KLM heeft ook morgen Europese vluchten geschrapt die van Schiphol zouden vertrekken. De luchtvaartmaatschappij doet dat uit voorzorg, in verband met de weersverwachting. Het gaat om 20 van Schiphol vertrekkende vluchten.
Alle betrokken passagiers zijn geïnformeerd. Een woordvoerder raadt mensen die met KLM vliegen aan om de website in de gaten te houden voor de actuele vluchtinformatie.
Bron: RTLNieuws
Onweersdagen: 0
Spectaculaire en zelfs enge beelden zijn vandaag door Britse vliegtuigspotters op YouTube geplaatst. Een vliegtuig van Brussels Airlines slaagde er niet in om op te boksen tegen de hevige stormwind en moest de landing op de luchthaven van Birmingham noodgedwongen afbreken.
miskolcfr
Tijdens een tweede poging kon de piloot van de Bombardier Dash 8 de landing gelukkig wel tot een goed einde brengen en het propellertoestel veilig aan de grond zetten. Oef!
Ook een Boeing 777 van Emirates ondervond grote problemen tijdens de landing op dezelfde luchthaven. Na twee mislukte pogingen werd het toestel afgeleid naar London Gatwick. Die beelden kan u onderaan dit artikel bekijken.
TruthTube451 (AKA MrGlasgowTruther)
Bron: HLN
Onweersdagen: 0
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagavond een vrouw lichtgewond geraakt toen een boom viel op het bushokje waarin ze schuilde. Dat meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Het gaat om een bushokje van lijn 66 op de Louis Bertrandlaan. Ook de tramlijnen 7, 44 en 93 ondervinden hinder van het stormweer. Die lijnen zijn onderbroken en zullen vanavond niet meer hersteld worden, aldus de MIVB.
Op tramlijn 7 is een boom omvergewaaid en op een tramstel terechtgekomen ter hoogte van de halte Araucaria. Lijn 44 is onderbroken omdat er een omvergewaaide boom op de lijnen is terechtgekomen, en dat aan de halte Vier Armen. Op lijn 93 is er hinder omdat een boom op een auto en de tramlijnen is terechtgekomen aan het Brugmanziekenhuis.
“Bij geen van de drie incidenten vielen er gewonden”, zegt de MIVB-woordvoerster. ‘De brandweer is ter plaatse om de bomen weg te halen, maar de dienst op die lijnen zal vanavond naar alle waarschijnlijkheid niet meer hersteld worden.’
De Brusselse brandweer meldt van haar kant dat er ook op de Jean Sobieskilaan twee grote bomen op de rijweg terechtgekomen zijn en dat er verder nog een twintigtal oproepen binnengelopen zijn over loshangende dakgoten en takken op de rijbaan, maar zonder veel erg.
Bron: De Standaard | Gewijzigd: 5 december 2013, 22:52 uur, door Debbieke
Onweersdagen: 0
Het is nog niet duidelijk of het Bundesliga-duel tussen Werder Bremen en Bayern München van aanstaande zaterdag doorgang zal vinden. Door de orkaan Xader en het overstromingsgevaar bestaat er onzekerheid over de veiligheid in het Weser Stadion. Dat meldt Voetbal International.
Weser Stadion © anp.
Voor het noorden van Duitsland geldt een waarschuwing voor een stormvloed. Het vermoeden bestaat dat de rivier de Weser, pal naast het stadion van Werder, buiten de oevers gaat treden. In dat geval zou de thuishaven van het Duitse team onder water komen te staan.
Maatregelen zijn inmiddels genomen. De begane grond in het Weser Stadion is uit voorzorg volledig ontruimd. 'We hopen dat het allemaal voor niets is gedaan en er niets gebeurt. Maar we moesten wel alles ontruimen om niet achteraf verwijten te krijgen', zegt perschef Tino Polster.
Bron: AD
Onweersdagen: 0
De Oosterscheldekering tussen de eilanden Schouwen-Duiveland and Noord-Beveland gaat vanavond dicht. "We hebben de knop om 22.52 uur ingedrukt. Het duurt ongeveer 1,5 uur voordat de kering volledig gesloten is", zegt Rijkswaterstaat.
De zeewering sloot in 2007 voor het laatst vanwege een storm.
Rijkswaterstaat denkt dat het waterpeil om 01:30 uur vannacht het hoogste peil van 3,31 meter bereikt. Waarschijnlijk gaat de kering morgen rond 8:00 uur weer open, maar dat hangt af van de hoogte van het water tegen die tijd.
Ook de kering bij de Hollandsche IJssel is vanavond gesloten.
Bron: RTL Nieuws
Onweersdagen: 0
Edit Marga: Bericht toegevoegd. Voor foto's zie bovenstaande link. Deze mogen niet geplaatst worden ivm copyright
Vrouw gewond na aanrijding tegen omgewaaide dikke boom dinxperlo
Dinxperlo -In Dinxperlo is donderdagmiddag 5 december rond half zes een bestuurster gewond geraakt. De vrouw zag, zoals het er nu naar uit ziet, een dikke omgewaaide boom over het hoofd en reed haar auto er onder vast.
De bestuurster kwam bekneld te zitten. De hulpdiensten zijn lang bezig geweest om de vrouw te stabiliseren en te bevrijden. Hiervoor diende eerst delen van de boom verwijdert te worden. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De Dinxperlosestraatweg is langdurig afgesloten geweest voor al het verkeer.
Bron: 112 Achterhoek nieuws | Gewijzigd: 6 december 2013, 07:48 uur, door Marga
Een schip van Rijkswaterstaat is in de nacht van donderdag op vrijdag losgeslagen op het Wad bij Holwerd.
In de noordwesterstorm raakte het schip op drift. Het dobbert nu in de kwelders ten oosten van de veerdam, tegen de blokken van de dijk.
Zodra het licht is, bekijken Rijkswaterstaat en Wetterskip Fryslân wat ze er aan kunnen doen.
Bron: LC
De storm is donderdag over ons land geraasd met een krachtvan 9 Beaufort op zee en met maximale rukwinden tot 97 km/u in Zeebrugge en Beitem en 90 km/u in Ernage. Dat meldt weerman David Dehenauw vrijdag. In Oostende werd de hoogste waterstand bereikt sinds de stormvloed van 1 februari 1953.
Er werd vannacht een waterstand bereikt in Oostende van 6.33 meter TAW. TAW is de referentiehoogte waartegenover hoogtemetingen worden uitgedrukt. Een TAW-hoogte van 0 meter is gelijk aan het gemiddeld zeeniveau bij laagwater te Oostende. In Antwerpen bedroeg de TAW 7.24 meter, wat volledig in lijn lag met de voorspellingen. In Oostende is dat de hoogste waterstand sinds de stormvloed van 1 februari 1953, in Antwerpen is dit niet zo.
Het komende hoogwater van vrijdagmiddag kan nog het eerste alarmniveau van 5.60 meter TAW in Oostende en 6.60 meter TAW in Antwerpen overschrijden, maar komt in ieder geval veel lager uit dan het peil van afgelopen nacht. Toch wordt nog steeds afgeraden om op staketsels en kaden te wandelen. Daarna is er geen enkel gevaar meer voor hoge waterstanden. Aan zee zijn vandaag nog rukwinden mogelijk tot 70 km/u. In het weekend wordt het rustiger en is alle stormgevaar geweken.
Bron: HBvL
Een groot deel van de haven van het Groningse Lauwersoog staat door de storm onder water. Volgens Rijkswaterstaat was het waterpeil in de nacht van donderdag op vrijdag om iets na 01.00 uur gestegen tot 4.32 meter boven NAP.
Het water treft niet alleen in de haven gevestigde bedrijven, maar ook een visrestaurant in de kustplaats loopt waterschade op.
In het uiterste noorden van Groningen woedde de zeer zware storm donderdag in alle hevigheid. Volgens website Weeronline.nl werd in Lauwersoog rond 20.30 uur zelfs windkracht 10 gemeten.
