Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Butler, PA; Washington, PA.

21 Nov 2024 12:27:29

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 12:27:28

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 08:43:07

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

21 Nov 2024 00:36:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:57:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

20 Nov 2024 23:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

20 Nov 2024 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:26:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA; Venango, PA.

20 Nov 2024 23:20:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Butler, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:13:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Butler, PA; Washington, PA.

20 Nov 2024 23:01:36
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 maart 2013, 12:01 uur | Bericht #391873
Primeur eind maart: ijsbreker op kanaal Overijssel



Een ijsbreker gaat vanmiddag een laag ijs van 5 centimeter dik op het kanaal tussen de Beukerssluis en Blauwe Hand in de Kop van Overijssel openvaren. En dat is een primeur.Het is volgens de provincie Overijssel namelijk nog nooit eerder gebeurd dat er eind maart nog een ijsbreker ingezet moest worden in het gebied, dat erg populair is bij de pleziervaart.

De provincie wil ruimte maken voor de recreatievaarders die het kanaal willen gebruiken in het paasweekeinde.

Bron: RTL | Gewijzigd: 27 maart 2013, 12:01 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 maart 2013, 16:45 uur | Bericht #391892
'Lente in aanhoudende winterslaap': IJsbreker nodig in oosten; kouderecord op komst

"Voorlopig is het nog echt winter", zegt RTL-weerman Dennis Wilt. Dat de kou aanhoudt, is uitzonderlijk. Daarmee lijkt een stokoud record in de laatste tien dagen van maart gebroken te worden. Dat de winter nog volop aanwezig is, blijkt wel in het oosten van het land. Een ijsbreker heeft op het kanaal tussen de Beukerssluis en Blauwe Hand in de Kop van Overijssel een laag ijs van vijf centimeter dik open gevaren. Nog nooit eerder moest de provincie eind maart nog een ijsbreker inzetten. De provincie wilde ruimte maken voor de recreatievaarders die het kanaal willen gebruiken in het paasweekeinde.

Droogte bedreigt paasvuren
De droogte die de aanhoudende vrieskou met zich meebrengt, bedreigt niet alleen de pleziervaart maar ook de traditie van het ontsteken van paasvuren dit weekeinde. Terwijl de lange winterperiode dit jaar juist voor extra veel geplande paasvuren heeft gezorgd. Veel snoeihout kon namelijk door de kou en de sneeuw niet in de ontheffingsvrije periode tussen 1 oktober en 15 maart worden verbrand. Dus hebben veel agrariërs de opbouw van een paasbult gebruikt om hun snoeiafval alsnog kwijt te raken. Met name in Gelderland en Overijssel en op enkele andere plekken in het land gaan vooral op de avond van Eerste Paasdag honderden paasbulten in vlammen op. In de afgelopen dagen zijn er heidebranden geweest bij Hoog Soeren, Hoenderloo en Apeldoorn. In het Leenderbos ten zuiden van Eindhoven was een grote natuurbrand. Ook in Utrecht en Overijssel zijn al wat natuurbrandjes geweest.

Kouderecord op komst
"De temperatuur gaat met hele kleine stapjes omhoog, maar 's nachts vriest het nog gewoon", zegt RTL-weerman Dennis Wilt. "De lente is in een aanhoudende winterslaap." Meteo Consult verwacht dat het temperatuurgemiddelde over 21 tot 31 maart uitkomt rond 0,7 graden. Daarmee wordt het record uit 1922 verpulverd. Toen was het de laatste tien dagen van maart 1,2 graden. Maart als geheel wordt de koudste sinds 1987. Volgens de laatste verwachtingen komt de gemiddelde temperatuur uit rond de 2,6 graden. Daarmee is maart 2013 kouder verlopen dan een gemiddelde wintermaand en behoort ze tot de 10 koudste maartmaanden sinds 1901. Volgens MeteoConsult verlopen ook de eerste dagen van april naar verwachting aan de koude kant met hardnekkige oostenwinden, 'al lopen de temperaturen heel langzaam wel een fractie op'.




Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 maart 2013, 16:51 uur | Bericht #391893
Noordpool en onze kou

Dat we een zeer bijzondere fase van de ontluikende lente meemaken is iedereen duidelijk. Misschien gaat het sowieso te ver om het woord lente in de mond te nemen. De derde decade van maart is sinds tenminste 1901 niet eerder zo koud geweest. Het stokoude  record van 1922, met een gemiddelde temperatuur van 1.2 graden voor de derde decade, wordt welhaast verpulverd. Nu komen we uit op circa 0.7 graden. Dat noemen we zondermeer winter. Sterker nog, dat zou zelfs voor bijvoorbeeld de derde decade van december of januari nog duidelijk te koud zijn!


Nog steeds winterse foto’s, zoals deze van Willy Bonnink.

Records
De andere vier jaren in de top 5 zijn ook allen van lang vervlogen tijden. Het gaat achtereenvolgens om de jaren 1919, 1906, 1901 en 1917. De maand als geheel wordt uiteraard ook erg koud, maar een record wordt het niet. We komen uit op circa 2.6 graden. Dat is in ieder geval goed voor de koudste maartmaand vanaf 1987. Dat jaar, 1987, was het jaar waarin het noordoosten werd geteisterd door de zogeheten ijzelramp. Ook in andere landen in Europa kampt men met extreme kou.  Onder meer Frankrijk , Engeland, Schotland en delen van Ierland werden getroffen door heuse sneeuwstormen.  Overigens kregen België en onze zuidelijke provincies daar ook wat van mee. Ook in Amerika klaagt men steen en been over het steenkoude weer.


