Verder alleen wat regen en na een blik op de radars verwacht ik verder ook niets meer.
Beetje jammer want nachtelijk onweer blijft het mooist natuurlijk.
Dit was inderdaad een beste bui.
Op mijn werk in Goes enkele CB zeer dichtbij ingeslagen.
Putten borrelde iets met de zware regen.
In het dorp Ovezande was 21 mm in 10 minuten gevallen uit deze bui.
Ik vind het sowieso wel goed raak de laatste dagen met deze zeer zware buien.
Volgens estofes grootste kans op wwaterhozen tussen 9 en 12 utc langs de nederlandse kust, kan helaas de tekst niet plaatsen
... Waterspouts ....
Cold air advection over Northern and Baltic Sea (that has water surface temperature higher than air above), together with weak wind shear may result in few waterspouts that may occur around 9-12 UTC in the coastal areas near convergent flows. Favorable ingredients corresponds also to moist low-levels, slow storm motion and good low-level instability. The highest threat is mainly related to areas where convective cells are likely: coastlines of Sweden, Denmark, Germany, Netherlands, and Baltic countries. | Gewijzigd: 15 augustus 2014, 09:21 uur, door Tatanka
Na 2 weekjes vakantie weer terug in Capelle.
Heb het wel kunnen volgen maar had geen wifi of 3G dus was behelpen.
Maar nu weer aan de bak .
Hieronder de actuele situatie qua buien, heb 2 rode lijnen ingetekent lijken mij de troggen waar het vandaag op moet gebeuren, misschien weet iemand anders dit 'zeker' ....(Tatanka?).
De onstabiliteit is er zeker vandaag en het is zeker nowcasten.
....(Tatanka?).
De onstabiliteit is er zeker vandaag en het is zeker nowcasten.
Je ziet nou voornamelijk de eerste trog...de 2e moet nog van achter schotland komen gok ik...moeilijk in te schatten. Verder zijn er niet echt veel bijzonderheden het is gewoon kijken wat er onstaat. Gewoon lekker nowcasten over onstabiliteit kan er barre weinig gezegt worden het zijn de troggen en de buien die voor lokale onstabiliteit verschillen zorgen. Buien zuid/oosten oosten door de kromme ligging van de eerste trog actueel straks verwacht ik over het ganse land een flinke opleving omdat de dagelijkse gang meer en meer de trog gaat helpen...tijdelijk rustig...maar al snel een nieuwe opleving van 2e trog.
Een NO-ZW georiënteerde trog boven het westelijk en noordwestelijk kustgebied trekt langzaam oostwaarts over het land en verlaat begin van de avond het zuidoosten. Ook op 500 hPa is een trog aanwezig, die in de loop van de middag en begin van de avond ons land passeert. De bovenlucht op 500 hPa koelt nog verder af naar ongeveer -22 graden. Na passage van de troggen wordt de activiteit van de buien in de loop van de middag in het westen tijdelijk onderdrukt.
Voor vanavond kust zie ik momenteel niet echt signalen voor herhaling van afgelopen avonden daarover later mogelijk meer..als ik de tijd nog heb daarvoor heb vanavond igg niet.
| Gewijzigd: 15 augustus 2014, 10:06 uur, door Tatanka
BEWOLKING:
Tophoogten van de Cb's gaan met een geleidelijk kouder wordende bovenlucht geleidelijk hoger. Overdag wanneer de hoogtetrog en grondtrog over ons aandachtsgebied gaan trekken Cb-toppen tot ca. FL320. Met name het eerste deel van de ochtend turbulentie St, actueel in Z en ZW lokaal, komende uren waarschijnlijk nog uitbreidend. Vrijdag op zaterdag en zaterdag overdag afnemende onstabiliteitsdiepte, dan nog wel kans op St met name in het zuidoosten (stuw).
NEERSLAG:
Belangrijkste aandachtspunt zijn de buien die op de trog voorkomen, lokaal behoorlijke intensiteiten boven het water. Meeste activiteit loopt overdag met de trog mee het land over met een opvallend snelle activering in de loop van de ochtend op dagelijkse gang. Weinig schering, maximaal rond 10 kn, CAPE in het ZO rond 1000 J/kg, overwegend single cel, kans op een enkele puls storms. Onweerskansen zijn groot: vooral overdag 70-90% in INDECS, maar kleine kansen op meer dan 50 ontl/5 min. Actueel zijn de kansen in KOUW erg laag, er zijn echter geregeld ontladingen in de kustprovincies. Verder ook kans op hagel. Relatief lage treksnelheid van de buien. Na trogpassage sterk afnemende activiteit, maar buien blijven tot zaterdagmiddag mogelijk. Zaterdag nog een enkele bui, maar veel minder onstabiliteitsdiepte op nadering van een zwakke rug en warmte-advectie.
@Lako, volgens mij gaat er wat fout? | Gewijzigd: 15 augustus 2014, 10:40 uur, door MarkB
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7