Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA.

28 Nov 2024 21:40:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:40:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Colquitt, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:00:33
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 mei 2014, 12:24 uur | Bericht #423175
‘Flesjes en plastic zakken in de diepste zones van de oceaan’

Een team van de Gentse universiteit werkte mee een grootschalig Europees onderzoek naar afval op de oceaanbodem. Daaruit blijkt dat er zelfs in de diepste zones van de oceaan flesjes, plastic zakken en visnetten liggen. ‘We wisten uit vorige projecten dat er afval in de diepzee aanwezig was, maar we hadden nooit verwacht het afval zo prominent aanwezig te vinden’, zegt professor David Van Rooij van het Renard Centre of Marine Geology aan de Gentse Universiteit.



In totaal deden de wetenschappers zeshonderd observaties in de Atlantische en Arctische Oceanen en vanuit de Middellandse Zee, op dieptes van 35 meter tot 4,5 kilometer. Op elke onderzochte site werd afval gevonden: plastic, visserijmateriaal, glas, metaal, hout, papier en karton.

Plastic
‘Plastic blijkt het meest voorkomende type afval te zijn op de zeebodem’, zegt Christopher Pham van de University of the Azores. Plastic wordt door sommige dieren als voedsel aanzien, maar kan ook zorgnen voor verstrikking van koralen en vissen.

‘Menselijk afval is aanwezig in alle mariene ecosystemen, gaande van stranden tot de meest verafgelegen en diepste gedeelten van de oceanen’, zegt professor Kerry Howell (Marine Institute van Plymouth University). ‘Het grootste deel van de diepzee is nog niet onderzocht en dit zijn dus onze eerste bezoeken aan vele van deze sites, maar we waren geschokt om te zien dat er al zoveel rommel daar is geraakt.’

Gentse onderwaterrobot
Van Rooij verklaart ook hoe al dat afval zo diep in zee terecht kan komen. ‘Dat proces verloopt via submariene canyons, die de verbinding maken tussen de ondiepe kustzones en de diepzee. De canyons die het dichtst gelegen zijn bij grote kuststeden, kunnen afval rechtstreeks kanaliseren naar dieptes tot ruim 4.500 meter.’

De Gentse wetenschappers zorgden voor het in kaart brengen van de zeebodem en onderzoek van diepzeestromingen op ecosystemen in de Golf van Biskaje en de Golf van Cadiz. Het in kaart brengen gebeurde met een sonar, dus door middel van geluidsgolven, en er werden ook stalen genomen met de grijparm van een onderwaterrobot. De robot voerde verschillende duiktochten uit vanop het onderzoeksschip R/V Belgica en kan de weinig gekende diepzee exploreren.

Bron: De Standaard | Gewijzigd: 15 maart 2017, 13:13 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.882 topics, welke bij elkaar 448.481 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 325 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 325, lezen 2 mensen het topic "Zomer discussietopic 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden