Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

26 Jan 2025 08:26:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL; Orange, FL; Osceola, FL.

25 Jan 2025 15:15:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL.

25 Jan 2025 15:15:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL; Osceola, FL.

25 Jan 2025 15:15:20
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 maart 2019, 00:01 uur | Bericht #490124

Lente discussietopic 2019


De weerkundige winter is voorbij en zoals ieder jaar gaat de lente van start op 1 maart!
 

Hoe gaat de lente van start?

Tja, het typisch lenteweer, de eerste 20 graden, de eerste terrasje tot de bbq van stal halen, hebben we reeds in februari gehad.;) Het ene na het andere temperatuurrecord werd gebroken dankzij een krachtig hoog die zorgde voor een licht briesje uit zuidelijke richtingen en maximale zonneschijn. Was dit dan zo uitzonderlijk? Ja zeker, het was de perfecte samenloop van omstandigheden waarbij ook de droogte die al sinds vorig jaar aanhoudt, zijn rol in speelde. Zo kon de energie van de zon maximaal aan opwarmen worden besteeds in plaats van verdampen wat enige opwarming wat vaker tegenwerkt. Desalniettemin, 20 graden in februari is in perfecte omstandigheden mogelijk, zelfs al een goeie 100 jaar geleden.

Hopelijk heeft iedereen ervan genoten? Want de laatste dag van februari luidde een ander weertype in: nat, winderig en temperaturen die zowat rond normaal gaan komen te liggen! Van enige zonnig, zacht lenteweer is in de verste verte geen spraken.

Hieronder even de temperatuurpluim van ECMWF alsook de neerslag- en windpluim:




Zoals reeds beschreven in het wintertopic, is maandag een dagje om het in oog te houden met eventueel een stormkans. Hoewel de laatste runs dit meer en meer wordt afgebouwd.

In het begin van de lente zal het een komen en gaan zijn van regen, wind en buien. Het zou mij ook niet veel verwonderen moesten we verderop volgende week ook te maken kunnen krijgen met wat typische maartse buien. De verschillende modellen laten soms net wat meer polaire lucht over onze streken uitwaaien wat kan leiden tot die typische buien. In de Ardennen zouden dit zelfs gewoon sneeuwbuien kunnen zijn.
Maar goed, daarover later meer!

Een nat voorjaar is eigenlijk broodnodig. De neerslagtekorten van vorig jaar zijn nog helemaal niet weggewerkt, de grondwaterstanden staan op sommige plaatsen zelfs nog dramatisch laag. Als er dit jaar weer een droogteperiode komt, zouden de gevolgen wel eens een pak zwaarder kunnen uitvallen ten opzichte van de voorbije 2 jaren.

En zoals steeds, alle input van iedereen is altijd welkom
  | Gewijzigd: 1 maart 2019, 00:22 uur, door Sven
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3521
Lid sinds: 8 dec. 2011
1 maart 2019, 06:22 uur | Bericht #490126
Winter 2018-2019; het waren 7 mooie dagen.

Maar wat hebben we een heerlijke warme en zonnige periode achter de rug. Smaakt naar meer! Gelukkig gaan we weer de goede kant op. Sowieso hoeft de warmteliefhebber in de Benelux zich tegenwoordig geen zorgen meer te maken.. De warmte komt gegarandeerd. 
 
De korte termijn droogt weer op bij GFS. Bij iedere run wordt de neerslagsom kleiner. 
 
06Z run van gisterenochtend op 198u
 
00Z run van deze ochtend op 180u
| Gewijzigd: 1 maart 2019, 08:56 uur, door Stefanv
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 maart 2019, 18:19 uur | Bericht #490132
Om exacte neerslaghoeveelheden te gaan bepalen, heeft het weinig zin om op zo een lange termijn te gaan kijken (1 week vooruit). Zijn enkel indicaties waar je dan toch de korte termijn modellen voor nodig hebt in plaats van een GFS die te globaal is. Per run fluctueren die hoeveelheden toch steeds. 
Neem nu de nieuwste 12z ter illustratie en die hoeveelheden gaan weer omhoog.



Dat het komende weekend anders gaat verlopen dan het voorbije weekend is wel een zekerheidje. De neerslagkansen nemen verder toe alsook de wind die zal gaan aantrekken.

Zaterdag is er sprake van hier en daar een bui, maar in de nacht naar zondag neemt de wind en de neerslag toe. Zondag lijkt een dagje te worden met redelijk veel wind en af en toe stevige regen. 

KNMI hierover:
Zaterdagavond nadert van het westen uit een warmtefront van het volgend frontaal systeem (CAD). Het warmtefront lijkt boven land te activeren, maar de modellen verschillen hierin qua details enigszins. Het golvende koufront lijkt te gaan slepen boven ons land als gevolg van een ontwikkelend laag west van ons land.
Pas later op zaterdagavond op het volgende warmtefront en vrij zeker op het volgende koufront (beide onderdeel van de genoemde CAD) meer regen.

Verder lijkt er een significante hoeveelheid regen te gaan vallen, 15-25, lokaal 30-35 mm cumulatief van zondag tot dinsdag. 



Hoe een en ander gaat verlopen richting maandag is nog even wachten op wat korte termijn modellen, maar zal sowieso een nat en onstuimig dagje gaan worden. 

 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
2 maart 2019, 21:23 uur | Bericht #490142
Estofex voor morgennacht:




A level 1 was issued across N France and Belgium/Netherlands mainly for severe wind gusts and a tornado risk.
A nocturnal severe risk is forecast. Driving features for this confined area with enhanced severe were already described in the SYNOPSIS part. A splitting low-tropospheric trough results in enhanced post (cold) frontal convergence, which induces lift in a weakly capped low LCL environment. 200-400 J/kg SBCAPE evolve as the westward pulled WCB air mass gets overtaken by cold mid-levels and steep mid-level lapse rates. 25-30 m/s LL shear overlaps with the CAPE plume and forecast soundings reveal an equal mixing depth, so severe wind gusts in that speed magnitude are possible with any thunderstorm. This risk is reinforced along short line segments, as near parallel background flow to the storm motion favors downstream seeding of precipitation cores (probably resulting in a SW-NE aligned LEWP pattern). Strongest cores may also be accompanied by some hail.