Noordpoolgebied.

Klimaatverandering
Is dit extreme weer gewoon geheel toevallig een koude fase of is er meer aan de hand. Gaat het om een normale uiting van ons grillige lenteklimaat, of kan hier sprake zijn van een aanwijzing dat het wereldwijde klimaat verandert.  Dat het klimaat op aarde verandert is onomstotelijk vast te stellen. De aarde warmt op. Als gevolg daarvan zien we neerslagpatronen op aarde veranderen. Extremere neerslag wereldwijd behoort tot de algemeen geaccepteerde gevolgen van een opwarmende aarde. Dat is op zich ook niet verwonderlijk. Helemaal los van andere circulatiepatronen betekent een hogere temperatuur in principe ook meer verdamping. En daarmee in potentie ook meer neerslag. Niet overal uiteraard. In kurkdroge gebieden kan het warmer zijn, maar door minimale verdamping hoeft dat daar beslist niet tot meer regen te leiden. Was het maar waar.


Afname volume Noordpool ijs, jaarlijks minimum in september.

Poolijs
Wetenschappers wijzen op de grote veranderingen die zich op de Noordpool voltrekken als mogelijke oorzaak van het extremer worden van het weer. Misschien dat de huidige koudegolf verband houdt met het smelten van het Poolijs.  Het zee-ijs bereikt de laatste jaren een steeds dieper minimum in de loop van het zomerhalfjaar. Het kan niet anders dat dat gevolgen heeft voor de atmosfeer en de stromingen en weersystemen die het weer bepalen. Het zeer plausibele idee is, dat er in zomer en najaar in het poolgebied veel meer warmte en vocht in de atmosfeer wordt gepompt in vergelijking met vroegere jaren. Dat zou de straalstroom, zeer bepalend voor het weer tot op onze gematigde breedten en zelfs verder zuidwaarts, kunnen beïnvloeden.


Smeltrivier op Groenland, foto: Reinier van den Berg.

Nieuw record?
Overigens roept dit ook direct vragen op. Want nu is het eind maart, en is de situatie men minimale ijsbedekking al maanden achter de rug en tijdelijk afwezig. Het ijs is net weer begonnen met de fase van het afsmelten, maar er ligt in vergelijking met de (na)zomer schijnbaar haast ouderwets veel ijs. Schijnbaar, want de oppervlakte mag wel redelijk zijn, de dikte is dat zeker niet. Nu al wordt vermoed, dat 2013 weer afstevent op extreme smelt en mogelijk alweer nieuwe ijsminimum-records.

Straalstroom
Terug naar die straalstroom. Min of meer normaal voor onze omgeving is een weertype dat gematigd kan worden genoemd door een overheersende windrichting uit westelijke richting. De straalstroom loopt van west naar oost over de Oceaan. Er zitten bochten in, maar in het algemeen is er toch sprake van een component van west naar oost. Wat we nu zien, is dat de straalstroom een zuidelijke positie heeft ingenomen, min of meer gericht op het Middellandse Zeegebied. Ten noorden ervan zien we grote lussen en bochten in het stromingspatroon op grotere hoogte. Aan de grond zien we persistente hogedrukgebieden, in het poolgebied, boven Groenland en ook geregeld boven de Noorse Zee of Scandinavië. Dat alles veroorzaakt bij ons een stroming uit noordelijke tot oostelijke richting. Daarmee kan koude lucht er steeds maar weer in slagen om onze contreien te bereiken en te plagen.


Blauwe lucht en oostenwind, foto door Helga Kobben.

Zon
Een einde van dit stromingspatroon is simpelweg niet in zicht. De oostenwind kan nog weken het weer blijven bepalen. Schrale troost is wel, dat een oostenwind uiteindelijk ook warmere lucht kan aanvoeren. Bovendien levert een oostelijke wind gemiddeld gesproken in het zomerhalfjaar wel vaker en zonnig weertype op. En dat is natuurlijk heel mooi meegenomen en dat verzacht sowieso de kou een beetje.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 maart 2013, 19:55 uur | Bericht #391909
Zon schenkt ons energierecord


Nog nooit is er in ons land zoveel zonne-energie geproduceerd als gisteren en vandaag. In totaal gaat het om 2000 megawatt. Dat is gigantisch veel, zegt netbeheerder Elia. Het was dan ook het ideale weer voor zonnepanelen: heel zonnig en koud.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 maart 2013, 16:44 uur | Bericht #391957
Wintermaatregelen in Brussel verlengd

Door het aanhoudende winterweer wordt de periode waarin Brusselse gezinnen niet mogen afgesloten worden van elektriciteit of aardgas verlengd tot 15 april. Dat meldt minister van Energie Evelyne Huytebroeck. Ook de winteropvang voor daklozen wordt met veertien dagen verlengd.

Er wordt een bedrag van 110.000 euro vrijgemaakt om de vierhonderd plaatsen in de winteropvang nog minstens tot en met 15 april beschikbaar te houden. Ook de dagopvangcentra krijgen 20.000 euro extra.

