Een zwaar onweer heeft gisteravond veel schade veroorzaakt in de provincie Limburg. Straten liepen onder water in Genk en in Heusden-Zolder werden er zelfs bomen uitgerukt, die op huizen terecht kwamen. De brandweer kreeg honderden oproepen.
Bron: HLN
Onweersdagen: 0
De komende dagen is er kans op (lokaal) zwaar onweer. Als dat gebeurt zal het in de loop van de avond of diep in de nacht zijn. Zwaar onweer, hagel, forse windvlagen en lokaal veel regenwater kunnen overlast veroorzaken, bijvoorbeeld op campings en voor festivalgangers van de Zwarte Cross of Ultrasonic.
Donderdag is het nog rustig met geregeld zon, slechts lokaal een bui in het zuiden en temperaturen rond 27 graden. Vrijdag keert de vochtige warme lucht terug in ons land. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het 25 tot 30 graden, het warmst in het oosten van het land.
Camping Wega bij Weert liep dinsdag onder. Op deze camping en camping De IJzeren Man zijn bomen omgewaaid en tenten weggewaaid nadat noodweer uitbrak. Onder de 200 gasten brak paniek uit. © anp.
Kans op zwaar onweer
De kans op zwaar onweer neemt, volgens weerman Marco Verhoef van Weerplaza, de komende dagen in rap tempo toe. We bevinden ons dan weliswaar in de warme en vochtige lucht, maar de koelere lucht licht wel in de buurt.
Vrijdag ontwikkelen de buien zich in de loop van de dag. Als het tot zwaar onweer komt, die kans is 40-50%, zal dat in de (na)middag, avond en aan het begin van de nacht zijn. Waar de zwaarste buien precies gaan vallen is volgens Verhoef nog niet aan te geven.
Voor zaterdag geldt, gezien de huidige weersverwachting, eenzelfde patroon als voor vrijdag. Zwaar onweer, als het komt, in de avond en het begin van de nacht. Het kan, samen met hagel, forse windvlagen en lokaal veel regenwater, lokaal veel overlast veroorzaken.
Festivalgangers
Vrijdag, zaterdag en zondag, kijkt Lichtenvoorde uit naar de Zwarte Cross. Het festivalprogramma ontspringt misschien de dans, als de buien diep in de nacht vallen. Maar dan krijg je het op de camping mogelijk flink te verduren. Zaterdag is de buienkans tijdelijk iets minder groot, maar timing van de buien is lastig. Op het driedaagse festival lijkt het vrijwel onmogelijk dat alle programmaonderdelen droog verlopen.
Een andere buitenactiviteit in het weekeinde is Ultrasonic bij de Maarsseveense Plassen. Dit festival staat zaterdag van 12:00 uur tot 23:00 uur op het programma. Het is een dubbeltje op z'n kant, maar in deze periode is de kans op stevige buien net even wat minder groot. Met wat geluk ontspringt het festival de regendans.
Bron: AD
Onweersdagen: 0
Het KNMI heeft opnieuw een waarschuwing gegeven voor onweer en hitte in Overijssel.
Voor Overijssel geldt een code geel op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle dagen geldt de waarschuwing voor onweersbuien met hagel van elf uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. Tegelijk wordt gewaarschuwd voor maximumtemperaturen hoger dan 27 graden. Woensdag trok ook al onweer over de provincie. Op een aantal plekken viel zoveel regen op hetzelfde moment dat er wateroverlast ontstond.
Hittegolf
Overijssel heeft sinds vanmorgen te maken met een hittegolf en inmiddels is er ook landelijk officieel sprake van een hittegolf. Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen achter elkaar warmer zijn dan 25 graden, met ten minste drie dagen die warmer zijn dan 30 graden.
Bron: RTVOost
Onweersdagen: 0
Opnieuw zorgden hoosbuien donderdagmiddag voor overlast, ditmaal in Limburg. Zo had het gemeentehuis van Echt-Susteren in het Limburgse dorp Echt veel wateroverlast te verduren als gevolg van een fikse hoosbui. Het water kwam zowel via het dak als de riolering naar binnen, maakte de brandweer bekend.
De brandweer is de liftschacht leeg aan het pompen.Volgens een woordvoerster van de gemeente hielden de riolerings- en afvoerleidingen de druk niet, waarop met name kantine en kelders onder water liepen. Volgens haar kan het werk gewoon door gaan en hebben bezoekers er geen of weinig last van.
Ook op andere plaatsen in Echt, Montfort en Geleen is de brandweer uitgerukt wegens wateroverlast en omgewaaide bomen. In Geleen kwamen putdeksels omhoog.
Het KNMI verwacht dat er donderdag later op de dag in het zuiden en oosten opnieuw enkele onweersbuien kunnen ontstaan. Vrijdag staat er wederom onweer op het programma.
Bron: AD
Onweersdagen: 0
Opnieuw hebben hoosbuien in Limburg voor overlast gezorgd. In Echt, Montfort en Geleen is de brandweer uitgerukt vanwege wateroverlast en omgewaaide bomen.
Het water is het gemeentehuis van Echt-Susteren in het Limburgse dorp Echt binnengekomen via het dak en de riolering. De brandweer is de liftschacht aan het leegpompen. Verschillende verdiepingen staan blank.
Het is nog niet duidelijk hoe groot de aangerichte schade is. Dinsdag werden Limburg en Noord-Brabant ook al getroffen door noodweer.
Het KNMI verwacht dat er later op de dag in het zuiden en oosten opnieuw enkele onweersbuien kunnen ontstaan. Vrijdag staat er ook onweer op het programma.
Bron: RTL
Onweersdagen: 0
Voor vrijdag waarschuwt het KNMI met code geel voor zware buien.
Geleidelijk raakt het meer bewolkt en in de loop van de ochtend ontstaan er op meerdere plaatsen stevige regen- en onweersbuien, er is daarbij ook kans op hagel en windstoten tot zo'n 60 km/uur. De buiigheid houdt waarschijnlijk tot in de avond aan. Het voelt broeierig aan, de middagtemperatuur loopt op tot een graad of 28. De zwakke wind heeft een zuidelijke voorkeursrichting.
Bron: KMI en BON
Onweersdagen: 0
Festivals en evenementen moeten dit weekend rekening houden met mogelijk zeer zware onweersbuien. De meteorologen van de verschillende weerdiensten adviseren zeker tot en met zondag weerbericht en neerslagradar goed in de gaten te houden.
© anp.
De buien kunnen plotseling ontstaan en gepaard gaan met zeer zware windstoten, hagel, heel veel neerslag en onweer. Overlast dus, zeggen onder meer Weerplaza en WeerOnline.nl. Het KNMI verwacht vrijdag in de loop van de ochtend al enkele onweersbuien, met 's middags en 's avonds steeds nieuwe buien. Het kan daarbij hagelen.
WeerOnline.nl constateert plaatselijk dichte mist in de ochtend, vooral in het noorden. Mist op warme dagen is volgens het bureau een vreemde combinatie en geeft aan dat er zeer veel energie aanwezig is. Veel dagen met zwaar onweer begonnen de afgelopen jaren met mist.
Broeierig
Het kwik loopt vandaag snel op en het is broeierig warm; 26 tot 29 graden wordt het volgens Weerplaza. Ook zaterdag en zondag blijft het broeierig, met soms een droge periode, maar soms ook zware onweersbuien. Na het weekeinde zijn de buien minder zwaar en is het ook wat minder warm.
Bron: AD
Onweersdagen: 0
De meteorologen, zoals onze eigen Jan Visser, voorspelden het al: de kans op lokaal pittige regen- en onweersbuien is vandaag vrij groot. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen.
Op Texel weten ze dat inmiddels al. Een enorme regenbui trok vanochtend over het eiland. Straten staan blank en kelders zijn onder water gelopen. De volgende tweets laten dat mooi zien:
Citaat van Rocky Damhuis Regen en onweersbuien trekken over het eiland Texel en het heeft ook nog wel wat moois... #texel #dekrim #regen
rockydamhuis
Citaat van JR Venekamp Ff wat verfrissing op Texel!
JRVenekamp
Citaat van Baukje Kooi Het regent katten en honden op Texel. Donkere wolken pakken samen boven het eiland!
Tijd om het eiland te verlaten...
Bron: RTVNH
Onweersdagen: 0
Het ziet er behoorlijk griezelig uit op Buienradar, maar het lijkt voorlopig mee te vallen met het noodweer. Er trekken nu onweersbuien over de Waddeneilanden. "Bij Texel is op de Noordzee 5 millimeter gevallen. Met de windstoten valt het ook nog mee", zegt RTL-weervrouw Laura van der Blij. "Maar er komt uit het zuiden nog genoeg aan." Er ligt inmiddels een flink front over Zeeland, Brabant en Limburg.
Bron: RTL | Gewijzigd: 27 juli 2013, 16:38 uur, door Marga
Archieffoto © anp.
Drie havenwerkers zijn vrijdag gewond geraakt toen de bliksem insloeg in de kraan waarmee zij een schip in werden gehesen. Dat meldde de brandweer in Zeeland. Een van de drie mannen was volgens een woordvoerder van de brandweer verminderd aanspreekbaar. Alle drie zijn ze met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Ze zijn zelf niet getroffen door de bliksem, benadrukt de woordvoerder.
Bron: AD
© anp.
De vrijdagetappe van de Strandzesdaagse is afgelast. De organisatie heeft daartoe besloten met het oog op verwacht slecht weer. De lopers zouden vrijdag wandelen van Egmond aan Zee naar Callantsoog. 'De weersverwachting is niet best. Met onweer, hagelbuien en windstoten kun je beter niet op het strand zijn', zei woordvoerder Woody van Loo vrijdag.
De wandelaars zijn met pendelbussen naar Callantsoog gebracht. Daar starten ze zaterdag voor de laatste loodjes naar Den Helder. Het is de tweede tegenslag voor het evenement. Woensdag kwam een deelnemer om het leven gekomen door een ongeluk in IJmuiden.
Bron: AD
Ruim twee dagen na het noodweer dat Weert dinsdagavond trof, wordt de omvang van de schade goed duidelijk. Burgemeester Heijmans: “Er bereiken mij steeds meer verhalen waaruit de ernst van het noodweer duidelijk wordt. Veel Weertenaren hebben schade. Soms in zeer ernstige vorm. Ondergelopen kelders en woonkamers, spullen die je kunt weggooien, rioolwater dat bij mensen omhoog is gekomen, ingestorte daken bij bedrijven, auto’s die total loss zijn en ga zo maar door. Ook blijkt er sprake van enkele persoonlijke ongevallen.”
De eerste meldingen dinsdagavond kwamen van twee campings. Daar werd vanwege de veiligheid van de gasten en een mogelijke ontruiming groot alarm geslagen. Heijmans: “Ik heb woensdag een bezoek gebracht aan de campings. En achteraf gezien viel de schade daar gelukkig mee.”
De brandweer heeft in Weert meer dan 300 officiële meldingen afgewerkt. Veel mensen hebben echter geen melding gedaan en zijn zelf aan de slag gegaan.
Heijmans: “Ik ben er trots op, dat veel mensen elkaar hebben geholpen. Als zoiets je overkomt, heeft dat een flinke impact. De gemeente is in alle wijken geweest voor een inventarisatie. Het is mij duidelijk geworden het natuurgeweld op vele plekken groot is geweest. De officiële meldingen zijn slechts een topje van de ijsberg. En het herstel is niet zomaar gebeurd. Veel bewoners zijn voorlopig nog bezig met opruimen, opnieuw schilderen, inrichten, vloeren leggen, de verzekering afhandelen enzovoort.” Ook de gemeente is nog volop bezig met het schoonmaken van de stad, repareren van infrastructuur en inventariseren van mogelijke knelpunten.
Bron: Weertdegekste.nl | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:46 uur, door Joyce.s
Onweersdagen 2014: 15
Onweersdagen 2015: 4 (Geen één keer goed onweer helaas)
Onweersdagen 2016: 9 (6x matig, 3x zwaar)
Onweersdagen 2017: 4 (3x licht, 1x matig)
Onweersdagen 2018: 2
Rolwolken/shelfclouds: 3
23-07-2013: dag om nooit meer te vergeten
23-06-2016: Blikseminslag om nooit te vergeten
Niemand raakte gewond. Rond 13.00 uur sloeg de bliksem in in een boom pal achter een caravan. Even later sloeg de bliksem ook in bij een boom op nog geen honderd meter afstand van de camping. Door de blikseminslag zijn het tv-systeem op de camping, de internetverbindingen en de slagboom kapot. Campinggasten zeggend at er een vuurbol is gezien na de inslag.
