Hevige moessonregens hebben het openbaar leven in de Indonesische hoofdstad Jakarta donderdag ontregeld. Veel kantoren en overheidsgebouwen zijn gesloten, omdat mensen vanwege de regen niet naar hun werk konden. Volgens de autoriteiten zijn tenminste vier mensen omgekomen. Ongeveer 20.000 mensen zijn geëvacueerd, meldt The Guardian. Het verkeer ligt plat, maar het belangrijkste vliegveld van de Indonesische hoofdstad is nog altijd open. Naar alle waarschijnlijkheid houdt het noodweer de komende dagen aan. In vijf jaar tijd regende het niet zo hard tijdens het regenseizoen in Indonesië.
Bron: NU.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:49 uur, door Joyce.s
Zware regenval heeft donderdag in de Indonesische hoofdstad Jakarta tot grote overstromingen geleid. Zeker vier mensen verdronken en minstens twintigduizend inwoners moesten geëvacueerd worden.
Jakarta heeft in de regentijd dikwijls te kampen met overstromingen, maar de wateroverlast is deze keer omvangrijker dan anders. Weinig delen van de veertien miljoen inwoners tellende stad zijn deze keer gespaard gebleven. Op sommige plaatsen staat het water twee meter hoog. In de hoofdstraat door het zakendistrict staat een halve meter en ook het presidentieel paleis staat blank. Op foto's was te zien dat president Susilo Bambang Yudhoyono en de minister van buitenlandse zaken tot over hun enkels in het water bij het paleis stonden te wachten op de Argentijnse president Christina Fernandez, die op staatsbezoek is.
Bron: Nieuws.nl
Onweersdagen: 0
De aanhoudende moessonregens en het stijgende waterpeil van de rivieren hebben grote delen van Jakarta onder water gezet. In sommige delen van de stad staat het water 3 meter hoog. Bijna elfduizend mensen zijn opgevangen in tijdelijke huisvesting omdat hun huis onder water staat. Naar schatting 100.000 mensen hebben onderdak gevonden bij familie of vrienden.
Voor alle 47 fotos kan je hier klikken
Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:49 uur, door Joyce.s
Bij overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn sinds dinsdag elf mensen omgekomen. Zo'n 18.000 inwoners raakten dakloos. Dat is uit officiële bron vernomen. De overstromingen in Jakarta zijn de ergste sinds 2007. De overstromingen zijn nog steeds aan de gang. "Sinds 15 januari stierven elf personen, onder wie vijf door elektrocutie", aldus de woordvoerder van het nationale agentschap voor rampenbeheer, Sutopo Purwo Nugroho, op een persconferentie. Meer dan 18.000 mensen moesten uit hun overstroomde woning worden geëvacueerd.
De wateroverlast legde donderdag een deel van Jakarta lam, zo ook de administratieve wijk en zakenwijk. Vrijdag leek de situatie zich langzaamaan te normaliseren, maar in een deel van het stadscentrum en in de zakenwijk van de hoofdstad blijft het voorlopig problematisch. De overstromingen veroorzaken ook heel wat verkeershinder. Het hoogste alarmniveau is van kracht en de noodtoestand werd uitgevaardigd.
Bron: Hbvl
Indonesische reddingswerkers hebben in het ondergelopen Jakarta de lichamen van nog eens drie mensen geborgen. Het aantal doden als gevolg van de wateroverlast in de Indonesische hoofdstad is daarmee opgelopen tot veertien, heeft de rampbestrijdingsdienst zaterdag gemeld.
Het gros van de omgekomen hoofdstedelingen kwam om door elektrocutie of verdrinking. Om te voorkomen dat weglekkende elektriciteit nog meer slachtoffers maakt is de stroom in veel ondergelopen stadsdelen afgesloten.
Het lijk van een 35-jarige reddingswerker werd vrijdagavond al gevonden langs een buiten zijn oevers getreden rivier. In een ondergelopen parkeerkelder in het centrum van de stad troffen hulpdiensten een dode arbeider aan. Het derde slachtoffer lag vlakbij zijn overstroomde woning.
Bron: Nieuws.nl
Onweersdagen: 0
Overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben aan minstens 26 mensen het leven gekost. Ruim honderdduizend mensen zijn door het water uit hun huizen verdreven. De meeste slachtoffers vielen door elektrocutie of verdrinking, zei een politiewoordvoerder maandag.
Op sommige plekken in Jakarta staat het water twee meter hoog. Een derde van de veertien miljoen inwoners tellende stad liep onder water nadat donderdag een dijk in het centrum was doorgebroken.
Bron: Nieuws.nl