NASA heeft een zorgwekkende ontdekking gedaan. Op beelden van het agentschap is te zien hoe een enorm object met een staart in een snel tempo richting de aarde raast. Dat meldt The Intel Hub. Het object is in de afgelopen weken nauwlettend in de gaten gehouden door de NASA. Of het object aarde op 21 december bereikt, is niet duidelijk. Het Amerikaanse onderzoekscentrum voor de ruimtevaart bagatelliseert echter alle wilde verhalen over het einde der tijden. Jupiter is onlangs wel geraakt door een enorm object. Dat gebeurde in september van dit jaar. Er zou geen verbinding zijn tussen de twee objecten.
Bron: Waar maar Raar (via Raymond)
| Gewijzigd: 19 december 2012, 08:58 uur, door Marga
en het is geen officieel bericht als ik de bron zo lees...
http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi#top
| Gewijzigd: 12 december 2012, 22:32 uur, door RayZor
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3361717/2012/12/11/Naderende-megavuurbal-is-een-brok-onzinnieuws.dhtml
Onweersdagen 2014: 15
Onweersdagen 2015: 4 (Geen één keer goed onweer helaas)
Onweersdagen 2016: 9 (6x matig, 3x zwaar)
Onweersdagen 2017: 4 (3x licht, 1x matig)
Onweersdagen 2018: 2
Rolwolken/shelfclouds: 3
23-07-2013: dag om nooit meer te vergeten
23-06-2016: Blikseminslag om nooit te vergeten
Op national geographic hebben ze zo'n maya calendar uitzendig, daar komt dit geneuzel ook in voor.
De bevindingen die ze hebben gedaan tussen de maya's restanten is slechts een gedeelte, ze kunnen dus helemaal niet zeggen door WAT de wereld zou vergaan, als deze vergaat uberhaupt!.
En dus gaan de mensen zelf maar wat verzinnen...... voila
Komt er op 21 december een apocalyptisch einde aan de ons nu bekende wereld - zoals blijkbaar één à twee procent van de wereldbevolking lijkt af te leiden uit de Mayakalender? Een wetenschappelijke onderbouwing daarvoor is er niet. Volgens de meeste Mayadeskundigen is op zijn minst sprake van een verkeerde interpretatie van de Mayareligie. Desalniettemin houdt de gedachte aan zo'n apocalyps ons enorm bezig: kijk alleen maar naar het aantal en het succes van bioscoopfilms en tv-series de jongste jaren die als thema zo'n doomsday hebben. 14 procent van ons gelooft dat we het het einde van onze beschaving nog gaan beleven tijdens ons leven blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. Hoe realistisch is dat? Tijd om een aantal scenario's eens ernstig onder de loep te nemen. In deze eerste aflevering: de supervulkaan.
Als wij Europeanen aan vulkanen denken, spreken we meestal over de Teide op Tenerife of de Italiaanse vulkanen Vesuvius en Etna. Vooral die laatste barst nog regelmatig uit, maar is van een compleet andere categorie dan supervulkanen die de mensheid kunnen uitroeien. De uitbarstingen van de Etna bijvoorbeeld zijn van categorie 0, 1 of 2 op de vulkanische explosiviteitsindex, die tot categorie 8 gaat afhankelijk van de uitgestoten hoeveelheid vulkanisch materiaal.
De uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010 was van categorie 4 en stuurde wekenlang het Europese vliegverkeer in de war. Om een uitbarsting van categorie 6 te vinden moeten we al 21 jaar teruggaan naar de uitbarsting van Mount Pinatubo, die de gemiddelde temperatuur in de noordelijke hemisfeer met een halve graad deed dalen. Voor een uitbarsting van categorie 7 gaan we terug naar 1815 in Indonesië. Het daaropvolgende jaar ging de geschiedenis als 'het jaar zonder zomer'. In de staat New York bleef het toen tot in juni vriezen, en iets noordelijker hadden Newfoundland en New England tot die periode te kampen met sneeuwstormen.
Bron: HLN | Gewijzigd: 3 mei 2017, 11:57 uur, door Joyce.s
© NASA.
Komt er op 21 december een apocalyptisch einde aan de ons nu bekende wereld - zoals blijkbaar één à twee procent van de wereldbevolking lijkt af te leiden uit de Mayakalender? Een wetenschappelijke onderbouwing daarvoor is er niet. Volgens de meeste Mayadeskundigen is op zijn minst sprake van een verkeerde interpretatie van de Mayareligie. Desalniettemin houdt de gedachte aan zo'n apocalyps ons enorm bezig: kijk alleen maar naar het aantal en het succes van bioscoopfilms en tv-series de jongste jaren die als thema zo'n doomsday hebben. 14 procent van ons gelooft dat we het het einde van onze beschaving nog gaan beleven tijdens ons leven blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. Hoe realistisch is dat? Tijd om een aantal scenario's eens ernstig onder de loep te nemen. Gisteren kon u alles lezen over supervulkanen, in dit tweede artikel uit de reeks bespreken we een mogelijke inslag van een asteroïde.