Bron: AD
Het waterschap inspecteert
Tijdens de springvloed is het waterpeil in Delfzijl een halve meter hoger gekomen dan verwacht. Volgens het waterschap Noorderzijlvest kwam het vannacht tot 4,82 meter boven NAP. Dat is 1 centimeter onder de hoogste stand die ooit is gemeten. In 2006 werd een stand van 4,83 meter bereikt. Anders dan toen zijn er voor zover bekend nog geen problemen met verzadigde dijken en hoogwater in de polders. De verwachting was dat het water in Delfzijl vannacht niet verder zou stijgen dan tot 4,32 meter. Door de regen en de harde wind werd dat veel meer. Ook de komende dag kan het waterpeil bij Delfzijl erg hoog worden. Voor de volgende piek, rond 12.30 vanmiddag, gaat Rijkswaterstaat uit van 4,00 meter boven NAP. Daarom is ook dan dijkbewaking nodig.
Oosterschelde
Voor de Oosterschelde houdt Rijkswaterstaat voor vannacht 4.00 uur rekening met een hoogste stand van 3,70 meter. De Oosterscheldekering is voor het eerst sinds 2007 gesloten. De 62 schuiven van het Deltawerk gingen vanaf 23.00 uur gisteravond allemaal dicht. Langs de Schelde is actieve dijkbewaking ingesteld. Zeker 100 mensen houden zich daarmee bezig. De dijkbewaking in Hoek van Holland is vannacht opgeschaald. Daar wordt een stand van 2,90 boven NAP verwacht.
Hollandse IJssel
Ook de Hollandse IJsselkering bij Capelle aan den IJssel is donderdagavond gesloten. Rijkswaterstaat heeft de zeesluizen bij IJmuiden deels afgesloten. Bij Terneuzen zijn de sluizen helemaal dicht.
Bron: NOS | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Onstuimig weer op de dijk bij Urk. © anp.
Zeker honderd medewerkers van het Waterschap Scheldestromen houden in de nacht van donderdag vrijdag sinds 02.00 uur actief toezicht op de keringen. Tegen 04.00 uur 's nachts wordt met 3,72 meter boven NAP de hoogste waterstand verwacht. Daarom lopen ruim honderd waterschappers over de dijken om in de gaten te houden of er geen schade aan de waterkeringen ontstaat. Een combinatie van hoogwater en de zeer harde wind zorgde vrijdag iets na middernacht voor een sluiting van alle 62 schuiven in de Oosterscheldekering, die tussen de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland ligt. In verband met deze sluiting zegt het waterschap deze kering voor vrijdagochtend niet te hoeven controleren.
Schip verliest containers
Donderdagavond rond half acht verloor een schip op de Westerschelde vijf containers. Alle containers zijn teruggevonden op de dijk ter hoogte van Othene, bij het Zeeuwse Terneuzen. De container die voor het gemaal van Othene ligt, wordt in de loop van de nacht geborgen. De overige containers zijn in de loop van vrijdag aan de beurt.
Bron: NOS
Door de noordwesterstorm heeft het water in Zeeland het hoogste peil bereikt sinds de Watersnoodramp in 1953. Om 04.00 uur stond het water in Vlissingen op 3,99 meter boven NAP. In 1953 kwam het water op 1 februari om 03.24 uur op 4,55 meter boven NAP. Toen bezweken op zeker 90 plaatsen de dijken. De hoogste stand van vannacht leverde geen gevaar op, meldt het waterschap Scheldestromen. Er was gerekend op een waterstand van 3,72 meter. De afgelopen uren zijn de dijken in Zeeland bewaakt. Medewerkers van Scheldestromen hebben ook gekeken of de dijken schade opgelopen hebben.
Duinafslag
De schade lijkt mee te vallen. Het waterschap meldt dat er wel duinen zijn weggeslagen langs de Noordzeekust. De Oosterscheldekering werd gisteravond laat gesloten, voor het eerst sinds 2007. Het is niet bekend wanneer de 62 sluizen in de kering weer open gaan.
