Ik hoop natuurlijk ook op een dikke vette sneeuw- en schaatswinter. Maar ja...
De meeste signalen wijzen erop dat el nino geen invloed neeft op onze temperaturen.
Men "denkt" dat het in europa dan wel iets natter is idd..maar hij is geen bepaler voor het verloop van de winter...tenminste daar is geen enkel signaal voor om dit aan te nemen.
Hieronder een mooi plaatje van NOAA over de effecten van El Nino. En zoals je ziet komt Europa er niet eens in voor...
| Gewijzigd: 30 september 2015, 14:57 uur, door Callie-P
"Effecten in Europa?
Europa ligt buiten de belangrijkste banen met invloeden van El Niño. De effecten zijn hier dan ook zeer klein. In Spanje en Portugal valt in de herfst bij El Niño iets meer regen. In het voorjaar na een sterke El Niño krijgen we in Nederland en verder naar het oosten vaak een nat voorjaar, terwijl Oost-Spanje dan iets droger en warmer is. In delen van Scandinavië is de winter bij El Niño gemiddeld wat strenger dan normaal, maar op het winterweer in Nederland heeft El Niño geen aantoonbare invloed."
KNMI
https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/el-nino-21037ceb-3f08-4654-b08e-2ebfd5bdc2e3
EDIT Ben: Zie dat Callie-P al gereageerd heeft.
Edit Callie-p : YUP misschien wel meer kans op sneeuw ( mits de temps zich gedragen : ) )
Edit Ben: Ja, sneeuw tot in mei.. | Gewijzigd: 24 september 2015, 11:53 uur, door Ben47
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/lanina/enso_evolution-status-fcsts-web.pdf
In plaats van op een terrasje zitten in de winter vanwege zogenaamde “global warming” kunnen we onze borst nat maken voor een extra koude winter.
Een Engels meteorologisch instituut voorspelt een winter die niet zal onder doen voor de hele strenge uit 1962/63.
September is de maand waarin we hopelijk nog even kunnen genieten van een aangename nazomer voordat de blaadjes weer van de bomen vallen en de herfst en winter gaan beginnen.
Een winter vooral die dit keer anders dan anders zal uitpakken volgens het Engelse meteorologische instituut Exacta Weather.
Zij waarschuwen ons dat wij ons moeten voorbereiden op condities die vergelijkbaar zijn met de heel strenge winter van 1962/63.
Die winter waser inderdaad één om in de geschiedenisboeken te vermelden.
De reden voor deze te verwachten situatie is de volgende:
De temperaturen in de Golfstroom (krachtige warme stroming in de oceaan) zijn in het afgelopen jaar gedaald, deze voert normaal gesproken warm water naar het noordwesten van Europa.
In Engeland zijn de hulpdiensten gewaarschuwd om zich voor te bereiden op een herhaling van de verwoestende winter in 1962-1963. In die winter bevroren rivieren en grote meren in Groot-Brittannië. Ook in andere delen van Noordwest-Europa kwam het tot streng winterweer.
Meteorologen melden dat de Golfstroom vertraagt waardoor koude watermassa's en polaire lucht gemakkelijker terrein kunnen winnen. Er lijkt daardoor komende winter onvoldoende warmte voorradig te zijn in de Oceaan om de temperatuurdaling boven land te kunnen temperen.
De verklaring die de gevestigde wetenschap hiervoor geeft is als volgt:
Wetenschappers wijten een deel van het probleem aan de smeltende ijskap op Groenland waardoor grote hoeveelheden zoet water in de Noord-Atlantische Oceaan terecht komen.
Zoet water is lichter dan zout water en drijft daardoor bovenop de oceaan. Hierdoor blijft zout water onder de zoete laag drijven. Dit vertraagd het tempo waarin de Golfstroom warm water uit het Caribisch gebied via de kust van de VS naar het noorden van Europa afvoert.