In Vlaanderen werd eerder al beslist om het verbod om gas en elektriciteit af te sluiten te verlengen tot en met 15 april.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 maart 2013, 16:45 uur | Bericht #391958
Minder gewonde wintersporters

Deze winter hebben minder wintersporters met letsel zich gemeld bij de alarmcentrale van de ANWB. Sinds december trokken ruim 1200 gewonde wintersporters bij de ANWB aan de bel voor hulp, een daling van tien procent ten opzichte van vorige winter.

In de meeste gevallen ging het om knieletsel en beenfracturen. De ANWB repatrieerde 98 onfortuinlijke wintersporters met een gipsvlucht. 129 Nederlanders werden per ambulance naar huis gebracht.

Een mogelijke verklaring van de daling is volgens de ANWB dat dit jaar minder mensen op wintersport zijn gegaan vanwege economische onzekerheden. Bovendien waren de sneeuwcondities goed, waardoor minder ongelukken op de piste gebeuren.

In Zwitserland daalde het aantal brekebenen met 25 procent en in Italië met twintig procent. In Oostenrijk en Duitsland raakten negen procent minder wintersporters gewond dan een jaar eerder.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 maart 2013, 11:58 uur | Bericht #392021
Koudste maart in een kwart eeuw

De afgelopen maand was zeer koud en droog. Maart is sinds 1987 niet zo koud geweest. De laatste decade was de koudste in ruim honderd jaar sinds de meetgegevens bekend zijn. De maand begon echter met lenteachtig weer. Op 5 en 6 maart lagen de temperaturen tussen 15 en 18 graden. Eindhoven was de warmste plaats met 18,8 graden.


Goede vrijdag, 29 maart 2013 met ijs en sneeuw in het noorden van ons land (foto: Jannes Wiersema)

Daarna was het tot het einde van de maand beduidend kouder met bijna dagelijks lichte of matige vorst en soms ook sneeuw of ijzel. Het weer herinnerde in alles aan de winter. Door de krachtige tot soms stormachtige oostenwind was het vooral voor het gevoel bijzonder koud. Tussen 22 en 26 maart lagen de gevoelstemperaturen tussen -10 en -15 graden, waarden die eind maart zelden voorkomen. De laagste werkelijk gemeten temperatuur was -13,3 graden op 13 maart.

Het KNMI noteerde in De Bilt op 11 maart zowaar nog een ijsdag, heel uitzonderlijk zo laat in het seizoen. Op een ijsdag blijft de temperatuur gedurende het hele etmaal onder nul. Langs de oostgrens werden tussen 10 en 12 maart zelfs drie ijsdagen op rij gemeld, terwijl de maand ook hier gewoonlijk geen ijsdagen telt. De Bilt noteerde 19 vorstdagen met een minimumtemperatuur onder nul tegen acht dagen normaal (gemiddeld over het tijdvak 1981-2010).


Door de harde tot stormachtige oostenwind en de vorst vormden zich langs onze kust bijzondere ijsvormen (foto: Jannes Wiersema)

De gemiddelde temperatuur komt deze maand uiteindelijk uit op ongeveer 2,6 graden tegen een langjarig gemiddelde van 6,2 graden. Daarmee is deze maand de koudste maart sinds 1987 met een gemiddelde temperatuur van 2,3 graden. De koudste maart sinds 1901 was maart 1917 met gemiddeld 1,9 graden.

Door de overheersende invloed van hogedrukgebieden was maart bovendien een droge maand. Gemiddeld over het land viel omstreeks 35 mm neerslag tegen 68 mm normaal. Vrijwel alle neerslag viel in de eerste helft van de maand. De 9e maart was een gedenkwaardige dag met 24 uur lang regen zonder onderbreking. Niet eerder, sinds het begin van deze metingen in 1930, heeft het zo langdurig geregend.

Een groot deel van de neerslag viel in de vorm van sneeuw. Op 11 en 12 maart viel in de zuidelijke helft van het land plaatselijk meer dan 20 cm. De sterke wind zorgde voor een ware sneeuwjacht met overlast voor het verkeer. De zon scheen gemiddeld over het land circa 125 uur, gelijk aan het langjarig gemiddelde.

Bron: KNMI | Gewijzigd: 29 maart 2013, 12:06 uur, door Bronk
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 maart 2013, 15:15 uur | Bericht #392028
Koude start van het kampeerseizoen

Pasen is niet alleen een belangrijk Christelijk feest, de dag dat Jezus is opgestaan uit de dood, maar het betekent voor veel andere mensen ook een lekker lang en feestelijk weekend, voor sommigen het begin van het festivalseizoen en natuurlijk is het de officiële start van het kampeerseizoen. Er vinden tijdens dit lange weekend veel buitenactiviteiten plaats en dan is ‘mooi weer’ wel een pre. Eieren schilderen kan over het algemeen nog wel binnen, maar eieren zoeken is toch wel het leukst buiten in de tuin of bijvoorbeeld in een park. Ook een lekkere paaswandeling is bij velen favoriet en ook daarbij is in ieder geval droog weer toch wel lekker. Nou, droog is het op beide dagen wel, de zon komt er vooral op tweede paasdag goed bij, maar de middagtemperatuur laat het nog flink afweten. Op Eerste Paasdag wordt het slechts 3 tot 6 graden en op Tweede Paasdag 4 tot 7 graden.


