Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
Misschien wel ja :p maar kan ook zijn dat er nog mooie zomerdagen zijn in september he van 25+
Alles is natuurlijk nog mogelijk, maar hoe verder we de tijd ingaan hoe minder warm het kan worden. De zon neemt steeds meer in kracht af. 30 graden of hoger komt zelden voor in september. Kan me eind september 2012 nog wel herinneren, toen stegen de temperaturen op 850 hpa tot iets boven de 20 graden met de gehele dag zon en het werd maximaal maar 28 graden, in de maanden juli en augustus zouden temperaturen van rond de 35 graden gehaald kunnen worden met die waardes.
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
Ja inderdaad ! Maar alles kan nog he Laten we hopen dat de maand september warm is en er onweders voorkomen
Het boek beslaat een eeuw weer, van 1900 tot 2000. Het staat vol statistieken van elke maand van elk jaar, prachtige oude foto's en mooie verhalen.
Een must voor iedere weerliefhebber (zoals wij allemaal, dus)
Voorin staat een heel mooi gedichtje: alweer een eeuw om
al haar briesjes en stormen
in nevel verwaaid
Iets om over na te denken als we ons weer druk maken dat wij vandaag wel/geen onweer hebben gehad.......
Het aandachtsgebied blijft de gehele periode min of meer te maken houden met een west- tot noordwestelijke stroming met aanvoer van maritiem polaire lucht. Later vandaag zorgt een zwakke hoogterug voor enige stabilisatie van de atmosfeer. Zondag en maandag komt het weer opnieuw onder invloed van een volgend laag dat vanaf IJsland in de noordwestelijke stroming naar het Noordzeegebied trekt. Zondag later op de dag passeert het bijbehorende frontensysteem, waarna het lagedrukgebied begin komende week naar Scandinavië trekt. Daarna zien we telkens vanuit de omgeving van IJsland kortgolvige troggen afzakken, die vervolgens worden opgenomen in het sturende laag.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Vrijwel alle EPS-leden laten min of meer de boven beschreven ontwikkeling zien. Er is lange tijd tamelijk weinig spreiding in de temperatuur. De gehele periode hebben we te maken met temperaturen beneden de normale waarden voor de tijd van het jaar. Op zondag en maandag is er bovendien een duidelijk signaal voor een stevige, vlagerige wind met een 5 Bft boven land. Kansen op zware windstoten in de staafdiagrammen is klein voor de kuststations, rond 20%. Zondag en maandag zien we ook een dip in de temperatuur. Tot en met vrijdag 22 augustus zien we het laag in vrijwel alle leden boven Scandinavië, met boven onze omgeving een sterk cyclonaal stromingspatroon. Daarna zien we weliswaar dat in een meerderheid de stroming cyclonaal blijft, maar in een steeds groter aantal leden zien we de stroming west tot zuidwestelijk worden. Dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op de kansverdeling van de temperatuur, waarbij de kansen op temperaturen rond normaal toenemen.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Koel weer met af en toe zon, maar geregeld ook buien.
Samenvatting EPS-periode:
Aanvankelijk een grote kans (80-90%) op voortzetting van het koele weertype met geregeld buien. Later in de periode waarschijnlijk temperaturen rond normaal.
Bron: KNMI
en als je bedenkt dat het zo rond 22graden mag zijn om deze tijd! oeps! nee deze maand gaat tegen mijn eerdere verwachting te koud verlopen,
of het moet de laatste week van augustus dertigers getoverd worden!
Nu on topic: er staat ons weer een serieus bak water te wachten vanaf morgenavond.
Het herfsttopic zal niet lang op zich moeten laten wachten
Vooral morgenavond en de gehele dinsdag gaat in de gehele BeNeLux veel regen vallen, lokaal tot boven de 50 mm! 1 september begint de meteorlogische herfst, ook al is die hier 2 weken geleden al begonnen
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
22 juli 2009
10 t/m 14 juli 2010
19 juni 2013, 27 juli 2013, 19 augustus 2013
KNMI Beoordeling lange termijn (25/08/2014 04.59 uur)
Geldig van woensdag 27 augustus tot maandag 08 september
Synoptische ontwikkeling
De eerste 48 uur zien we een hoogtelaag boven Zuid-Engeland via ons land een verbinding maken een Scandinavische hoogtelaag. West van dit laag bouwt een hoogterug zich boven de Britse Eilanden op waarvan de as vanaf dinsdag langzaam naar het oosten trekt.
Pas op vrijdag trekt de as langzaam over ons land. Aan de grond zien we een grondlaag boven Ierland die richting Normandië verplaatst en vervolgens opvult.
Het hoog boven de Noordzee blokkeert tot donderdag de stroming met als gevolg dat een tweede laag zuidwest van Ierland boven ons land een zuidwestelijke aanvoer tot stand brengt.
De tweede helft van de week en de eerste week van september zien we een meanderende stroming met in de clusters ruggen en troggen op dezelfde tijdstippen.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Tot en met donderdag is de spreiding in de 500 hPa-velden van de EPS-leden klein en zijn dus de onzekerheden qua stromingspatronen klein. Vanaf vrijdag zien we snel een grote diversiteit in stromingspatronen in de berekeningen terugkomen. Stroomopwaarts zien we een ex-tropische storm (Cristobal) opgenomen worden in de west-circulatie en dat zou weleens de reden kunnen zijn dat er grote verschillen in berekende oplossingen stroomafwaarts zijn. Ook de koers van de ex-tropische storm zelf verandert van run tot run, hetgeen de voorspelbaarheid van de atmosfeer op de langere termijn ook kleiner maakt.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Woensdag droog en perioden met zon. Vanafdonderdag opnieuw wisselvallig met van tijd tot wat regen of een bui. Middagtemperatuur ongeveer 20 graden.
Samenvatting EPS-periode:
Geleidelijk iets afnemende kans (van 80 naar 60 %)op wisselvallig weertype, maar aanhoudend maxima rond of iets onder de langjaargemiddelde waarden
| Gewijzigd: 25 augustus 2014, 10:33 uur, door Ben47
Moet er niet weer eens een topic komen over het actuele zee-ijs in de noordpool. Op dit moment zitten we rond het 4e laagste minimum van het totale zee-ijs.
Zie onder Klimaat. http://www.onweer-online.nl/forum/topic/35814/berichtgeving-noord-en-zuidpool/415281/#message438469