During the trough passage more backed LL flow results in better LL hodograph curvature. Also deviating storms may ingest enough SRH for LL rotation. Combined with sub 800-1000 m LCL heights, an isolated tornado event is forecast with tail-end or more discrete thunderstorms.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 maart 2019, 13:05 uur | Bericht #490148

Herfstachtig


Bron afbeelding: OnweerOnline

Zowel vandaag als begin volgende week lijkt het eerder op herfst dan lente met veel bewolking en regelmatig regen. Ook de wind is de komende dagen behoorlijk aanwezig. De temperatuur komt de komende tijd telkens uit op een graad of 10'C. Dit is iets te zacht voor de tijd van het jaar.

Vandaag (zondag)

Verwachting voor begin van de middag met een warmtefront boven de Benelux. Bron afbeelding: KNMI

Vandaag hebben we te maken met veel bewolking en regen. De meeste regen is voor Nederland. Vanmiddag wordt het vanuit het zuiden wel langzaam wat droger maar het blijft veelal bewolkt. Dit weer hebben we te danken een warmtefront dat boven Nederland ligt en langzaam noordwaarts trekt. Dit warmtefront hoort bij een lagedrukgebied dat zich op dit moment ten zuidwesten van Ierland bevindt. Vannacht passeert het bijbehorende koufront. De meeste regen valt er in de noordelijke helft met regionaal meer dan 15 mm regen. 

Maandag

Verwachting voor morgenmiddag. De hieronder genoemende fronten liggen dan alweer grotendeels boven Duitsland en Polen/Tsjechië. Vanuit het zuidwesten nadert een nieuwe trog en het lagedrukgebied tussen Denemarken en Noorwegen zorgt/zorgde voor veel wind in het noordwesten. Bron afbeelding: KNMI

In de nacht van zondag op maandag en maandagochtend vroeg krijgen we te maken te maken met de passage van een koufront gevolgd door een occlusie. Op en achter deze fronten zitten stevige buien met mogelijk windstoten 75 tot 90 km/h, onweer (geen hoge bliksemactiviteit) en hagel. In het zuidoosten kunnen de windstoten nog net wat hoger uit pakken (rond de 100 km/h) omdat daar de beste overlap is tussen onstabiliteit en windschering.


Neerslagverwachting voor morgenochtend vroeg. Stevige buien boven de Benelux. Bron afbeelding: WXCharts

I
De verwachting van de windstoten op het koufront voor morgenochtend vroeg op veel plaatsen windstoten tot 90 km/h. In het zuidoosten ook windstoten boven de 100 km/h. Bron afbeelding: Weerplaza

Achter deze fronten klaart het wat op het maar in het noorden is het bewolkt met kans op regen. De wind neemt in het westen en noordwesten verder toe naar een 8 tot 9 bft aan de kust met windstoten tot 110 km/h. Landinwaarts een 6 tot 8 bft met windstoten tussen de 75 km/h en 90 km/h. In de middag neemt de wind langzaam weer af. In de middag en avond naderen er vanuit het zuidwesten nieuwe buien.



Verwachting van de wind en windstoten voor morgenochtend met de meeste wind in het westen en noordwesten. Bron afbeeldingen: Weerplaza

Dinsdag
Dinsdagochtend trekken de laatste buien noordwaarts weg en wordt het voor midden en noord Nederland een vrij aardige dag met een mix van wolkenvelden en opklaringen. In het Zuiden van Nederland en België is er meer bewolking met kans op (lichte) regen. Deze bewolking en regen trekt langzaam noordwaarts. De temperatuur ligt dinsdag tussen de 7'C en 11'C.


Dinsdag een duidelijke tweedeling met in het zuiden bewolkt en kans op regen en in het noorden droog met opklaringen. Bron afbeelding: WXCharts.

Na dinsdag blijft het herfstachtig met geregeld regen of buien. Ook de wind is zo nu en dan behoorlijk aanwezig met stormkansen. De temperatuur komt elke dag uit op waardes rond de 10'C. 


De temperatuur ligt de komende dagen rond de 10'C maar richting het weekend lijkt de temperatuur wat te dalen. Bron afbeelding: Weerplaza


Komende dagen geregeld regen. Bron afbeelding: Weerplaza
  | Gewijzigd: 3 maart 2019, 13:49 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
4 maart 2019, 12:14 uur | Bericht #490156

Felle buien en forse windstoten trokken over de Benelux


Vannacht en vanochtend trok een actief koufront over, het bracht krachtige windstoten tot diep in het binnenland. In Vlissingen, Wijk aan zee en Westdorpe werden windstoten van meer dan 100 km/u gemeten, maar ook in het binnenland bleef de wind krachtig.



Her en der is er ook wat schade van de windstoten, zo waaide in Nijmegen een steiger om:
Bij de passage van het koufront viel in korte tijd wat regen en kwamen we abrupt in een nieuwe (polaire) luchtsoort terecht waardoor het kwik ook 4 tot 5°C daalde in zeer korte tijd.


Wind nog niet voorbij
Vooral in het noordwesten en noorden zal het vanmiddag en vanavond nog krachtig blijven waaien, windstoten blijven wel beperkt tot 100 km/u. Ik verwacht dat met de passage van het koufront vannacht/vanochtend de meest krachtige windstoten wel achter de rug zijn. Rustig wordt het daarmee nog niet.



