En wat doen we dr aan helemaal geen ruk....dit kan rustig in april ook nog zo doorsukkelen. Dus gaan we hier ons zelf maar nog verder in de de negatieve sleur voeden.
De betere temps kwamen al weer terug vanmorgen en maart is gewoon een overgangs maand. Daar kunnen nog dagen van 10graden bij zitten een uitstapje naar de 15/16 wat we eerder al gehad hebben. En gewoon weer terug naar af bij 10 graden of zelfs nog sneeuw dus ja wat nou lente dit hoort ook bij lente gewoon.
Hier maart 2013 http://www.onweer-online.nl/forum/topic/37763/maart-2013/
| Gewijzigd: 25 maart 2015, 17:07 uur, door Tatanka
maargoed neemt niet weg dat ook ik met smart wacht op de warme lentedagen! | Gewijzigd: 25 maart 2015, 17:38 uur, door onweerwoudenberg
Nou, er mocht ook eens wat regen in de tuintjes vallen. Die warmere temperaturen zorgden voor een groeistuipje en als dar dan geen regen op komt. Nog ff wat regen erbij en dan kan het weer warmer worden. Warme regen zoals we dat in de zomer wel ees hebben, daarvoor is het nog te vroeg.
850hpa temp daalt naar maar liefst -7 graden en het dauwpunt ligt plaatselijk tot 3 graden onder nul ideaal voor sneeuw dus maar met 2m temps ruim boven nul rond 5 graden zullen het vooral winterse buien zijn met kans op natte sneeuw.
Als het dan toch nog niet wil met de lente dan nog maar ff profiteren van de laatste sneeuwvlokken als dit uitkomt...april doet tenslotte wat ie wil dus alles is mogelijk in de maand. En dan heb ik nog liever (natte) sneeuw dan regen en grijs weer.
Geldig van maandag 30 maart tot zaterdag 11 april
Synoptische ontwikkeling
Bij aanvang van de periode staat er boven onze omgeving een zonale stroming, waarin op dinsdag een kortgolvige trog passeert. Daarna zien we een hoogtelaag boven Scandinavië afsnoeren, terwijl zicht boven de Atlantische Oceaan een hoogterug opbouwt. Dit patroon versterkt zich in de loop van de week, waardoor de stroming steeds noordelijker wordt. Hierin passeert volgende week zaterdag een nieuwe kortgolvige trog. In het grondpatroon zien we aan het begin van de periode een west tot noordwestelijke stroming over onze omgeving, waarin in de nacht naar dinsdag een uitdiepend laagje net ten noorden van ons land langs trekt. Boven Scandinavië vormt zich een complex laag met meerdere kernen, terwijl boven de Golf van Biskaje en de Oceaan een hoog opbouwt. Dit zorgt bij ons voor een noordwestelijke stroming met aanvoer van buien. Volgende week zaterdag passeert een volgend laag het noorden van ons land, waarna het hoog boven de Britse Eilanden komt te liggen en de wind bij ons noordelijk wordt.
Modelbeoordeling en onzekerheden
De eerste dagen is de gelijkenis tussen de verschillende clusters in het stromingspatroon groot. Pas aan het einde van de week nemen de verschillen in de beschrijving van de kortgolvige trog toe. Na volgend weekeinde nemen de verschillen behoorlijk toe. Het grootste deel van de ensembleleden (80%) heeft wel de hoogterug ten westen van ons en de hoogtetrog/laag over het vaste land van Europa, maar de posities verschillen behoorlijk. Ditzelfde beeld in onzekerheid zien we in het grond drukpatroon. In de pluim uit zich dit in een beperkte spreiding de eerste dagen, met vrij veel wind en een piek in de wind op dinsdag. De eerste dagen temperaturen rond of iets boven 10 graden, daarna wordt de pluim in zijn geheel wat kouder. Op de lange termijn neemt de spreiding in windrichting toe en daarmee ook in de temperatuur. Wel blijft de voorkeursrichting tussen zuidwest en noord en de temperaturen komen over het algemeen niet veel hoger dan 10 tot 12 graden. Verder valt er elke dag wel neerslag.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Wisselvallig weer met de eerste dagen vrij veel wind. Middagtemperaturen iets beneden normaal en minima iets boven normaal.
Samenvatting EPS-periode:
Tamelijk grote kans (70%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype, maar met minder wind. De middagtemperaturen liggen enkele graden beneden de langjaargemiddelde waarden.
Knmi
Als er (natte) sneeuwbuien vallen zal het slechts tijdelijk wit zijn tijdens of net na een bui als het lukt. Buiten de buien om zal het wel weer weg dooien. Temperatuur blijft namelijk boven nul ook is de grond te warm. Voor de lange termijn vanaf pasen is trouwens een opwarming met uitschieters richting de 20 graden te zien in de pluim van Gfs we moeten echter nog wel voorzichtig zijn vanwege de lengte van de termijn!
Bij EC12z is het nog iets minder hoopgevend.
| Gewijzigd: 28 maart 2015, 22:08 uur, door Onweerfreak12
http://www.onweer-online.nl/forum/topic/41908/onweerskansen-algemeen-2015/
http://www.onweer-online.nl/forum/topic/42003/stormkansen-algemeen-2015/