Ook op andere plekken in Overijssel heeft regen en onweer overlast veroorzaakt. Door een wolkbreuk boven Nijverdal kwam de Meijboomstraat en een parkeerterrein blank te staan. Aan de Bruchterweg in Hardenberg ontstond wateroverslast tijdens een felle bui en in Rijssen viel een jonge boom over de Ligtenbergerdijk.
Bron: RTV Oost
Rond 09u15 kleurde de lucht in het gehucht Voorshoven erg donker. Dakpannen van huizen waren gaan vliegen. Bij een persoon werd het tuinhuis volledig verwoest. Een trampoline ging de lucht in, net als tuinmeubilair. De Tienderstraat lag bezaaid met takken.
Hulpdiensten
De brandweer had de hele voormiddag nodig om alle bomen te zagen, takken te verwijderen en puin te ruimen. De brandweer van Maaseik ging ter plaatse om de bewoners te helpen. Elektrische kabels aan de huizen knakten af. Infrax zocht naar een oplossing voor de stroomvoorziening.
Bron: hbvl.be
Foto's vinden jullie hier:
http://www.weerfan.com/schade-door-valwind-26-juli-2013.html
Bron: rubenweytjens.be
Een hevige valwind is vanmorgen rond 9 uur door Voorshoven bij Neeroeteren (Maaseik) getrokken. De brandweer van Maaseik kreeg een tiental interventies binnen voor omgewaaide bomen en takken, die op de weg lagen. Dakpannen van huizen waren gaan vliegen. Bij een persoon werd het tuinhuis volledig verwoest.
Een trampoline vloog de lucht in, net als tuinmeubilair. De Tienderstraat lag bezaaid met takken. De brandweer had de hele voormiddag nodig om alle bomen te zagen, takken te verwijderen en puin te ruimen.
Bron: HLN
Als de temperatuur in De Bilt vandaag boven 25 graden komt, beleeft de hittegolf van 2013 zijn zesde dag. Het weerbeeld dat erbij hoort, doet echter veel minder aan dat van een hittegolf denken dan het zonnige en hete weer dat we aan het begin van deze week hadden.
Voor de buien uit was het in het noordoosten nog kalm en mistig, vanochtend vroeg. Met de koeien in de opkomende zon. Foto: Jannes Wiersema.
Het stromingspatroon op de weerkaarten is dan ook omgeslagen. Daar waar we lange tijd het voor het weer bij ons belangrijkste weersysteem, een hogedrukgebied boven de Britse eilanden en de Noordzee aantroffen, zien we nu ten westen van Ierland een lagedrukgebied terug. Aan de voorzijde hiervan waait boven ons deel van Europa inmiddels een zuidelijke tot zuidwestelijke wind die warme lucht aanvoert. Omdat de overgang met minder warme lucht boven de Britse eilanden wel steeds dichtbij is, passeren elke keer opnieuw gebieden met bewolking en buien.
De buien in het zuidwesten van het land waren er vanochtend vroeg bij. Hier een foto van Stefan van de Gijze uit Hellevoetsluis. Er is een wolkenkraag op zichtbaar van een van de buien.
Hittegolf
De verandering begon toen het hogedrukgebied aan het begin van deze week naar het noorden van Scandinavië wegtrok. In Nederland warmde het toen sterk op, omdat de wind eindelijk niet meer van de koele Noordzee kwam. De hittegolf van dit moment werd in de steigers gezet. Maandag werd het in het zuiden plaatselijk al bijna 35 graden, dinsdag op enkele plekken nog 34 graden.
Het oweer komt eraan. Foto: Jorgos Roos.
Een gevolg van deze toenemende hitte was dat zich thermische lagedrukgebieden vormden. Dat zijn plekken waar zoveel (warme en lichte) lucht opstijgt dat de barometer er gaat dalen. In die lagedrukgebieden ontstonden weer onweersbuien, het eerst in Spanje en Frankrijk, maar ook in gebergten als de Pyreneeën en de Alpen. Maandag kwamen de eerste buien ook in het zuidoosten van Nederland aan. Dinsdagavond vielen ze op meer plaatsen, vooral in Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Woensdag kwam voornamelijk Twente aan de beurt.