Het paasweekend luidt altijd het kampeerseizoen, maar ook bijvoobeeld het festivalseizoen in. Zacht en tamelijk zonnig weer is daarbij wel een pre.. Foto: Wouter van Bernebeek.

Voor de echte ‘die hard’ kampeerders en eieren zoekers stellen dit soort temperaturen natuurlijk weinig voor. Zij zorgen voor een dikke jas, handschoenen en voor de kampeerders misschien nog een extra deken voor in de nacht, maar het merendeel van de vakantiegangers hoopt tijdens een bezoek aan de camping toch op iets hogere temperaturen. Een eerste voorjaarsontbijtje in de zon is toch ook leuker en bovendien praktischer dan in een (kleine) tent.

Grote verschillen
Omdat de paasdagen ieder jaar op een andere datum vallen, op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente, zien we per jaar grote verschillen. Pasen valt op zijn vroegst op 22 maart en op zijn laatst op 25 april, ofwel in het overgangsseizoen tussen zomer en winter. Door die spreiding vertonen de paasdagen soms al zomerse trekjes, of juist winterse. Twee jaar geleden, in 2011, viel Pasen erg laat in deze periode en was het op Eerste Paasdag in De Bilt al 26 graden! Het oude record uit 1949 van 24,5 graden werd toen ruimschoots overschreden.


De paasdagen verlopen dit jaar echter koud met op Eerste Paasdag 3 tot 6 graden en op Tweede Paasdag 4 tot 7 graden. Foto: Klaudia Bouwer.

Koud
Dit jaar lijken we juist het tegenovergestelde mee te maken. Het is al tijden erg koud en ook de Paasdagen ontkomen er niet aan. Klimatologisch gezien horen de middagtemperaturen in deze tijd van het jaar rond 11 graden te liggen, maar met hooguit 6 of 7 graden is het dus eigenlijk veel te koud voor de tijd van het jaar. Tijdens de ‘vroege’ paasdagen in 2008 was het ook erg koud. Op vliegbasis Twente werd toen op Eerste Paasdag een minimumtemperatuur van -7,0 graden gemeten en in De Bilt daalde de temperatuur tot -4,4 graden. Beide feestdagen leverden toen in De Bilt middagtemperaturen op van 5,9 graden en dat waren de laagste waarden sinds Pasen in 1964. Ook toen viel Pasen laat in maart, ofwel 29 en 30 maart, met maxima van 3,9 en 4,5 graden. Het wordt dus spannend of we dit jaar het ‘record’ van 2008 of zelfs die van 1964 gaan verbreken.


Op diverse plaatsen is afgelopen nacht en vanochtend nog sneeuw gevallen. Ook hier in de Kiel in Drenthe. Foto: Karin Broekhuijsen.

Paar lentedagen
Hoewel maart dit jaar koud begon, sloeg het weer vanaf 4 maart ineens om. In de nacht naar 4 maart vroor het vrijwel overal nog licht tot matig, maar overdag scheen de zon volop en werd het later in de middag al 8 tot 12 graden. De eerste dubbele cijfers van het voorjaar. Dat zachte en zonnige weer zette de dagen daarna door. Op dinsdag 6 maart werd het in Gilze-Rijden al 18,0 graden en de dag erna werd het in Eindhoven zelfs 18,8 graden! Lang duurde deze warme periode echter niet, want op 10 maart kwamen we in heel het land niet meer hoger uit dan rond het vriespunt.


Ook in Limburg was het winters met vooral in de hoger gelegen gebieden een paar centimeter sneeuw. Het ziet er vooralsnog ook nog niet naar uit dat we binnenkort overgaan op zachter lenteweer, maar wel komt de zon er steeds vaker bij! Foto: Marij Bouwers.

Standvastig hogedrukgebied
Een hogedrukgebied bouwde zich op boven het noorden van Europa en daar rond omheen werd met een straffe noordoosten- tot oostenwind zeer koude lucht bij ons aangevoerd. Tot op heden ligt dat hogedrukgebied er nog steeds en is er dan ook geen sprake van ‘warmer’ lenteweer. Ook volgende week blijft het nog te koud voor de tijd van het jaar. Wel wordt de lucht geleidelijk droger, komt er vanaf Tweede Paasdag flink wat ruimte voor de zon en… ook heel belangrijk voor de kampeerders… het is droog. Fijne paasdagen!

Bron: Meteo Consult
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 maart 2013, 19:07 uur | Bericht #392056
ANWB roept motorrijders op voorzichtig te zijn

Ondanks het uitblijven van het lenteweer verwacht de ANWB dat Nederlandse motorrijders dit paasweekeinde massaal de weg op gaan. De ANWB roept motorliefhebbers op voorzichtig te zijn, omdat het onveilig kan zijn op de weg.

