Tientallen gouddelvers zijn vrijdag bedolven na een grote aardverschuiving in Tibet. Dat melden Chinese staatsmedia.
De aardverschuiving deed zich voor in Maizhokunggar, een district bij de hoofdstad Lhasa. Het getroffen gebied beslaat ongeveer vier vierkante kilometer, meldt de Chinese staatstelevisie. Volgens het staatspersbureau Xinhua raakten 83 gouddelvers bedolven.
Artsen in een lokaal ziekenhuis verklaarden dat hun was verteld zich gereed te maken om gewonden op te vangen. Patiënten werden naar huis gestuurd om bedden vrij te maken en zestien artsen stonden klaar, maar er was nog niemand binnengebracht.
De aardverschuiving zou zijn veroorzaakt door een 'natuurramp'. De staatsmedia gaven daarover verder geen bijzonderheden.
Bron: Nieuws.nl
In een mijngebied in Tibet zijn 83 mensen onder de aarde bedolven na een omvangrijke aardverschuiving, zo heeft het officiële Chinese persbureau Xinhua op gezag van de lokale autoriteiten gemeld.
© ap.
De aardverschuiving deed zich omstreeks 6 uur plaatselijke tijd (donderdag 23 uur Belgische tijd) voor in het graafschap Maizhokunggar nabij Lhasa, de regionale hoofdstad van Tibet. Werknemers van een filiaal van de mijnmaatschappij China National Gold raakten vast te zitten.
Er is een reddingsactie aan de gang, aldus Xinhua. Er zijn meer dan 1.000 hulpverleners ingezet, naast 200 grote voertuigen en uitrusting, vijftien speurhonden en vijftien levendetecterende machines. Het getroffen gebied is drie kilometer lang, met twee miljoen kubieke meter modder, stenen en puin. Het bevindt zich op een hoogte van 4.600 meter.
Bron: HLN
In een goudmijn in Tibet, in het zuidwesten van China, zijn 83 mijnwerkers bedolven door een aardverschuiving. Ruim 2.000 reddingswerkers proberen hen te bevrijden, maar voorlopig zonder resultaat. Het gaat om een zeer grote aardverschuiving: een gebied van bijna vier vierkante kilometer is bedekt onder tonnen stenen en modder. Veel hoop voor de kompels is er niet, want het vriest stevig in het gebied.
Bron: HLN
Twee dagen na de verwoestende aardverschuiving in Tibet waarbij 83 mijnwerkers werden bedolven onder een metershoge steenmassa, is de hoop op het vinden van overlevenden vrijwel vervlogen. De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt door vrieskou en kleinere aardverschuivingen. Bovendien hebben reddingswerkers last van hoogteziekte. Het getroffen gebied, circa 70 kilometer ten oosten van de hoofdstad Lhasa, ligt op ongeveer 4600 meter hoogte.
Tot nu toe zijn de lichamen van twee slachtoffers geborgen.
Bron: Nu.nl
Na de zware aardverschuiving van vrijdag in Tibet zijn al elf dodelijke slachtoffers gevonden. Bij die aardverschuiving werd het kamp van de arbeiders in een kopermijn nabij Lhasa, de regionale hoofdstad van Tibet, helemaal bedolven. Voor de 72 vermisten is er volgens staatsmedia nog maar ‘weinig hoop'.
@AP
Honderden reddingswerkers zetten voor de derde dag op rij alle middelen in om in het onherbergzame gebied toch nog overlevenden te vinden, maar officiële bronnen vrezen dat ze onder de goed 2 miljoen kubieke meter modder, stenen en puin geen overlevende meer zullen vinden.
De afgelopen uren werden nog 11 lichamen gevonden, wat de totale dodentol op 11 brengt. Ongeveer 3.500 mensen zijn ter plaatse, en hebben al zowat 300.000 kubieke meter aan puin doorzocht. Kleinere aardverschuivingen, de moeilijke weersomstandigheden en het feit dat de site zich op 4.600 meter hoogte bevindt, bemoeilijken de reddingswerken. Een plaatselijk vertegenwoordiger van het regime zei dat de werken blijven doorgaan zolang er hoop is.
Het getroffen gebied is 3 km lang. ‘Grote stukken steen vielen plots van de berg naar beneden, en het zware geluid schudde de hele vallei dooreen. Het was vreselijk', zei een bewoner aan het Chinese persagentschap.
Bron: De Standaard
Bij een grote aardverschuiving nabij een kopermijn in Tibet vrijdagochtend zijn intussen al 36 doden gevallen. Volgens een nieuwe voorlopige balans zijn nog steeds 47 mensen vermist. De hulpdiensten denken geen overlevenden meer te zullen aantreffen. Bij de aardverschuiving raakten 83 mijnwerkers bedolven onder twee miljoen kubieke meter aarde. De kompels waren op de site aan het werk voor een filiaal van het mijnbedrijf China National Gold Group Corporation (CNGG), een van de grootste van het land.
Reddingsoperatie
De reddingsoperatie, waarvoor 3.500 mensen zijn ingezet, werden vandaag gestaakt vanwege het risico op nieuwe aardverschuivingen, aldus China Radio International. Reddingswerkers kampen met kleinere aardverschuivingen, vrieskou en hoogteziekte. Het getroffen gebied, circa 70 kilometer ten oosten van de hoofdstad Lhasa, ligt op ongeveer 4600 meter hoogte. Ze werkten soms met blote hand om de lichamen niet te beschadigen of omdat de wegen geblokkeerd zijn, waardoor er onvoldoende materieel ter plaatse kon worden gebracht. Naar aanleiding van het ongeval rijzen in China kritische vragen over de manier waarop in de regio mijnbouw wordt bedreven.
Bron: HLN | Gewijzigd: 1 april 2013, 15:57 uur, door Bronk
Na de grote aardverschuiving nabij een kopermijn in Tibet vrijdagochtend zijn intussen al 54 lichamen geborgen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Chinese staatstelevisie.
Bij de aardverschuiving raakten 83 mijnwerkers bedolven onder 3,5 miljoen kubieke meter aarde. De reddingsoperatie, waarvoor 4.500 mensen zijn ingezet, werden maandag even gestaakt vanwege het risico op nieuwe aardverschuivingen. De reddingswerkers werkten soms met blote hand om de lichamen niet te beschadigen of omdat de wegen geblokkeerd zijn, waardoor er onvoldoende materieel ter plaatse kon worden gebracht. De site ligt bovendien op een hoogte van 4.600 meter, waar het flink sneeuwt.
De kompels waren op de site aan het werk voor een filiaal van het mijnbedrijf China National Gold Group Corporation (CNGG), één van de grootste van het land. De kans dat er nog overlevenden gevonden worden, is klein, zo melden de media. In de bergstreken van Tibet komen aardverschuivingen geregeld voor. Bovendien worden zij in de hand gewerkt door de mijnactiviteiten.
Bron: HLN