Een enorme aardverschuiving in Oostenrijk heeft de Fabertauern tunnel tussen Salzburg en Tirol zwaar beschadigd. De aardverschuiving werd vermoedelijk veroorzaakt door het smeltende sneeuw en de regenval van de afgelopen dagen. De lawinewal is volledig samengevouwen. Het is mogelijk, dat er onder de massa aarde nog machines staan. Betonnen pilaren werden honderden meters meegesleurd. Het verkeer wordt nu omgeleid naar het Pustertal in Zuid-Tirol en de Brennerpas. De Felbertauern zal nog zeker een week gesloten blijven.
© onweer-online
Bron: Meteoweb | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:27 uur, door Joyce.s
Aardverschuiving Felbertauern
De Felbertauern strasse is afgesloten nadat aan de Oost tiroler kant een aardverschuiving een deel van de Galerij ( Overkapping vd weg) heeft verwoest. De enigste weg richting Salzburg is hiermee afgesloten en er wordt gevreesd dat een auto meegesleurd is met de rotsblokken het dal in. Rond 1.40 brak een groot deel van de rotspartij af boven de Schildalmgalerij waardoor 35000 kubieke meter rots en landmassa in beweging kwam en naar beneden raaste. Vermoedelijk is de smeltende sneeuw in combinatie met de hevige regenval van de laatste week de oorzaak. Met helikopters en bergredders wordt voorzichtig het gebied afgezocht naar een mogelijk verdwenen auto met zwitsers kenteken. Geologen ter plaatsen vnden het te gevaarlijk om met opruimen te beginnen daar het gevaar van meerdere verschuivingen nog op de loer ligt.
@Onweer-Online
bron:ORF | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:27 uur, door Joyce.s
Een groot stuk van de Felbertauernstrasse tussen Matrei en Mittersill die de Oostenrijkse provincie Tirol met de stad Salzburg verbindt is dicht na een enorme aardverschuiving. Dat hebben de Oostenrijkse autoriteiten dinsdag gemeld. Reddingswerkers vrezen dat een auto door het puin is bedolven. Voor een reddingsoperatie zou het vooralsnog te gevaarlijk zijn. Zo'n 35.000 kubieke meter steen en grond kwam in de nacht van maandag op dinsdag over ongeveer 100 meter breedte naar beneden. De aardverschuiving was ongewoon groot. Dat kwam mogelijk door grote hoeveelheden gesmolten sneeuw.
Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:28 uur, door Joyce.s