Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 juni 2018, 00:01 uur | Bericht #487384

Het is 1 juni, de meteorologische zomer gaat van start!




Het seizoen waar velen toch steeds naar uit kijken! Terrasjes doen, festivals, vakantieperiode, hittegolven afgesloten met onweer, en nog zoveel meer! Nu, we mogen zeker niet klagen met het weer dat we in mei hebben gekregen, mei is meer dan 3 graden te warm met lokaal tropische temperaturen van +30 graden! Misschien ook interessant om te weten dat ook vorig jaar mei veel te warm verliep met toen een gemiddelde temperatuur van 15 graden.

Hoe gaat de zomer van start?
Warm en vooral nat!!! Toch de eerste dag, zeker in de oostelijke helften, zoals je kan lezen in het aparte onweerskansentopic ;) We hebben in mei natuurlijk heel wat warme dagen achter de rug en we zetten bij het begin van de zomer een stapje terug. Desalniettemin blijft het gewoon te zacht voor de tijd van het jaar, met heel aangename temperaturen.

Hieronder de meest recente pluim van het Europese weermodel ECMWF:



Wat misschien nog belangrijker is (zeker voor de regio's die al bakken water te verwerken hebben gekregen) is dat het de eerste dagen van de zomer vrij droog lijkt te verlopen. Misschien hier en daar een lichte bui, maar de zonneschijn zal in de meerderheid zijn.





Zoals in ieder discussietopic kan je hier alles kwijt wat betreft het weer rond de zomer. Voor onweerskansen verwijs ik naar het aparte algemene kansentopic, voor grotere kansen openen we traditiegetrouw een apart kansentopic.

Geniet van de zomer!





 
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juni 2018, 11:18 uur | Bericht #487517

Schaapscheerderskoutje


Bron afbeelding: Moderator Lako

De komende twee dagen is het voelbaar frisser. De temperatuur komt nergens meer boven de 20 graden. Oorzaak is een noordenwind en aanvoer van polaire lucht via de Noordzee.  Met die frisse noordenwind worden ook wolkenvelden vanaf de Noordzee aangevoerd waardoor de zon het wat moelijker krijgt. Is dit de in de volksmond genoemde Schaapscheerderskou?

Schaapscheerderskou 
Noordenwinden in juni komen vaker voor, vaak tussen 5 en 20 juni. In de volksmond wordt dit ook wel de schaapscheerderskou genoemd.  Een periode met veel bewolking, soms ook regen en temperaturen onder normaal. In extreme gevallen kan het tijdens heldere nachten vlakbij de grond zelfs nog vriezen! In het verleden maakten schaapsscheerders gebruik van dit grijzere en koele weer. Tijdens bewolkte dagen scheerden ze de schapen zodat hun kale huid niet direct bloot kwam te staan aan de felle junizon.  De aanjager van deze in juni veel voorkomende weersomslag moeten we zoeken boven Centraal-Europa. De junizon warmt het Europese vasteland al flink op. De opgewarmde lucht boven het continent begint door thermiek te stijgen. Hierdoor ontstaat een tekort aan lucht vlakbij de grond waardoor de luchtdruk daalt. Door deze grootschalige luchtdrukdaling ontstaat een thermisch lagedrukgebied rond het Alpenmassief. In de omgeving van de gevormde depressie kunnen gemakkelijk buien tot ontwikkeling komen waarbij de aangezogen vochtige Middellandse Zeelucht als katalysator fungeert. Tussen de Europese depressie en het Azoren hogedrukgebied draait de wind in ons land naar noordelijke of noordwestelijke richtingen. Door aanvoer van frisse lucht vanaf de Noordzee (het zeewater is nog relatief koud) daalt de temperatuur soms meer dan 10 graden ten opzichte van de warme periode ervoor.

