Zo zal het maar 1 dag een stukje "koude' zijn geweest tussen 2 warme periodes in.Ha ja, dat zag ik net ook bij de waarschuwig staan. Van 1 dagje afkoeling moet je je ook niet zoveel voorstellen.
Citaat van KNMI weerwaarschuwing Kans op maximum temperaturen rond 27 graden na de serie warme dagen van kortgeleden.
| Gewijzigd: 22 juli 2014, 09:00 uur, door jcroon
De verwachting zal nog vaak genoeg veranderen. Neem maar aan dat die regen weer wordt weggegumd .
De verwachting zal nog vaak genoeg veranderen. Neem maar aan dat die regen weer wordt weggegumd .
Van de ene kant wel ja, want de opeenvolgende runs verschillen nog al eens van elkaar, maar van de andere kant hoe dichter bij het weekend, hoe betrouwbaarder het beeld, dus hoe minder er gegumd gaat worden.
De blokkade die vandaag en morgen boven Noord-Europa ligt zwakt vanaf vrijdag af en zakt weg richting Oost-Europa. tegelijkertijd beweegt een hoogtelaag boven Polen westwaarts en komt vrijdag en zaterdag recht boven ons land te liggen. De aangevoerde lucht is warm en wordt vanaf vrijdag overdag behoorlijk onstabiel. Het hoogtelaag vult zaterdag geleidelijk op, maar boven de Britse Eilanden snoert zich zondag een volgend hoogtelaag af welke maandag en dinsdag via onze omgeving richting Midden-Europa in trekt. Vanaf midden volgende week zien we lagedruk boven Noord-Europa, waarbij het niet duidelijk is waar de rug- en trogassen precies komen te liggen. Over het algemeen zal de stroming west tot noordwest zijn met aanvoer van polaire lucht. Een uitloper van een Atlantisch hoog tot over onze omgeving kan echter ervoor zorgen dat de frontale systemen uit de buurt blijven.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Vandaag en morgen zijn de onzekerheden klein gezien de geringe spreiding in de EPS-pluim. Vanaf vrijdag zien we de spreiding behoorlijk toenemen. De temperatuur overdag zal sterk afhangen van de hoeveelheid bewolking en neerslag. Zomerse temperaturen zijn nog steeds mogelijk, maar bij regenachtig en bewolkt weer kan de temperatuur zomaar een vijftal graden lager uitpakken. Na het weekeinde neemt het aantal koelere leden (rond of iets onder het langjarige gemiddelde) duidelijk toe, hetgeen is toe te schrijven aan de overheersende zonale stroming met aanvoer van polaire lucht. Echt koud lijkt het ook dan niet te worden, wat waarschijnlijk toe te schrijven is aan het warme zeewater en de nabijheid van de hogedrukuitloper. 20-30% van de leden laten ook begin volgende week gewoon nog bovennormale middagtemperaturen zien van boven de 22 graden. De neerslagkans neemt vrijdag eerst toe naar ca. 70%, waarbij de neerslag buiig van karakter is. Vanaf dinsdag neemt de neerslagkans af naar ca. 40%. Later in de verwachtingsperiode zien we toch weer een duidelijk toename van het aandeel warmere leden met begin augustus opnieuw zomerse, en mogelijk tropische, temperaturen. De neerslagkans blijft in deze periode ca. 40%.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Toenemende kans op buien, mogelijk met onweer. Het blijft aanvankelijk vrij warm met in het weekeinde maxima rond 25 graden. Na het weekeinde gaan de temperaturen terug naar meer normale waarden van rond 21 graden.
Samenvatting EPS-periode:
Aanvankelijk vrij grote kans op temperaturen rond het langjarig gemiddelde met geregeld zon, maar ook af en toe een bui. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op warmer zomerweer toe.
Bron: KNMI
Dat valt mij de laatste tijd ook al op, je zou eerder denken andersom. Ik denk zelf dat dat station te hoge temperaturen meet omdat de stations erom heen lager liggen als die. Maar ik kan het ook fout hebben.
Hier vandaag ook lekker warm, ongeveer zelfde waardes als mrijkhals.
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
Hier vandaag ook lekker warm, ongeveer zelfde waardes als mrijkhals. Het is inderdaad opvallend, maar de NO wind, heeft de kust ook geen last van een zeebries wat toch een groot verschil maakt.
Hier aan de Belgische kust werd het vorige week ook 32 graden, op sommige plaatsen stak toen wel een zeerbries op waardoor het afkoelde naar 26 graden.
Dat is laag hangende bewolking/mist!! Het veranderd nauwelijks door de stroming en waarschijnlijk heel vochtige lucht en warm zeewater. Je ziet wel dat er verandering in vorm komt doordat het lagedrukgebied opschuift naar het westen maar je hebt gelijk dat gebeurt niet vaak.. Ze zullen er daar ook niet blij mee zijn! | Gewijzigd: 24 juli 2014, 21:20 uur, door jan v donkersgoed
Oh bedankt voor de uitleg Ik dacht al dat het uitzonderlijk, en ik denk ook dat de mensen er helemaal niet tevreden mee zijn haha
Lees dan even wat men schrijft...
Oostelijke wind zorgt er voor dat er geen 'zee' bries is. Dus heeft de zee totaal geen invloed. Dus ook geen 'afkoeling'. Het is dus heel erg logisch dat je dan op één van de warmere plekken van het land zit omdat de lucht het langst (door het land) is opgewarmd. Aflandige wind heet zo iets.