Inderdaad, 2 dagen te fris voor de tijd van het jaar met daarbij 3 vorstnachten met misschien wel matige vorst.
Maar daarna gaan we naar temperaturen die zelfs iets te warm zijn voor de tijd van het jaar
Maar daarna gaan we naar temperaturen die zelfs iets te warm zijn voor de tijd van het jaar En daarna weer de kou in. Althans daar lijkt het op. Het is nog geen winter, maar de winter is dichtbij en deelt plaagstootjes uit. | Gewijzigd: 25 november 2016, 23:50 uur, door Sven
Klopt, het is nogal onzeker door die lagedrukgebieden boven Scandinavie. Depressies zijn niet te voorspellen,
Maar zoals al gezegd, we hebben al winter plaagstootjes, voordat de winter is begonnen.
Edit svenne: gelieve geen vorige citaten mee te nemen in je antwoord, delete en backspace doen wonderen | Gewijzigd: 26 november 2016, 02:24 uur, door Sven
Is er al een WINTER discussie geopend? edit svenne: dit is het winterverwachtingtopic, winterdiscussietopic gaat open als de winter begint. 1 december dus
| Gewijzigd: 26 november 2016, 13:45 uur, door Sven
Niet veel bijzonders hoor Dennis en als je kijkt op die tweede kaart met T850hPa dan heb je niet veel fantasie nodig om daarin een golf te herkennen. Deze hangt samen met een volgende portie warme lucht (warme lucht advectie (WLA) in het voorveld van een volgende depressie op de westelijke Atlanttische Oceaan. Deze golf zal zich met het heersende en meanderende zonale patroon in oostelijke richting verplaatsen. Daarbij komen we dus tijdelijk even aan de koude kant van de Rossby golf terecht alvorens het na passage van het WF weer zachter gaat worden.
Kortom: we hebben uitgaande van deze opeationele uitdraai van het ECMWF komende tijd te maken met een zonale stroming waarbij dynamische hogedrukgebieden(trekruggen) tijdelijk voor een wat kouder weertype zorgen. Voor winterweeer in der LL moet de boel (Atlantiche Oceaan) op slot en is het noodzaak dat de rugas voor ons op een gunstie positie komen te liggen.
Wat niet is kan echter nog komen en dit soort situaties kunnen maar zo ontaarden in een blokkade. We hebben immers te maken met een rel. zwakke SPV en een meest neutrale tot neg. AO en NAO (low index situatie).
Daarnaast zien we dat de bandbreedte van de divese ensemble oplossingen op de wat langere termijn enorm toeneemt tot maar liefst zo'n 20K verschil tussen de koudste en warmste members.
Dit getuigt van een enorme onzekerheid, een onzekerheid die vooral ook wordt veroozaakt door de extreme temperatuur anomalien waarmee we al sinds langere tijd te maken hebben. Zowel voor de meteorolooog als ook voor de weermodellen een situatie die we eigenlijk niet eerder zo gezien hebben en voor het nodige "Kopfzerbrechen" zorgt en nog zal gaan zorgen!
| Gewijzigd: 26 november 2016, 11:05 uur, door Alpenweerman
Zowel voor de meteorolooog als ook voor de weermodellen een situatie die we eigenlijk niet eerder zo gezien hebben en voor het nodige "Kopfzerbrechen" zorgt en nog zal gaan zorgen!
heerlijk Johann
| Gewijzigd: 26 november 2016, 14:56 uur, door Justin
Begin komende week zien we dan deze koudere fase inkomen (zie de link) - gezien alle patronen lijkt een Hoog wat langer aan te kunnen houden begin December alleen de positie geeft aan hoe de afkoeling verloopt ( zeewind)
http://onweer-online.nl/forum/topic/44186/winterverwachtingen-topic-2016-2017/475502/#message475598
Natuurlijk kijken we wel naar de evt 5 dec depressie
Nog een LT kaartje
| Gewijzigd: 27 november 2016, 18:23 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
| Gewijzigd: 27 november 2016, 22:43 uur, door Tycoon2
Ja de hoofrun wel, maar die staat vrij eenzaam, zie ook de pluim hierboven. Temperaturen rond normaal lijken ons deel te worden.
Op LT veel kansen om een doorzettende licht winters setting, blijft elke run met andere weerkaarten toveren
De wind is de weg ook kwijt in de grafiek. Ze kunnen lastig met de huidige stromings processen omgaan! Afwachte.....