het hangt af van de exacte koers en hoever de temperaturen vannacht nog kunnen dalen, morgen valt er bijna de ganse dag neerslag waardoor de temp in het neerslaggebied niet veel kan stijgen. Voorlopig voorzie ik de meeste sneeuw voor belgie in het noorden van de provincie oost vlaanderen.
| Gewijzigd: 17 januari 2015, 17:09 uur, door Sven
http://www.omropfryslan.nl/nijs/piet-paulusma-warskoget-foar-glede-diken-en-snie
Citaat van Phoolie81, zaterdag 17 januari 2015, 16:34 uur Ik hoop dat wij hier in Brabant ook weer een keer sneeuw krijgen, het is alweer zo lang geleden
Tja, het is maar wat je lang geleden noemt he...
Berichten samengevoegd door Stefanv
West Belgie en een stuk west Nederland lijken weer mee te doen in deze run van GFS(12z). Er is nog hoop.
Zondagmiddag:
Mooie run!!
Morgenavond-nacht:
Bronhttp://www.wetter3.de | Gewijzigd: 17 januari 2015, 17:04 uur, door Stefanv
Bedoelde je deze kaarten:
| Gewijzigd: 17 januari 2015, 17:01 uur, door Lako
Van 17/01 18u tot 18/01 10u : Een storing bereikt deze avond de kuststreek en blijft deze nacht en morgen slepen over de noordwestelijke helft van het land.
De eerste neerslag valt in de vorm van regen of smeltende sneeuw, in de loop van de nacht overgaand in SNEEUW. Morgenochtend kan er in de noordwestelijke landshelft plaatselijk 1 à 2 cm sneeuw verse sneeuw liggen.
Morgenochtend gaat de sneeuw opnieuw over in smeltende sneeuw en regen.
In het westen en het zuidoosten van het land is er gevaar voor RIJM- en IJSPLEKKEN. | Gewijzigd: 17 januari 2015, 17:13 uur, door Sven
Polaire lucht
We bevinden ons in polaire lucht. De dag begint met zon, overdag ontstaat enkele stapelwolken Het wordt een graad of 6. In de avond komen er langs de kust enkele buien op nadering van een trog. Deze breiden zich wat landinwaarts uit.
Afsnoering in de hoogtetrog...
Hoogtetrog
Boven West- en Midden-Europa vormt zich in het weekeinde een grootschalige hoogtetrog. (Het circulatietype TrM in de classificatie van GWL naar Baur) Tegelijkertijd vindt in een deel van de Uitvoer een noordwaartse anticylonale impuls op de Oceaan plaats, die na het weekeinde boven het noorden van scandinavië en NW-Rusland terecht komt. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag veroorzaakt de passage van een trog enkele buien, verder landinwaarts ook met natte sneeuw. In de nacht kan de temperatuur tot dichtbij nul dalen, maar vorst op uitgebreide schaal komt er nog niet. Zondag is het meest bewolkt, er passeert een oud frontaal systeem wat als gevolg van de trogafsnoering wat activeert. Er valt af en toe regen, verder landinwaarts is er ook kans op natte sneeuw, alleen als de neerslagintensiteit hoog genoeg wordt blijft deze liggen. Het wordt 3 tot 6 graden, de hoogste temperatuur in het zuidoosten. Maandag is een rustige dag met vooral in het zuiden nog kans op wat regen of natte sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden, tijdens opklaringen vriest het 's nachts licht.
Cyclonale afsnoering, op langere termijn terugkeer cyclonale stroming
Woensdag trekt een lagedrukgebied via de Britse Eilanden en Frankrijk naar Zuid-Europa. Wij komen daarna in een zwakke oostelijke stroming of blijven onder invloed van een zadelgebied. Aan het einde van de week volgt een volgende storing waarschijnlijk ongeveer dezelfde koers. Daarna passeert waarschijnlijk een rug van hogedruk, de timing daarvan varieert tussen zaterdag en maandag, in nog slechts enkele Leden van de EC1612 Eps Uitvoer verkeren we daarna nog onder invloed van de rugj. overdag ligt de temperatuur tussen een graad of 2 in het zuidoosten en oosten en 6 in het noordwesten. De kans op neerslag is 30-40%, de kans op sneeuw ongeveer 10-20%, in het zuidoosten en oosten vaak wat hoger.
In het overgrote deel van de Uitvoer (circa 90%) wordt de rugin of na het weekeinde van 24 januari afgebroken en keert de westcirculatie terug.
Bron @ vwk