Bron: NOS
Het provinciaal rampenplan in West-Vlaanderen is opgeheven. Dat besliste provinciegouverneur Carl Decaluwé omstreeks 4 uur vrijdagochtend. Het waterpeil van de zee is inmiddels terug aan het zakken. 'Er zijn nergens grote problemen geweest, en dat is vooral te danken aan het voorbereidend werk dat iedereen geleverd heeft', zei Carl Decaluwé. 'Op enkele plaatsen hebben de zandzakjes toch hun nut bewezen.' Toch werd met een stand van 6,33 meter het hoogste waterpeil in enkele decennia bereikt. 'Maar we hebben het geluk gehad dat de wind in de loop van de avond is afgenomen, en dat die wind niet volledig uit het noordwesten kwam', aldus Decaluwé. Daardoor werd het water minder hard tegen de kustlijn gestuwd. Het waterpeil heeft zijn piek bereikt omstreeks 3 uur vrijdagochtend. Inmiddels is het water al terug stevig gezakt en is het ergste voorbij.
Kustgemeenten nemen voorzorgsmaatregelen
De meeste kustgemeenten namen de nodige voorzorgsmaatregelen en gouverneur Decaluwé kondigde donderdagmiddag het provinciaal nood- en interventieplan af om alle gemeentelijke noodplannen mee te helpen coördineren. De ingrijpendste preventieve maatregel was de evacuatie van de Saswijk in Bredene waar 2.000 mensen werden aangemaand hun huis te verlaten. Er werd aangeraden om voor 22 uur te vertrekken. Maar in het Staf Versluyscentrum, waar het evacuatiecentrum gecentraliseerd was, lag de opkomst erg laag. De Bredense burgemeester Steve Vandenberghe liet net na 2 uur vrijdagochtend weten dat het gevaar voor de Sinterklaasstorm geweken is. 'We zijn aan een ramp ontsnapt, maar alles is onder controle', stuurde hij de wereld in. Ook het gemeentelijk noodplan werd opgeheven.
Ook Oostende nam bijzondere maatregelen: op de zeedijk werd een kunstmatige stormmuur geplaatst, vertelt Griet Boedt van het gemeentebestuur. De zwakke plaatsen van de stormmuur worden vervolgens versterkt met zakjes en geldt ook een verbod op de zeedijk. In Blankenberge is zijn de doorgangen aan de waterkeringsmuur aan de haven dichtgemaakt met schotbalken. Aan het Vuurtorenplein werden zandzakjes gelegd om te vermijden dat water in de Franchommelaan terechtkomt. Ook de doorgang onder de zeedijk aan de Charlierhelling werd afgesloten.
'Niet de eerste keer dat we zoiets meemaken'
In de oostelijke kustgemeenten Zeebrugge en Knokke vermoedden ze echter dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen. ‘Angst is een slechte raadgever’, zei de brandweer van Zeebrugge. ‘Wij hebben zandzakjes gelegd aan de Van Dammesluis en voorzien extra zandzakjes voor de zwakke plaatsen. In Knokke werd het zand opgehoogd aan de surfclub, maar vinden ze de vraag naar voorzorgsmaatregelen ronduit belachelijk. ‘Knokke is geen kritiek punt’, klinkt het bij het stadsbestuur. ‘De storm wordt nu opgeklopt door de media, maar het is niet de eerste keer dat we zoiets meemaken. Als je aan de kust woont, dan ken je dat allemaal al.’ Gouverneur Carl Decaluwé haalde uit naar kustgemeenten die de storm 'minimaliseren': 'Ik betreur dat Knokke alles weglacht. Ik hoop dat er niets gebeurt, maar als er iets gebeurt, zullen we Knokke herinneren aan onze waarschuwingen.'
Ook Antwerpen neemt maatregelen
Het stormweer zal vrijdag ook hoogwater veroorzaken in Antwerpen. De stad heeft donderdag om 18 uur de waterkeringspoorten gesloten. Dat blijft voorlopig zo tot vrijdagavond. ‘We verwachten de hoogste waterstanden om 5 uur vannacht, en nog eens om 17 uur vrijdagmiddag’, vertelt Dirk Delechambre van de Stad Antwerpen. ‘We vragen de mensen ook met aandrang om hun auto weg te halen van de parkings aan de kaaien.’ Tussen donderdagavond 18 uur en vrijdag 22 uur geldt daar een parkeerverbod. ‘Wie zijn auto niet weghaalt, riskeert te worden weggesleept, of riskeert in het slechtste geval dat zijn auto onder water staat’, klinkt het.
Bron: De Standaard
Hoogwater in de Willemshaven in Harlingen. Leden van de KNRM duwen een auto op het droge. | ANP
De storm die gisteren over Nederland trok, is grotendeels verdwenen, maar het weer blijft onstuimig. Boven de Wadden staat nog steeds een noordwesterstorm. De noordwestenwind bereikt in het noordelijk kustgebied soms nog stormkracht, 9 Bft. Langs de westkust waait het hard of stormachtig, kracht 7 tot 8, Tijdens de spits blijft het oppassen, ook in het binnenland. Niet alleen waait het hard, er komen ook winterse buien met hagel en/of natte sneeuw voor. Tijdens de buien kunnen zware windstoten voorkomen.
Treinen
NS meldt dat de problemen op het spoor voorbij zijn, in de spits rijden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling. Het blijft ook de rest van de dag guur weer, de temperatuur komt niet boven de 5 graden en pas tegen de avond nemen de buien af.
Bron: NOS
Enkele kades van het Noordereiland in Rotterdam zijn vrijdagochtend ondergelopen. Dat meldt de Veiligheidsregio. Geluidswagens rijden rond om de bewoners te waarschuwen. Het water zou op kniehoogte staan in de straten langs de Nieuwe Maas. Ook op andere plekken in het centrum van Rotterdam zijn kades deels overstroomd. Het gaat om het Leuvehoofd, Oosterkade, Bolwerk, De Esch, Maasboulevard, Willemskade en het Scheepvaartkwartier. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is geen sprake van 'gesleep met zandzakken'. "Het is heel lokaal. Het voornaamste probleem zijn de auto's die bij de kades geparkeerd staan", zegt hij op Radio 1. Het passerende scheepvaartverkeer is verzocht rustiger te varen om al te grote golfslag te voorkomen. Uit Maassluis, verderop langs de Maas, komen ook meldingen van wateroverlast op kades.
Nooddijkje
Een nooddijkje langs de Oude Maas onder de Botlekburg is vrijdagochtend over een lengte van drie meter ingezakt. Hierdoor is het zogeheten Oude Maaspad onder water gelopen. De weg wordt door verkeer uit het havengebied gebruikt om bij de Botlekbrug te komen. Het verkeer dat over de A15 rijdt heeft geen last. Verkeer dat vanuit de havens van de Botlek naar de Botlekbrug wil, kan volgens de Verkeersinformatiedienst het beste omrijden via de Hartelbrug in de N218. Het nooddijkje is aangelegd voor werkzaamheden bij de brug. Rijkswaterstaat gaat het ingezakte deel opvullen met klei. Om 09.00 uur moet het Oude Maaspad weer toegankelijk zijn.
Dordrecht
Het stijgende waterpeil van de Oude Maas bij Dordrecht begint ook voor overlast te zorgen. Op enkele plekken in het historisch centrum van de stad staan vrijdagochtend kades en straten onder water, zegt een woordvoerster van de gemeente. De gemeente heeft bewoners geadviseerd hun auto's daar weg te halen. Donderdag al zijn zandzakken uitgedeeld aan inwoners van de binnenstad om hun woningen te beschermen.
Stormachtig
Vrijdag is het op veel plaatsen nog altijd stormachtig. Langs de kust en rond het IJsselmeer komen nog steeds zware windstoten voor. In het noorden en aan de kust komen windstoten voor tot 90 kilometer per uur, meldt weeronline.nl. Ook waait het plaatselijk nog stevig door. Aan de kust is het stormachtig met windkracht 8.
Automobilisten
De ANWB waarschuwt automobilisten ook vrijdag goed op te letten. De verkeersdienst verwacht overigens geen drukke ochtendspits. Het vroege vrijdagochtendverkeer heeft hier en daar wel last van natte sneeuw. Ook valt er lokaal hagel. Als gevolg van winterse buien kan het plaatselijk glad worden waarschuwen de meteorologen. In detweede helft van de ochtend zal de gladheid geleidelijk afnemen.
Enkele kades van het Noordereiland in Rotterdam zijn vrijdagochtend ondergelopen.
Geluidswagens rijden rond om de bewoners te waarschuwen. Het water zou op kniehoogte staan in de straten langs de Nieuwe Maas
Ook op andere plekken in het centrum van Rotterdam zijn kades deels overstroomd.
Bron; NU.nl | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Door het springtij en het stormweer zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de kaaien in Antwerpen deels ondergelopen. De d'Herbouvillekaai werd vrijdagochtend afgesloten voor het verkeer. Om iets voor 6 uur vrijdagochtend bereikte het water in Antwerpen zijn hoogste peil. "De Scheldekaaien zijn zoals voorzien ondergelopen, we bestrijden wel nog enkele kleine openingen aan de poorten van de waterkeringsmuur met zandzakjes", zegt Stef Breesch van de Antwerpse brandweer. De D'Herbouvillekaai en Ledeganckkaai zijn daarom tijdelijk afgesloten tussen de Jan van Gentstraat en Generaal Armstrongweg. Op de Cockerillkaai staan enkele elektriciteitskasten in de plassen. Het water raakte zoals verwacht over de blauwe steen, tot dertig centimeter hoog tegen de waterkeringspoorten, die donderdag werden gesloten. De grote parking tussen de Schelde en de waterkeringsmuur, waar afgelopen nacht nog een 125-tal auto's werden getakeld, staat ook onder water. Rond 17.30 uur bestaat de kans dat de rivier opnieuw buiten zijn oevers treedt. De waterkeringspoorten blijven zoals aangekondigd gesloten tot zeker 22 uur vrijdagavond.
Stormschade valt mee
De brandweer kreeg donderdagavond ook al zowat 75 oproepen voor stormschade, maar daar waren geen grote incidenten meer bij. "Het gaat vooral om relatief kleine zaken zoals weggewaaide dakpannen of bomen die dreigen om te vallen", stelt Breesch. Eerder op donderdagavond hadden drie personen lichte verwondingen opgelopen toen ze geraakt werden door weggewaaide stukken roofing in de Dambruggestraat. Ook elders in de provincie Antwerpen zou de stormschade grotendeels meevallen, al moest de Schotense brandweer wel uitrukken voor een boom die op een villa terechtkwam. Er was een grote kraan nodig om de boom veilig te verwijderen.
Bron; GvA / de Redactie | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
De noordwesterstorm stuwde de zee rond middernacht bij Harlingen op tot maar liefst 3.42 meter boven NAP.
Kades in de haven liepen hier volledig onder. Ook op Vlieland en Terschelling kwamen grote delen van de havens onder water te staan.
Op Schiermonnikoog reikte het water één centimeter lager, op Ameland kwam het tot 3.34 meter boven NAP.
Rond 2.30 uur 's nachts schaalde Wetterskip Fryslân af. Vrijdagochtend controleert het waterschap opnieuw of er schade aan de zeedijken is ontstaan.
Voor Ameland wordt vrijdagochtend opnieuw een hoge waterstand verwacht, van rond 3 meter boven NAP.
Bron: LC | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Bij Vlissingen is vannacht rond 04.00 uur een waterstand gemeten van +3,99 meter boven NAP. Dit is de hoogst gemeten waterstand in Zeeland sinds 1953. Ruim honderd waterschappers hebben vannacht de dijken langs de Westerschelde en de Noordzeekust geïnspecteerd. Zij hebben geen ernstige schades geconstateerd. Rond 10.00 uur is het laag water. Dan kan echt goed gekeken worden of er schades zijn ontstaan.
Op verschillende plaatsen langs de Noordzeekust heeft duinafslag plaatsgevonden. Hier wordt in de loop van de dag nogmaals naar gekeken. De geasfalteerde oprit aan de zeekant bij Koudekerke is ingestort. Dit heeft geen invloed op de sterkte van de waterkering. Het pad is niet meer toegankelijk.
Inspecties
Dijken langs de Oosterschelde zijn vannacht niet geïnspecteerd, omdat de Oosterscheldeke-ring is afgesloten gold daar fase 1 (staat van paraatheid). Op laag water worden daar morgen wel de dijken geïnspecteerd op schades. Voor vanmiddag houdt het waterschap nog rekening met hoog water.
Kade Breskens onder water. Rond 4u extreem hoog peil bereikt: 4.10 meter boven NAP
bron:omroepzeeland | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s