Twee frisse dagen
Vraag is of de noordenwinden dinsdag en woensdag geïnterpreteerd kunnen worden al een “korte” schaapscheerderskou?  Afgelopen weken veroorzaakten zuidelijke depressies weken achter elkaar regen- en onweersbuien in Spanje, Frankrijk en Italië. Door de vele regen was het daar tot nu toe veel kouder dan normaal. Boven Centraal-Europa, in de Alpen en in Duitsland werd het wel flink warm, maar was het net zoals bij ons ook onweersachtig. Op de weerkaarten zien we de komende week wel lagedrukgebieden boven het continent, maar deze zijn niet thermisch van oorsprong.  Van een echte Schaapscheerderskou kunnen we dan ook niet spreken. Dat neemt niet weg dat de wind dinsdag en woensdag wel even noordelijk is en de temperaturen mede door wolken vanaf de Noordzee twee dagen onder de 20 graden blijven steken. Afgelopen nacht bevond het noorden en midden van het land zich al in polaire lucht.  In Friesland en Overijssel daalde de temperatuur naar 8 graden. In Enschede koelde het aan de grond af naar 2 graden.  De komende nachten zullen ook wat frisser verlopen, met name in de nacht aar donderdag. 

Zuidwestenwinden
Een lange periode met noordenwinden zit er niet in. Woensdagavond passeert een rug van het Azoren hogedrukgebied waarna de wind van noord naar zuidwest draait en daarna voorlopig in de zuidwest- of westhoek blijft. Op de weerkaart zien we na lange tijd weer lagedrukbieden boven het noorden van Europa en een Azoren hogedrukgebied richting Spanje en Zuid-Frankrijk. Tussen de druksystemen in zien we winden uit het zuidwesten of westen. De temperaturen gaan na een korte periode met fris weer omhoog naar 20 of 21 graden. Donderdag passeert in de middag en avond een klassiek regenfront. Vrijdag en in het weekeinde wisselen stapelwolken en zon elkaar af en kan er af en toe een bui vallen. 


Bron afbeelding: Meteogroup

Zware buien 
In Limburg kan vanavond, vannacht en morgen regen vallen. Het is een schampschot van de buien die in de warme en vochtige lucht boven Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en Tsjechië vallen.  Later vanmiddag en vanavond kunnen zelfs zeer zware buien vallen in het zuiden van Duitsland en in het westen van Tsjechië. Buien met veel regen, maar ook hagel en zeer zware windstoten tussen de 100 en (volgens sommige modellen0 150 km per uur. 



 

weer.nl
Lees ook:

#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
15 juni 2018, 00:22 uur | Bericht #487529
Vrij rustig hier de laatste dagen maar dat is ook maar logisch na de voorbije maanden waar we al serieus verwend geweest zijn met vroeg zomerweer en heel wat onweerskansen.

Het is nu even terug wennen van lagere maxima die eigenlijk nog vrij dicht in de buurt van normaal zitten. Staat er dan de komende tijd niets meer op de planning? Goh, het is een beetje koffiedikkijken, de komende dagen wordt het af en toe terug wat zachter en kijken we naar volgende week, dan zinspelen de runs van de verschillende modellen toch op een terugkeer van zomerse temperaturen. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de spreiding in de pluim vanaf dinsdag vrij groot te noemen is:

| Gewijzigd: 15 juni 2018, 00:23 uur, door Sven
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2616
Lid sinds: 29 mrt. 2016
18 juni 2018, 12:15 uur | Bericht #487547

Temperatuur schommelt

De komende week verschilt de temperatuur veel. In de pluim is goed te zien dat de temperatuur per dag flink kan verschillen.

Woensdag hebben we een enkele zomerse dag met zon en weinig wind. Donderdag is daar niets van te merken en is het juist erg koel. Dat weer houden we dan weer een paar dagen, maar in de pluim zie je duidelijk signalen dat het vanaf zondag 24 juni weer wat warmer kan worden.

De weerkaarten
Vandaag trekken er een paar fronten over, dit zijn zwakke fronten, want de luchtdruk boven Nederland is nog hoog (we bevinden ons namelijk vlakbij een rug van hogedruk). Deze fronten leveren vooral bewolking en soms wat lichte regen op. Dit is te weinig om het neerslagtekort terug te dringen.

Met ten zuiden van ons een rug van hogedruk en ten noorden een krachtig lagedrukgebied, waait er boven Nederland een koele zuidwestenwind. Bovendien kan het met de aanwezige bewolking weinig opwarmen.

Morgen komen we traag aan de warme kant van het hogedrukgebied. Vanaf de Noordzee komt nog steeds bewolking binnen, dus de temperatuur zal morgen nog steeds niet erg hoog liggen.
Woensdag zitten we wel aan de warme kant van het hogedrukgebied, want de lucht komt nu vanaf het Europees continent en voert dus geen bewolking meer aan. Daardoor kan de temperatuur stijgen naar zomerse waarden, misschien komt het zuidoosten net in de buurt van de tropische 30ºC. Er is ook weinig wind en de lucht is droog, dus erg benauwd zal het niet worden, voor korte tijd prima zomerweer dus.

Hogedruk boven Nederland en Duitsland-Polen, hierdoor weinig wind. Vanaf de oceaan nadert echter een nieuw hogedrukgebied, aan de oostflank van dit lagedrukgebied stroomt koele lucht naar het zuiden, hier krijgen we mee te maken.

Donderdag hebben we totaal ander weer, in de nacht is de aanvoerrichting weer gedraait van zwak oostelijk naar noordwestelijk. Uit deze hoek komt weer erg koele lucht, de temperatuur zal dalen naar 15 tot 20ºC, en de Noordzee zorgt voor een mix van zon, bewolking en lichte regen.
De abrupte overgang van warm naar koud zorgt waarschijnlijk niet voor een grote onweerskans. Dit komt vooral doordat de timing niet gunstig is (een zwak koufront trekt in de ochtend over), ook is de luchtsoort van woensdag droog (en dus een slechte voedingsbodem voor onweer).

De wind draait naar abrupt noordwest, daardoor daalt de temperatuur.

En dan?
De pluim laat echter op lange termijn weer verbetering zien. De warme lucht blijft in de buurt en de windrichting lijkt rond 24 juni weer te draaien naar zuidoost. Als gevolg begint de warme lucht dan weer naar de Benelux te stromen. Dus wie weet, wordt het op termijn weer zomers...

Spreiding is groot, maar wanneer de wind naar het zuidoosten draait zou het weer warmer kunnen worden. EC en GFS laten dit al voorzichting zien.
  | Gewijzigd: 18 juni 2018, 12:29 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 785
Lid sinds: 20 dec. 2014
18 juni 2018, 20:48 uur | Bericht #487549
Wat is er toch altijd verschrikkelijk weinig animo voor de zomerdiscussie. Winter blijft ondanks de slechte winters blijkbaar het meest favoriete seizoen
EC gaat iig voor hitte en daar ben ik blij want dit weer is alles waarom je geen weerliefhebber bent geworden....
Kres
Lid
Woonplaats: Leusden
Berichten: 387
Lid sinds: 21 jul. 2010
18 juni 2018, 23:48 uur | Bericht #487550
Komt doordat met dit weer meesteenaen juist buiten zijn en niet zo vaak binnen knus achter hun computer zitten. Je gaat van hele andere dingen genieten. Winter zit je meer binnen en dan pak je wat sneller de laptop of een tablet.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
19 juni 2018, 09:50 uur | Bericht #487551
Kleine nuance (om er hier geen kletstopic van te maken welk seizoen nu wel of niet het meest favoriete is): vanaf april tot ergens eind september zit iedereen uit te kijken naar onweerskansen, dat zag je ook aan de enorme drukte de afgelopen twee maanden hier op OnweerOnline. In de winter (zoals Kres zegt) zit iedereen veel meer binnen en is het ook veel gemakkelijker om iedere dag de kaarten te volgen omdat er altijd wel iets instaat.

Vergelijk het een beetje met de kijkcijfers op tv, waarom denk dat je deze in de zomer veel lager liggen => omdat iedereen veel sneller buitenactiviteiten gaat ondernemen. Neem daarbij ook nog eens examens, festivals, reizen,... en dan weet je het wel Normaal heb je deze rustigere periode op OnweerOnline vaak al vanaf maart tot ergens in mei, wel dit jaar was het heel deze periode druk op OnweerOnline vanwege de vele kansen die er zich hebben voorgedaan. 

Voila, nu kan het hier terug ontopic Anders verwijs ik graag naar het kletstopic

 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
19 juni 2018, 10:40 uur | Bericht #487552
Even kijkend naar de komende periode, dan zien we morgen nog eens een dag waarbij het lokaal zomers warm wordt met maxima van 25 graden tot iets meer (kaartjes Hamornie & Hirlam er even bijgenomen):




Het is maar van korte duur want daarna schakelen we over op een te fris weertype voor de tijd van het jaar. Zoals W. in t Erland reeds aangaf, zinspelen de modellen op een gevoelige verzachting na het frissere intermezzo. De hoofdruns van de twee meest gangbare modellen (GFS en ECMWF) zitten hierbij op eenzelfde lijn met maxima die tot 30 graden zouden kunnen klimmen (of zelfs hoger). 

Hieronder nog even de pluim van ECMWF, er is natuurlijk nog wel wat spreiding op deze termijn, maar er is toch stilaan een tendens naar te zacht weertype voor de tijd van het jaar. 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
22 juni 2018, 11:28 uur | Bericht #487560
De heel hoge maxima (30+) die de modellen de laatste dagen lieten zien voor volgende week, zijn er stilaan aan het uitgaan, maar dat wil niet zeggen dat de zomerse periode er uit is! Vanaf begin volgende week gaan de temperaturen in stijgende lijn waarbij we in het tweede deel van de week veelal op maxima uitkomen van tussen de 25 en 30 graden. Lokaal kans soms eens de kaap van 30 graden gehaald worden.

Hieronder de meest recente pluim van ECMWF (GFS ligt in dezelfde lijn) voor het midden van Nederland:


Het is een blokkerend patroon dat wel eens een tijdje zou kunnen aanhouden. Er zijn al hier en daar maatregelen genomen tegen de droogte in Nederland, maar het gaat er niet snel op beteren. In grote delen van België is het zeker nog niet zo problematisch zoals vorig jaar (lees hier) doordat we niet zo een droge voorgeschiedenis hebben zoals vorig jaar (toen waren het 11 te droge maanden op rij m.u.v. 1 maand).

| Gewijzigd: 25 juni 2018, 09:26 uur, door Sven
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
25 juni 2018, 10:47 uur | Bericht #487574
Zoals reeds eerder gemeld, zal het de komende dagen warmer worden en krijgen we aangenaam zomerweer met maxima van 25 graden tot lokaal wat meer, rond pakweg 27 graden.

Dan is de grote vraag wat het komend weekend gaat doen. De modellen hebben het er lastig mee, het Europese model ECMWF blijft standvastig met hoge maxima van +30 graden komen, terwijl GFS de laatste dagen de wind net meer uit het noorden liet komen waardoor de maxima een stuk lager zouden gaan uitvalen. 

Uit de runs van vanmorgen even de kaartjes wat betreft zondag (ook dagen er rond zijn hoge maxima mogelijk!)




Maar er is nog onzekerheid troef! Kijk maar eens naar de spreiding die er in de pluim zichtbaar is komend weekend. 



