken, temperaturen overdag rond het vriespunt, aan de kust af en toe buitjes.

Zondagavond nadert een trog vanuit het westen, die trog kan zich tot CAD (Cold Air Development) ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we dan vanuit het westen buien kunnen krijgen, mogelijk ook met sneeuw. Het merendeel van de neerslag valt in de avonduren of in de nacht naar maandag.



Maandag en dinsdag trekt een lagedrukgebied waarschijnlijk ten zuiden van de Benelux. Dat betekent dat we aan de koude kant blijven, maar het valt nog even te bezien of het regen, natte sneeuw of droge sneeuw wordt. Het ligt vooral aan de neerslagintensiteit.


De nieuwste GFS run heeft alleen wat sneeuw in Friesland en Groningen, regen of natte sneeuw elders. Op de oceaan ligt de oorzaak van de grote spreiding vanaf 7 december, gaat het lagedrukgebieden ten noorden of ten zuiden van ons trekken?

Woensdag (en misschien donderdag) zitten we in een gebied met weinig stroming, de kans op bewolking en mist is sterk afhankelijk van waar de (zwakke) wind vandaan komt. De temperaturen blijven rond het vriespunt liggen.

In de nacht naar vrijdag, dat is pas wanneer nu de binnenkomst van zachte lucht gepland staat. Wellicht dat dat met wat sneeuw of ijzel gepaard gaat, voor zulke details is nog te vroeg, het blijft een misschientje. Ook aan de overgangsdag naar een zacht weertype is al veel gespeelt, dus wellicht verschuift het nog wat. 


Lagedruk nestelt zich bij Engeland, en wij komen waarschijnlijk aan de zachte kant. De koude lucht wordt iets teruggedrongen, maar het is onzeker of het ook volledig verdrongen gaat worden, of dat een snelle terugkeer mogelijk blijft.


De Controle en Oper zijn al langere tijd vrij consistent, rond 7 december komt er zachte lucht binnen. De berekeningen zijn echter nog wel gevoelig voor de beginwaardes, want de leden met een iets andere beginsituatie berekenen ook nog koude mogelijkheden.


Afhankelijk van de koers van het laag op dinsdag hebben we kans op wat sneeuw, of toch regen. De spreiding neemt dan toe. Later zien we de grote meerderheid van de leden kiezen voor een binnenkomst van zachte lucht rond 7 december. In de meest recente run (blauw) zijn er wel iets meer koude leden, die ontbraken in de vorige runs.

Om terug te komen op het begin: onze startpositie is deze december wederom beter dan vorig jaar! Enerzijds zien we nog amper concrete winterdagen, maar anderzijds zijn we december de afgelopen jaren zelden begonnen met zo'n koude pluim. Op naar winter 2023-24 met hopelijk veel winterweer!

Nog enkele interessante topics voor de komende winter:
  • Ardennen sneeuwtopic 2023-2024: Om alle sneeuwkansen te bespreken in de meest sneeuwrijke regio van de Benelux
  • Het klets- en waarneemtopic Winter 2023-2024: Hier ben je welkom om te kletsen over alles omtrent de winter en doorgeven hoe het weer is op jouw locatie. Natuurlijk kan je ook een eigen kletstopic aanmaken in de Koek en Zopie kletscorner. Klagen is hier ook toegestaan, maar hou het netjes.
| Gewijzigd: 1 december 2023, 16:53 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Patrick E
Lid
Woonplaats: Lochem
Berichten: 83
Lid sinds: 16 jan. 2012
1 december 2023, 16:12 uur | Bericht #499572
Hallo mensen. Ik lees net op dumpert dat er vanaf 9 december diepvrieskou onze kant op komt met ontzettend veel sneeuw. Heeft iemand nog meer kaartjes daarvan? Hopen maar dat dat uit komt. Een flink koude winter met hopelijk weer een elfstedentocht
Waarom deze advertentie?
sneeuwww
Lid
Woonplaats:
Berichten: 44
Lid sinds: 11 feb. 2012
1 december 2023, 16:33 uur | Bericht #499573
Thijs. Bedankt voor de uitgebreide verwachting. Waarom heb je geen klikbare links van die 2 forumtopics gemaakt?

Edit Thijs: Bedankt voor je reactie!
Waarom geen klikbare link? Goede vraag, ik doe dit ook slechts vrijwillig. Afijn, kleine moeite om 'm erbij te zetten, ik heb de klikbare link toegevoegd. Ardennen sneeuwtopic is nog niet gestart.
| Gewijzigd: 1 december 2023, 16:53 uur, door Thijs.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
1 december 2023, 16:49 uur | Bericht #499574
Citaat van Patrick E, vrijdag 1 december 2023, 16:12 uur Hallo mensen. Ik lees net op dumpert dat er vanaf 9 december diepvrieskou onze kant op komt met ontzettend veel sneeuw. Heeft iemand nog meer kaartjes daarvan? Hopen maar dat dat uit komt. Een flink koude winter met hopelijk weer een elfstedentocht
De periode na 7 december is nog vrij onzeker, met tot dusver wel een meerderheid voor een zacht scenario en een temperatuur tussen de 6 tot 10°C uitkomt. Er zijn zeker leuke koude kaartjes, maar er zijn ook boterzachte kaartjes. 't is maar net wat je wilt zien.