De periode dat de aarde letterlijk gebombardeerd werd door meteorieten en asteroïden is al lang voorbij, maar tot op de dag van vandaag zien we er nog de gevolgen van. Inslagkraters van tientallen kilometers groot zijn over de aarde verspreid. Bovendien, en veel duidelijker, is er ook nog de maan die rond onze aarde draait, want ook die is ontstaan na een gigantische inslag.
Aan de ene kant hebben zulke inslagen het leven op onze aarde verrijkt. De ruimtelichamen hebben namelijk organische materialen naar de aarde gebracht, die de evolutie van verschillende levensvormen hebben beïnvloed. Ook het tegengestelde is echter waar. Inslagen van asteroïden hebben miljoenen doden tot gevolg gehad, maar zijn gelukkig zeldzaam. Wetenschappers schatten dat onze aarde door 50 asteroïdes met een diameter van meer dan 5 kilometer is geraakt in de laatste 600 miljoen jaar. De explosie die zo'n inslag met zich meebrengt is vergelijkbaar met ten minste 10 miljoen megaton TNT. Ter vergelijking, de explosie van de zwaarste nucleaire bom ooit is 50 megaton.
Bron: HLN
NASAtelevision
Why the World Didn't End Yesterday'. Met die titel gaf de NASA gisteren een video vrij die moet verklaren waarom de wereld 'gisteren' niet is vergaan. Met 'gisteren' wordt uiteraard 21 december bedoeld, de dag die de Maya's als het einde van de wereld voorspelden. 'Vandaag' zou dus 22 december moeten zijn, de 'day after'. Maar we zijn de dertiende. NASA was gisteren dus tien dagen te vroeg. Om ons gerust te stellen?
Net als de rest van de weldenkende wereld is NASA er dus alleszins nogal zeker van dat 21/12/12 niet het einde van de wereld betekent. In het filmpje worden de mythes rond de Mayakalender punt voor punt ontzenuwd. Astronomen en andere experts weerleggen ook de beweringen dat de zon de atmosfeer zou bestralen of dat een of andere planeet of asteroïde op onze Aarde zou crashen. De kalender van de Maya's eindigt ook niet op 21 december, beweert onder meer dr. John Carlson, die de kwestie al 35 jaar bestudeert. Maar waarom werd de NASA-video dan gisteren al op ons losgelaten? "Als u deze film aan het bekijken bent, dan betekent dat maar één ding... de wereld is gisteren niet vergaan", steekt de video immers van wal. Daar hebben we voorlopig het raden naar...
Bron: HLN
Het geeft even duidelijk weer hoe nietig de mens in feite is.
Ik denk echter dat we 22 december gewoon wakker worden en verder gaan met het bestrijden van onze aardse crisis
En dat zonder stroom.
Iig niet de elektrische variant waarop onze elektrische lampjes en computers werken
Frequentiespectrum loopt naar boven verder door dan waar onze kennis van dat spectrum ophoudt.
Als we de doemdenkers mogen geloven, vergaat de wereld op 21 december 2012. Voor de zoveelste keer al. We zetten een aantal mislukte en een aantal toekomstige voorspellingen op een rij.
1e Eeuw: Jezus
Volgens sommige gelovigen voorspelde Jezus tijdens zijn leven al het einde van de wereld. Vooral de bijbelpassages Mattheüs 16:28 (Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke de dood niet smaken zullen, totdat zij de Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.) en Mattheüs 24:34 (Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.) maakten enkele believers heel zenuwachtig.
Jezus
1600: Maarten Luther
De Duitse protestantse godgeleerde Maarten Luther geloofde er in de 16e Eeuw in dat het einde der tijden nabij was. Heel nabij zelfs, want volgens hem zou de aarde in 1600 verwoest worden.
Maarten luther
1658: Columbus
Ontdekkingsreiziger Christopher Columbus was er heilig van overtuigd dat de aarde ontstond in 5.343 voor Christus, en dat de planeet maar 7.000 jaar zou bestaan. Zonder rekening te houden met het jaar 0, zou de wereld dus vergaan in 1658.
Columbus
1910: Komeet Halley
Paniek aan het begin van de jaren 1900. Halley, een komeet met een diameter van 11 kilometer, zou de aarde verwoesten. De komeet zou de aarde in 1910 niet raken, maar volgens de Franse astronoom Nicolas Camille Flammarion wel 'de atmosfeer doordrenken met gas' en het leven op de planeet zo onmogelijk maken. Het giftige gas cyanogeen, of oxalonitril, was volgens hem afkomstig van de staart van de komeet. Het leidde tot een toenemende verkoop van gasmaskers, maar meer niet.