Het weer van de komende week:
Pas morgen wordt het een stuk rustiger, worden de buien minder talrijk en zien we af en toe een knipoog van de zon, kortom het wordt morgen geen slechte dag (in vergelijking met vorige week is het natuurlijk een ander verhaal).
Als we verder dan dinsdag zien we dat de wisselvalligheid weer terugkomt en dat er talrijke neerslaggebieden en buien overtrekken. Van tijd tot tijd kan het ook weer even krachtig waaien.


De komende week iedere dag kans op regen.

In polaire luchten soms buien afgewisseld met wat zon. | Gewijzigd: 4 maart 2019, 12:18 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
weertje
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 108
Lid sinds: 14 jul. 2010
6 maart 2019, 14:06 uur | Bericht #490167
Stormachtige dagen tegemoet
Alhoewel over een paar weken (20 maart) de astronomische lente begint is daar de komende dagen nog weinig van te merken. We gaan ronduit stormachtig weer tegemoet met veel wind en regen.

De eerste kans doet zich morgen (donderdag) voor

Al hoewel dit niet heel spectaculair lijkt hebben de KT modellen zoals (hirlam en harmonie) een venijnig laagje laten zien voor morgen.

Op dit laagje zitten stevige buien die voor stevige windstoten kunnen zorgen, hoewel het zwaartepunt nu meer naar het westen is gebogen valt het voor het binnenland wel wat mee. Omdat het laagje nog moet onstaan hebben de modellen er dus wat moeite mee waar het precies overheen trekt, vanavond moeten de runs wel duidelijkheid gaan geven.


Al met al weer een leuke situatie morgen! (voor de NIET lente liefhebbers dan ;)

Hoe nu verder? De volgende kansen zitten er ook aan te komen zoals te zien is in de pluim (voor de bilt) en de andere modellen, het is een komen en gaan van lagedruk gebieden die, mits ze goed ontwikkelen voor storm(achtig) weer zorgen in nederland.


Al met al leuke dagen tegemoet, met hopelijk wat meer activiteit in het topic ;)


 
Weertje hé?
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
7 maart 2019, 15:36 uur | Bericht #490170

Voorlopig nog wisselvallig


Vanochtend: meeste regen in het westen
Vannacht en vanochtend trok er al een actief neerslaggebied over het land. In het westelijke helft is al 10 tot 20 mm regen gevallen. Met name in het binnenland zijn er al wat krachtige windstoten geweest, Volkel kreeg een windstoot van ruim 90 km/u.


Momenteel: Buien in het zuidoosten
Op dit moment trekken er polaire buien over het binnenland. Hierbij kan hagel en onweer voorkomen, hoewel de meest actieve exemplaren het land via de oostgrens aan het verlaten zijn. In het zuidoosten is het genieten van de fotogenieke polaire buienluchten.



Vanavond/vannacht: regen en windstoten voor het noorden
Vanuit het noordwesten komt er weer een nieuw neerslagsgebied aan. Voor dit neerslaggebied kan de wind ook even flink uithalen met windstoten tot 90 km/u. Gedurende de nacht trekt de neerslag via het zuidoosten weg.

Vrijdag: rustiger weer
Net zoals vandaag wordt het vrijdag het met name aan de kust in de middag best prima. Het binnenland moet het hebben van de momenten tussen de buien door.

Vrijdag naar zaterdag: opnieuw veel regen
Het begint wel op te vallen dat de meeste neerslag telkens weer in de nacht valt. Overdag zijn telkens enkel wat buitjes. In de nacht naar zaterdag dus wederom een regengebied met windstoten vermoedelijk tot 80 km/u (nog onzeker i.v.m. de termijn).

De totaalsom van regen t/m zaterdag komt uit op maximaal 20 tot 30 mm regen in het noordwesten tot ongeveer 10 mm in het zuidoosten.


Ook volgende week blijft het overwegend nat, met totaalsommen van 50 tot 80 mm in GFS (meerdere runs zijn hierin meegenomen, de 06-run met 55 tot 110 mm beschouw ik hierin als een natte uitbijter).

EC gaat hierin mee met in dezelfde periode accumulaties van 60 tot 80 mm. | Gewijzigd: 7 maart 2019, 15:39 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 maart 2019, 11:04 uur | Bericht #490173

Herfstachtig weekend


Bron afbeelding: OnweerOnline

Net zoals de afgelopen dagen gaat het weekend onstuimig verlopen met regelmatig regen en/of buien en ook veel wind.

Vandaag (vrijdag)
Vandaag hebben we te maken met een rugje van hogedruk. Dit zorgt voor een mix van zon en wolkenvelden met nog een lokale bui. In de namiddag en avond neemt de bewolking op nadering van een occlusie weer toe met in de avond en nacht alweer de eerste regen.


Verwachting voor vannacht de het eerste, zwakke occlusie, boven de Benelux en de tweede nog boven de Noordzee. Bron afbeelding: KNMI

In de nacht is het bewolkt en er trekken twee occlusies over de Benelux. De tweede is duidelijker actiever dan de eerste en de meeste regen valt in  (noord) Nederland met lokaal meer dan 10 mm. Ook de wind neemt weer toe naar een 7 tot 8 bft aan de westkust en op de Wadden met windstoten tot 75 km/h. 


Verwachting van de neerslag voor morgenochtend vroeg. Bron afbeelding: WXCharts.eu 

Zaterdag
Zaterdagochtend trekt de regen naar het oosten weg en er volgen enkele opklaringen. In het noorden valt nog wel een bui mogelijk met windstoten tot 95 km/h en lokaal ook hagel. Ook buiten de buien staat er dan in de noordelijke helft veel wind met een 6-7 bft boven een land een 7-8 op de Wadden met windstoten tot 85 km/h.


Windverwachting voor morgenochtend met de meeste wind in de noordelijke heft. Bron afbeelding: Weerplaza

In de middag krijgen we dan dankzij een trog weer te maken met nieuwe buien. Bij deze buien is er kans op onweer, hagel en mogelijk ook zware windstoten tot 95 km/uur. Het zwaartepunt van de buien ligt waarschijnlijk op het midden en noorden van Nederland maar er is nog wel enige onzekerheid in de modellen.


Verwachting voor morgen begin van de middag met een trog boven de Benelux. Op deze trog mogelijk stevige buien. Bron afbeelding: KNMI

Zondag
Zondag is een interessante, maar lastige dag. We krijgen dan te mogelijk te maken met een lagedrukgebied dat over de Noordzee gaat trekken. Dankzij dit lagedrukgebied kan het behoorlijk onstuimig worden maar de verschillen tussen de modellen zijn nu nog simpelweg te groot om daar wat over te zeggen. Wel koelen de bovenluchten zondag behoorlijk af met toenemende kans op winterse buien.


Verschil tussen GFS (links) en ICON (rechts) voor zondag... Bron afbeelding: WXCharts.eu

Maandag
In de nacht naar maandag zijn de bovenluchten het koudst met op 500 hPa rond de -40'C. Dit levert winterse buien op, mogelijk met onweer en op enige hoogte ook sneeuw. In de loop van maandagochtend warmt het weer op en worden de buien steeds meer normale regenbuien.


De EC pluimen voor de neerslag en temperatuur laten zien dat we verloopig nog niet van de westcirculatie af zijn. Bron afbeeldingen: Weerplaza & KNMI.
#KeepOnSmiling
weertje
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 108
Lid sinds: 14 jul. 2010
9 maart 2019, 11:50 uur | Bericht #490176
Even een snelle update voor vandaag.
Vanmiddag trekken er stevige buien over het land, op sommige plekken kan wel meer dan 15mm vallen.

Deze buien gaan gepaart met pittige windstoten (zie harmonie 6z)

Het Arome model komt zelfs met uitschieters naar 120km/u in het binnenland, nowcasten dus! Het knmi heeft ook een waarschuwing uitstaan voor zware windstoten vanmiddag



En dan morgen (zondag). De modellen zijn nog zeer wisselend, de pluim van de Bilt laat dit zeer duidelijk zien. Vanmiddag de avond modellen maar eens onder de loep nemen. Wordt vervolgt dus! 

  | Gewijzigd: 9 maart 2019, 12:11 uur, door weertje
Weertje hé?
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
9 maart 2019, 12:42 uur | Bericht #490177
Weertje heeft in de post hierboven  al het een en ander toegelicht voor de dynamische situatie vandaag. Estofex heeft gisteren een Level 1 uitgegeven voor hevige windstoten en mogelijk een enkele geisoleerde tornaado uitbraak. Op basis van actuele beelden heeft Estofex voor het Level 1 gebied een Mesoscale Discussion uitgegeven, de situatie zal naar alle waarschijnlijkheid heviger verlopen dan eerder voorzien.



A level 1 was issued across parts of the Netherlands, N Germany into Poland mainly for severe wind gusts and an isolated tornado risk.

Mesoscale discussion tekst
This Mesoscale Discussion was issued to highlight an augmented severe risk from the Netherlands, N-Germany to NW-Poland including the risk of severe to isolated extreme wind gusts and a few tornadoes - a strong event is possible.

Uitgebreide Estofex verwachting kan je hier lezen.

Wat kunnen we verwachten?
Tussen 13 en 15z zal een koufront Nederland bereiken. Op de dagelijkse gang en op het koufront kunnen forse buien ontwikkelen vanwege het feit dat er 200-400 J/kg SBCAPE aanwezig is en een indrukwekkende 20-30 kn windschering. Buien kunnen dan makkelijk organiseren tot lijn convectie en eventueel kunnen kleine bow segmenten ontstaan waardoor de wind zeer fors uit kan halen. Een enkele bui zou door deze waarden wat van een minisupercell weg kunnen hebben. Verder is onweer en hagel niet uitgesloten.


En morgen?
Dat zou een bijzondere dag kunnen worden. Zoals weertje hierboven al zei is er veel onzekerheid of een dergelijk laagje ver genoeg uitdiept tot stormlaagje. De onzekerheid zit hem of het laagje wordt aangeslagen door de jetstream (storm) of juist niet (geen storm). 

Hieronder de recente KNMI guidance waarin de onzekerheden duidelijk zijn vermeld:

Synoptisch:
Na passage van deze barokliene zone volgt eerst een tijdelijke rug van hogedruk, waarna een laag in de nacht naar zondag vanaf de Atlantische Oceaan rap nadert. De vraag is of dit laag aangeslagen wordt door de linkeruitgang van een W-O georienteerde jetstreak (60-70 m/s). Indien interactie optreedt krijgen we te maken met een actief laag met fors windveld ten zuiden en vooral in de knijpzone ten zuidwesten ervan. Het laag zou dan een koers volgen over het midden van het land zondagochtend en -middag. Als interactie met de jet uitblijft dan ontwikkelt het laag zich minder sterk en lijkt bovendien veel zuidelijker te passeren.

Modelbeoordeling:
De onzekerheid in de evolutie van het laag van zondagochtend -en middag blijft onverminderd groot. Echter, de laatste 2 deterministische runs van vrijwel alle modellen, opteren nu voor het actieve scenario: het laag wordt aangeslagen door de jet, koerst over het midden van het land oostwaarts en veroorzaakt in de zuidelijke helft zeer zware windstoten, orde 80-110 km/uur. Het EC EPS van 00z komt ook met hogere kansen op dit scenario. Voor Maastricht/Vlissingen 40-50%, maar ook de Bilt en Amsterdam komen nog met 20-30%. Het Ha40-EPS van 00z komt met hogere kansen: 60-70%.

