Dan vind ik een etmaalgemiddelde meer van toepassing om te vergelijken.
En etmaalgemiddelde van deze maand juni (lopend maandgemiddelde t/m de 9e) is echter wel veel te koud. N.l. 1,6 graden kouder dan het langjarig gemiddelde. Van de eerste 9 dagen van juni waren er 6 etmaalgemiddelde onder en 3 boven het langjarig gemiddelde (zowel 5 daagse als maand) temperatuur.
| Gewijzigd: 10 juni 2013, 13:52 uur, door Ben47
Daarheb jij dan weer gelijk in, al denk ik dat een piek van 10seconden niet snel meegnomen zal worden, ik meen dat dat gemiddelden zijn over tenmniste 10 minuten. En bij de data op basis waarvan het gemiddelde bereikt is zal dat ook wel een paar keer voorgekomen zijn omdat opeen frissen dag een kwartier of zo de wind ging liggen en de zon doorbrak.
Overigens is het vandaag met 15 graden en behoorlijk windstil wel lekkerder dan zaterdag op hetzelfde terras met hogere temps en veel koude wind (ja ik zit even vergelijkend onderzoek te doen).
Die flinke snok omlaag vanhet etmaalgemiddelde van vandaag en gisteren zal ok wle door de behoorlijk frisse nachten zijn, die trekken alles nog eens extra omlaag.
ua beleving zullen die temperaturen niet zoveel uitmaken, 's nachts zit je ook in mooie zomers in juni maar zelden op een terras .
Maar ja, ook ik zie liever temps dik boven het gemiddelde
| Gewijzigd: 10 juni 2013, 14:25 uur, door jcroon
benieuwd naar de rest vd zomer .
ik ben zo langzamerhand wel toe aan iets extreems qua temp & onweer
benieuwd naar de rest vd zomer .
ik ben zo langzamerhand wel toe aan iets extreems qua temp & onweer Ach, we zitten na vandaag pas op 1/3 van de maand en o.b.v. volkomen onzekere verwachtingen stellen dat het maandgemiddelde voor juni dan ook kouder dan het langdurig gemiddelde zal worden, gaat mij ietsje te ver. Het kan, het kan ook niet. Eerlijk gezegd; hoop ik van niet!
En ja, laat die broeierige avonden met onweer maar komen!
benieuwd naar de rest vd zomer .
ik ben zo langzamerhand wel toe aan iets extreems qua temp & onweer Graag eerst even een paar dagen hogere temps voordat een een of ander vaag buitje (want het zal niet meteen en/of alle keren raak zijn) de warmte verdrijtft.
ik vind dat jij wel heel erg gesteld bent op de ''slechte kanten'' van het weer.
ik heb je ook weinig positiefs zien posten.
kan aan mij liggen maar ik vind je ook veel te snel conclussies trekt met betrekking tot het weer op lange termijn.
verklaar je nader waarom het vastgeroest is en verklaar je nader waarom het lang kan gaan volhouden, dan kunnen we erover concluderen.
gr smoke
weather without storms is no weather at all.
Van vannacht en vroege ochtend ook heerlijk!
Edit Sanwa: verplaatst naar hier. | Gewijzigd: 11 juni 2013, 10:46 uur, door Sanwa
Edit Sanwa: verplaatst naar hier.
ik heb er liggen: 4.95 kWp. De laatste dagen brengen ze goed op.
Ze liggen er sinds 15 augustus 2011 en hebben in totaal al 7300 kw opgebracht.
Edit Sanwa: verplaatst naar hier. Los van de vraag of deze vraag in dit discussietopic thuis hoort (ik vind van niet, maar goed) wil ik je wel antwoorden.
Ik heb sinds 2001 zonnepanelen op het schuine dak op het zuidoosten, dus niet optimaal. Eerst 4, later met nog 4 uitgebreid. Bevalt uitstekend. Hoeveel er opgewekt is is moeilijk te zeggen, maar de meter draait bij dit weer voortdurend de andere kant op, dus levert terug aan het net. In de wintermanden is dat beduidend minder.
Een probleem dat zich dit jaar voor het eerst voordeed is dat vogels er nestjes onder bouwen en niet zulke kleine ook. Ik heb ze tot dit weekend laten zitten en nadat de jongen uitgevlogen zijn druk bezig geweest om die nesten er onderuit te krijgen. Anders loop je kans dat de ventilatie onder de panelen verstoord wordt en het daaronder bloedheed wordt. Behalve dat de werking van de panelen bij oplopende hitte verminderen zit ik niet op brandverergenden situaties te springen.
Op mijn zeilboot heb ik al sinds 1984 een zonnepaneeltje van 25 watt liggen. Heeft altijd goed voldaan om de accus vol te houden waar verlichting en alle navigatie op werkt. Sinds vorig jaar heb ik een 60 watt paneeltje aangeschaft omdat het (compressor)koelboxje te veel stroom eiste en ik bij slechte zomers alsnog naar de haven moest om de accu bij te laden.
Wel grappig. In 1984 was ik binnen de watersportvereniging de eerste met een zonnepaneel. Nu zie je meer dan 50% van (vooral motorboten) met grote zonnepanelen uitgerust zijn.
| Gewijzigd: 11 juni 2013, 11:58 uur, door Ben47