Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 maart 2013, 12:37 uur | Bericht #389688
Extreem weer doet geloof in klimaatverandering groeien

Na enkele zware overstromingen en stormen is de bezorgdheid van de Britten over het klimaat naar het hoogste niveau in meer dan tien jaar gestegen. Net zoals in de Verenigde Staten blijkt extreem weer het geloof in de klimaatverandering te doen toenemen.


© ap.

Een studie van de universiteiten van Cardiff en Aberystwyth toont aan dat 85 procent van de inwoners van Wales bezorgd tot heel bezorgd is over de risico's van de klimaatverandering. Liefst 88 procent gelooft dat het klimaat aan het veranderen is. Drie jaar geleden bleken de cijfers na een studie in het hele Verenigd Koninkrijk veel lager te liggen. De onderzoekers deden de enquête dan ook op het einde van vorig jaar, net nadat de streek door ernstige overstromingen getroffen was.

Ook in de Verenigde Staten merken we dat de bevolking veel meer in de klimaatverandering gelooft wanneer het land door extreme weerfenomenen getroffen wordt. Per graad dat de temperatuur in de voorbije twaalf maanden boven het gemiddelde lag, ging het geloof in global warming met 7,6 procent omhoog.

Natuurlijk is het wetenschappelijk niet mogelijk om één extreem weerfenomeen aan de klimaatverandering te linken. Maar zo werkt het wel in de perceptie van de bevolking. En als er een orkaan in het Verenigde Koninkrijk of een hittegolf of extreme overstromingen nodig zijn om in te zien dat de klimaatverandering echt aan het gebeuren is, zal het dan al niet veel te laat zijn?

Bron: HLN
Jasneker
Lid
Woonplaats: Sneek
Berichten: 191
Lid sinds: 18 jan. 2012
5 maart 2013, 13:52 uur | Bericht #389699

Al zouden we vandaag maatregelen nemen wat al niet kan omdat de capaciteit er niet is, dan heeft de al in het millieu gebrachte vrvuiling nog jaren nawerking en zal de temperaatuur blijven toenemen.
Het omslagpunt is wanneer de oceanen en de tundra de Methaan vrij gaan geven door opdooing en het opwarmen van het koude zeewater die met de grote druk op die diepte het methaan in ijsvorm vasthoud.

Ik weet niet hoeveel "voorbeelden" men nog nodig heeft om te zien dat het klimaat veranderd, de tekenen aan de wand zijn erg duidelijk.
Boomgrenzen verplaatsen zich noordelijker alsook plantengroei, en dieren, tropische dieren en planten rukken op naar het noorden, bossen sterven af door het warmere klimaat en schadelijke dieren die de bomen doden.
Noorpool ijs en zuidpoolijs verlies, veranderende weerpatronen daardoor met meer natuurrampen als gevolg, droogte overstromingen, eilanden en land wat begint onder te lopen door een stijgende zee, etc etc.

Over de economische kosten zullen we het nog maar niet hebben.
Als de zeespiegel al 2 meter stijgt zullen de kosten voor Nederland gigantisch zijn voor de kustbeveiliging en afvoer van het rivierwater of zullen delen van het land opgegeven moeten worden.
De wereldbevolking neemt explosief toe dus een echte oplossing zie ik nog niet komen zo snel, meer een gevoel dat men het water eerst tot de lippen laat komen voor er actie word ondernomen.
Zo lang de grote energiie maatschappijen nog zovel invloed kunnen kopen bij regeringen zullen die er alles aan doen hun winsten veilig te stellen met welke actie dan ook inclusief een media orkaan van klimaat verandering ontkenning.

 

Groeten, Cor
Waarom deze advertentie?
Arends
Lid
Woonplaats: Coevorden
Berichten: 404
Lid sinds: 18 aug. 2008
6 maart 2013, 18:52 uur | Bericht #389782
Er is maar 1 oplossing: populatie decimeren, zodat er weer balans is. Of denk je dat hier op aarde 200 miljard mensen kunnen wonen?
Ondertussen dendert de trein maar voort en streven we dagelijks ons eigen belang na.
Een democratisch systeem is totaal onbruikbaar in deze problematiek, iedereen zeurt maar over een veelvoud aan symptomen. Helaas is onze democratie een 4-jaarlijks spelletje geworden om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Besturen lijkt ver op de achtergrond.
Alles verandert en tot voor kort kon de mensheid dat ook wel bijbenen. Nu niet meer.
Zolang de mondiale aandacht uitgaat naar economie, eten, bestuurssysytemen, olie, oorlog, eigenbelang, geloof, grond enz. zal dat ook niet snel gebeuren.
Dus, het wordt nog heel vervelend en duur voor mensen op aarde.
De aarde/mensheid heeft baat bij een globaal bestuur met reele bewindslieden. | Gewijzigd: 6 maart 2013, 19:16 uur, door Arends
Robert96
Lid
Woonplaats: Sint Philipsland (Zeeland)
Berichten: 484
Lid sinds: 3 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 maart 2013, 22:24 uur | Bericht #389801
De helft van het voedsel wereldwijd wordt weggegooid. Als we dat nu eens terugdringen dan kunnen er nog wel enkele miljarden mensen bij. Ik vind verspilling verschrikkelijk. Ik zie mensen op school regelmatig hun boterhammen in de vuilnisbak gooien. En ik verbaas me er ook over hoeveel vruchtvlees mensen aan een appel laten zitten. Ik eet gewoon net zolang door totdat alleen de steel en pitten er nog aan zitten...
jurrie
Lid
Woonplaats: delfzijl
Berichten: 643
Lid sinds: 17 dec. 2010
6 maart 2013, 22:42 uur | Bericht #389802
een ieder maakt ,in z,n bestaan op aarde wel iets ergs of raars mee.
reken maar eens terug in de tijd
mijn ouders hebben de 2 e meegemaakt
mijn opa en oma , nog meer .
mijn opa en oma,s ouders nog meer .die daar voor  ...........