Mogelijk dat er vanaf zondag/maandag onweerskansen om de hoek komen loeren. Maar goed, eerst maar eens kijken wanneer de modellen een duidelijk beeld gaan schetsen richting komend weekend voor we dat gaan opvolgen To be continued!  | Gewijzigd: 25 juni 2018, 11:23 uur, door Sven
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
26 juni 2018, 14:06 uur | Bericht #487579
De vorst is in het land, laat de winter maar beginnen! Nee, we gaan niet overdrijven, want zo gek is dit nu ook weer niet Op 10cm werd vannacht in het zuiden een minima gemeten van -0,6 graden. Dit kan tijdens de zomermaanden wel eens voorvallen onder perfecte omstandigheden. In de Ardennen is het zelfs mogelijk om eens op 2m een negatieve temperatuur te halen tijdens de zomermaanden. Bijvoorbeeld op 1 juli 1984 toen vroor het -1,2 graden! 

| Gewijzigd: 26 juni 2018, 17:50 uur, door Sven
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juni 2018, 16:21 uur | Bericht #487594

'Nederland is het gat van Europa'

#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 juni 2018, 14:45 uur | Bericht #487609
Weinig nieuws onder de zon te melden eigenlijk. We zitten met een vastgeroest patroon waarbij we kunnen genieten van zomerse temperaturen van veelal 25 graden tot lokaal een 30 graden. De komende dagen blijft dit weertype aanhouden waarbij de noordelijke en kustprovincies af en toe last kunnen hebben van een noordelijkere component van de wind waardoor de temperaturen daar achterblijven zoals vandaag (zie kaart hieronder). De rest van de Benelux heeft hier geen tot weinig last van.




Zoals gemeld blijft dit weertype nog een tijd aanhouden, ten vroegste richting volgende week donderdag zou de onstabiliteit wat kunnen toenemen. Voorlopig weinig waarde aan te hechten aangezien de modellen dit steeds verder naar achter schuiven met bijhorende blijvende warmte! 
Hieronder de meest recente pluim van ECMWF geldig voor De Bilt. Belangrijk om op te merken is dat de modellen vaak de maximum temperatuur onderschatten (ook de korte termijn modellen zoals bijvoorbeeld Hirlam en Harmonie). Vaak blijken de behaalde maxima tot 2 graden hoger uit te komen dan de modellen laten zien.

Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 juli 2018, 10:29 uur | Bericht #487665
Warm en zo goed als droog de komende periode.

Er valt eigenlijk steeds weinig nieuws te vertellen door het blokkerende patroon waar we nu al een tijd mee te maken hebben. Dit patroon lijkt nog een hele tijd stand te kunnen houden. Soms zie je in de runs wel op langere termijn wat neerslag/onweerskansen of net eens op korte termijn dat het net binnen de grenzen van de Benelux valt (zoals vandaag en morgen, zie onweerskansentopic). 

Wat betreft de temperatuur kunnen we kort zijn: het blijft verder zomeren waarbij de wind de ene keer wat noordelijker is waardoor de temperaturen (zeker in de noordelijke en kustprovincies) wat achter kunnen blijven. 

Hieronder de pluim van het Europese weermodel ECMWF, hierbij ook de opmerking (reeds in het verleden gemeld) dat dit model vaak net wat te laag zit met de maximum temperaturen.

Ongeveer 70% van de leden laat warm tot zeer warm weer zien, in ongeveer 15% ligt de temperatuur iets beneden normaal. Uiteraard moet in acht genomen worden dat de Tx in de EC uitvoer in stralingsomstandigheden in de zomer duidelijk te laag is




Ook even de neerslagpluim, droog, droger, droogst Hoewel dat we deze zelfs nog droger gezien hebben de voorbije dagen



Kijken we naar de iets langere (en minder betrouwbare termijn) dan zien we de modellen soms zinspelen op een nog warmer weertype. Aan onderstaand kaartje niet te veel waarde te hechten momenteel. Maar GFS maakt het wel heel bont in de ochtendrun  




 
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
4 juli 2018, 12:06 uur | Bericht #487667
Citaat van Sven , woensdag 4 juli 2018, 10:29 uur Kijken we naar de iets langere (en minder betrouwbare termijn) dan zien we de modellen soms zinspelen op een nog warmer weertype. Aan onderstaand kaartje niet te veel waarde te hechten momenteel. Maar GFS maakt het wel heel bont in de ochtendrun  




Ingaande op het schitterende kaartje van Sven, dit is een heuse Spaanse pluim: hitte op alle hoogtes wordt met een diepe zuidelijke stroming naar de Benelux getransporteerd. Uiteraard nog ver weg zoals hierboven gezegd, maar wat snak ik hier naar... :p

 

| Gewijzigd: 4 juli 2018, 12:22 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4156
Lid sinds: 26 aug. 2011
8 juli 2018, 10:49 uur | Bericht #487687

ja, dat ziet er goed uit, regensignalen...
tot je je realiseert dat als er een streepje bij 1 mm zou zijn, dat dat ook niet gehaald zou worden
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
8 juli 2018, 12:21 uur | Bericht #487688
Neerslagkansen voor dinsdag weer wat toegenomen

In de loop van de dinsdag gaat op nadering van een afsnoerend afzakkend (hoogte)laag  (cut-off  upper-level-low) met koers Noorwegen- Duitsland en daarmee samenhangend grondlaag en een indraaiend occl. front vooral in het O en NO wat convectieve neerslag vallen.




Met CAPE's tot max. 500 J/kg behoeven we dan zoals het er nu naar uitziet geen actieve buien te verwachten. Geheel afh. vd modellen kan er 3 tot 13 mm neerslag gaan vallen met voorkeur voor het NO en O van de Benelux. Helaas zal de neerslag geen einde maken aan de droogte en op veel plaatsen blijft het gewoon droog.





 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
9 juli 2018, 21:47 uur | Bericht #487690
Het (hoogte)laag - Gislind - wordt morgen boven Duitsland berekend en t.a.v. de koers heeft zicht dus niet veel veranderd. In het verdere verloop trekt het dan afzwakkend naar Polen verder.



 Ook voor wat betreft de neerslag weinig nieuws onder de zon en we zullen het dus met enkele mm moeten doen. Arpege en Arome gaan uit van enkele mm, Hirlam ietwat optimistischer, (kaart). Veel meer neerslag valt er de komende 48 uur in het noorden van Duitsland, lokaal kan daar meer dan 50mm gaan vallen op de indraaiende occlusie.

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Deventer
Berichten: 108
Lid sinds: 8 jun. 2010
13 juli 2018, 08:02 uur | Bericht #487703


In de loop van volgende week een verandering in de vastzittende luchtdrukverdeling van de afgelopen weken. De onophoudelijke noordelijke stroming gaat eruit en een zuidwestelijke stroming met meer buienkansen komt ervoor in de plaats. Een eind van de zomer/droogte zal dit nog wel niet betekenen. 
Sunshine is delicious, rain is refreshing, wind braces us up, snow is exhilarating; there is really no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4156
Lid sinds: 26 aug. 2011
13 juli 2018, 11:13 uur | Bericht #487705
Citaat van Stormjager, vrijdag 13 juli 2018, 8:02 uurIn de loop van volgende week een verandering in de vastzittende luchtdrukverdeling van de afgelopen weken. De onophoudelijke noordelijke stroming gaat eruit en een zuidwestelijke stroming met meer buienkansen komt ervoor in de plaats. Een eind van de zomer/droogte zal dit nog wel niet betekenen. 
Voor de droogte is niet alleen veel meer water nodig dan voorspeld maar het moet ook verspreid en rustig vallen..., beter een week met 10mm per dag dan 100 op 1 dag...
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 509 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 509, lezen 5 mensen het topic "Onweerskansen 10 en 11 september".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden