Pluim ziet er verder matig uit.pluim ziet er goed uit! als je de berichten goed leest krijgen jullie morgen ook sneeuw pas later in de middag en maandag kunnen wel wat centimeters worden.
tot volgende week dinsdag vorst zo ongeveer de rest is lange termijn kan na maandag als de storingen zijn geweest zo weer koud zijn geen waarde aan hechten.
http://www.weerstation-lemmer.nl/elfstedentocht-2013/277-elfstedentocht-2013.html
Er zijn stukken die liggen nog open ijstransplantaties zijn nog mogelijk en klunen hoort er ook bij.
Er is dus nog steeds kans gemiddeld ligt er 4 a 5 cm ijs op het traject.
De sneeuw morgen kan ook goed van pas zijn, voor snachts strengere vorst als het opklaart dus snellere aangroei. De winter hou waarschijnlijk tot 29 januarie aan.
als het 3 of 4 nachten goed opklaard kan het zo -15 vriezen en dan gaat het hard met de aangroei op het ijs.
met de verwachte sneeuwval morgen en maandag ook een vrij harde wind. Die kan er voor zorgen dat het sneeuw van het ijs afwaait. is allemaal afwachten maar de hoop hoeven we niet op tegeven.
1 ding is zeker met zoon pluim komen we echt in de buurt en denk zelf dat ze volgende week vrijdag misschien ook wel eens maatregelen kunnen treffen voor eventuele tocht.
Maandag weten we vast meer zijn de pluimen waarschijnlijk weer anders en wie weet.! Door de sneeuw storing koelt het nog verder af en heeft warme lucht steeds meer moeite om de kou teverdrijven op het vasteland. en we zijn nog maar januarie en we hebben februari ook nog en meestal is februari het koudste.
Gaat 't in het Noorden harder waaien? Anne Marije
Uitgifte knmi 17.34
WIND:
Een oostenwind 4 en soms ook 5 Bft boven land, 6 Bft, in het noordelijk kustgebied toenemend naar 7 Bft en zondag naar 8 Bft. Boven de noordelijke provincies 5-6 Bft. Aandachtspunt is de windsnelheid in het noorden van Nederland tijdens sneeuwval zondagavond en in de nacht naar maandag (driftsneeuw). Uiteraard heeft de windsnelheid ook gevolgen voor de gevoelstemperatuur.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dus
Edit: meteen ook even de neerslag en de tempraturen van de guidance
NEERSLAG:
Hier en daar wordt een enkele vlok sneeuw gemeld, Ook in Duitsland wordt hier en daar sneeuw gerapporteerd, de trajectorien komen juist uit dat gebied dus af en toe wat lichte sneeuw blijft vandaag mogelijk. Op zondag vanuit het zuiden de occlusie met sneeuw. Minimale verschillen tussen Harmonie en HiRLAM in zowel hoeveelheid als tijdsplanning. EC06 berekent de kleinste hoeveelheden maar wel in een groter gebied. Neerslag bereikt zondagochtend het zuiden en trekt in de loop van de dag noordwaarts over het land. In de avond wordt het noorden bereikt en in het zuiden zou het dan weer overwegend droog moeten worden. Het zwaartepunt van de neerslag gaat in alle modellen west van ons langs over de Noordzee. Hirlam berekent maximaal (op de occlusie) 1 tot 3 cm per 3 uur. Criteria lijken niet gehaald te worden, hoewel we er rekening mee moeten houden, dat de sneeuw meer naar het noorden kouder is en daarmee waarschijnlijk luchtiger. Een ander punt is de neerslagsoort in het zuidoosten. Daar komt duidelijk warmere lucht binnen op hoogte, waarbij HiRLAM en Harmonie met een ijsregen signaal in Neso net even aan het zuidoosten tipt. Progtemp van Beek laat een smeltzone zien tussen 3000 en 5000 voet met een temperatuur iets boven 0. De temperatuur in de onderste laag en aan het aardoppervlak zit dan tussen -8 en -10, erg koud dus, daarom eerder kans op ijspellets.
TEMPERATUUR:
De modellen hebben vanwege onjuiste wolken interpretatie en aanwezig sneeuwdek. KTG zit duidelijk te hoog, HiRLAM iets beter maar ook niet optimaal. Momenteel varieert de temperatuur tussen de -3 tot -5. Hierin zit al geruime tijd nauwelijks variatie. Vanavond en vannacht daalt de temperatuur naar -5 tot -8 maar in de aanwezige opklaringen lokaal naar -10. De gevoelstemperatuur ligt voor vandaag rond de -12, komende nacht en morgen overdag rond de -15.
Bron: Knmi | Gewijzigd: 19 januari 2013, 18:59 uur, door Tatanka
Gaat 't in het Noorden harder waaien? Anne Marije
Uitgifte knmi 17.34
WIND:
Zal de natuur ons dan toch gaan helpen dat de sneeuw niet op het ijs blijft liggen? Ene kant ben ik nu reuze blij met de sneeuw. en helemaal de harde wind die er voorzorgen gaat dat de meeste sneeuw het ijs afwaait. alleen op plekken waar de wind luwt zal misschien dan geschoven moeten worden.
Maar waarom hebben de noordelijke provincies volgens het KNMI kans op Sneeuwduinen en de rest van 't land kans op gladheid door sneeuwval?
Gaat 't in het Noorden harder waaien?
Domme vragen zijn er niet!
![](/images/userimages/forum/user_7163/131266.gif)
Zoals je op dit kaartje wellicht kunt zien, gaat het in het Noorden van Nederland harder waaien dan in de rest van Nederland.
12 graden gaan we ook niet krijgen is land veelste koud voor misschien wel wat kwakkelen 1 of 2 graden boven nul overdag en snachts als het weer opklaart zo 8 graden onder nul dus groeit er ook heel langzaam ijs bij. vaak na een koude periode, dan paar dagen dooi kan het vaak ook weer koud worden kijk maar in het verleden. We zitten nog in januari en februarie ook nog voor de boeg kan er veel nog veranderen. is allemaal lange termijn maar de kansen van deze winter zijn dus nog lang niet voorbij. En wie weet wat er na de sneeuwstoring gaat gebeuren kunnen we pas maandag zeggen. dan weten we hoe het ijs erbij ligt en hoe streng het kan gaan vriezen. als het opklaart. 1 ding is wel zeker ben niet blij met een harde wind maar voor zondag en maandag helpt het ons wel! met de verwachte sneeuwval
Dus morgen is het precies optijd voor nieuwe sneeuw
![:) :)](/images/smilies/1.gif)
ik hoop morgen op weer zo'n laag sneeuw waardoor de vorst weer wat verscherpt kan worden en het ijs dikker kan worden
Omdat het vrijwel onbewolkt bij jou is?
![](/images/userimages/forum/user_7957/131267.png)
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7