Professor Stefan Rahmstorf van het Potsdam Institute for Climate Impact Research in Duitsland zegt dat de aanvoer van warm water naar de EU met 15 tot 20 procent kan vertragen.
Zo verschijnen de eerste grote koppen bij mainstream publicaties zoals MSNBC met de titel: Climate scientists fear ‘Day After Tomorrow’ scenario.
Uiteraard wordt dit veroorzaakt door de (niet bestaande) wereldwijde opwarming en uiteraard is de mens daarvoor verantwoordelijk.
Zo zien we dat ze letterlijk overal een punt aan weten te draaien. Wanneer wij de schaatsen tevoorschijn kunnen halen omdat het een heel koude winter dreigt te worden dan hebben we dit te danken aan de wereldwijde opwarming, die uiteraard onze schuld is. Als er al door de mens wordt bijgedragen dan zal dat eerder zijn vanwege het clandestiene sprayen met chemicaliën boven onze hoofden waardoor de warmte van de zon de aarde niet goed bereiken kan.
Bron: http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9760:we-krijgen-de-strengste-winter-in-50-jaar&catid=37:wereld&Itemid=50
Edit svenne: link even klikbaar gemaakt | Gewijzigd: 1 oktober 2015, 22:15 uur, door Sven
Bron: http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9760:we-krijgen-de-strengste-winter-in-50-jaar&catid=37:wereld&Itemid=50
Dat bericht is toch hetzelfde wat hier eerder is genoemd en hetzelfde als vorig jaar?
Ben47 en Callie-P: bedankt voor jullie reactie | Gewijzigd: 24 september 2015, 20:10 uur, door Marlies
Er komt elke keer van die onzin uit engeland. Weet ook nog een verhaal over een Superstorm van ene Corbijn of zoiets.
We gaan het wel weer zien deze winter. Voorlopig is het nog een maand of 2 weg en zitten we net in de herfst met weer wat mooie dagen op komst.
Dat snap ik, maar ik hoop toch echt op een winter met veel sneeuw en ijs. De warmte van de afgelopen decennia zal door een strenge winter toch niet gecompenseerd worden (wij beschouwen -10 graden al als streng), maar als we even op zijn minst een koude winter krijgen, wordt Nederland weer even wakker wat nou jaren geleden aan de gang was en dus ook de NS, die alle treinreizen al bij één echt sneeuwvlokje annuleert. Ik ben het zat, van mij hoeft die winter echt niet het hele jaar te duren om tevreden te zijn, maar als we alleen al een winterse winter krijgen... Zijn we ook meer gereed voor wat komen zal!
Volgens het KNMI waren dit de winters met sterke El-Nino's
1889
1897
1905
1941
1982
1997
Aangezien dit fenomeen in december voorkomt en op hellmangebied dus valt in de winter van het jaar erna krijg je deze getallen..
eerste HM in de bilt is vanaf 1901
dus de eerste twee heb ik niet
1906 HM 33,6
1942 HM 331,8
1983 HM 19,3
1998 HM 23,3
Op een (enorme) uitschieter na allemaal " lage" getallen..
Gaan we nu zeggen.. een sterke El Nino zorgt voor zachte winters..
Nee.. het leuke is dat er in dit rijtje toch een indrukwekkende 331 HM getallen staan..
Mijn conclusie zou wbt El Nino hetzelfde zijn... heeft geen invloed op de temperaturen hier.
| Gewijzigd: 30 september 2015, 15:36 uur, door Callie-P
Mijn conclusie zou wbt El Nino hetzelfde zijn... heeft geen invloed op de temperaturen hier.
Dank je. Dit is echt een antwoord op mijn vraag van vorige week omdat ik niet kon vinden in welke jaren er allemaal sterke El Nino's waren.
Als je trouwens googled op de winter van 1890 en 1898 kun je lezen dat dit ook koude winters waren. Maar het zijn inderdaad te weinig getallen om er iets zinnigs over te zeggen.
Edit svenne: citaat beetje ingekort | Gewijzigd: 1 oktober 2015, 22:16 uur, door Sven
Zoals wij enkele weken geleden schreven is er een Engels meteorologisch instituut dat voor dit jaar een extreem strenge winter voorspelt. Ze baseren dit op de warme Golfstroom doe afkoelt en vertraagt.
Er zijn inmiddels meer berichten die niet alleen wijzen op een zeer strenge winter, maar ook op een extreem koude periode daarna.
De eerste tekenen zijn er al want ook al hoor je overal de klimaatprofeten verkondigen dat dit jaar zo’n extreem warm jaar is geweest; in werkelijkheid was voor een groot deel van het noordelijk halfrond de afgelopen winter er een die nooit is weggegaan.
Zo komen er berichten uit Zweden dat de sneeuw van vorige winter nooit helemaal gesmolten is en dat er inmiddels alweer nieuw valt. De dorpelingen in het plaatsje Klimpfjäll kunnen zich niet herinneren ooit zoveel sneeuw te hebben gezien rond deze tijd van het jaar. IJsland heeft de koudste zomer sinds 1922 meegemaakt en er is sprake van enorme ijsopbouw rondom Groenland.
Dit zijn slechts een paar tekenen van de vele die erop wijzen dat de Golfstroom die formeel onderdeel vormt van men noemt de Atlantic Meridional Overturning Circulation (AMOC), verzwakt. Deze zorgt voor onze warmere luchttoevoer.
Ook hier heeft men een verklaring voor want dit zou worden veroorzaakt door de emissie van teveel uitlaatgassen en andere uitstoot door mensen veroorzaakt en allemaal het vreselijke gevolg zijn van de opwarming van de aarde.
Zo kan het dat de Washington Times enkele dagen geleden een artikel brengt waar ze keurig in de pas lopen in het global warming sprookje en zich publiekelijk afvragen hoe het kan dat er zich een grote “blob” met koud water heeft gevormd, midden op de Atlantische Oceaan.
Het is deze koude blob in de oceaan die gaat zorgen voor extreem koud weer in onze contreien.
Het afzwakken van de AMOC wordt niet veroorzaakt door global warming, maar heeft alles te maken met de activiteit van de zon. Alhoewel dit in Rusland door de wetenschap wordt beaamd, zijn er in het Westen nog maar enkelen die ook die mening zijn toegedaan.
Zo iemand is bijvoorbeeld Dr. Willy Soon, een wetenschapper verbonden aan het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.
Hij is ervan overtuigd dat de temperatuurswisselingen op aarde alles te maken hebben met zonneactiviteit en dat zaken zoals broeikasgassen slechts een kleine ondergeschikte rol spelen.
Wanneer je kijkt naar de koude perioden op aarde de afgelopen eeuwen dan zie je dat die akelig nauwkeurig overeenkomen met de activiteit van de zon.
Als je er vanuit gaat dat de zon hoofdverantwoordelijk is voor de temperatuur op aarde, is dat we een extreem koude tijd tegemoet gaan.
De bevolking wordt aan alle kanten misleid met de niet bestaande opwarming van de aarde en de mens die daarvan de schuld zou zijn, terwijl overheden niets doen om de mensheid voor te bereiden op de komende koude periode.
Bron: http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9811:strenge-winter-gevolgd-door-extreem-koude-periode&catid=37:wereld&Itemid=50 | Gewijzigd: 30 september 2015, 16:57 uur, door Daystar
dat ligt dan niet aan mij maar aan de mensen die er moeilijk over doen
Ik ken t hoor.. ben al een tijdje lid
Zo te lezen krijgen we een strenge winter dus... Nouja, dan maar sneeuwkettingen aanschaffen.
Edit svenne: vorige citaat verwijderd | Gewijzigd: 1 oktober 2015, 22:17 uur, door Sven
Ik ken t hoor.. ben al een tijdje lid
Zo te lezen krijgen we een strenge winter dus... Nouja, dan maar sneeuwkettingen aanschaffen. Je kunt ook een aantal ski's eronder zetten
Edit svenne: vorige citaat verwijderd | Gewijzigd: 1 oktober 2015, 22:17 uur, door Sven
Inderdaad wij zijn een veel te kleine speler op aarde om zoveel invloed te kunnen uitoefenen, en ook al doen wij wel ter spraken dan nog is de kracht van de natuur velen malen groter. (denk bv aan een uitbarsting van een vulkaan hier kunnen wij heel wat jaartjes van auto rijden).
Maar het belangrijkste vind ik is dat wij denken zo slim te zijn terwijl alles word verweten aan ons en er nog intrappen ook hahahah.
Wij doen niet ter sprake, wij zijn ook niet belangrijk voor het voort bestaan van de aarde maar alleen voor ons zelf.
De winters komen en gaan evenals de zomers en als er ook maar iemand is die denk alles te weten..... dan was hij schathemeltje rijk of dood.
Ik neem alles mee als perfect gewoon omdat we geen keus hebben!!
We zullen het beleven.
Maar, wel interessant al deze (wetenschappelijke) informatie. En ik hoop (weer) dat deze voorspelling uitkomt. Na de afgelopen 2 winters hebben we dat wel verdiend.
Ach, wat kan je er ook van verwachten als men niet eens in staat is de volgende dag goed te verwachten?
Elk jaar trappen we er weer in. Naar mijn mening horen alle winterverwachtingen in "het grote winter kletstopic", want de voorspelling komen m.i. niet bepaald boven het niveau van geklets uit, hoe mooi het soms ook gegoten is in ......aannames. We waren tenslotte ook begonnen in http://www.onweer-online.nl/forum/topic/42937/het-grote-winter-kletstopic-2015-2016/
Dit betekent niet dat we het plaatsen maar moeten laten. Integendeel. We moeten er over kunnen discussiëren en dat is geen geklets, en wie weet (hoewel ik dat niet hoop) komt er ooit een methode die de wintervoorspelling elk jaar juist heeft. (saai!!)
Ach, wat kan je er ook van verwachten als men niet eens in staat is de volgende dag goed te verwachten?
Elk jaar trappen we er weer in. Naar mijn mening horen alle winterverwachtingen in "het grote winter kletstopic", want de voorspelling komen m.i. niet bepaald boven het niveau van geklets uit, hoe mooi het soms ook gegoten is in ......aannames. We waren tenslotte ook begonnen in http://www.onweer-online.nl/forum/topic/42937/het-grote-winter-kletstopic-2015-2016/
Dit betekent niet dat we het plaatsen maar moeten laten. Integendeel. We moeten er over kunnen discussiëren en dat is geen geklets, en wie weet (hoewel ik dat niet hoop) komt er ooit een methode die de wintervoorspelling elk jaar juist heeft. (saai!!)
Helemaal mee eens Ben47. Vandaag daar overigens nog een artikele daaraan gewijd!
Zie - https://www.alpenweerman.nl/winterverwachting-in-relatie-el-nino-koude-anomalie-n-atlantische-oceaan/ -
Er is nog steeds sprake van opmerklijk koude golfstroom.
Weet ook dat de NOAA bewezen schuldig heeft gemaakt aan manipulatie van temperatuurgegevens om alles warmer te maken dan dat het werkelijk is zodat de wereldbevolking met leugens wijsgemaakt kunnen worden dat er sprake is van "global warming". De warme golfstroom zou hier hooguit twee graden te koud zijn, maar als ik ergens anders ga kijken, dan mag je gerust zeker minstens een dikke graad aftrekken.
En de link hieronder gaat over dat sommige wetenschappers inderdaad behoorlijk bezorgd zijn over de huidige toestand van de golfstroom, dat leverde wel ruim 1400 reacties op.
http://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/09/24/why-some-scientists-are-worried-about-a-cold-blob-in-the-north-atlantic-ocean/
| Gewijzigd: 1 oktober 2015, 21:01 uur, door Sneeuwfit