Van mij mag het reeds morgen uitkomen. Maar op 10 maart werd dit GFS-kaartje voor toen ook over 15 dagen gepost. Mooie 20 graden voor het oosten van Nederland en ruim half België.
Wat werd de maximumtemperatuur op 25 maart in oosten van Nederland? 3,3 graden...
van mij mag het ik ben dit gedoe helemaal beu schijt ziek van.
als zo door ga helft van de lente nar de knoppe.jekssssss
voor de liefhebbers misschien even lezen.plak deze addy in je browser....
http://weerspinsels.blogspot.nl/2013/03/polaire-wervel-oorzaak-van-koude-weer.html
Berichten samengevoegd door Sanwa
Van mij mag het reeds morgen uitkomen. Maar op 10 maart werd dit GFS-kaartje voor toen ook over 15 dagen gepost. Mooie 20 graden voor het oosten van Nederland en ruim half België.
<kaart>
Wat werd de maximumtemperatuur op 25 maart in oosten van Nederland? 3,3 graden...
<kaart>
Ik blijf hoop hebben! Meer kan ik niet doen. Pluim gaat verder ook omhoog.
Van mij mag het reeds morgen uitkomen. Maar op 10 maart werd dit GFS-kaartje voor toen ook over 15 dagen gepost. Mooie 20 graden voor het oosten van Nederland en ruim half België.
Wat werd de maximumtemperatuur op 25 maart in oosten van Nederland? 3,3 graden...Klopt, maar GFS heeft deze kaarten al een paar dagen in de runs zitten. Ook lijkt de drukverdeling een stuk stabieler dan als die van eind maart voorspeld. Maar ik moet het ook nog maar zien, hoop natuurlijk dat het doorzet want die winter komt nu ook wel me strot uit.
| Gewijzigd: 31 maart 2013, 20:25 uur, door MarkB
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
EDIT: als ditzou uitkomen was ik heel blij: http://meteo1.nieuwsblad.be/
voor zaterdag 13 april zelfs 20 graden! wel raar de laatste tijd denkt iedereen dat het rond die periode warmer gaat worden, ik hoop dat het waar is | Gewijzigd: 31 maart 2013, 22:10 uur, door buccauw.siebren
De maximale temperatuur ooit op 31 maart was 19,3 graden in 1999. Opvallend is dat van 23 maart tot en met 30 maart alle maximum temperaturen al boven de 20 graden lagen.
Overigens is -5.3 wel koud maar het kan nog kouder nog later in het jaar:
1 april 1922 werd het -5.8 en op 2 april 1996 nog -5,6 en, hou U vast, -6.6. op 12 april 1986.
Maar goed, wat voor zomer kregen we dan in 1977?
| Gewijzigd: 1 april 2013, 00:48 uur, door jcroon
Nee, als de temperatuur tijdens continumetingen hoger (of lager) dan de 10 minuten waarnemingen is, wordt die hoogste (of laagste) continumeting aangehouden, wat ik normaal vind. Bijvoorbeeld 24 maart 2013. De laagste maximumtemperatuur ooit stond voor die dag op naam van 1916 met +2,9 graden. In de tienminutentabel is afgelopen 24e nergens hoger gemeten dan +2,7 zodat het een record lijkt. Helaas (nou ja, helaas brrr!) blijkt de temperatuur tijdens de continumeting een tiende of 1/100 van een seconde de 3,0 graden aangetikt te hebben. Dus geen record!
Ander voorbeeld. Voor de 29e heeft het KNMI de maximum en minimumtemperaturen nog niet definitief vastgesteld, terwijl ze wel het etmaalgemiddelde op -0,4 graden vasrtgesteld hebben. Rara...Kortom, het KNMI stelt nog wel eens iets bij....
Ander voorbeeld. Voor de 29e heeft het KNMI de maximum en minimumtemperaturen nog niet definitief vastgesteld, terwijl ze wel het etmaalgemiddelde op -0,4 graden vasrtgesteld hebben. Rara...Kortom, het KNMI stelt nog wel eens iets bij....
Kunnen ze natuurlijk ook 1977 nog even moeten bijstellen, het is per slot van rekening 1 april.
Ohja, ik was vanmorgen te laat voor een afspraak.. Ik heb jou opmerking dat de zomertijd vanwege de kou was uitgesteld maar even gebruikt.... Nee, ze konden er niet mee lachen. Wie wil dan ook een afspraak maken voor 1 april....
Citaat van Citaat van Ben47, zondag 31 maart 2013, 19:21 uur Citaat van Avandes, zondag 31 maart 2013, 18:29 uur Nog 2 weken volhouden! [GFS temperatuur kaartje voor 15 april]
Van mij mag het reeds morgen uitkomen. Maar op 10 maart werd dit GFS-kaartje voor toen ook over 15 dagen gepost. Mooie 20 graden voor het oosten van Nederland en ruim half België.
Wat werd de maximumtemperatuur op 25 maart in oosten van Nederland? 3,3 graden...:(Even wat vrolijker Ben. Zo klink je net als al die "ohh nee de vorst is alweer uitgesteld, let op mijn woorden, van uitstel komt afstel" winterpipoverhalen...
En er is al een paar winters achte elkaar niks afgesteld, ook niet na uitstel... Eens houdt het uitstel op. Let op mijn woorden: Eens houdt het uistel op!!!!
Synoptische ontwikkeling
Woensdag hebben we te maken met een oost tot noordoostelijk stroming a.g.v. een hogedrukgebied boven Scandinavië. In de tweede helft van de week zien we het hoog zich westwaarts verplaatsen richting het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. De stroming zal daardoor uit een meer noordelijke en later uit noordwestelijke richting gaan komen. De aangevoerde lucht is polair, eerst van continentale origine, later van maritieme oorsprong. Actieve storingen blijven in ieder geval tot en met het weekeinde uit onze buurt. Begin volgende week lijkt de rugas van het Atlantische hogedrukgebied van west naar oost over ons land te bewegen. Tegelijkertijd zien we de depressieactiviteit ten westen van de Britse Eilanden toenemen. De stroming in onze omgeving wordt zuidwestelijk en ook frontale systemen weten weer tot onze omgeving door te dringen.
Modelbeoordeling en onzekerheden
De spreiding in de EPS-pluim is tot en met het komende weekeinde opvallend klein, hetgeen duidt op een vrij grote zekerheid. Woensdag is het nog droog, vanaf donderdag ligt de neerslagkans rond 30%. Daarbij kan de neerslag nog winters van karakter zijn. In de nachten is er tot en met begin volgende week een aanhoudende kans op lichte vorst. Ook de temperaturen overdag blijven duidelijk achter t.o.v. het langjarig gemiddelde, met temperaturen van 6-8 graden is het vaak wel gedaan. Na het weekeinde zien we de spreiding in het ensemble groter worden waarbij het merendeel van de leden een stroming tussen west en zuid laten zien, de neerslagkans ligt vanaf zondag rond 70%. De temperatuur loopt in de meeste leden geleidelijk op. De kans op middagtemperaturen van rond of boven normaal is met 10% nog erg klein, maar de kans op vorst in de nachten neemt duidelijk af. Helemaal op het einde van de 15-daagse periode zien we een handvol leden met duidelijk warmere oplossingen komen waarbij zelfs de 20 graden overschrijden wordt. Dit is echter nog zeer ver in de tijd en wordt derhalve nog niet genoemd in de lange termijn verwachting.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Woensdag zonnig en droog. Vanaf donderdag meer bewolking en een toenemende kans op neerslag, mogelijk met een winters karakter. Aanhoudend te koud met in de nachten temperaturen van rond of iets onder het vriespunt en in de middag temperaturen van 6 à 7 graden.
Samenvatting EPS-periode:
Grote kans op een wisselvallig weertype met af en toe regen, geleidelijk minder koud.
Bron: KNMI
Zie ook bijgaande link http://www.wetter.com/wettertv/0_l2486kqv#/0_l2486kqv
Dat is 1 van de vele mogelijke gevolgen die in de afgelopen jaren genomend werden. ik denk dat we het pas weten als het zo ver is.
In de weerliefhebberij (meesten hier zijn liefhebbers en geen doorgewinterde meteorologen) is het gouden spreekwoord "1 zwaluw maakt nog geen zomer". Dus deze voorjaar zegt op zich niet zo veel.
je zou alle "opwarming van de aarde gevolgen" eens op een rijtje moeten zetten.
Meeste voorspellingen gaan wel uit van "extremer"weer. Maar ook dat wordt vaak verchillend uitgelgd, bijvoorbeeld een zomer met extreem weer zoals de onweersliefhebbers hier graag zien tot extreem koud, extreem droog of extreem nat. Zelfs eens de kreet "extreem mild"voorbij zien fietsen. Idem de winters, ook weer extreem veel sneeuw en/of extreem veel koude, maar ook"extreem mild (zoals bv vorige winter die erg zacht was op een paar weken na).
En ook jaar rond veel verschillende "voorspellingen". Koude natte zomer en warme droge winters, of warme natte winters en warme droge zomers, of juist koudere zomers. of... of...
Die opwarming is overigens al aan de gang en wat zie je als je naar de klimatologiepagina van het KNMI kijkt/
Bij de 10 warmste lentes 2 van na 2010, 3 van 2000 tot 2010 en de rest allemaal van na 1990, de koudste lentes zijn bijna allemaal van voor 1980.
10 warmste zomers: 2 van na 2000, 3 van na 1990. Koudste zomers, de laatst in de top 10 was 1965.
Najaar: top 3 is van na 2000, daanaats nog 3 na 2000 jaren in de top 10 van warmste. Op 3 jaar na (1952, 1965 en 1993) wordt de top 10 van koudste najaren gevormd door de eerste helft van de vorige eeuw.
Warme winters: de vroegste top 10 warme winter is 1975, dan nog 2 0-ers en de rest is allemaal jaren 90 of 21e eeuw (maar voor 2010). Koudste winters , dat zijner maar liefst 7 in de eerste helf van de vorige eeuw, de laatste in de top 10 is 1996.
Top 10 van warme jaren: 1975 of later.
Top 10 van koude jaren: 1979 of eerder.
| Gewijzigd: 1 april 2013, 15:44 uur, door jcroon