Komeet Halley
1914: Getuigen van Jehova
Het einde der tijden is volgens de getuigen van Jehova al in 1914 ingezet. 6.000 jaar na het ontstaan van de mensheid zou Jezus terugkeren en zo het einde van de wereld inluiden. Nadien werd de apocalyps door 'rekenfouten' of 'andere interpretaties van de bijbelteksten' bijgesteld naar 1918, 1920, 1925, 1941, 1975, 1984, 1994 en 2000.
Getuigen van Jehova
1982: Jupiter
Auteurs John Gribbin en Stephen Plagemann schreven in 1974 in hun boek 'Het jupiter-effect' dat alle planeten in 1982 op één lijn zouden staan, en dan nog wel aan dezelfde kant van de zon. Volgens hen zou de zwaartekracht op aarde hier zo door beïnvloed worden, dat de aarde verwoest zou worden.
Jupiter
1997: Heaven's Gate
De Amerikaanse sekte Heaven's Gate was zo in de ban van ufo's, dat ze dachten dat een ruimteschip de heldere komeet Hale-Bopp aan het volgen was op weg naar de aarde. Om de planeet te vernietigen uiteraard. Hoewel de sekteleden tegen zelfmoord waren, dachten ze dat dit de enige manier was om de verwoesting van de aarde te overleven. De aliens zouden hun zielen namelijk meenemen. Uiteindelijk pleegden 39 leden zelfmoord.
Deze foto is niet meer beschikbaar
Heavengate
1999: Nostradamus
Nostradamus, misschien wel de bekendste waarzegger ooit, beweerde in de 16e Eeuw al dat in 1999 een 'grote koning van verschrikking uit de hemel zou komen'.
Nostradamus
2000: Millenniumgekte
Anders dan na vorige eeuwwisselingen dook er eind jaren '90 een nieuw probleem op. Computersystemen zouden niet overweg kunnen met de 00 in het jaartal. Er werd gevreesd dat de zogenaamde millenniumbug voor black-outs en zelfs kernrampen zou zorgen. Y2K verliep echter zonder noemenswaardige problemen. Zelfs natuurkundige Isaac Newton, die in de 18e Eeuw geloofde dat de mensheid het jaar 2000 niet zouden overleven, kreeg ongelijk.
2011: Harold Camping
De christelijke radiopresentator Harold Camping beweerde al jaren dat de wereld zou vergaan op 21 mei 2011. Aardbevingen, tsunami's en vulkaanuitbarstingen zouden onze planeet herschapen in een onleefbare rots. Toen er helemaal niets gebeurde in mei, stelde de Amerikaan zijn voorspelling bij naar naar 21 oktober 2011: 'rekenfoutje'. Technisch gezien nog geen mislukte voorspelling. De Maya-kalender loopt af op 21 december 2012. Er is geen enkel document van de Maya's dat verder gaat dan die dag. Genoeg voer dus voor de believers om te concluderen dat er geen 22 december zal volgen omdat de wereld zal zijn vergaan.
21 december 2012: de Maya's
Technisch gezien nog geen mislukte voorspelling. De Maya-kalender loopt af op 21 december 2012. Er is geen enkel document van de Maya's dat verder gaat dan die dag. Genoeg voer dus voor de believers om te concluderen dat er geen 22 december zal volgen omdat de wereld zal zijn vergaan.Enkel in het Franse Bugarach, een piepklein dorpje op de flanken van de gelijknamige berg in de Pyreneeën, zou men veilig de apocalyps kunnen overleven. Al dan niet met behulp van buitenaardse wezens die hun ufo's hebben geparkeerd in de berg, en die de gelukkigen net op tijd meenemen voor de aarde helemaal verwoest wordt.
Bugarach
Ook celebrities blijven niet onberoerd door de voorspellingen rond 21 december. Onder meer Britney Spears, Ashton Kutcher, Mel Gibson, George Lucas en Sting zijn er heilig van overtuigd dat de aarde dan zal vergaan. Dichter bij huis is Karen Damen - de roodharige van K3 - de bekendste believer.
13 april 2029: Apophis
Wetenschappers vreesden dat Apophis, een asteroïde met een diameter van 270 meter, in 2029 zou botsen met de aarde of met de maan. In werkelijkheid zal de asteroïde de aarde 'net' missen, maar toch zou er 2,7 procent kans zijn dat het tot een botsing komt.
13 april 2036: Apophis (bis)
Diezelfde asteroïde zal zeven jaar later opnieuw in de buurt komen van de aarde. Ook hier zou de kans op een botsing vrij klein zijn, maar doemdenkers beweren dat het onmogelijk is om te voorspellen wat de impact van de eerste doortocht in 2029 op de koers van de asteroïde zal zijn.
5.000.000.000: Het einde van de zon
Verschillende wetenschappers zijn het erover eens: de zon blijft niet eeuwig leven. De ster zal exploderen, en daarbij alle leven op aarde verwoesten. Maar geen nood, daarvoor moeten we nog zo'n 5 miljard jaar wachten.
Bron: Nieuwsblad
| Gewijzigd: 3 mei 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.