Door het wisselvallige weer is er dit jaar meer schade aan wegen dan in voorgaande jaren. Door de aanhoudende kou is deze schade nog niet overal gerepareerd. De ANWB roept weggebruikers op wegbeschadigingen meteen te melden en heeft hiervoor een gratis telefoonnummer in het leven geroepen.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 maart 2013, 15:25 uur | Bericht #392121
Ook koude noordooster wordt vanzelf warmer

De winter loopt dit jaar door tot in de lente. Dat komt door een uitzonderlijke luchtdrukverdeling boven het noordelijk halfrond. Deze is zeer hardnekkig. Er zijn aanwijzingen dat later deze aprilmaand echt veranderingen gaan optreden in het stromingspatroon. De laatste weken leren ons echter dat de huidige constellatie zeer moeilijk te doorbreken is. Daarom buigen we ons vandaag over de vraag: wat nu als er helemaal niets verandert aan de luchtdrukverhoudingen? Hoe zou onze lente zich dan verder ontwikkelen? We concentreren ons daarbij op de meest extreme weerkaart van de afgelopen periode, namelijk die van vorig weekend toen onze luchtsoort vrijwel rechtstreeks afkomstig was van Nova Zembla.


Gerard Kiwiet, Zuidhorn, deze zaterdag.

Enigszins hypothetisch
Deze vraag is overigens enigszins hypothetisch, omdat met het in de loop van het voorjaar steeds hoger komen van de zon de temperatuurverhoudingen tussen noord, zuid, zee en land veranderen. Deze wijzigingen veroorzaken ook vanzelf weer aanpassingen in het stromingspatroon. Helemaal hetzelfde zal het stromingspatroon dus sowieso niet blijven. Maar hardnekkige varianten op het huidige thema met aan aanhoudende noordoostelijke grondwind zijn weerkundig zeker mogelijk en vooral ook voor deze lente zeker niet helemaal uitgesloten (voor de liefhebbers is tegen betaling een uitgebreide achtergrondanalyse met verwachting tot bijna eind april gisteren vers ingesproken onder optie 6 van de Weerlijn te beluisteren).


John Dalhuijsen, deze zaterdagochtend bij Zandvoort.

Aanvoer van boven het Noordpoolgebied
Goed. We gaan er nu dus wel even vanuit dat er helemaal niets verandert aan het stromingspatroon. Dat we de rest van de lente met hardnekkige noordoostenwinden te maken houden. Met daarbij als brongebied het noordwesten van Rusland, Scandinavië, of zoals we de laatste tijd soms ook wel hebben gehad zelfs van boven nog iets noordelijker gelegen streken. Dat langs de flanken van een enorm hogedrukgebied boven een deel van het Noordpoolgebied, met uitlopers tot boven Scandinavië of de Britse eilanden.


Koos Dansen, eerder deze week bij Arnhem. Dergelijke taferelen zullen we later deze lente ook in de meest extreme omstandigheden niet tegenkomen in Nederland.

Vaak zon, wel fris
Om te beginnen zou de stroming uit die hoek lucht met een lage luchtvochtigheid blijven aanvoeren. Dat betekent dat er vaak behoorlijk wat ruimte is voor zon, ook in de regio’s die de luchtstroom passeert op haar weg naar onze omgeving. Met het lengen van de dagen en het korter worden van de nachten zal dit vanzelf meer en meer een opwarmend effect met zich mee brengen. Hoe gek het misschien ook klinkt, vorig weekend was dat al te merken. De lucht die toen over ons land uitstroomde, was 72 uur daarvoor van bij Nova Zembla vertrokken en dus met een enorme vaart onze kant op gekomen, met in Nederland enige tijd 5 tot 8 Bft uit het oosten tot noordoosten. Een extreme situatie die zelden voorkomt. Toch was de lucht in haar kortdurende weg naar het zuiden al behoorlijk opgewarmd. Op het 850 hPa drukvlak (op circa 1500 meter hoogte, een representatief niveau waarop de temperatuur niet of nauwelijks wordt beïnvloed door dag- of nacht en het al dan niet aanwezig zijn van bewolking) lag de temperatuur van de lucht bij ons alweer zo’n 10 graden hoger dan toen ze 3 dagen eerder bij Nova Zembla was vertrokken. Het eindeffect in Nederland op reguliere meethoogte was dat in plaats van maximumtemperaturen van 5 tot 10 graden onder nul, het kwik op veel plaatsen nog rond of iets boven het vriespunt uitkwam, zij het niet van harte.


Zouden de noordoostenwinden de rest van de lente hardnekkig blijven, dan krijgen we veel zon al blijven de temperaturen achter op normaal. Foto. G. Ensing, Winterswijk.

Springen we even een maand vooruit, naar eind april, dan is het ook bij Nova Zembla weer minder koud, doordat de zon ook daar de opwarming op weg naar de zomer verder op gang heeft gebracht. Een vergelijkbare extreme luchtaanvoer als vorig week zou bij ons op basis van een grove schatting op het 850 hPa drukvlak een temperatuur rond -8 opleveren. Een langs scherende storing zou zo maar nog een keer sneeuw kunnen brengen. Sneeuw die tijdens de nacht en vroege ochtend zou kunnen blijven liggen. Het grootste deel van de tijd is het echter droog en schijnt de zon geregeld. Met een dergelijke uitzonderlijk lage bovenluchttemperatuur kom je daarbij rond 5 graden uit overdag. Gezien de doorstaande noordoostenwind, koelt het tijdens de nacht niet verder af dan tot hooguit een fractie onder nul. Als net als de voorbije week in de dagen na de winderige inval van de  kou de wind wat afneemt,  komen de nachttemperaturen nog wat lager uit en is lokaal matige vorst mogelijk. In de middag kan – mede doordat de bovenlucht langzaam iets opwarmt door het effect van de hoogstaande zon – het kwik naar ruim 10 graden oplopen. Overigens is dat nog altijd een graad of 5 onder het klimatologische gemiddelde (eind april zo’n 16 graden). Toch zal het lentegevoel ’s middags dan wel echt op gang komen, zeker door de scherpe zonneschijn.


Jan Stapelbroek, deze zaterdagochtend, Doetinchem.

Laten we nog een maand vooruit stappen, naar eind mei, vlak voor de afsluiting van de weerkundige lente. Dan zal het kwik bij een dergelijke hypothetische luchtdrukverhouding bij stralende zonneschijn en helderblauwe luchten overdag eerst (als het nog met 5 tot 8 Bft waait) op ruim 10 graden uitkomen.  Als de wind later weer wat afgenomen is, naar 2 tot 4 Bft uiteindelijk, zal de temperatuur met de zonneschijn, maar ook geholpen door een gortdroge ondergrond tot tegen 15 graden oplopen. Daarbij is er in de nacht op beschutte plekken nog vorst aan de grond. Dat betekent nog altijd temperaturen onder de klimatologische norm (voor de maximumtemperatuur is die dan 19 graden), maar als je dan uit de wind en in de dan al bijna richting haar hoogste punt gaande zon gaat zitten, zal het echt behoorlijk warm aanvoelen.


Prachtig zonnig weer bij Maasbommel, eerder deze week. Door Loes van Eck.

Kortom: in een aanhoudend hardnekkig stromingspatroon met aanhoudende noordoostelijke luchtaanvoer zou ‘lekker’ lenteweer er vanzelf wel komen. Het duurt alleen even. En de echte warmte zal toch echt vanuit een andere hoek moeten aangevoerd. Wel zou door de lage luchtvochtigheid die met noordoostelijke winden in het voorjaar gepaard gaan, de zon vrijwel onafgebroken aanwezig zijn en de (broodnodige) regen niet of nauwelijks.

Bron: Meteo Consult
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 maart 2013, 19:43 uur | Bericht #392132
Vrieskou maakt het wielerfans moeilijk


16.000 wielerfanaten hebben vandaag de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen gereden. De sportievelingen kwamen niet alleen uit ons land, er waren ook een heleboel buitenlanders ingeschreven. Je kon kiezen voor een tocht van 88km, 133km of zelfs 259km. De koude moesten ze erbij nemen...

Bron: HLN
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2013, 10:53 uur | Bericht #392202
Maart 2013: Zeer koud, droog en de normale hoeveelheid zon

Maart 2013 was een zeer koude maand met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van ca. 2.6 °C tegen 6,2 °C normaal. Daarmee komt de maand nipt bij de tien koudste maartmaanden sinds 1901. Maart 1917 blijft met een gemiddelde temperatuur van 1,9 °C het koudst. We moeten ruim 25 jaar terug in de tijd, naar 1987, om een maartmaand te vinden die nog kouder was (toen 2,3 °C). Niet alleen in Nederland was het koud. In grote delen van Oost- en Noord-Europa was maart zelfs 5 tot 10 graden kouder dan normaal. Ondanks de lage gemiddelde maandtemperatuur, ging maart wel degelijk van start met zacht lenteweer. Op de 5e en 6e werd het in een groot deel van het land zelfs 15 tot 18 °C. De landelijk hoogste temperatuur werd op de 6e gemeten in Eindhoven: 18,8 °C.

Vanaf 9 maart was het koud. Op sommige dagen was het extreem koud met temperaturen die vijf tot tien graden beneden het langjarige gemiddelde lagen. De laatste decade van de maand (dag 21 tot en met 31) wordt met een gemiddelde temperatuur van ca. 0,8 °C zelfs de koudste sinds 1901. Het oude record was 1,2 °C, in 1922. Door een snijdende oostenwind lag de gevoelstemperatuur van 22 tot en met 26 maart regelmatig tussen de -10 en -15 °C.

De maand kende in De Bilt één ijsdag (maximumtemperatuur lager dan 0,0 °C). Op enkele plaatsen langs de oostgrens waren er van 10 tot en met 12 maart drie ijsdagen op rij. Er werden 19 vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0,0 °C) geregistreerd, tegen acht normaal. Er zijn acht jaren in de periode sinds 1901 met een hoger aantal vorstdagen, maar dat zijn allemaal jaren meer dan 40 jaar geleden. De meeste vorstdagen had maart 1969, namelijk 25.
Op 13 maart kwam het op veel plaatsen tot strenge vorst (minimumtemperatuur tussen -10,0 en -15,0 °C). De landelijk laagste temperatuur werd die dag gemeten in Ell: -13,3 °C.



Eind maart wordt voor De Bilt het koudegetal bepaald. Dit getal, genoemd naar de Duitse meteoroloog Gustav Hellmann, is een maat voor de koude in het tijdvak november tot en met maart. Het Hellmanngetal wordt verkregen door over dit tijdvak alle etmaalgemiddelde temperaturen beneden het vriespunt te sommeren met weglating van het minteken. Over het tijdvak november 2012 tot en maart 2013 bedroeg het Hellmanngetal 72,8. Hiermee komt deze periode bij de categorie van ‘normale’ winters. Sinds 1901 waren er 43 winters met een hoger koudegetal.

