Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 juni 2014, 11:25 uur | Bericht #427382
Santa Maria / Santiaguito vulkaan



De symmetrische, met bos bedekte Santa María / Santiaguito vulkaan is een van de meest prominente van een keten van grote stratovulkanen, die dramatisch boven de Pacifische kust van Guatemala uitsteken. Santa Maria barstte catastrofaal in 1902. Hierbij werd de toenmalige top vernietigd. Een complex van nieuwe lavakoepels zijn sindsdien gegroeid binnen het "litteken", dat werd achtergelaten door de uitbarsting 1902. De jongste en nog steeds actief koepel heet Santiaguito. Santa Maria is een populaire toeristische bestemming. De top biedt een spectaculair uitzicht op uitbarstende Santiaguito.

Achtergrond
De 3772-m hoge stratovulkaan heeft een scherp-bedekte, conisch profiel. Deze is op de zuidwestelijke flank doorsneden door een 1,5 km-bestrijkende krater. De ovaalvorminge krater strekt zich uit vanaf net onder de top van Volcán Santa María over de lagere flank en werd gevormd tijdens een catastrofale uitbarsting in 1902. De beruchte Pliniaanse uitbarsting van 1902, die veel in het zuidwesten van Guatemala verwoestte volgde na een lange rust periode na de bouw van de grote basalt-andesiet stratovulkaan. Het massale dacitic Santiaguito lava-dome complex ligt aan de voet van de krater. De samengestelde koepel groeit door regelmatige opgetredende episodisch uitbarstingen uit vier westwaartsgerichte openingen..De groei van de koepel gaat gepaard met bijna continu kleine explosies, met periodieke lava extrusie, grotere explosies, pyroclastische stromen en lahars.

Foto's






© onweer-online
Bron: Volcano Discovery | Gewijzigd: 7 juni 2014, 11:29 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 juni 2014, 11:39 uur | Bericht #427385
Levensgevaarlijke situatie door kokend hete rivieren.

Tropische storm Boris heeft Guatemala in de afgelopen dagen zwaar getroffen. Door de zware regenval zijn er ook grote modderstromen ontstaan. Door een instorting van een groot deel van de lava dome op 9 mei zijn er grote hoeveelheden van heet puin aan de voet van de vulkaan komen te liggen. Door de regenval worden deze hete stenen nu verplaatst. Ze dalen in de rivierbeddingen af als kokende hete modderstromen, die keien, delen van bomen en ander buil tot meters in grootte bevatten. Dit is een zeer gevaarlijke en bovenal destructieve situatie. CONRED heeft gewaarschuwd om alle gebieden nabij de rivierbeddingen en delta's te vermijden. De onstaande film is geschoten bij Castillo Armas Bridge. De modderstroom heeft tijd gehad om de mengen met het koudere water in de rivier. maar de stroom stoomt nog steeds wegens de hete massa's.



Een ander gevolg van de huidige laharstromen is, dat het personeel van INSIVUMEH gedwongen is, het Santiaguite vulkaan observatorium te verlaten. Het observatorium ligt op 100m afstand en op 10m hoogte vanaf een rivierbed. Het gebouw werd bedriegd door golven van modder, die 5-9 meter hoog water. Grote rotsblokken van 5 meter in diameter kunnen makkelijk door deze stroom meegesleurd worden.

© onweer-online
Bron: Volcano observatory
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 750 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 750, lezen 6 mensen het topic "Discussiepagina winter 2024-2025".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden