© ANP
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf morgenmiddag over Nederland trekt.
Volgens Rijkswaterstaat zullen bij de huidige waterstandsverwachtingen buitendijkse gebieden blank komen te staan. Belanghebbenden zoals campinghouders en veehouders worden opgeroepen zich voor te bereiden en eventuele maatregelen te treffen.
ZIE OOK: Waarschuwing: zware windstoten en flinke bak regen
Verhoogde waterstanden langs de kust kunnen bij strandtenten eveneens problemen veroorzaken.
Het verkeer moet tijdens de avondspits morgen rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de situatie goed in de gaten te houden. De storm en het hoge water kunnen ook gevolgen hebben voor het scheepvaartverkeer.
RTL Nieuws/ANP | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:38 uur, door Justin
20.10.2014 09:02
Restanten van voormalige tropische orkaan Gonzalo veroorzaken dinsdag veel regen en later veel wind, dit mondt uit in een onstuimig etmaal.
Gonzalo hield vorige week als tropische orkaan van de tweede en derde categorie nog huis op onder meer Sint Maarten en Bermuda. Hij heeft inmiddels de grote oversteek naar Europa gemaakt en gaat ons weer uiteindelijk flink beïnvloeden.
Normale oceaandepressie
Deze maandagochtend om 7 uur zagen we de restanten van Gonzalo op de oceaan ten noordwesten van Ierland liggen. Inmiddels is hij tot normale depressie gedegradeerd en is op weg naar Schotland waar hij komende nacht aankomt. Hij maakt onderdeel uit van een ander lagedrukgebied dat zich boven IJsland bevindt en bijt zich als het ware vast aan de zuidzijde van dit IJslandlaag. Uiteindelijk gaat hij op in een (hoogte)trog, dat is een uitzakking van een lagedrukgebied, met de punt omlaag gericht. Dit gebeurt morgen, op dinsdag. Vervolgens lijkt ex-Gonzalo zich in de nacht naar woensdag op de Noordzee te activeren. Het wordt een klein, venijnig lagedrukgebied dat het noorden van Duitsland intrekt. Aan de zuidkant ontwikkelt zich een stormveld dat waarschijnlijk onze noordwestkust aandoet.....Kortom, er staat ons een onstuimig etmaal te wachten.
Regen en steeds meer wind
De frontale storing van ex-Gonzalo trekt dinsdagochtend met flink wat regenval van west naar oost. Daarbij neemt de zuidwestenwind geleidelijk al toe, in de ochtend wordt langs de kust 7 Beaufort verwacht. In de middag komen we vervolgens in een aantal stevige buien vlak achter het koufront terecht, op dat moment draait de wind naar west tot noordwest en trekt nog wat verder aan. Aan zee gaat het in de namiddag en avond af en toe stormachtig waaien, 8 Beaufort.
Venijnige windstoten
Bovendien zijn zware windstoten mogelijk en in het kustgebied kan het tot zeer zware windvlagen komen; rond 100 km/u. Het hoogtepunt moet echter dan nog komen, waarschijnlijk in de avond en de nacht naar woensdag. Dan zijn in het noordwestelijk en westelijk kustgebied evenals op de Afsluitdijk windvlagen tot wellicht 110 km/u haalbaar. De gemiddelde wind (gerekend over tien minuten) bereikt in deze regio's dan enige tijd stormkracht 9.
Woensdag eerst nog harde wind
Woensdag vallen enkele buien en eerst waait het nog hard, in de loop van de dag zwakt de westnoordwestenwind echter af. ex-Gonzalo trekt dan over Noord-Duitsland richting Berlijn en vult op. Bovendien nadert van boven de Noordzee een uitloper van hoge luchtdruk. Het wordt slechts 11 tot 13 graden, al liggen deze waarden dichtbij de norm die voor eind oktober geldig is (rond 14 graden). Op donderdag is het dan overwegend droog maar met veel bewolking en de wind is dan tot rust gekomen. De middagtemperaturen krabbelen iets op. Uiteindelijk kan het vrijdag 15 tot 16 graden worden met later weer een beetje regen op een zwak front.
Lees ook:
DEN HAAG -
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf dinsdagmiddag over Nederland trekt.
Foto: Robby Hiel
Volgens Rijkswaterstaat zullen bij de huidige waterstandsverwachtingen buitendijkse gebieden blank komen te staan. Belanghebbenden zoals campinghouders en veehouders worden opgeroepen zich voor te bereiden en eventuele maatregelen te treffen.
Verhoogde waterstanden langs de kust kunnen bij strandtenten eveneens problemen veroorzaken.
Het verkeer moet tijdens de dinsdagavondspits rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de situatie goed in de gaten te houden. De storm en het hoge water kunnen ook gevolgen hebben voor het scheepvaartverkeer.
Bron: www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 21 oktober 2014, 07:17 uur, door Stefanv
di 21 okt 2014, 14:24
LONDEN -
De storm die dinsdag over Groot-Brittannië raast heeft een dodelijk slachtoffer geëist. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. In het dorp Southwick, aan de Britse zuidkust, raakten drie mensen lichtgewond toen een boom op hen viel.
De storm zorgde dinsdag voor meer problemen in het land. De uitloper van orkaan Gonzalo veroorzaakte windstoten tot ongeveer 120 kilometer per uur, waardoor op meerdere plekken bomen omwaaiden. Daar heeft het verkeer last van. Zo is in het centrum van Londen een belangrijke verkeersader geblokkeerd. In het noorden van het land vielen twee vrachtwagens om door de harde wind, meldde de BBC.
Ook het vliegverkeer heeft last. Londen Heathrow liet weten dat al 110 vluchten zijn geschrapt, mede door een staking bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa. British Airways heeft zeker twee vluchten naar Nederland geannuleerd, een vlucht naar Schiphol en een naar Rotterdam The Hague Airport. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de storm ook op andere plaatsen in Europa voor problemen zal zorgen. Toch lieten andere Britse vliegvelden weten weinig problemen te hebben.
In Wales zitten door overstromingen 350 huishoudens zonder elektriciteit. Ook het treinverkeer is daar ontregeld. In Schotland konden meerdere veerboten de haven niet uitvaren. Ook naar Ierland varen minder boten.
In een groot deel van het land geldt nog een waarschuwing, hoewel de storm over zijn hoogtepunt heen lijkt.
Bron: www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:38 uur, door Justin
Geplaatst: 14:10 uur, dinsdag 21 oktober 2014
Foto: RTV Noord
Extra storingsploegen moeten spoorbanen zo snel mogelijk vrijmaken als er tijdens de najaarsstorm bomen en takken op het spoor vallen.
Ook staan wegsleeplocomotieven gereed om treinen meteen weg te halen als ze stranden, meldt ProRail. De spoorbeheerder neemt deze maatregelen, omdat veel bomen nog vol in blad zitten en daardoor de kans bestaat dat takken op het spoor of op de bovenleiding vallen. Daarnaast staan extra ploegen paraat om eventuele bliksemschade te herstellen.
ProRail waarschuwt treinreizigers dinsdag dat door de harde wind ook meer bladeren op het spoor vallen, met extra gladheid en vertraging tot gevolg. Platgereden en vochtige bladeren hechten zich aan de rails, waardoor treinen grip verliezen en bijvoorbeeld minder snel kunnen optrekken.
Bron: www.rtvnoord.nl
Boom ongewaaid aan de Trompstraat in Dongen. ©Jeroen Stuve / Stuve Fotografie
BREDA - Regen en harde wind zorgden in Midden- en West-Brabant tussen twee en drie uur dinsdagmiddag voor flink wat schade. Aan de Boomgaard in Bergen op Zoom waaide een boom om. De Verkeersinformatiedienst waarschuwt voor een zware avondspits en Rijkswaterstaat voor afgebroken takken en omgewaaide verkeersborden.
Ook aan de Trompstraat in Dongen sneuvelde een boom. In Rijsbergen waaide eveneens een boom om aan de Fort Oranjestraat. Vanaf die straat is ook een melding gekomen van een gaslek.
De brandweer moest verder uitrijden voor schade in Standdaarbuiten, Klein Zundert en Terheijden. Om wat voor schade het in die plaatsen gaat is nog niet duidelijk.
Hoogwater
Waterschap Brabantse Delta bereidt zich voor op verwachte hoge waterstanden. "De hoogste peilen worden woensdag aan het einde van de middag verwacht", aldus een woordvoerder.
Bron: www.bndestem.nl
POELDIJK - Het stormachtige weer begint dinsdagmiddag al zijn tol te eisen. Zo viel in Poeldijk een enorme tak van een boom bovenop een kas van een tuinder aan het Wenpad. De glazen kas is deels ingestort en flink beschadigd.
In Den Haag waaide op de Kranenburgweg een steiger en een bouwlift om. Geparkeerde auto's liepen schade op. Op de A12 bij Bodegraven verloor een vrachtwagen zijn dak door een rukwind. In Delft waaide een boom op de Professor Evertslaan om en viel op geparkeerde auto's.
Volgens een woordvoerder van de brandweer Haaglanden zijn de eerste schademeldingen door het stormachtige weer na het middaguur binnengekomen. Het gaat voornamelijk om wateroverlast en afgewaaide takken.
Door: Omroepwest.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:38 uur, door Justin
Foto: Ed Hamelink
KNMI waarschuwt: kans op overstroming in Tweede Haven Scheveningen
DEN HAAG - Het KNMI verwacht dat het water in de Tweede Haven op Scheveningen dinsdagnacht over de kades zal stromen door een combinatie van storm en hoge waterstanden. Restaurants aan de Dr. Lelykade zijn op de hoogte gebracht, zodat ze maatregelen kunnen nemen.
Delen van de kades en wegen rondom de Tweede Haven worden afgezet voor verkeer. Rijkswaterstaat roept ook de eigenaren van strandpaviljoens en het scheepvaartverkeer op zich voor te bereiden op de storm en hoge waterstanden.
Otto Aalbersberg van The Harbour Club zegt dat het restaurant wel een paar zandzakken voor de deur zal leggen, maar verwacht niet dat het allemaal zo'n vaart zal lopen. 'Bij de vorige storm was de wind harder en nu is de windrichting ook gunstiger. En toen ging het uiteindelijk ook goed.' Het restaurant blijft dinsdagavond gewoon open en het personeel zal ook niet aanwezig blijven als het waterpeil op z'n hoogst zal zijn. Dat wordt rond 1.00 uur 's nachts verwacht.
Storm in het hele land
Het hele land gaat gebukt onder zwaar weer. In het Waddengebied en op het IJsselmeer is er kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Heb je een mooie stormfoto gemaakt in de regio? Stuur hem naar Omroep West.
Bron: Omroepwest.nl
di 21 okt 2014, 16:06
Foto: Foto Koen Wouters/ Stuve fotografie
TILBURG -
Twee omgewaaide bomen hebben in Tilburg voor grote schade gezorgd. De bomen vielen op twee geparkeerde auto's. Van de voertuigen is weinig meer over.
Dat gebeurde aan de Lage Witsiebaan. De bomen werden met wortel en al uit de grond gerukt. De brandweer heeft het gebied afgezet en is bezig om de ravage op te ruimen.
Ook op Indigolaan en de Statenlaan overleefden bomen de storm niet. Daar bleef de schade voor zover bekend beperkt.
Bron: www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 21 oktober 2014, 17:09 uur, door Stefanv
di 21 okt 2014, 16:37
HOEK VAN HOLLAND -
In Hoek van Holland is dinsdagmiddag windkracht 9 gemeten en daarmee mag officieel worden gesproken van storm. Dat meldden het KNMI en weeronline.nl.
De kustplaats kreeg tot nu toe ook de zwaarste windstoot te verduren van 102 kilometer per uur.
Van storm is sprake als bij een meetstation gedurende 10 minuten een gemiddelde windkracht van minstens 9 Beaufort wordt gemeten. Dat is nu gebeurd en zal dinsdagavond vermoedelijk op meer plaatsen gebeuren, met name in het noorden van het land. Tot en met woensdagochtend is er ook kans op zware windstoten.
De brandweer en andere hulpdiensten zijn in de eerste uren van de eerste najaarsstorm dit jaar circa 45 keer uitgerukt. Over het algemeen blijft het bij kleine incidenten, melden de veiligheidsregio's Midden-West Brabant, Haaglanden en Kennemerland, waar tot dusver de meeste meldingen over de storm zijn binnengekomen.
In de Veiligheidsregio Midden-West Brabant rukten de hulpdiensten 14 keer uit, voornamelijk voor omgewaaide bomen die doorgaande wegen blokkeerden. De brandweer moest daar met zaagapparatuur aan de slag. In Tilburg vielen bomen op geparkeerde auto's. Ook blies de storm het dak van een woninginrichtingszaak in dezelfde plaats. In Rijsbergen ontstond een gaslek door een omgewaaide boom.
In de regio Haaglanden kwamen de hulpverleners tien keer in actie voor stormschade, maar mogen de gevolgen volgens een woordvoerder geen naam hebben. „Het zit in de categorie bomen en takken op kassen”, zegt hij. In Den Haag vielen wel een steiger en een bouwlift om door de harde wind, waardoor geparkeerde auto's beschadigd raakten.
De brandweer in de regio Kennemerland kwam dinsdagmiddag vier keer in actie. Ook daar bleef de schade beperkt tot omgewaaide bomen en gevallen dakpannen.
Bron: www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:38 uur, door Justin
di 21 okt 2014, 16:26
DEN HAAG -
De Hollandse IJsselkering bij Rotterdam wordt in verband met het slechte weer en hoogwater gesloten. Dat liet Rijkswaterstaat dinsdag weten.
Later op dinsdagmiddag wordt nog besloten of de Oosterscheldekering ook dicht gaat. Dat hangt af van de verwachte waterstand. Als de verwachting is dat de stand boven de 3 meter NAP komt, wordt de kering in de loop van de avond gesloten, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De Maaslandkering, bij de Nieuwe Waterweg, blijft geopend.
In Zeeland en in Zuid-Holland worden de meeste sluizen en bruggen wegens het weer niet bediend. „Wie daar staat, moet even wachten”, aldus Rijkswaterstaat.
Bron: www.telegraaf.nl
Toegevoegd: 21-10-2014, 16.39 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij de brandweer zijn vanmiddag de eerste meldingen binnengekomen over overlast als gevolg van de najaarsstorm die momenteel over het land trekt.
De meldingen komen met name uit Zeeuws-Vlaanderen. De brandweer was nodig op de Ronduiteweg in Koewacht en de Provincialeweg in Zuiddorpe. Op de Hoofdweg (N61) in Terneuzen raakte even na 16.00 uur een boom ontworteld.
Het waterschap Scheldestromen heeft vanmiddag fase 1 van het draaiboek dijkbewaking ingesteld. Fase 1 dijkbewaking wil zeggen dat het waterschap paraat staat en er per werkgebied een actieteam stand-by wordt gehouden. Ook worden de waterstanden continu gemonitord. De dijkbewaking geldt voor heel Zeeland.
Vanavond en vannacht blijft het hard waaien. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zijn zware windstoten tussen de 80 en 100 kilometer per uur mogelijk. Woensdagochtend zijn er ook nog buien met windstoten. Pas later neemt de wind verder in kracht af.
www.hvzeeland.nl
Vandaag om 17:04 door jvt, dj
De kaaien van de Schelde bij springtij (archiefbeeld) Foto: WDK
De kust bereidt zich voor op het verwachte stormweer. In Oostende kondigde het stadsbestuur al verschillende maatregelen af. In Antwerpen worden uit voorzorg de waterkeringspoorten gesloten.
Een depressiekern, een restant van de orkaan Gonzalo, zorgt vandaag over grote delen van de zuidelijke Noordzee voor een noordwesterstorm. Er kunnen windstoten zijn van 80 tot 90 km/u, aan de kust kunnen zelfs snelheden tot 100 km/u gehaald worden. Op zee staat een windkracht van 8 tot 9 Beaufort, met pieken tot 120 km/uur.
Omstreeks 1.30 uur bereikt het waterpeil wellicht zijn hoogste niveau. Verwacht wordt dat een krachtige stormwind golven tot drie meter hoog richting vasteland zal blazen. 'Daarmee wordt het alarmpeil ruimschoots overschreden. We trachten maximaal voorbereid te zijn', zegt Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).
In Oostende kondigde het stadsbestuur dinsdagmiddag al verschillende maatregelen af. Zo worden de beide strekdammen en het westerstaketsel afgesloten en worden de stormkettingen aan de Mercatorsluis aangebracht. Langs de volledige kust zullen de bevoegde diensten uit voorzorg alle overstromingsgevoelige plaatsen op het tijdstip van hoogwater door worden nagezien.
Auto's van kaaien
In Antwerpen stijgt de Schelde dinsdagnacht boven de waakdrempel van 6m60, wellicht tot 6m80. 'Dat is genoeg om heel alert te zijn, maar niet hoog genoeg om echt problematisch te zijn', aldus Weyts. De hoogste waterstanden worden rond 3.20 uur verwacht, maar volgens de stad is er een 'minieme maar reële kans' dat het water beperkt over de blauwe steen van de kaaien zal komen.
Daarom zullen de waterkeringspoorten op de kaaien tussen 20 uur vanavond en 7 uur morgenvroeg uit voorzorg gesloten worden. 'Automobilisten verwijderen daarom best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens.' Automobilitsten kunnen de parking altijd nog verlaten via de aangeduide nooduitritten, maar de stad raadt af om de waterkeringsmuur tijdens of onmiddellijk na hoogwater over te steken.
Parken en bossen sluiten
De provincie West-Vlaanderen raadt af om provinciale domeinen te betreden tot woensdagochtend 8 uur. Veel bladeren hangen nog aan de bomen, waardoor takken extra zwaar worden door de regenval. In combinatie met stevige rukwinden verhoogt dat het risico op vallende takken.
De parken en bossen in het Brussels hoofdstedelijk gewest worden dinsdag gesloten.Het Terkamerenbos is sinds 14 uur dicht voor alle verkeer. Ook de gemeentelijke parken, de begraafplaats van Brussel en het kerkhof van Neder-over-Heembeek zijn gesloten, meldt de stad Brussel. Ook in Leuven worden uit voorzorg de parken gesloten.
In Nederland wordt de storm vanavond al verwacht. Aan de kustgebieden is windkracht 9 voorspeld. Boven de wadden zelfs windkracht 10.
Bron: www.standaard.be
di 21 okt 2014, 19:28
Foto: GinoPress
BORCULO -
Even schuilen voor de storm is er in deze schuur in Borculo niet meer bij. Een hevige windstoot rukte dinsdagmidddag het dak van het bouwwerk af. De eigenaar van de schuur liet op dat moment buiten zijn honden uit. Hij kon de brokstukken net op tijd ontwijken.
Niet alleen de schuur raakte beschadigd. Langs de weg er tegenover sneuvelde een boom en er sprong een waterleiding. Bij een naastgelegen woning regende het dakpannen.
Foto: GinoPress
In heel Nederland was de brandweer tegen 17.30 uur ongeveer 45 keer uitgerukt. circa 45 keer uitgerukt. Over het algemeen blijft het bij kleine incidenten, meldden de veiligheidsregio's Midden-West Brabant, Haaglanden en Kennemerland, waar de meeste meldingen over de storm zijn binnengekomen. Het blijft bij omgewaaide bomen die wegen blokkeren en geparkeerde auto's hebben beschadigd. Wel is aan de Lage Witsiebaan in Tilburg sprake van flinke schade aan auto's, ontstaan door omgevallen bomen.
Bron: www.telegraaf.nl
di 21 okt 2014, 15:49
SCHIPHOL -
KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm tien vluchten op Europese bestemmingen geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten. Voor woensdag zijn geen maatregelen afgekondigd.
Door vooraf Europese vluchten te annuleren, ontstaat er ruimte in het vluchtschema. Volgens KLM werpt de preventieve maatregel meteen zijn vruchten af, want het luchtvaartverkeer loopt dinsdag redelijk op schema, hoewel er wel vluchten vertraagd zijn.
Een woordvoerster van Schiphol merkt dat de preventieve maatregel van KLM goed uitpakt en dat de luchthaven vooralsnog weinig last heeft van de storm. „Er zijn een paar vertragingen door het weer, maar de weergoden lijken ons nog redelijk goed gezind. Een onweersbui ging aan Schiphol voorbij”, aldus de woordvoerster van Schiphol.
Bron: www.telegraaf.nl
di 21 okt 2014, 20:52
UTRECHT -
Tussen Baarn en Den Dolder en tussen Zwolle en Kampen rijden dinsdagavond geen treinen door blikseminslag.
Tussen Zwolle en Kampen zijn snelbussen ingezet. De vertraging bedraagt tussen de 30 en 45 minuten. Op het traject tussen Baarn en Den Dolder kan het oponthoud zelfs oplopen tot een uur.
Op beide trajecten wordt volgens NS de komende nacht gewerkt aan herstel, zodat de treinenloop woensdagochtend kan worden hervat.
Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) heeft blikseminslag eveneens geleid tot afsluiting van de parallelbuis van de Leidsche Rijntunnel op de A2 bij Utrecht, in de richting van Amsterdam naar Den Bosch. De veiligheid van het verkeer kan daardoor volgens de VID niet worden gegarandeerd. De hoofdrijbaan kan wel worden gebruikt. Volgens Rijkswaterstaat werkten de beveiligingscamera's door de blikseminslag niet meer.
Bron: www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 14 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Door hoge waterstanden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plekken in en rondom Rotterdam kades en straten onder water gelopen.
Het gaat vooral om twee wijken in Rotterdam en delen van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Dat meldt rijnmondveilig.nl, een informatieplatform van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Voorlopig wordt nog niet begonnen met het leegpompen van kelders. Pas als de waterstand zakt, heeft dat zin, meldt de veiligheidsregio. De verwachting is dat er rond 6.00 uur kan worden begonnen met pompen. De brandweer zet daarvoor extra mensen in.
De gemeente Dordrecht meldt dat hoge waterstanden gevolgen kunnen hebben voor delen van het historisch havengebied. Bewoners en ondernemers wordt geadviseerd om zich voor te bereiden op hoogwater. De gemeente deelt gratis zandzakken uit.
Baarn
Woensdagochtend rijden er nog geen treinen tussen Baarn en Den Dolder meldt de NS. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. De herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.
Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer wordt hervat. De extra reistijd is volgens de NS meer dan zestig minuten.
Waterkeringen
Rond 4.00 uur werd de hoogste waterstand bereikt. Bij het meetpunt in Rotterdam kwam het water tot 2,71 meter boven NAP. Als het waterpeil daar boven de drie meter was gekomen, zou de Maeslantkering sluiten.
Vanaf 1.00 uur was het scheepvaartverkeer bij de Maeslantkering gestremd om zo niet te hoeven wachten op schepen als de waterkering dicht zou moeten. Die stremming is opgeheven. Volgens Rijkswaterstaat is de Maeslantkering nog nooit gesloten vanwege een waterpeil boven de drie meter. De laatste keer dat de waterkering dicht moest vanwege hoogwater was in 2007, maar toen was het waterpeil lager.
De schuiven van de Oosterscheldekering en de Hollandse IJsselkering zijn dinsdagavond wel gesloten vanwege hoogwater.
Verwachting KNMI
Het KNMI verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag onstuimig weer met zware windstoten en buien met onweer. Aan de kust, in het Waddengebied en op het IJsselmeer komen tijdens buien zware windstoten voor tussen 80 en 100 kilometer per uur. De buien gaan vergezeld van onweer.
De buien trekken landinwaarts en de windstoten nemen in intensiteit iets af naar 80 tot 90 kilometer per uur. Onweer blijft ook daar mogelijk. De zware windstoten en het onweer houden tot en met woensdagochtend aan.
In de loop van woensdagochtend zijn in het noorden nog buien met zware windstoten. Elders klaart het op. In de middag neemt de wind geleidelijk af.
Door: ANP/NU.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:38 uur, door Justin
wo 22 okt 2014, 00:26
DEN HELDER -
Een sleepboot is dinsdagavond op de Noordzee, 70 kilometer ten noordwesten van Den Helder, zijn sleep verloren. Door de noordwesterstorm raakte de En Avant-20 een 135 meter lange duwbak kwijt, geladen met 15.000 ton stenen. Dat meldde het Kustwachtcentrum Den Helder.
De bak is op drift geslagen maar vormt geen gevaar voor twee platformen in de omgeving. Het Kustwachtcentrum Den Helder heeft de sleepboot Ievoli Amaranth gestuurd om assistentie te verlenen.
Bij het Kustwachtcentrum is extra personeel opgeroepen. In het gebied waar de duwbak op drift is, staat windkracht 8 met uitschieters naar 9.
Bron: www.telegraaf.nl
In een woning in Heemskerk is dinsdagavond bliksem ingeslagen.
De bliksem sloeg in rond 19.10 uur in het huis aan de Kleine Houtweg in Heemskerk. Er is schade in het huis en de stroom is uitgevallen. Een muur stortte door de inslag in het huis van binnen in.
Bron: http://www.rtvnh.nl/nieuws/152996/Blikseminslag+treft+woning+in+Heemskerk | Gewijzigd: 14 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s