In maart viel gemiddeld over het land ca. 35 mm neerslag. Daarmee is de maand droog verlopen want normaal valt er 68 mm. KNMI-station Westdorpe was het natst met ca. 50 mm, Hoogeveen het droogst met minder dan 20 mm. In het noordoosten van het land en delen van Noord-Brabant viel op veel plaatsen minder dan 30 mm. In De Bilt werd in maart ca. 37 mm neerslag gemeten ten opzichte van 67 mm normaal.
Vrijwel de helft van de gehele maandsom neerslag viel op 9 maart: gemiddeld over het land 14 mm. Op die dag regende het in De Bilt 24 uur onafgebroken, een nieuw duurrecord.



De neerslag viel deze maand vaak in de vorm van sneeuw. Op 11 en 12 maart sneeuwde het langdurig in grote delen van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Lokaal viel ca 15 cm sneeuw. Bovendien stoof de sneeuw door de sterke wind. De sneeuwval en sneeuwjacht veroorzaakten veel overlast. In de laatste decade viel er nauwelijks neerslag. In deze periode was de lucht ook erg droog: de relatieve vochtigheid lag herhaaldelijk onder de 20%.

De hoeveelheid zonneschijn komt landelijk gemiddeld uit op ca. 125 uur, gelijk aan het langjarige gemiddelde. In het noorden van het land scheen de zon het meest, op een aantal plaatsen ca. 150 uur. Het somberste was Vlissingen met ca.105 uur zon. De Bilt telde in maart ca. 125 zonuren tegen 122 uur normaal.
Vorig jaar maart bedroeg de gemiddelde temperatuur in De Bilt 8,3 °C, het aantal uren zonneschijn 166 en de neerslagsom 19 mm.



Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2013, 13:22 uur | Bericht #392215
Koudste maart sinds 1962, maar geen records gevestigd

Afgelopen maand was de koudste maart sinds 1962. Gemiddeld bedroeg de temperatuur 3,0 graden, en dat komt vooral omdat de wind overheersend uit noord tot noordoost waaide. Dat is zeer uitzonderlijk. Maart telde bovendien 15 vorstdagen (dagen met negatieve minima), tegenover acht in gewone omstandigheden. Records zijn echter niet gevestigd. Dat blijkt uit de cijfers van KMI-weerman David Dehenauw.


@belga.

In maart 1962 lag de gemiddelde temperatuur nog iets lager, op 2,7 graden. Het KMI noemt de afgelopen maand "uitzonderlijk", toch werden geen records gebroken. "Meer zelfs, maart 2013 staat niet in de top tien van koudste maanden", zegt weerman David Dehenauw. "In die lijst staan vooral maartmaanden uit de 19e eeuw."

Ongewoon
De cijfers bevestigen dat maart 2013 desondanks toch een ongewoon koude maand was. Er waren er maar liefst 15 vorstdagen, of dagen met negatieve minima. In gewone omstandigheden zijn er dat 8. Bovendien kende maart 2 ijsdagen, of dagen met negatieve maxima. Normaal zijn er in maart geen ijsdagen. Het opvallendst zijn het aantal sneeuwdagen: 11, tegenover gemiddeld 3.

Het enige wat wel in de lijn van het gemiddelde was, was de neerslag en het aantal neerslagdagen: 64,2 mm en 17 neerslagdagen, tegenover 70 mm en 17,8 dagen gemiddeld. Het aantal uren zonneschijn (82,7 uur) wordt nog als normaal beschouwd, al bedraagt het gemiddelde 114 uur. Het is intussen al van oktober vorig jaar geleden dat het aantal uren zonneschijn minstens even hoog is als het gemiddeld aantal.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2013, 14:14 uur | Bericht #392218
Koude lente slecht voor tuincentra


We hebben gisteren de koudste Pasen gehad in net geen vijftig jaar. In 1964 was het op paasdag 3 graden, gisteren hebben we in Ukkel 3,2 graden gehaald. Voor tuincentra is dat slecht nieuws. Normaal is de paasvakantie één van de drukste periodes van het jaar, maar met deze koude hebben mensen geen zin om in de tuin te gaan werken.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 april 2013, 07:37 uur | Bericht #392259
Lenteweer veroorzaakt enorm stroomoverschot

Het zonnige en winderige weer hebben ervoor gezorgd dat zonnepanelen en windturbines maandag veel stroom produceerden. In combinatie met een laag verbruik op paasmaandag, leidde dat tot een gigantisch overschot aan elektriciteit. Het verschil tussen productie en verbruik liep op tot ruil 1.000 megawatt, zowat een zevende van het verbruik, schrijft De Tijd dinsdag.


REPORTERS

Om te voorkomen dat het stroomnet crasht, moet hoogspanningsnetbeheerder Elia dergelijke ‘onbalansen' wegwerken. ‘We hebben gevraagd enkele centrales meteen stil te leggen', zegt woordvoerster Lise Mulpas. ‘We hebben stroom naar Frankrijk kunnen uitvoeren. Ook de pompen van de waterkrachtcentrale van Coo werden uitzonderlijk overdag ingeschakeld.'

Dat er na een winter met dreigende stroomtekorten onmiddellijk overschotten zijn bij de eerste zon, lijkt opmerkelijk. Toch waarschuwt Elia dat de stroomvoorziening volgende winter kritiek wordt.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 april 2013, 07:38 uur | Bericht #392260
Kwakkelwinter funest voor wegen

Het kwakkelende winterweer van de afgelopen maanden is funest voor de Nederlandse snelwegen. Dat schrijft het AD. Omdat de temperatuur vaak onder het vriespunt kwam, is de schade groter dan voorgaande jaren.


© anp.

De afgelopen maanden zijn meer dan 2700 gevallen van vorstschade aan Nederlandse snelwegen geregistreerd. Zeker 620 keer moest het wegdek met spoed gerepareerd worden omdat de verkeersveiligheid anders in gevaar kwam. In ruim 700 gevallen moesten wegwerkers gaten, scheuren en problemen met steentjes op het wegdek binnen 24 uur oplossen.

Vorig jaar kwam het aantal beschadigingen aan de snelwegen niet boven de 1250 uit.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 april 2013, 07:44 uur | Bericht #392263
Lammetjesdag Huijbergen: lentegevoel bij winterse kou

Ondanks de kou en enkele sneeuwvlokjes was het zaterdag druk bij geitenboerderij Costa Kabrita in Huijbergen.


Isabelle Bronsema uit Bergen op Zoom kwam met haar vader speciaal naar de lammetjes kijken.foto Awé Krijger/het fotoburo

De geitenboerderij opende traditiegetrouw op paaszaterdag de deuren voor de jaarlijkse 'lammetjesdag'. Ouders konden met hun kinderen jonge geitjes en bokjes aaien en melk geven. "Sommige mensen komen op de lammetjesdag af in de veronderstelling dat ze jonge schaapjes krijgen te zien", legt Marie Louise Nelen van Costa Kabrita uit. "Maar jonge geitjes en bokjes noemen ze ook lammetjes", verduidelijkt ze.

De Lammetjesdag trok 1.400 bezoekers. 200 minder dan vorig jaar. "Door het slechte lenteweer hadden we op minder bezoekers gerekend maar 1.400 belangstellenden is toch nog ruim boven onze verwachting", zegt Marie Louise.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom, van dinsdag 2 april 2013

Bron: Bn de stem
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 april 2013, 07:46 uur | Bericht #392264
Koude kermis, hartverwarmende actie in Bergen op Zoom

De Bergse voorjaarskermis in stadspark Kijk in de Pot kende maandag topdrukte.



Dat was zaterdag en zondag wel anders. Door het koude weer bleven de mensen thuis. Zelfs de kermisbeer die zaterdag bij de opening aanwezig was en de paashaas die zondag passeitjes uitdeelden konden daar niets aan veranderen. De kermisbeer was overigens enkele uren daarvoor in Lievensbergziekenhuis op de kinderafdeling geweest en had aan de baby's en kleuters die daar aanwezig waren knuffelberen uitgereikt.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom, van dinsdag 2 april 2013.

Bron: BN de stem | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 april 2013, 14:03 uur | Bericht #392297
Meer schade aan wegen door wisselvallig weer

Het wisselvallige winterweer heeft tot veel schade aan snelwegen geleid. Rijkswaterstaat noteerde ruim 2700 schadegevallen, tegenover 1250 een jaar eerder. Rijkswaterstaat verwacht dat de teller nog wel wat oploopt. "De winter is officieel wel voorbij, maar zolang het vriest ontstaan er nog steeds schades", zegt een woordvoerder.

De schade wordt veroorzaakt door de vele wisselingen van vorst en dooi. "Als het dan nat weer is, zet het water dat in het asfalt zit steeds uit. Daardoor raken steentjes los en ontstaan soms zelfs gaten", legt de zegsman uit.

De dienst moest ruim zeshonderd keer op pad voor een spoedreparatie. In zevenhonderd gevallen was de situatie niet direct gevaarlijk voor het verkeer en werd de weg binnen 24 uur gerepareerd. De rest van de schades wordt bij het reguliere onderhoud hersteld. Volgens de zegsman is het aantal van 2700 overigens niet bijzonder veel. In de winter van 2010/2011 kwamen bijvoorbeeld 3800 schademeldingen binnen.

De ANWB waarschuwde eind vorige week motorrijders al voorzichtig te zijn op de wegen vanwege de schades, die door de aanhoudende kou nog niet overal zijn gerepareerd.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 april 2013, 14:04 uur | Bericht #392298
Stroomoverschot door lenteweer


Het mag dan nog bitterkoud zijn, het mooie en winderige weer zorgde maandag voor een stroomoverschot. Dat schrijft De Tijd. Zowel zonnepanelen als windturbines produceerden massaal veel energie. Door het lage verbruik door paasmaandag, was er zelfs sprake van een gigantisch overaanbod. Er werd bij momenten 1.000 megawatt meer geproduceerd dan er verbruikt werd. En dat onevenwicht op het stroomnet kan ervoor zorgen dat het net crasht. Netbeheerder Elia heeft dan ook enkele centrales stilgelegd. Dat is opmerkelijk, aangezien we deze winter nog ontsnapten aan een stroomtekort.

Bron: HLN
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Dit topic is gesloten
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.880 topics, welke bij elkaar 448.477 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 825 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 825, lezen 5 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 8".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden