Tot over zeven maanden... hahaha grappig mooie Scandihoog, dit moet wel een goed winter 2016/17 worden
Edit svenne: gelieve ook geen afbeeldingen mee te nemen in je citaat!!
| Gewijzigd: 25 februari 2016, 12:31 uur, door Sven
Als december normaal was geweest, dan was er helemaal geen sprake van een warme winter.
Een trend van steeds warmere winters kan ik niet ontdekken.
tot die tijd ander weer nieuws.
Gemiddelde wintertemperatuur
Nog een (schrikkel)dag en de meteorologische winter 2015/2016 zit er op. Nou...winter... Het was niet veel bijzonders. Een buitengewoon warme december maakte bijna dat deze winter het warmte record van 2007 zou gaan breken. Dat wordt het dus niet en komt v.w.b. de gemiddelde temperatuur over de maanden dec, jan en feb op ca. 6,3°C uit en daarmee op de 2e plaats van de warmste winters in De Bilt tussen 2007 en 2014.
Hellmannwinter
De Hellmannwinter loopt van 1 november t/m 31 maart en heeft nog een maand te gaan.
Van alle Hellmannwinters van de Bilt, sinds begin van de metingen in 1901, staat deze voorlopig op de 109e plaats (van de 116), ofwel de 8e plaats van warmste Hellmannwinters, die wordt aangevoerd door 2014. Hellmannwinter 2016 wordt geflankeerd door 1910 en 1990.
De Hellmann-tussenstand voor alle KNMI-stations ziet u hier | Gewijzigd: 29 februari 2016, 21:22 uur, door Ben47
Neerslag:
Voor de neerslag volgen we het scenario van HIRLAM, EC, en Haratu, met de neerslag rond 10 UTC op de westkust. Hirlam NESO laat bij de occlusie landinwaarts al vrijwel direct natte sneeuw en sneeuw zien. Dat lijkt wat te snel, Haratu NESO lijkt iets waarschijnlijker en daarop is dan ook een code geel voor het noordoosten van het land op gebaseerd. De sneeuw gaat vrij snel over in regen, in het westen na ong. 1 uur, in het oosten na ca. 3 uur. Afhankelijk van de intensiteit kan het lokaal kortdurend wit worden. Enige duur en intensiteit is zeker nodig, aangezien de wegdektemperatuur al voor de neerslag oploopt naar enkele graden boven nul. Overigens zien we dat Hirlam ook heel kort met een ijsregen signaal komt. Kijkend naar de progtemps correspondeert dit met een zeer kleine smeltlaag met daaronder een iets dikker laagje met nattebol < 0, maar met onderin een nattebol temperatuur van maar een fractie boven nul. Is in theorie dus niet helemaal uit te sluiten maar lijkt onwaarschijnlijk. Bij de tweede frontale zone perioden met regen, van het westen uit motregen.
Bron: http://knmi.nl | Gewijzigd: 29 februari 2016, 19:38 uur, door Stefanv