Een onweersbui trekt over Wageningen en werpt voor zich een wolkenkraag op (shelfcloud).
Losse pitten
De buien van maandag en dinsdag waren vooral lossen pitten die hier en daar veel regen en soms ook hagel brachten. In de buurt van Weert ontstond tijdens een van die buien schade als gevolg van valwinden, hagel en meer dan 50 millimeter neerslag in korte tijd. De buien van woensdag hoorden bij een koufront dat over ons land naar het oosten trok, maar op veel plaatsen inactief was. Op dat moment was boven Duitsland een andere lijn te zien die de meeste activiteit overnam.
Gisteren kwam de warme lucht vanuit het zuiden terug. Op een band met meer bewolking en ook wat meer vocht ontstond opnieuw een lokale onweersbui. Verder werd het wederom warm. In het zuiden stegen de temperaturen op diverse plaatsen tot iets boven 30 graden, op andere plaatsen werd het tussen 25 en 29 graden. Ook gisteravond bleef het lang warm. De afgelopen nacht koelde het af tot tussen 14 en 17 graden. Maastricht was met 19,9 graden het warmst.
De goten in het westen van het land komen vol met water. Foto: Gieny Westra.
Onweerscomplex
Tegelijkertijd ontstond boven Frankrijk een groot complex met regen- en onweersbuien. Toen dat vanochtend België introk, popten er vooruit boven Nederland nieuwe regen- en onweersbuien op. Een apart complex deed de Wadden aan en bracht op Texel 37 millimeter regen, regen die daar overigens meer dan welkom was. Zeeland zag een paar flinke buien passeren met enkele blikseminslagen. Op andere plaatsen in het land vielen ook buien, maar waren ze minder zwaar. De nieuwe buien trokken naar het noordoosten. Er vooruit werd het nog 26 graden.
Ook op de Wadden vielen een paar pittige buien. Texel pakte er zelfs 37 millimeter van mee. Foto: Sytse Schoustra.
Ook vanavond, vannacht en morgen blijven we nog in de overgangszone tussen de warme lucht hier (vooral boven de oostelijke helft van ons land aanwezig) en minder warme die vanuit het westen wel dichterbij komt. Omdat het front boven onze omgeving wat heen en weer zwabbert, is de weerssituatie lastig om te voorzien. Daar waar thermische processen de boventoon voeren en weersystemen minder van belang zijn, speelt het toeval een behoorlijk rol in de weersontwikkeling. Dit is een fenomeen waarmee we in de zomer gedurende de afgelopen jaren steeds te maken hebben gehad. Het maken van weersverwachtingen pakt dan niet zelden onbevredigend uit, ook voor meteorologen. Omdat het soms heel anders gaat dan dat je in gedachten had.
Duidelijker
Als op zondag het koufront vanuit het westen dan eindelijk passeert, lijkt het allemaal even wat duidelijker te worden. Vooral in de ochtend kunnen dan nog een paar buien vallen, met name in het oosten van het land. Later knapt het vanuit het westen op en komt de zon er vaker door. Van west naar oost lopen de temperaturen nog op tot tussen 21 en heel lokaal 26 graden.
Maandag komen we tussen 21 en 25 graden uit en kunnen vooral in het oosten nog een paar buien ontstaan, mogelijk met onweer. Dinsdag, woensdag en donderdag komt geleidelijk weer warmere lucht dichterbij Nederland en zien we de hele tombola feitelijk van voor af aan beginnen.
Bron: Meteo Consult.
Onweersbuien met verblindende stortregens, zware windstoten en hagel trekken zaterdag en zondag over een groot deel van Europa. Parijs krijgt op zaterdag tot in de nacht van zaterdag op zondag de volle laag. Een brede strook van buien strekt uit van het zuidwesten tot het midden van noord Frankrijk tot in België en Nederland. De zwaarste buien hebben de potentie om schade te veroorzaken. Ook London en delen van England krijgen zaterdag en zondag te maken met de regen- en onweersbuien, maar deze zullen niet zo zwaar zijn.
De trigger van deze krachtige buien is een koufront, die vanaf de Atlantische Oceaan komt. Dit front duwt een massa van hete lucht - van oorsprong uit noordwest Afrika - op. Berlijn zal te maken krijgen met temperaturen van boven de 37 °C op zondag. Dit zal de eerste keer zijn sinds de zomer van 2010, dat het kwik zo hoog stijgt. Zondag schuift het gebied richting het oosten net als het koufront. Het gebied bestrijkt dan grote delen van Duitsland, het oosten van Frankrijk en Zwitserland. Zware onweersbuien met zware windstoten bereiken Berlijn op zondagavond. Na de uitbraak van onweersbuien volgt er een periode met minder zinderende temperaturen.
© onweer-online
Bron: Accuweather / Foto: Volkan Ersoy/Photos.com
De nostalgische oogstdag in Ootmarsum volgende week is afgelast. Door draaiwinden ligt de rogge plat en kan er geen demonstratie gegeven worden. De oogstdag zou in eerste instantie op op 23 juli gehouden worden maar toen was de rogge nog niet rijp. Daarom werd het verplaatst naar dinsdag 6 augustus. Door het slechte weer ligt de rogge nu plat en dat komt deze week volgens de organisatie ook niet meer goed.
Bij de oogstdag wordt de rogge op een ouderwetse manier gemaaid met onder meer de hand en oude tractoren. Na het maaien wordt er altijd een deel van de oogst met paard en wagen naar het openluchtmuseum in Ootmarsum gebracht. Er komen jaarlijks zo'n 350 mensen op af. Nog niet eerder werd de oogstdag afgelast.
Bron: RTV oost
Door een wolkbreuk zijn vrijdagavond straten in Steenwijk onder water komen te staan. De brandweer kreeg veel meldingen van wateroverlast uit de Kop van Overijssel.
Volgens Weeronline.nl viel in een half uur tijd ongeveer 30 tot 40 mm regen in Steenwijk. Zo'n hoeveelheid valt normaal gesproken in een halve maand. 'Precies boven Steenwijk kwamen twee buien samen. De regen was daar het heftigst', aldus Weeronline.
Bron: AD
Onweersdagen: 0
Boven de festivalweide in Boom heeft koning regen vanavond stevig huisgehouden. Het terrein werd omgevormd tot een modderpoel. Tijdens de wolkbreuk werden ook de vooraf felbekritiseerde hagelkanonnen even ingezet.
Namiddag was het bakken en braden op de weide. Toen de zon eenmaal achter de wolken verdween, liet niemand dat aan zijn hart komen en werd het feest gewoon verder gezet.
Een van de slogans van dit dancefestival klopt volledig. 'Het sprookje duurt voort'. Het terrein is alweer schitterend aangekleed. Watervallen, vijvers, vlinders, podia in alle kleuren van de wereld,...
In de Desperados leverde Bakermat een show van formaat. De jonge Nederlander, bekend van de hitjes 'Vandaag' en Black Cat John Brown', toverde de tent zonder problemen om tot een ware sauna. De Desperado's vloeiden rijkelijk.
In de tent van Markus Schultz was er opvallend minder volk, maar de mensen die er waren gaven zich volledig. De Amerikaan gaat nog de hele avond door. Ook aan de Café d'Anvers-stage bleef het al bij al vrij gemoedelijk.
In de Jacked, naast de exclusieve Pearl, kregen Bassjackers en Redfoo de handen moeiteloos in de lucht.
De Mainstage stroomde rond 19u helemaal vol voor onder andere Fedde Le Grand en Hardwell. Even later begon het de zondvloed. Ondanks de hevige regenval bleven duizenden mensen feestvieren, onder meer op de plaatjes van Sebastian Ingrosso.
Heel Tomorrowland hoopt dat het de komende uren droog blijft, zodat Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Carl Cox, Jamie Jones en de andere artiesten de eerste dag kunnen afsluiten zoals het hoort.
Morgen (zaterdag) staan onder meer Avicii, Armin van Buuren, Bonzai All Stars, Eric Prydz, Joris Voorn en Luca Barassi op het programma.
Bron: GVA | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:47 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0