Dus we gaan het opvolgen. Ik ben heel erg benieuwd naar morgen. Oh ja, maandag gaat het waarschijnlijk sneeuwen....  | Gewijzigd: 9 maart 2019, 12:47 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
9 maart 2019, 14:34 uur | Bericht #490179

Kans op een klap onweer


Momenteel trekt er een randstoring over, hierbij behoort een occlusiefront (rode lijn over Oost-Nederland) en een koufront (rode lijn over West-Nederland). Op deze fronten kunnen er actieve buien ontstaan met onweer, hagel en windstoten tot 90 km/u, mogelijk bij de meest actieve bui aan de kust nog iets hoger (110 km/u bijvoorbeeld). In de meest zware buien zou het kwik ook tijdelijk kunnen dalen naar zo'n 6 graden. De treksnelheid is zeer hoog, dus het zal op vooral kort maar krachtig regenen in zulke buien. Bovendien houden de actieve plukken het in actieve vorm niet lang vol.

Guidance:
Regime van 200-400 J/Kg SBCAPE en 20-30 kn 0-3 km windschering. Bij de barokliene zone vanmiddag 5-6 Bft boven land, 7-8 Bft langs de kust, zware windstoten 75-90 km/uur. Na passage boven land luwende wind, langs de kust aanhoudend seinen.




Momenteel naderen er vanuit het westen op het koufront enkele buien met windstoten, hagel en onweer. Grootste kans hierop momenteel in de rode cirkel. In het oosten trekken op dit moment ook actieve buien over met redelijk wat onweer.

| Gewijzigd: 9 maart 2019, 15:12 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
11 maart 2019, 22:43 uur | Bericht #490230

Omslagpunt op komst?


We hebben naar mijn mening enkele zeer interessante weerdagen achter de rug. Van kleine pittige buien tot uitgestrekte neerslaggebieden en van onweer en windstoten naar hagel- en natte sneeuwbuien. Nu het vanavond wat rustiger wordt, kunnen we even kijken wat we de komende week verwachten kunnen. We kijken eerst naar de pluimen:

Pluimen
Eerst de temperatuur, we zien de komende week een duidelijk stijgende trend. Waar er vannacht lokaal misschien nog vorst aan de grond kan zijn, zitten we eind van de week weer aan de 10°C.


Tevens zien we een beperkte dagelijkse gang, maar vanaf maandag 18 maart zien we een flinke toename in de dagelijkse gang (groot verschil tussen minima en maxima). Dat is een interessante overgang en daarom is het extra aangegeven. In de weerkaarten kijken we in detail naar het mogelijke omslagpunt.

In de neerslagpluim zien we eerst een aantal behoorlijk regenachtige dagen, met name de donderdag zullen de regenmeters een drukke dag hebben.

Ook bij de neerslag zien we na zondag afbouwende neerslagkansen. Dit past mooi in het plaatje van een toenemende dagelijkse gang.

Dan ook nog even de windpluimen. De komende nacht is het wat kalmer, maar de gehele komende week blijft het behoorlijk winderig. Er passeren regelmatig lagedrukgebieden en die kunnen nog eventuele stormkansen opleveren, de details voor storm laat ik even buiten beschouwing. Plaats gerust jouw verwachting, waarneming of mening in het stormtopic, waarnemingtopic of kletstopic!

Wederom een omslagpunt ongeveer tussen zondag 17 en maandag 18 maart.

Weerkaarten

1. Passage omvangrijk lagedrukgebied, woensdag
Dinsdag en woensdag staan in het teken van alweer het volgende lagedrukgebied (L1). Dinsdag passeert een front en laat aardig wat neerslag achter. Woensdag volgen de windstoten en de buien. In de aanvoerrichting, bij Groenland, zien we het volgende lagedrukgebied (L2) dat in hoog tempo dichterbij komt.

L1 en L2 aangegeven op kaart, ook heb ik de trekrichting met een grote pijl weergegeven.

2. Volgende lagedrukgebied, donderdag
Dit lagedrukgebied (L2) laat vooral veel neerslag achter (zie pluim). De nadruk ligt daarmee minder op de wind. Op de oceaan zien we nummer drie (L3) klaarliggen. En bij Newfoundland zien we... een hoog? Dat is wellicht de voorbode voor een nieuw weertype.

L2 en L3 weergegeven, het hoog bij Newfoundland trekt de oceaan op en zoekt aansluiting met het azorenhoog.

3. Wat wind en regen voor het weekend
De hekkensluiter voor de periode met lagedruk is het lagedrukgebied in het weekend. Het laag wordt voorafgegaan door een windveld, vervolgens gaat het regenen in de Benelux. Op de oceaan wordt het al rustiger onder leiding van een hoog.

L2 loopt stuk in Scandinavië en L3 passeert de Benelux. Op de oceaan komt het hoog zich met Europa bemoeien.

Oorzaak westcirculatie
De oorzaak van alle lagedrukgebieden die langs de Benelux kwamen moeten we hogerop zoeken. De straalstroom stuurde alle nieuwe lagedrukgebieden op onze regio af. Hierdoor trokken vele fronten en buien in rap tempo over.


Lange termijn: een nieuw hogedrukgebied?
Dan hetgeen waar we naartoe werken. Er zijn aardig wat signalen dat het na deze week allemaal weer anders moet. De straalstroom zoekt zijn heil elders en een hogedrukgebied neemt de regie over.

Hogedruk in onze omgeving? Het zou zomaar kunnen, maar gezien de termijn is er nog onzekerheid!

Als we naar de straalstroom kijken, zien we mooi de kern van het hoog bij de azoren en de uitloper naar onze omgeving terug.

Conclusie
Dus, al met al nog een week wisselvallig en later misschien een omslagpunt. Dan zou hogedruk weer terug kunnen komen. Er valt echter nog niets zinnigs te zeggen over hoe lang die periode van hogedruk dan zou kunnen duren. Het hoog zou na 3 dagen weer weg kunnen zijn, of het zou een stevige blokkade kunnen worden die het weer de rest van maart gaat bepalen (ook betekent een hoog niet per definitie zonnig weer). Over een week zullen we daar meer over kunnen zeggen.

| Gewijzigd: 11 maart 2019, 22:55 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 maart 2019, 12:07 uur | Bericht #490266

Vanmiddag buien en veel wind


Vanmiddag regionaal stevige buien.

Vanmiddag passeert een koufront van NW naar zuidoost over de Benelux. Op dit koufront ontstaan in het midden en zuiden enkele stevige buien, mogelijk met windstoten en lokaal een klap onweer. In het noorden zijn er vanmiddag enkele opklaringen maar daar ook kans op zware windstoten tot 90 km/uur. Hiervoor heeft het KNMI code geel uitgegeven.
 

 
Het eerder genoemde koufront blijft vanavond en vannacht slepen boven het zuiden van de Benelux en daardoor kan er in het zuiden van Nederland en België op uitgebreide schaal 10-20 mm, lokaal 30 mm regen vallen. In de Ardennen is met behulp van stuw zelfs lokaal 40-50 mm regen mogelijk. Morgen beweegt dit koufront weer als warmtefront noordwaarts en brengt dan in de gehele Benelux periodes met regen.


Veel regen de komende 24 uur in het midden en zuiden van de Benelux
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 maart 2019, 11:46 uur | Bericht #490270

Kans op winterse neerslag neemt toe


Vannacht en vanochtend trok een koufront over de Benelux, achter dit koufront aan stroomt koudere lucht binnen. Met name de bovenluchten koelen af, op 1,5 km hoogte wordt het ongeveer -5°C.

Het koufront bevindt zich momenteel in Duitsland, wij zitten al in de polaire lucht.

De bovenlucht koelt verder af tot -5 of -6°C, het nulgradenniveau komt op ongeveer 800 meter te liggen.

Buien met winterse neerslag
Door het toenemende contrast in temperatuur ontstaan er met name boven land makkelijk buien (de zee is namelijk nog wat kouder en heeft dus een minder groot verschil). Deze buien bevatten hoofdzakelijk regen, maar ook korrelhagel en lokaal natte sneeuw is mogelijk. De grootste kans op natte sneeuw is weggelegd voor het zuiden (Vlaanderen), het zuidoosten (Limburg) en de regio's tegen de Duitse grens.


Later vandaag beperkt de buiigheid zich meer tot het zuiden, waar er dan ook signalen verschijnen voor natte sneeuw/korrelhagel.


Ook in de nacht naar maandag is er kans op buien, in de loop van de maandag neemt de buienkans af.
 
Al met al een best prima weertype, het zijn polaire buien, dus we zien tussen de buien door de zon en er is kans op fotogenieke buienluchten.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
24 maart 2019, 12:18 uur | Bericht #490313

Wisselvalligheid en windstoten op maandag


Vannacht lag de Benelux onder de uitloper van een hogedrukgebied op de oceaan. Hierdoor was het kalm en kon de mist zich de afgelopen dagen ook handhaven. De afgelopen nacht was het in een groot deel van Nederland helder en zodoende kon het tot vorst komen. In Twenthe daalde het kwik tot -2,8°C. Ook nu is het met name in het zuiden nog helder, is er ook een band met hoge cirrusbewolking binnengekomen waardoor er in grote delen van de Benelux slechts een waterig zonnetje schijnt. In het noorden is er juist wat cumulus aan het ontstaan.


Benelux onder een uitloper van hogedruk, lagedruk vanuit IJsland nadert rap.


De cirrus boven de Benelux is goed zichtbaar aan de geleidelijke band waar je soms nog doorheen kan kijken. In Frankrijk en Duitsland is de stratus nog herkenbaar aan het onregelmatige patroon en de abrupte overgang van helder naar bewolkt of mistig. In het noorden van Nederland is de cumulus ook nog net zichtbaar waar de cirrus overgaat in het ''gespikkelde'' patroon van de kleine plukjes cumulus.

Polaire lucht: buien met kans op korrelhagel of een klap onweer
Bij Schotland en Ierland zien we op de satelliet echter al de polaire buienlucht naderen. Hier gaan wij ook mee te maken krijgen. Vannacht volgt een koufront waarachter de bovenluchten afkoelen van 0°C tot -5°C. Als gevolg daarvan hebben we morgen te maken met polaire buien met mogelijk ook wat korrelhagel of een klapje onweer. De meest actieve buien zullen zich bevinden op troggen in de meest koude lucht (deze passeert in de ochtend). Deze buien zullen in het uiterste oosten en noordoosten het meest actief zijn.


Een korte golf van polaire lucht spreid zich uit over Midden- en Oost-Europa, de Benelux bevindt zich net aan de rand ervan.

Lagedruk: windstoten
Morgen neemt ook de wind toe in kracht, in het waddengebied (het noorden) en het oosten kunnen windstoten tot 90 km/u voorkomen.



Guidance

Neerslag:
De buiige neerslag bij het koufront van de CAD bereikt het uiterste noorden aan het einde van de avond. Verder achter het koufront toenemend onstabiel met ruim ten noorden van de Wadden in de nacht naar maandag mogelijk ook korrelhagel of een enkele bliksemontlading bij de buien, zie ook het zwakke signaal hiervoor in Ha36 (Ha40 is overdreven door te veel graupel). Door dagelijkse gang zal het maandag overdag vooral boven Duitsland activeren. CAPE-waarden max 200-400 J/kg (boven zee), schering rond 25-30 kt, convectiemodus multicel.


Regionale verschillen!
Het oosten en noorden zullen de meeste buiigheid krijgen omdat hier de bovenluchten het koudste zijn (hiermee is de kans op korrelhagel en een klap onweer dus ook vooral voor deze regio's). Ook zullen hier de windstoten het meest krachtig zijn.
Voor de overige regio's van de Benelux zullen de buien minder actief zijn en zullen de windstoten minder krachtig zijn.
Voor de gehele westkust kan het zelfs vrijwel droog blijven, omdat de meeste buien op land pas onstaan.

In de loop van de middag wordt het weer droger.

De pluim

De temperatuur doet de komende dagen een klein stapje terug, daarmee zitten we iets onder normaal. Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer iets omhoog. Erg lage of hoge temperaturen staan niet in de verwachting.


De regenhoeveelheden blijven beperkt, toch kan je moeilijk van een droge periode spreken, want bijna iedere dag kan er wel ergens een buitje langskomen (met name buien in het noordoosten, in het zuidwesten blijft het meest droog).
  | Gewijzigd: 24 maart 2019, 12:25 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
31 maart 2019, 17:02 uur | Bericht #490359

Nieuw stromingspatroon


Na een straalstroom-gedomineerd stromingspatroon (waar we met name de eerste helft van maart mee te maken hadden) neemt de invloed van de straalstroom af en gaan we over op een meer hogedruk-gedomineerd patroon over.

Oorzaak: ''final warming'' stratosfeer

Ieder jaar koelt in de herfst de stratosfeer boven de poolregio's af doordat de stratosfeer steeds minder zonlicht (minder kortgolvige straling) ontvangt.
Dat veroorzaakt een temperatuursverschil wat de polaire vortex (krachtige wervelwind op ongeveer 30 kilometer hoogte) aanwakkert. Deze wervelwind kan windsnelheden rond de 260 km/u bereiken.
De polaire vortex wakkert op zijn beurt weer de straalstroom aan (meer meanderende wind op ongeveer 8 tot 10 km hoogte). De straalstroom kan windsnelheden bereiken van 160 tot 280 km/u (erg variabel in richting en kracht).
In de winter zijn de polaire vortex en de straalstroom het sterkste omdat de temperatuursverschillen het grootste zijn.

Richting de lente neemt de hoeveelheid zonlicht op het noordelijk halfrond sterk toe. De stratosfeer boven de noordpool warmt dan iedere lente ook weer op, dit noemen we de ''final warming'' (niet te verwarren met een SSW, de sterke opwarming in een SSW heeft andere oorzaken).

De final warming volstrekt zich op het moment boven ons hoofd. De polaire vortex heeft zich na de SSW snel hersteld, hij werd uiteindelijk zelfs krachtiger dan normaal (daarmee is het mogelijk aandrijver geweest van de twee uiterst wisselvallige periodes begin februari en begin maart, zoiets valt echter nooit met 100% zekerheid te zeggen). Nu is de polaire vortex in kracht af aan het nemen en daarmee op lange termijn ook de straalstroom. Het vergroot bij ons de kans op blokkades.

Het verschil in temperatuur tussen stratosfeer boven de tropen en de poolstreek wordt langzaam kleiner.

Blokkade op komst?
Over iets minder dan één week verlegt de straalstroom zijn koers meer naar het Middellandse-Zeegebied en begint boven Scandinavië en IJsland de luchtdruk te stijgen.

Lagedrukgebieden trekken op de lange termijn meer richting Midden- en Zuid-Europa en daardoor kan de wind boven Noordwest-Europa naar het oosten draaien. Een oostelijke wind kan bij ons over het algemeen wat drogere lucht brengen, maar wij blijven wel op de grens tussen lagedruk in het zuiden en hogedruk in het noorden, dus de kans op regen blijft wel aanwezig.

Pluim:

Temperaturen blijven rond normaal (normale Tmax: 13,1°C, normale Tmin: 4,0°C)

Na een zonnige en droge maandag vanaf dinsdag weer neerslagsignalen, over deze neerslagsignalen vertel ik hieronder meer.

Onweerskansje op dinsdag?


Dinsdag trekt vochtige maar relatief warme lucht over, direct gevolgt door een koufront (woensdag is het meteen een stuk kouder). Vlak voor dit koufront kunnen enkele actieve buien ontstaan. Aangezien de onstabiliteit nog vrij klein is (zeker géén zomerse waarden!), zullen het buien zijn slechts af en toe ontladingen. Ook is de termijn nog vrij lang, maar aangezien al redelijk wat modellen meegaan in het scenario van een kleine onweerskans (EC, GFS, ICON, ARPEGE, WRF) plaats ik het toch even.

Voorlopige waardes:
Regio: Oosten Vlaanderen, zuiden en oosten NL

Temperatuur: 14 - 16°C
Dauwpunt: 10 - 12°C
Vochtigheid: 60 - 85%
CAPE: 250 - 600 J/kg
Schering: 20 knopen




Binnenkort komen Arome en Harmonie ook binnen bereik en zullen we met meer zekerheid dingen over deze kleine onweerskans kunnen zeggen.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
8 april 2019, 19:09 uur | Bericht #490400

Warme lucht samengeknepen vanuit 3 richtingen


Waar België vandaag een beduidend frissere dag had (doordat de koudere lucht vanuit het zuiden verder naar het noorden kwam, beleefde het grootste deel van Nederland nog een warme dag. In De Bilt is het 21,5°C geworden.
Er zijn echter 3 bedreigingen voor deze warme lucht.


1: convergentielijn      2: glazen koufront

Convergentiezone
De convergentiezone die gisteren boven België lag, is nu een stukje opgeschoven naar Zuid-Nederland. Hierdoor heeft de koude lucht vanuit Frankrijk wat terrein gewonnen (geholpen door de mist en stratus is het in België op sommige plaatsen slechts 10°C geworden). De rol van de convergentiezone lijkt op grote schaal echter uitgespeeld, want het beweegt zich slechts traag, en er zijn momenteel snellere processen gaande die meer invloed hebben dan de convergentiezone.

Glazen koufront
Een wat sneller proces is het glazen koufront dat vanuit het noorden het land nadert. Het front is het startpunt van de komende koudere periode. Momenteel komt het front net bij de Wadden en Noordoost-Groningen aan. Het koufront brengt koudere lucht, met het 'glazen' wordt bedoelt dat het in de lucht vrijwel niet te herkennen is (geen wolkenvorming). Dat komt waarschijnlijk omdat de lucht er in dit geval te droog voor is en ook is de luchtdruk momenteel redelijk hoog.

Zeewind
De zeewind is het snelste proces, echter is het een kortdurend en lokaal effect, daarmee heeft het wel invloed op de afgelopen middag en de avond, maar niet op het weer van morgen. Momenteel is er een zeewind opgestoken in delen van Zeeland en Zuid-Holland.


De zeewind is ook goed te herkennen op de temperatuur en windkaart:



De warme lucht wordt momenteel sneller opgeruimd als gisteren in het zuiden door afkoeling door buien, aan de kust door de zeewind en in het noorden treedt koudere lucht binnen. | Gewijzigd: 8 april 2019, 19:15 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2656
Lid sinds: 29 mrt. 2016
11 april 2019, 23:36 uur | Bericht #490419

Koudste dagen lente 2019 op komst


Vrijdag en zaterdag worden waarschijnlijk de meest koude dagen van deze lente. De afgelopen dagen voelden al wat fris aan, enkel in de zon en uit de wind voelde het soms nog warm aan. De bewolking wordt de komende dagen echter wat dominanter in het weerbeeld.

Weerkaart
We zien momenteel een forse blokkade boven Scandinavië, deze blokkade stuurt koude maar droge lucht naar de Benelux. Echter warmt de lucht onderweg ook op, het gaat van ijsdagen in Finland naar ongeveer 7°C wanneer de koudste lucht bij de Benelux arriveert. Dit vind plaats op vrijdag en zaterdag, vanaf zondag warmt het weer op.



Processen in de koudste lucht: beperkte buienvorming
Met name zaterdag is de bovenlucht zo koud (temp. op 3 km: -20°C, nulgradenniveau: 600 meter) dat op beperkte schaal luchtdeeltjes kunnen gaan stijgen (zwakke convectie). We zagen dat vandaag op veel plaatsen al aan de toegenomen bewolking (want de stijgende luchtdeeltjes condenseren). Er is echter nog steeds inversie door hogedruk (de luchtdeeltjes kunnen niet verder stijgen), vanaf dat moment kan de wolk niet meer omhoog en spreid de wolk zich horizontaal uit (zie hier het verschil tussen cumulus en de ''platte'' wolken van vandaag).

Omdat de lucht zaterdag nog kouder is, kunnen er uit de wolken her en der buien vormen. Omdat de buien door de inversie & hogedruk niet tot hoge hoogte uit kunnen groeien, blijft de neerslag uit de buien zwak. Goed, dus de neerslagintensiteit is voornamelijk zwak.
Nu de neerslagsoort, door de koude bovenlucht kunnen de buien naast wat regen ook hagel of natte sneeuw bevatten. Accumulatie (sneeuwdek) is onwaarschijnlijk.

bij voorkeur komende buitjes voor in het noorden (bij de Wadden) en in het oosten. Ook in de Ardennen en in Zuid-Limburg is er kans op buien, op de Ardennen zou heel misschien een tijdelijk klein sneeuwdek kunnen vormen.


Temperatuur op 1,5 km hoogte in het zuidwesten -7°C en in het noordoosten -9°C.


Beperkt neerslagsignaal van vrijdagavond tot zaterdagavond. Hoogtepunt van buiigheid verwacht ik pas zaterdagmiddag (nog net buiten bereik Harmonie)

Guidance Neerslag:
De neerslag in EC uitvoer vanaf vrijdagmiddag lijkt iets te veel uitgesmeerd te zijn. Vanaf vrijdagmiddag wat diepere convectie, met toptemperaturen tot ca -18 tot -20°C in het noordoosten. Dan is wat korrelhagel mogelijk, later vrijdagavond en zaterdag in de nacht en ochtend is zelfs natte sneeuw niet uitgesloten. De natteboltemperatuur ligt rond 2°C, in de nacht naar zaterdag rond 1°C. Accumulatie valt niet te verwachten, de bodem is veel te warm.


Volgende week warmer

In slechts 5 dagen van 7°C naar 19°C (stijging van ongeveer 12°C)!


De komende dagen verlopen de nachten voornamelijk helder en daarmee is de kans op nachtvorst groot, overdag telkens op de dagelijkse gang bewolking. Vanaf maandag wordt het weer zonniger.


Vrijdag en zaterdag kans op een buitje, daarna weer een paar dagen droog. | Gewijzigd: 13 april 2019, 14:43 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats: West-Brabant
Berichten: 85
Lid sinds: 3 apr. 2018
12 april 2019, 20:13 uur | Bericht #490420

Vanaf zondag weer een duidelijke temperatuur stijging. Dit is de pluim voor regio Zuid. Maximumtemperaturen van misschien 21°C, minimumtemperaturen van een graad of 7°C. | Gewijzigd: 12 april 2019, 20:14 uur, door Extreme Weather NL
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.902 topics, welke bij elkaar 448.578 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.613 leden.
Het nieuwste lid is kruij182.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 280 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 280, lezen 10 mensen het topic "Het weer rond de jaarwisseling 2011/2012".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2025 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden