Jazeker, vooral later in de week door "Höhenkaltluft". Verder zouden ook kleinere "verstoringen" sneeuw(buien) kunnen gaan opleveren. Natuurlijk allemaal nog zeer onzeker vwb de details maar zeker niet kansloos!
Oh dat is heel mooi, thx zou echt geweldig zijn
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Ook vandaag schermen de modellen weer met afzakkende lij-laagjes langs de Noorse kust beging volgende week. Ofschoon de koers natuurlijk nog onzeker is kunnen deze volgende week sneeuw gaan opleveren in de noordelijke en noordwestelijke kusstrook. Daarnaast kan er ook sneeuw gaan vallen door "lake snow effect". De meeste sneeuw wordt langs de Engelse zuidoostkust verwacht met mogelijk blizzard conditons en sneeuwchaos door sneeuw verstuivingen
Vraagje...Hoe kan het dat die laagjes komen afzakken als de stroming daar van zuid naar noord is? Deze is bij een hogedruk gebied immers met de cijfers van de klok mee...
Oost tot noordoostelijke aanstroming, dit zorgt aan de lijzijde van de Noorse bergen voor zgn lij cyclogenese. (net als bv bij een Genua laag ( lij cyclogenese door Alpen) Aan de Noordzee kant stroomt de koude lucht dus over het rel. warme Noordzeewater uit en dit triggert (cyclogense) de laagjes! Vervolgens trekken die langs de kust gedreven door de "lij stroming" naar het het zuiden! | Gewijzigd: 21 februari 2018, 12:37 uur, door Alpenweerman
Polar lows ontstaan bij voorkeur bij een zeer krachtige noordelijke hoogtestroming en net als bv bij een tropische cycloon ontbreekt het aan fronten. Tevens kenmerken ze zich door een relatief warme kern (oog) en een gesloten circulatie. Hun levensduur is tevens beperkt tot 24 a 48 uur. Dit laag en ook later nog volgende voldoen niet aan die criteria dus in dien zin gaat een vergelijking met een polar low niet op!
Overigens moet ik nog opmerken dat bij nader inzien de lagedruk al noordelijker op de Noorse Zee wordt geinnitieerd aan de linker flank van de jet (WLA). Echter ook in dit geval een "gewoon laag" (met fronten). Zal wanneer ik meer tijd heb nog eens nader de boel daar analyseren en dan later ook aan de hand van wat betere kaarten (hogere resolutie)
| Gewijzigd: 21 februari 2018, 14:45 uur, door Alpenweerman
Geldig voor Brussel
Edit: ook nog even de pluim, grote eensgezindheid tot het einde van de maand, daarna wordt de spreiding en onzekerheid (zoals gewoonlijk) heel groot.
| Gewijzigd: 21 februari 2018, 18:55 uur, door Sven
hier wordt je heel blij van , een ieder ander wacht op het voorjaar/ lente en wij nog op een knap wintertje.
helemaal super , en sneeuw later volgende week is als kers op een mooie taart, afwachten en ondertussen genieten.
heb nog wel een vraag over nu al eventueel sneeuwkansen , zijn / is dat al te spotten /
gr uit fryslan
Alleen ijsdagen zijn kantje boord. De kracht van de zon wordt misschien wel onderschat in de modellen. Onderschat niet hoe krachtig de zon al is op 1 maart en hoe snel het ijs dan smelt. Plus het negatieve effect van klimaatverandering. Was deze instroom van koude lucht in de jaren 50, was het misschien nog 2 graden kouder geweest. Maar het is redelijke bijzondere situatie als deze oost tot noordoost stroming 3 weken zou aanhouden.
Was het een maand eerder, was dit een elfstedentocht.
Al is het 2 graden boven 0, voor smelt moet je geen schrik hebben met deze dauwpunten
Dat zal zeker bijzonder zijn maar hoe kom je aan die drie weken
Dat is absoluut niet zeker, maar de afgelopen dagen was de stroming ook oost-noordoost. Dus die tel ik plus de verwachtingen die er zijn. Dus als het heel erg meezit, kunnen we misschien 3 weken halen. Dat zou heel mooi zijn. Een stabiele oostelijke stroming in Nederland is gewoon heel moeilijk, of het nu winter of zomer is.
van die post hierboven , word ik niet echt happy , veel leden duiken weer omhoog
Hoezo word je niet happy van een mogelijke koudegolf begin maart? De laatste koudegolf in Nederland is intussen 6 jaar geleden... | Gewijzigd: 22 februari 2018, 10:59 uur, door Marvin
Gezien zowel het GFS als ook het ECMWF laten zien geen goede ontwikkeling voor de schaats en winter liefhebbers. Het hoogtepunt van het Siberische "wintertje" wordt begin volgende week bereikt. In de tweede helft van de week lijkt het vanuit het zuiden alweer te gaan verzachten.
De doodsteek voor het winterweer wordt notabene door een bel met zeer koude lucht die vanaf de Oostzee via de Noordzee de Atlantische Oceaan optrekt ingeluid. Door een alliantie met het Azorenhoog word het hogedruk bolwerk vanuit het zuiden als het ware ondermijnd en met het verplaatsen van de blokkade richting de Noordelijke Atlantische Oceaan gaat de jetstream een steeds noordelijkere koer vervolgen. Uiteindelijk zullen we dan vanuit het zuiden (Azorenlaag / Middellandse Zee laag) te maken gaan krijgen met een inzettende verzachting!
| Gewijzigd: 22 februari 2018, 11:59 uur, door Alpenweerman
van die post hierboven , word ik niet echt happy , veel leden duiken weer omhoog
Hoezo word je niet happy van een mogelijke koudegolf begin maart? De laatste koudegolf in Nederland is intussen 6 jaar geleden... zie in deze pluim weer meer lijntjes boven de 0 graden lijn ,,, die geen ysplezier meer geven
en heb net m,n schaatjes laten slijpen voor tochtjes.
oeiiiiiiiiiiiii Alpenweerman was mij eventjes voor met mijn denken
| Gewijzigd: 22 februari 2018, 11:21 uur, door jurrie