Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
En over of er nog winter komt, dat lijkt mij vooral een definitiekwestie, als je onder winter een week vorst en sneeuw verstaat, verwacht ik niet dat die er nog komt. Als je onder winter een goede sneeuwsituatie of een paar koude dagen verstaat, zou het zomaar nog kunnen dat die er komen. | Gewijzigd: 15 februari 2019, 17:51 uur, door Thijs.
Maar no worries, dat record sneuvelt ongetwijfeld de komen jaren ook nog wel weer een keertje. De kans is levensgroot dat de aankomende lente ook weer top 10 notering gaat opleveren. Hoewel maart wat wisselvallig schijnt te worden volgens de lange termijnverwachting.
Maar no worries, dat record sneuvelt ongetwijfeld de komen jaren ook nog wel weer een keertje. De kans is levensgroot dat de aankomende lente ook weer top 10 notering gaat opleveren. Hoewel maart wat wisselvallig schijnt te worden volgens de lange termijnverwachting. Het is hoe je het bekijkt vind ik. Als je pakweg de laatste 10 jaar neemt, dan vind ik dat we totaal geen reden tot klagen hebben wat betreft winters weer: paar keer dikke pakken sneeuw, schaatsen op natuurijs meerdere malen, paar dikke stormen (dit is ook gewoon eigen aan de winter in de Benelux al decenia lang),...
En het mag zo stilaan eens warm worden in februari, het temprecord in België staat al 28 jaar onaangeroerd. De meeste hoge maxima in februari op sommige weerstations dateren zelfs al van 1920
En wat betreft de lente, veel te vroeg om daar iets over te gaan zeggen.
Maar de de meest bizarre is toch wel december 2015 (we gingen toen van 7.3 graden naar 9.6 een bizar grote stijging). Deze werd toen echt extreem scherp gezet. Mijn vermoeden is dat die nog wel een tijdje blijft staan. De rest zal vermoedelijk binnen 30 jaar grotendeels gesneuveld zijn.
valt vaker in het niets .
zijn naam zegt al genoeg kachel man , hij maakt zijn verwachten bij een kachel ,waar zijn amateur spul staat
En waar baseer je dat op? Of vindt je dat hij een amateur is omdat je z'n mening niet deelt?
Hij is namelijk eigenaar van kachelmannwetter.com. Dit vind ik persoonlijk een van de betere weersites van Duitsland. Een groot deel van de producten op die site, waaronder het EC model, zijn gratis. Ook het team wat bij die website hoort beschikt over veel kennis op het gebied van weer en klimaat.
zaten de pluimen bij hem ook op extreem wintertje , foetzie
zaten bij zijn medewerkers ,ook een horror op wintertje , foetzie
wat dat betreft is kachel een kachel .
en O,O veel beter
wat ie nu laat zien is animatie , een tekenfilm
Edit Sven: dit zijn gewoon kaarten die uit de modellen rollen die worden gepost... dus don't shoot the messenger | Gewijzigd: 17 februari 2019, 13:13 uur, door Sven
zaten de pluimen bij hem ook op extreem wintertje , foetzie
zaten bij zijn medewerkers ,ook een horror op wintertje , foetzie
wat dat betreft is kachel een kachel .
en O,O veel beter
wat ie nu laat zien is animatie , een tekenfilm
Edit Sven: dit zijn gewoon kaarten die uit de modellen rollen die worden gepost... dus don't shoot the messenger
Wat een onzin ,maar goed dat Jörg dit niet leest!
Jörg heeft in 1990 wrs toen jij nog niet op deze aardkloot rondliep) Meteo Media opgericht (Unwetter Zentrale) en later Meteo Media (Meteo Centrale). In 2013 heeft hij dit van de hand gedaan en werd het overgenomen door MeteoGroup Schweiz AG en Meteo. Group Europa. Een beetje in dezelfde lijn ook als destijds Harry Otten die 9n de jaren 80 Meteo Consult oprichtte en daar later ook afstand van deed!
Foto hieronder sept 2015 ontmoeting Alpenweerman / Meteo-Oberwallis met Jörg Kachelmaan in het Zwitserse Realp voor besprekingen ivm samenwerking Kachelmannwetter.com (destijds nog in de begin fase)
| Gewijzigd: 17 februari 2019, 20:37 uur, door Alpenweerman
KNMI start meting bodemtemperatuur
Sinds vandaag is bij het KMNI elke 10 minuten de actuele bodemtemperatuur te vinden.
| Gewijzigd: 18 februari 2019, 18:22 uur, door Thijs.Het KNMI meet de temperatuur van de bodem op vier plaatsen, gelegen op een denkbeeldige lijn van zuidwest naar noordoost over het land: in Wilhelminadorp (Zeeland), De Bilt (Utrecht), Marknesse (NO polder) en Nieuw Beerta (Groningen). De metingen worden op 5, 10, 20, 50 en 100 cm onder de oppervlakte uitgevoerd.
Bron: KNMI
De bodemtemperatuur volgt in hoge mate de dagelijkse en jaarlijkse gang van de zon. Tot een diepte van 20 cm is de dagelijkse gang van de zon nog goed te herkennen; overdag loopt de temperatuur op en in de nacht koelt de bodem af. Op grotere diepte is deze dagelijkse gang dusdanig gedempt, dat deze nauwelijks nog in het dagelijks temperatuurverloop zichtbaar is. De jaarlijkse gang is dan nog wel zichtbaar; in de zomer is de bodem op grotere diepte warmer dan in de winter.
Dat record van die reeks warmste maanden achter elkaar komt in zicht.
Dat record van die reeks warmste maanden achter elkaar komt in zicht. In welke glazenbol kan jij het weer al zien voor maart?
Edit W. in 't Erland: Zo te zien moet de maandwedstrijd van maart winnen dan een peulenschil zijn! De opening voor deelname start binnenkort! | Gewijzigd: 24 februari 2019, 14:00 uur, door Thijs.
edit sven: je bent nog een .... vergeten denk ik | Gewijzigd: 24 februari 2019, 23:20 uur, door Sven