Ik zelf ben hier nieuw en hou deze site al een tijd in de gaten, voornamelijk omdat ik gek ben op onweer en jullie over het algemeen de kansen op onweer beter weergeven dan ik merk bij (autocue)weermannen/vrouwen.
Ik ben zelf geen expert op het gebied van onweer, ik weet dan wel hoe een shelfcloud, supercell/aambeeld en mammatus eruit zien etc.
Bij geluk dankzij jullie weet ik nu ook in het eggie hoe een shelf eruit ziet etc.
Maar nu luid mijn vraag, na aanleiding van de hevige bliksem van afgelopen zaterdagnacht,
Op zaterdagnacht zagen ik en mijn vriendin in de verte een lijn aankomen, na wat flitsen merkte mijn vriendin op dat het van veraf leek op een rolwolk,
Deze verdween even later, maar na een paar hijsen aan mijn sigarret en terug oplettend merkten we de lijn weer op en zagen we die dichterbij komen.
Bij een aantal flitsen later merkten we dat het op een shelf leek. Ook merkten we dat hij niet met de wind mee ging.
Maar toen de bui over ons heen begon te trekken merkten we de lijn op maar toen de bui over ons heen trok kregen we te maken met extreem onweer waarbij er voornamelijk CG's waren en er verder ook geen pauze was tussen de flitsen.
Toen de bliksen activiteit afnam merkten we dat daarna opnieuw een zelfde soort lijn zagen, alleen merkte we een enkele uitzakking en duidelijke rotatie van de lijn/uitzakking.
Om nu even terug te komen op de vraag.
Het laagste punt van de bui zat denk ik wel meer dan 100/200 meter boven de daken van de huis,
Gezien de intensiteit van de bliksem, de voornamelijke CG's vroeg ik me af,
Hoe komt het dat we bijna geen flitsen zagen wanneer er voornamelijk al CG's waren? Zo melde buienrader.
En de wolken toch wel een stuk hoger waren?
Buiten dat had ik niet verwacht dat Apeldoorn uberhaubt onweer zou krijgen aangezien we de hele week hier niks gehad hebben en het vaak ook afzwakt in de buurt van Apeldoorn.