Hieronder zie je dat de grootste groep leden (27%) voor zacht weer gaan vanaf 7 december. 22% gaat voor een iets minder zacht scenario met kans dat de temperaturen later wellicht opnieuw weer wat omlaag kunnen.
Dan hebben we twee koude groepen (beiden 16%) waarin de lagedrukgebieden over of ten zuiden van de Benelux trekken, met kans op sneeuw, ijzel en temperatuursverschillen tussen zuid en noord.
12% van de berekeningen gaat voor een temperatuur die van 10°C tot 0°C schommelt.
8% laat de kou nog even duren, tot 9 december, om vervolgens een overgang naar een zeer zacht weertype.


Blauw = koud scenario, grijs = onbetwist, rood/oranje = (zeer) zacht

Hieronder een voorbeeld van zo'n zeer zacht scenario, waarin de temperatuur boven de 10°C uit kan komen.





Hieronder een lid waarbij de lagedrukgebieden ten zuiden langstrekken, hierdoor blijven we (net) in de koude lucht. Wellicht met grote verschillen tussen zuid en noord. De koudere leden zijn dus vaak ook kantje boord, en met regionaal mogelijk veel sneeuw.




10 cm sneeuw of 10°C? That's the question...

Er zijn niet heel veel leden met echte "diepvrieskou". Ja de koudste leden komen in een windstille en heldere nacht boven een sneeuwdek tot -10°C of lager, maar dan moet er wel heel veel puzzelstukjes precies goed vallen. Op deze termijn gewoon niet te zeggen.



Hopelijk heb je hier een wat meer genuanceerd beeld gegeven dan dat je van dumpert kreeg ;) | Gewijzigd: 1 december 2023, 22:12 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2154
Lid sinds: 16 jan. 2010
4 december 2023, 08:25 uur | Bericht #499582
Toch leuk om te zien dat GFS er best wel goed op zat en op 23 november al aangaf dat het rond 3/4 december zou gaan sneeuwen.. Nu kan dit een toevals-treffer zijn maar hoe dan ook.. we hadden SNEEUW..niet in grote hoeveelheden en het bleef " in iede geval hier" niet lang liggen.. maar volgens mij zijn er sinds de laatste keer dat er sneeuw viel in December heel wat jaartjes verstreken..

en nu..  GFS en EC zijn beide wel lekker bezig met zoeken naar welke richting het nou heen gaat .. warme varianten hebben op dit moment wel de lead maar toch zie ik in de laatste run van GFS wel weer wat mogelijkheden ontstaan.. op de korte termijn gaan we naar hogere temps.. 8/9 misschien zelfs 10 graden zou zomaar kunnen, maar aan het einde van de run zakken de temperaturen weer en komt de koude terug over grote delen van Europa.. zo rond de 20ste komt GFS met een best wel intressante setting waarbij een een paar kleine aanpassingen al kunnen leiden tof nieuwe sneeuwval.. 

Maar natuurlijk dit is de hele LT en daar zal zeker nog het 1 en ander gaan veranderen.. feit is echter wel dat December nu al de boeken in kan gaan als een stuk intressanter dan de laatste 4/5 () jaar.. wie weet heeft de winter deze keer wel meer verassingen in petto.... 

  | Gewijzigd: 4 december 2023, 09:02 uur, door Callie-P
Woonplaats: Dinteloord
Berichten: 67
Lid sinds: 19 jun. 2019
4 december 2023, 13:46 uur | Bericht #499584
Elke neerslagband die tot dusver over west brabant is getrokken lostte van de belgische grens vrijwel meteen op. Een geluk is wel dat de koers van het lagedrukgebied nog niet helemaal vast staat.

Prognose Harmonie 06z

Kijken we naar de luchtdrukkaart, dan zien de kern horende bij het lagedrukgebied wat er nu over ons land heen trekt. Deze kern arriveert pas in de loop van de nacht boven west België. Ten noorden van deze kern waait lichte tot matige noordoostenwind, ten (zuid)oosten van deze kern waait de wind uit het zuid tot zuidwesten, met het kantelpunt over een lijn van Antwerpen naar Eindhoven. De noordoostenwind voert blijvend koude lucht aan vanuit Duitsland, deze koude lucht cirkelt als het ware om de kern heen. De zuidwestenwind voert zachtere lucht aan met hogere dauwpunten, maar deze zachtere lucht wordt met het passeren van de kern steeds verder naar het (zuid)oosten geduwd.


Dit zien we goed aan de dauwpuntkaart en neerslagtype kaart. De neerslag blijft volgens de prognose van de 6z run boven het (uiterste) (noord)oosten winters met zelfs een kans dat de vriestemperaturen deze regio niet eens verlaten vóór woensdag.


Kijken we een paar uurtjes verder (dauwpuntkaart van 15:00 en neerslagtypekaart van 18:00), dan zien we dat deze koude lucht verder om de kern van het lagedrukgebied heen gezwiept wordt wanneer deze passeert en de noordoostelijke wind weer overmacht krijgt. De neerslag transformeert dan weer terug naar natte sneeuw, met dan nog de vraag of deze nog verder naar droge sneeuw transformeert als deze verder het land op trekt. Dit is volledig afhankelijk van de neerslagintensiteit. Sleutelwoord in dit scenario is ook neerslagafkoeling.

Het is voor nu (s)nowcasten hoe de situatie er komende uren uit gaat zien. Dit is ook alleen een prognose van het Harmonie model, ik heb hier ICON, EC en overige modellen niet meegenomen.

 
Groetjes, Niels Koomans.
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2154
Lid sinds: 16 jan. 2010
6 december 2023, 19:12 uur | Bericht #499589
De weerkaarten blijven toch wel boeien. Gaan we nu naar een tijdelijke verzachting, op de lange termijn lijkt het toch echt met de temperaturen weer de goede kant op te gaan. GFS komt op de lange termijn ( zo rond de 20ste) met zelfs vorst overdag, stiekem denk ik dat we zelfs met wat meer hoop dan normaal kunnen gaan kijken naar de kerst waarbij sneeuw wel eens een rol zou kunnen gaan spelen... ja dit is gokken maar ik kijk altijd graag naar een trend in het weer en meestal kan je daar wel een beetje een richting in vinden. ( Bijvoorbeeld de sneeuwval van afgelopen weekend )

Hieronder het kaartje.. stelt nog niet heel veel voor maar ik denk dat we niet mogen klagen....

En voor de duidelijkheid het is LT dus nog zeer onbetrouwbaar..maar het kaartje is er...
overigens weet ik nog een situatie te herinneren dat de korte termijn kaart met een enorm hoog kwam boven Rusland. Iedereen ( inlc het KNMI) was er van overtuigd dat we de winter ingingen.. vervolgens verdween dit hoge druk gebied als bij toverslag en ging het roer om richting een warme stroming..Zo zie je maar dat de natuur doet wat zij wil en heeft altijd het laatste woord

Tieske
Lid
Woonplaats: Bavel (Breda) / Kamer in Arnhem
Berichten: 313
Lid sinds: 30 jun. 2015
6 december 2023, 21:52 uur | Bericht #499591
Citaat van Callie-P, woensdag 6 december 2023, 19:12 uur De weerkaarten blijven toch wel boeien. Gaan we nu naar een tijdelijke verzachting, op de lange termijn lijkt het toch echt met de temperaturen weer de goede kant op te gaan. GFS komt op de lange termijn ( zo rond de 20ste) met zelfs vorst overdag, stiekem denk ik dat we zelfs met wat meer hoop dan normaal kunnen gaan kijken naar de kerst waarbij sneeuw wel eens een rol zou kunnen gaan spelen... ja dit is gokken maar ik kijk altijd graag naar een trend in het weer en meestal kan je daar wel een beetje een richting in vinden. ( Bijvoorbeeld de sneeuwval van afgelopen weekend )

Hieronder het kaartje.. stelt nog niet heel veel voor maar ik denk dat we niet mogen klagen....

En voor de duidelijkheid het is LT dus nog zeer onbetrouwbaar..maar het kaartje is er...
overigens weet ik nog een situatie te herinneren dat de korte termijn kaart met een enorm hoog kwam boven Rusland. Iedereen ( inlc het KNMI) was er van overtuigd dat we de winter ingingen.. vervolgens verdween dit hoge druk gebied als bij toverslag en ging het roer om richting een warme stroming..Zo zie je maar dat de natuur doet wat zij wil en heeft altijd het laatste woord

De vorige keer heb ik het niet vermeld maar aangezien het nu terugkomt toch maar even een vermelding, niet het onzinnige met veel overtuiging 10 centimeter sneeuw op 2 weken vooruit verwachten, maar dat een 'tiefsttemperatur' in het Nederlands 'laagste temperatuur' betekend en 6 tot 12 UTC het koudste tijdstip 's ochtends is. Oftewel: GFS toont nachtvorst!!!!

Met vriendelijke groet,
Tieske
  | Gewijzigd: 6 december 2023, 21:58 uur, door Tieske
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
7 december 2023, 00:15 uur | Bericht #499592
Citaat van Tieske, woensdag 6 december 2023, 21:52 uur Citaat van Callie-P, woensdag 6 december 2023, 19:12 uur De weerkaarten blijven toch wel boeien. Gaan we nu naar een tijdelijke verzachting, op de lange termijn lijkt het toch echt met de temperaturen weer de goede kant op te gaan. GFS komt op de lange termijn ( zo rond de 20ste) met zelfs vorst overdag, stiekem denk ik dat we zelfs met wat meer hoop dan normaal kunnen gaan kijken naar de kerst waarbij sneeuw wel eens een rol zou kunnen gaan spelen... ja dit is gokken maar ik kijk altijd graag naar een trend in het weer en meestal kan je daar wel een beetje een richting in vinden. ( Bijvoorbeeld de sneeuwval van afgelopen weekend )

Hieronder het kaartje.. stelt nog niet heel veel voor maar ik denk dat we niet mogen klagen....

En voor de duidelijkheid het is LT dus nog zeer onbetrouwbaar..maar het kaartje is er...
overigens weet ik nog een situatie te herinneren dat de korte termijn kaart met een enorm hoog kwam boven Rusland. Iedereen ( inlc het KNMI) was er van overtuigd dat we de winter ingingen.. vervolgens verdween dit hoge druk gebied als bij toverslag en ging het roer om richting een warme stroming..Zo zie je maar dat de natuur doet wat zij wil en heeft altijd het laatste woord

De vorige keer heb ik het niet vermeld maar aangezien het nu terugkomt toch maar even een vermelding, niet het onzinnige met veel overtuiging 10 centimeter sneeuw op 2 weken vooruit verwachten, maar dat een 'tiefsttemperatur' in het Nederlands 'laagste temperatuur' betekend en 6 tot 12 UTC het koudste tijdstip 's ochtends is. Oftewel: GFS toont nachtvorst!!!!

Met vriendelijke groet,
Tieske


Nou maakt dat in dit geval niet heel veel uit, want de maximumtemperatuur is weinig warmer. GFS berekent temperaturen rond het vriespunt.


Maximumtemperatuur is ook koud. Let op, koude berekeningen zijn niet in de meerderheid op 312 uur vooruit.

Waar bij mij de nadruk meer op mag liggen is dat het 312 uur vooruit is. Ik ben altijd ook wel een fan van een weerkaart, laten we het eerst hebben over de grootschalige patronen. Daarop zie je dat het om een inversiehoog gaat, daar zou het onder gunstige condities best enkele nachten matig kunnen vriezen, mits het hoog enkele dagen boven onze omgeving blijft liggen. Wellicht dat je een enkele polderschaatser zou kunnen zien. Maar hoe waarschijnlijk is dit nu? Het blijft 312 uur vooruit.



Ik volg nu met een schuin oog de EC AI modellen. Één van die AI varianten die goed presteert, Graphcast, ondersteunt het GFS oper scenario best redelijk. Het enigste verschil is dat dit hogedrukgebied al 15 december boven het land komt te liggen (in GFS blijven we van 15 tot 18 december nog aan de rand van het hoog).

Allereerst is er nog de passage van een lagedrukgebied. In de meeste modellen trekt het laag ergens tussen Oslo en Hamburg voorbij (het duikt niet), waardoor we een zachte westelijke stroming hebben. Het GraphCast-ECMWF AI model laat het lagedrukgebied als één van de weinigen over Nederland heen trekken (in het noorden met een oostenwind advectie van koudere lucht, met +1 tot +3 wellicht nog te zacht voor sneeuw). Daarmee is het GraphCast model wel een uitbijter.



Vervolgens komt ook in dit model een hoog precies boven Nederland te liggen, een kleine verschuiving kan dan al een groot effect hebben. Mits de as van de hogedruk net iets te noorden van ons komt, maken we kans op zon en 's nachts wellicht matige vorst. Ligt de as iets ten zuiden, dan hebben we eerder wat bewolking en wellicht slechts lichte vorst.


Qua temperaturen best vergelijkbaar met GFS, overdag enkele graden boven nul, 's nachts onder nul.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
7 december 2023, 20:30 uur | Bericht #499594

Morgenochtend "dooiaanval", even winters in het noorden

Een occlusiefront nadert momenteel vanuit het westen. De eerste regen valt nu in Zeeuws-Vlaanderen en Belgisch Vlaanderen. Met een zuidoostenwind aan de voorzijde van het front wordt eerst nog vrij koude lucht uit Duitsland aangevoerd. Vooral in het uiterste noorden en noordoosten kan er daardoor plaatselijk een tijdelijk sneeuwdekje ontstaan.

Moeten we het een dooiaanval noemen? Het vriest niet echt voor het front, en sneeuw is al grotendeels weggesmolten (als het er al uberhaupt lag). Toch is het wel een aanval van de zachte lucht die helaas uiteindelijk wel slaagt.

KNMI guidance
Vanavond kan net voor middernacht de eerste neerslag het zuidwesten van ons land bereiken. EC is daarmee het vroegste en dit model is met stratiforme neerslag vaak het beste. De regen trekt in de nacht naar vrijdag verder noordoostwaarts over het land. Vooral in het noordoosten valt de neerslag deels als (natte) sneeuw, met een kleine kans op zeer lokaal wat ijsregen of onderkoelde motregen (zie modelbeoordeling)

Modelbeoordeling
Aandachtspunt is de neerslagsoort komende nacht en morgenochtend in het noordoosten van het land. Modellen lopen wat uiteen waarbij verschillende neerslagvormen voorbij komen. HAP1 geeft vooral een ijzelsignaal, HA43 geeft de winterse neerslag vooral buiten onze landgrenzen terwijl HA40 en EC en duidelijk signaal geven voor (natte) sneeuw. Dat laatste lijkt me ook het meest waarschijnlijke. Dat er lokaal ook kortdurend ijsregen (of mogelijk zelfs lichte onderkoelde (mot)regen gaat voorkomen is niet geheel uit te sluiten, maar zal verder niet extra bijdragen aan de toch al aanwezige gladheid agv (natte) sneeuw. Is daarom voor de verwachting verder niet noemenswaardig.


ICON-D2 berekent de hoogste kans in het uiterste noorden, tegen de Waddenzee-dijk aan bijna. Qua sneeuwdikte gaat het dan vooral om het noorden van de provincie Groningen, met circa 1 cm die morgenochtend vroeg valt. Wellicht plaatselijk nog ietsjes meer.



Harmonie hieronder komt nét niet tot 1 cm. Het zal gaan om een dun dekje.


! Hier zit geen smelt bij. Er kan in de nacht naar donderdag in het lichtblauwe deel ook wat natte sneeuw vallen. Op iets grotere schaal dus tijdelijk natte sneeuw. Op kleinere schaal een tijdelijk sneeuwdekje.

Elders valt morgenochtend regen, in de middag grotendeels droog met nog enkele buien. In de middag wordt het overal fors zachter met 5 tot 8 graden. In het noordoosten dooit het in de middag nog langzaam (toch, een dun laagje is vlot weg), daar komt de zachte lucht pas tegen de avond. | Gewijzigd: 7 december 2023, 20:32 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Patrick E
Lid
Woonplaats: Lochem
Berichten: 83
Lid sinds: 16 jan. 2012
8 december 2023, 17:30 uur | Bericht #499598
Ik lees net dat er signalen zijn dat de statosfeer gaat opwarmen waardoor wij misschien met flinke kou te maken krijgen in januari. Spannend om in de gaten te houden
cvandijk
Lid
Woonplaats: Borger (Dr)
Berichten: 284
Lid sinds: 29 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 december 2023, 18:46 uur | Bericht #499599
Citaat van Patrick E, vrijdag 8 december 2023, 17:30 uur Ik lees net dat er signalen zijn dat de statosfeer gaat opwarmen waardoor wij misschien met flinke kou te maken krijgen in januari. Spannend om in de gaten te houden Ik heb net even de laatste GFS-run bekeken, maar ik zie daar geen opwarming van de stratosfeer (Temperatuur 10 hPa)

 
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
8 december 2023, 21:55 uur | Bericht #499601
Citaat van cvandijk, vrijdag 8 december 2023, 18:46 uur Citaat van Patrick E, vrijdag 8 december 2023, 17:30 uur Ik lees net dat er signalen zijn dat de statosfeer gaat opwarmen waardoor wij misschien met flinke kou te maken krijgen in januari. Spannend om in de gaten te houden Ik heb net even de laatste GFS-run bekeken, maar ik zie daar geen opwarming van de stratosfeer (Temperatuur 10 hPa
Dat klopt, de laatste GFS run heeft geen SSW (plotse opwarming van de stratosfeer). Dat komt omdat de laatste run niet ver genoeg gaat. Als we de extended termijn erbij pakken, dan zien we bij GFS enkele leden inderdaad een negatieve gemiddelde wind (oostenwind dus) op 10 hPa. Dat wil zeggen een officiële SSW (die opwarming waar Patrick het over had). Die leden laten dat pas in de eerste week van januari 2024 zien.

Ik moet wel benadrukken dat het nog vér vér weg is, dus mocht de SSW überhaupt plaats gaan vinden, dan zal de impact pas halverwege januari voelbaar worden. Voorlopig is het wellicht nuttiger te kijken naar de troposfeer dan naar de stratosfeer.

 

Let op: GFS heeft een afwijking naar een te sterke stratosfeer en westcirculatie na 240 uur. Ook de stratosfeer heeft op de zeer lange termijn een (erg) grote afwijking naar een te krachtige (westelijke) vortex. Wellicht dat dat de mega-lagedrukgebieden en stormen verklaart die we vrijwel uitsluitend na 240 uur zien.

Kijken we even naar EC, die bij mijn weten deze grote bias (vrijwel) niet heeft, dan zien we een veel sterker signaal voor een mogelijke SSW in de eerste week van januari.


Die rode lijn is de klimaatgemiddelde kracht van de stratosferische wind. We zien dat de gemiddelde verwachte wind (dikke blauwe lijn) daar begin januari duidelijk onder ligt. Ruim 10% van de EC leden berekent begin januari een SSW. | Gewijzigd: 8 december 2023, 21:56 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Patrick E
Lid
Woonplaats: Lochem
Berichten: 83
Lid sinds: 16 jan. 2012
13 december 2023, 22:02 uur | Bericht #499617
Als ik zo naar de pluim kijk wordt het nog spannend richting de kerstdagen . Eerst veel regen en wind en daarna de kou in? Laten we hopen op een prachtige witte kerst
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
15 december 2023, 14:29 uur | Bericht #499621

Voorlopig zeer zacht, (winterse) buien daags voor de kerst?

Voor stoplicht, zie laatste deel van deze post.

Afnemende invloed hogedruk begin volgende week
Zondag ligt er een krachtig en omvangrijk hoog boven Midden- en Zuid-Europa en bevindt ons land zich aan de noordflank hiervan met een westelijke aanvoer van vrij zachte lucht. Het weerbeeld blijft overwegend bewolkt. Op maandag trekt het hoog zich terug de Atlantische Oceaan op en wordt vanaf dinsdag overgenomen door een nieuw krachtig hoog iets westelijker op de oceaan. Met het hoog dat verder westelijk komt te liggen neemt de invloed ervan in de Benelux af, terwijl de lagedrukgebieden dichterbij kunnen komen. Het weerbeeld is maandag in verandering, met vanuit het noorden een toenemende kans op regen. Met de aanlandige wind blijft het vrij zacht.


Komend weekend hebben we af en toe nog een beetje zon. Op maandag neemt de bewolking toe. Het front dat hier nog boven de Noordzee ligt, zakt in de loop van de maandag naar het zuiden ('s avonds passeert het Nederland).

Wisselvallig vanaf dinsdag
In de nacht naar dinsdag passeert een front van noord naar zuid ons land. Een golf in dit front zorgt later op dinsdag voor een nieuw regengebied. Vanaf woensdag is de WNW-OZO georienteerde straalstroom een aantal dagen gericht op onze omgeving. Aan de zuidflank van een sturend laag boven het noorden van Scandinavie trekt woensdag een actieve randstoring via IJsland en het zuiden van Scandinavie ZO-waarts. De Benelux krijgt dan te maken met de bijbehorende frontale systemen en het krachtige windveld aan de zuidwestflank van deze randstoring. Een tweede randstoring volgt eenzelfde route maar vormt dan uiteindelijk op vrijdag dan een omvangrijk en diep lagedrukgebied boven het midden van Scandinavie (kerndruk beneden de 950 hPa). Zowel op donderdag als vrijdag boven onze omgeving een krachtig windveld met aanvoer van maritiem polaire lucht. Vanaf dinsdag liggen de neerslagkansen dagelijks rond de 70%, waarbij er vanaf woensdag wat winterse neerslag niet is uitgesloten.


Dinsdag passeert mogelijk een golf in het front ons land. Hierdoor kan een regenzone langere tijd over het land blijven slepen. Er kan 5 tot plaatselijk 25 mm vallen.

Kans op (zware) windstoten of storm
Het wordt in de tweede helft van de week de vraag waar de straalstroom precies uitkomt t.o.v. ons land en of deze westelijk of meer noordwestelijk zal zijn. De randstoringen kunnen dan van tijd tot tijd voor veel wind zorgen, van woensdag tot en met vrijdag is er vooral in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied kans op zware windstoten, ruim 60%, de kans op zeer zware windstoten bedraagt dan 10-20%. Landinwaarts liggen deze kansen uiteraard lager. Een enkel lid van EC berekent voor donderdag en vrijdag zeer zware windstoten van meer dan 120 km/uur. Vanaf het volgende weekeinde lijkt de straalstroom weer in kracht af te nemen. Daarmee nemen ook de kansen op onstuimig weer af.



Naast enkele (winterse) buien is er vrijdag ook vooral een harde wind. Aan de kust kunnen windstoten van ruim 100 km/u voorkomen, ook in het binnenland forse windstoten. Op de Wadden een ruime 7-8 bft of mogelijk 9 bft (storm).

Meer meanderende straalstroom daags voor de kerst
Vanaf volgend weekeinde hebben we te maken met een meanderende westcirculatie, waarbij er in onze omgeving een afwisseling is van ruggen en troggen. Vanwege de sterk aanlandige aanvoer gaat het bij de mogelijke winterse neerslag toch vooral om enkele buien met hagel en wellicht natte sneeuw. Pas vanaf het einde van de week zien we kleine kansen op wat kouder weer, maar het merendeel van het ensemble is blijvend zacht. Er zijn grote verschillen in de kansen op winterse neerslag, het noordoosten ligt aanzienlijk gunstiger dan het zuidwesten.


Verschillen tussen GFS en ECGFS heeft een veel noordwestelijkere straalstroom, daarbij kunnen koude bovenluchten diep in Europa doorstoten. In Nederland komt op zaterdag 23 december fors koudere bovenluchten binnen. 24 en 25 december zouden met bovenluchten van -40°C (natte) sneeuwbuien mogelijk zijn, plaatselijk met een tijdelijk sneeuwdek. Tussen de buien door is het 3 tot 6 graden.


Verschillen tussen GFS en EC: EC heeft een veel westelijkere straalstroom, daarbij krijgen we slechts een tijdelijk schampschot van koude in Nederland. Hier komt op zondag 24 december in de noordelijke helft koudere bovenluchten binnen. Zondag met bovenluchten van -32°C zijn buien met regen, of korrelhagel mogelijk. Tussen de buien door is het 7 tot 9 graden. Tijdens de kerstdagen zou het opnieuw zachter kunnen worden.

Samenvatting meerdaagse-periode:
Tot en met maandag overwegend droog en vrij veel bewolking. Vanaf dinsdag perioden met regen. Vanaf woensdag mogelijk veel wind met kans op zware windstoten, vooral in het noordelijk kustgebied, vooral op vrijdag zijn nog zware windstoten mogelijk.

De kans op het aanhouden van een wisselvallig en nat weertype bedraagt ongeveer 70%. De kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde is groter dan de kans op temperaturen daaronder.




Stoplicht:
In de termijn van 10 dagen (tot 25 december) zien we pas daags voor de kerst een paar kansen op winterse buien. Gezien de termijn en de sterke aanlandige wind in de huidige verwachtingen zijn de kansen op winterse buien (op grote schaal) vooralsnog zo klein dat een rood stoplicht mij het best bij de verwachting lijkt te passen. Mochten de verwachtingen meer richting GFS trekken, dan zou er ivm sneeuwkansen rond 24 december wellicht een rood/oranje stoplicht mogelijk zijn.


Termijn: tot 10 dagen vanaf plaatsing

Groen: Het is winter binnen de gestelde termijn.

Groen/oranje: Winter staat in de steigers met kans van slagen binnen gestelde termijn
.

Oranje:
Bij een voorgaande winterperiode: lijkt deze op zijn einde te zijn.
Bij een voorgaande zachte periode: is er reële kans op winterweer, of kleine kans op winter.

Oranje/Rood: Er is geen kans op winter, maar er is een kleine kans dat winterweer in de steigers wordt gezet.

Rood: Geen kans op winterweer binnen de gestelde termijn
.

Definitie winterweer:

De volgende weersomstandigheden kunnen binnen de termijn plaats vinden maar niet langdurig:

  • (Stralings) vorst
  • Hagel
  • Sneeuw (nat en droog)
  • IJzel
  • IJsregen
Definitie winter:
Dezelfde weersomstandigheden als bij winterweer alleen hierbij is sprake van (bijna) elke nacht vorst en temperaturen overdag op of onder nul gedurende de periode.

Extra uitleg stoplicht: ik gebruik dit tooltje om de snelle lezers een hoop tekst lezen te besparen zodat je op een snelle manier kan zien of we winters blij worden.
  | Gewijzigd: 15 december 2023, 14:36 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Stormi
Lid
Woonplaats: Brabant
Berichten: 2
Lid sinds: 18 dec. 2023
18 december 2023, 10:37 uur | Bericht #499629
Bijzonder, GFS & ECMWF zijn het vanaf vrijdag totaal niet meer met elkaar eens. 
Ik hoop stiekem dat ECMWF gelijk krijgt. Ik zit zelf in omgeving winterberg met kerst. Ik hoop nog wel een vlokje sneeuw te kunnen zien.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2605
Lid sinds: 29 mrt. 2016
20 december 2023, 13:20 uur | Bericht #499642

Onstuimig, maar winterse buien blijven uit

Morgen komen we recht onder de straalstroom te liggen. In eerdere berekeningen zouden we iets ten noorden van de straalstroom komen te liggen.



De straalstroom vormt de grens tussen zachte bovenluchten aan de zuidzijde en koude bovenluchten aan de noordzijde. Je hebt circa -30°C nodig om, icm met een aanlandige wind, buien met natte sneeuw te krijgen. Dat halen we niet in Nederland, richting Hamburg en Denemarken is er wel sprake van enkele winterse buien. Vrijdag, in het noordoosten, zijn korrelhagel en een klap onweer wel mogelijk.



Gedurende zaterdag 23 december trekt de straalstroom de meanders weer snel recht (zonaal), daarbij is de straalstroom ook vrij noorderlijk. Hierdoor verloopt kerstavond op Zweden en Noorwegen na in vrijwel heel Europa vrij zacht. De noordelijke straalstroom is overigens iets wat we met klimaatverandering gemiddeld vaker kunnen gaan zien.


Rode pijl: positie straalstroom. De straalstroom is de grens tussen koude en warme lucht op 5 tot 10 kilometer hoogte, maar dit werkt ook door tot aan het oppervlak. De nacht van 1ste op 2de kerstdag verloopt ten zuiden van de straalstroom zacht tot extreem zacht.

Ook zacht in Amerika
Het is deze keer niet zo dat Amerika er met alle kou vandoor gaat, of dat het verantwoordelijk is voor onze zachte episode. Nee, sterker nog, het is daar nog véél zachter dan in Europa. De porties zachte lucht en dooi die daar tot ver in Canada doorstoten zorgen daar ook voor problemen (het ecosysteem is daar gebouwd op een winter met poedersneeuw en vorst).



Kans op winterweer?
Ik geef het woord even aan de guidance:

Pas vanaf het einde van december begint de onzekerheid echt toe te nemen. Er zijn signalen dat de straalstroom afzwakt en meer gaat meanderen. Dit resulteert mogelijk in een droger weertype, waarbij de exacte positie van hoge- en lagedrukgebieden zorgt of we in duidelijk koudere lucht of zachtere lucht terecht gaan komen. Voorlopig is de kans op een winters weertype vanaf dan 20-30%.


Terug naar het nu: onstuimige donderdag en nacht naar vrijdag
Het is niet stil in meteoland. De wind gaat de komende uren toenemen. Morgen rond lunchtijd en in het begin van morgenmiddag bereikt de wind een piek. Aan de kust komen windstoten voor van 100 km/u, op de Waddeneilanden mogelijk tot ruim 110 km/u. Daarbij staat een ruime 8 bft (stormachtig). Er kan ook kortdurend 9 bft staan, maar waarschijnlijk te kortdurend om tot een officiële storm te komen.
In het binnenland kunnen morgen bij buien plaatselijk ook windstoten van 90-100 km/u voorkomen. Op wat grotere schaal zullen de meeste weerstations in het binnenland wel 75 tot 90 km/u windstoten meten, bij een (vrij) krachtige wind (5-6 bft). In Zeeland staat aanzienlijk minder wind.

Vrijdag in de loop van de dag neemt de wind pas echt af. 

Eerder W. in t Erland (Winterland)
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2154
Lid sinds: 16 jan. 2010
28 december 2023, 00:41 uur | Bericht #499666
Het wordt weer wat spannender.... na een mogelijk ontstuimige oudjaarsnacht ( dat zal hier op het forum nog wel uitgebreid besproken worden) gaan we vanaf 6 januari mogelijk tocgh richting kouder weer... .. pluimen blijven redelijk consistent... 
 
Rens@weer
Lid
Woonplaats: Harderwijk
Berichten: 263
Lid sinds: 28 jun. 2015
29 december 2023, 18:08 uur | Bericht #499670
Citaat van Callie-P, donderdag 28 december 2023, 0:41 uur Het wordt weer wat spannender.... na een mogelijk ontstuimige oudjaarsnacht ( dat zal hier op het forum nog wel uitgebreid besproken worden) gaan we vanaf 6 januari mogelijk tocgh richting kouder weer... .. pluimen blijven redelijk consistent... 
 

Uiteindelijk wordt het 'n keer droog, CallieP.  En dat betekent concreet twee serieuze weer-opties. Warm weer uit zuidelijke richting..., of de andere optie;  Best wel koud weer uit noordelijke richtingen. Hiervoor hoef je geen weerkunde hebben gestudeerd, met middelbare school natuurkunde kom je een heel eind. Afgelopen drie jaar hebben we gekampt met extreme droogte, dat intussen gecompenseerd met voldoende water vanaf 15 oktober 2023 .....

Het jaar 2024 ons wel (on)aangenaam kunnen verrassen met heel veel winterweer.... 

Advies aan ieder die geinteresseerd is in weer; Iets minder naar de korte termijn statieken kijken, meer je gezonde verstand gebruiken....  Doet Gerrit Hiemstra ook, maar hij denkt iets anders over het weer/klimaat dan ik....

Fijne jaarwisseling uw allen.... 

P.s. verplaats de post nu eens niet de kletspagina, want zoals je ziet ben ik op 26 januari 2023 voor het laatst hier ingelogd geweest! | Gewijzigd: 29 december 2023, 18:30 uur, door Rens@weer
Als de dagen lengen, zullen de winters strengen. Winter in November, is Januari water in de emmer......
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2154
Lid sinds: 16 jan. 2010
1 januari, 14:00 uur | Bericht #499678
Iedereen de beste wensen nog !..
Na een zeiknatte jaarwisseling hier in Den Haag hebben we denk ik alle records van nattigheid wel verbroken in 2023.. Na een kort droog voorjaar en daarna een periode van 7/8  maanden regen mag het het komend jaar wel een stuk droger worden.. En als we nu eens naar de korte termijn kijken  dan kunnen we in ieder geval zien dat we op korte termijn naar lagere temperaturen gaan en dat we weliswaar niet  de winter in gaan duiken maar het gaan in ieder geval termperaturen worden waarbij je je winterjas ( ipv je regenjas) dicht mag doen.

GFS denkt op de lange termijn dat zich hogedruk gaat vormen boven de UK.. dit gaat ons geen echt winterweer geven maar het is in iedergeval droog..alleen dit is de lange termijn en tot die tijd kan er dus nog van alles gebeuren en misschien kunnen we dan wel weer hier mooie verwachtingen schrijven met z'n allen en schrijven er weer wat meer mensen ipv geklets :)


Source : Wetterr-online.de




| Gewijzigd: 1 januari, 14:01 uur, door Callie-P
Terug naar boven
1 2 3 4
Dit topic is gesloten
6 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 6 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.880 topics, welke bij elkaar 448.477 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
6 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 29 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 29, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden