Waar gisteren nog 35cm werd voorspeld op het akkumelierte schneemenge kaartje van GFS, staat er nu nog 1cm. Valt dus geen touw aan te trekken hoe het precies gaat vallen en wie het meeste krijgt, dat merken we pas zaterdag zelf.
Dat maakt het spanned, leuk, slaaploze nachten, teleurstellingen en stress
Ik denk dat het NO later die neerslag krijgt, dan zou je eens op latere kaartjes moeten kijken.
Te mooi om niet te posten :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
http://nos.nl/artikel/2010531-zaterdag-grote-kans-op-sneeuw.html
Het hang allemaal van van dat ene kleine laagje, zo klein dat enige tientallen kilometers op een andere plek, of uitdiepen of juist niet uitdiepen, een wereld van verschil uit gaat maken. Dat ene laagje is ook zo klein dat op deze manier mensen binnen het bereik van O-O (zeg maar tussen Delfzijl en Diksmuide, tussen Den Helder en Vaals) of de volle bak krijgen, of helemaal niets krijgen. Ook bij verplaatsingen ten opzicht van nu, dan krijgen mensen die met deze kaarten bagger krijgen de volle laag en mensen die zich (nu al) rijk rekenen krijgen niets of zo weinig dat ze "was dat het nou?" gaan zeggen.
Groot probleem voor optimale sneeuwschoonheid is natuurlijk dat de eerste en op veel plaatsen ook de meeste sneeuw gaat vallen als het nog warm, boven 0, is en bovendien nat van regen, dat zorgt op zaterdag voor een drabbige onderlaag. En als er veel sneeuw valt blijft het drabbig want die warmte wordt dan lekker geisoleerd van de kou die gaat komen. Zaterdag op deze manier nog lang niet overal mooi.
Wanneer het laag duidelijk ten westen van ons land trekt, blijft aan de oostflank de wind in een groot deel van de oplossingen aflandig. Omdat de natteboltemperatuur vlak bij nul ligt, zal de neerslag bij enige intensiteit als sneeuw vallen. Wanneer het laag wat oostelijker trekt, komt na passage van de occlusie op enige hoogte zachtere lucht binnen gaat de neerslag over in regen, de kans daarop is uiteraard in het zuidwesten veel groter dan in het noordoosten. Deze optie is nu de meest voor de hand liggende. Het laag kan ook nog zo westelijk trekken dat slechts een deel van het land met neerslag (in dat geval waarschijnlijk sneeuw) te maken krijgt. De kans op neerslag is dan uiteraard in het (zuid)westen groter dan in het noordoosten. Dit scenario ligt momenteel niet voor de hand.
Al met al valt in ongeveer 70% van deze EC2400 Eps Uitvoer op de 27ste (natte) sneeuw van betekenis. De kans dat deze blijft liggen lijkt niet groot omdat na passage van de occlusie de temperatuur oploopt naar een graad of 5. De kans dat er wat blijft liggen is in het noordoosten het grootst.
Mogelijk dat aan de koude kant van het laag nog wat valt, maar die kans lijkt niet groot. @ VWK
Regio De Bilt bovenlucht temperaturen(850hPa=+-1500m). Bult is bijna weg gewerkt.
Oude ter vergelijking(06Z)
Mijn complimenten aan de leden. Jullie zijn goed bezig. | Gewijzigd: 24 december 2014, 19:01 uur, door Stefanv
'Disruptive' betekent 'ontwrichtend' ofwel 'verwoestend'.
Niet gekker maken dan het is he.Disruptive snowfall verstorend dus in dit geval natte(sneeuw). Precies als hier besproken word. | Gewijzigd: 24 december 2014, 19:24 uur, door Tatanka