onze generatie,s en volgende aankomende ...????  klimaat veranderingen
dreigende oorlogen ,overbevolking .rasverspreidingen /enge ziektes .
steeds meer rare insecten / smeltende noordpool /
uitzuigers {kabinet } voedselbanken .
dus genoeg te doen om de wereld nog enigszinds te redden

Jasneker
Lid
Woonplaats: Sneek
Berichten: 191
Lid sinds: 18 jan. 2012
6 maart 2013, 23:56 uur | Bericht #389806
Mensen hebben niet alleen voedsel nodig maar ook kleren, energie voor koken verwarming en verplaatsen, ruimte om te wonen, gebruiksgoederen nodig die ook geproduceerd moeten worden met grondstoffen en energie etc.
De totale energie behoefte van een persoon is heel wat groter als je denkt, met de daaraan verbonden uitstoot van diverse giftige en of klimaatveranderende stoffen/gassen.
Veel landen zijn bezig met een inhaalslag denk aan China, India etc, dus de belasting op de grondstoffen wordt alleen maar groter, dus een paar miljard mensen erbij is wat teveel van het goede.

De aarde kan voor 2 miljard mensen duurzaam een goede basis vormen zodat een ieder genoeg heeft, we zitten er al op met 7 miljard...
Groeten, Cor
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
7 maart 2013, 09:03 uur | Bericht #389819
Hehe, tjonge tjonge wat een vinding. 'Extreem weer doet geloof in klimaatverandering geloven'
Als de watersnoodramp van 1953 zich in 2013 had voorgedaan hadden vast heeeeeel veel Nederlanders in klimaatverandering geloofd. Maar waarom deden ze dat niet in 1953? Omdat we toen niet voortdurend geconfronteerd werden met zakkenvullende alarmisten.

Net als Sandy. In de 30er jaren is er een krachtige, zo niet krachtigere, orkaan over New York gegaan. Had men het toen over oorzaak klimaatverandering?
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Jasneker
Lid
Woonplaats: Sneek
Berichten: 191
Lid sinds: 18 jan. 2012
7 maart 2013, 10:16 uur | Bericht #389823
Bij Sandy ging het om de combinatie van het veel warmere zeewater ( 4 graden warmer) en het verwachte patroon daat normaal deze depressies en rest cyclonen de zee optrekken.
De combinatie van de warmere zee voedde de restcycloon die van de tropische wateren kwam en deze trok het land op wat normaal de zee op had moeten zijn.
Daar trof deze weer aantrekkende cycloon een depressie die koud was en dat had tot gevolg dat er een grote sneeuwdump kwam met veel wind.

Sneeuw daar is niet abnormaal, meestal trekken er vanuit Canada grote sneeuw depressies over en dumpen daar sneeuw.
Kortom, de omstandigheden van Sandy en de eerdere sneeuwdumpen uit het verleden hadden een heel andere achtergrond.

Het is de bedoeling van mensen dat we leren en de omstandigheden bestuderen en proberen de processen te begrijpen die een rol spelen in het weer en klimaat, voor ons kikkerlandje van groot belang daar de helft onder de zee spiegel ligt.
Voor het plannen van je kustverdediging met dijken en zandsuppleties is een blik in de toekomst onontbeerlijk om een goede planning te maken.
Dat na de oorlog er niet veel geld was om de oude versleten dijken op te knappen en dat dat na de ramp een andere prioriteit kreeg is duidelijk.
Ook de onkunde wat het weer met springtij kon aanrichten werd onderschat, vandaar dat onderzoek en kennis zo belangrijk is, hadden we dat voor 1953 gedaan hadden er geen ruim 1800 mensen hoeven te verdrinken.
En als de wetenschap bewijst dat er grote problemen zijn kun je je gezien het verleden daar beter maar op voorbereiden op tijd of wachten tot we gezamelijk met de lippen aan het water staan....

Uiteraard zal een zeespiegel stijging hogere golven opleveren, en de dijken moeten verzwaard worden en verhoogd.
Maar dat speelde geen rol in 1953.
Bovendieen als er nieuwe wetenschappelijke bewijzen komen van de door de mens veroorzaakte klimaat verandering moet je dat duidelijk maken aan het publiek dat acies reacties hebben.
Heeft niks te maken met klimaat gekte of het opkloppen ervan.

Het is een van de grootste problemen die ons in deze eeuw zullen bezighouden.
Of je moet van het type "na mij de zondvloed" zijn. | Gewijzigd: 7 maart 2013, 15:37 uur, door Jasneker
Groeten, Cor
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 422 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 422, lezen 4 mensen het topic "Het grote winter kletstopic 2016-2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden