Gilze-Rijen, Eindhoven en Ell zijn denk ik meer overeenkomstig, maar ook hier zijn er bepaalde invloeden op het weer, zoals de soort bodem (ivm warmte vasthouden/uitstraling ed)
Gilze-Rijen, Eindhoven en Ell zijn denk ik meer overeenkomstig, maar ook hier zijn er bepaalde invloeden op het weer, zoals de soort bodem (ivm warmte vasthouden/uitstraling ed) Ukkel kan je inderdaad ook niet vergelijken met bv. Eindhoven.
Eindhoven kan je beter vergelijken met het Belgische Kleine Brogel (denk ik), is meestal de koudste plaats (tijdens de nacht) in Vlaanderen.
Heb zelf gisteren een mail gestuurde naar het KMI betreffende het Helmanngetal. Maar nog geen antwoord gekregen
Gilze-Rijen, Eindhoven en Ell zijn denk ik meer overeenkomstig, maar ook hier zijn er bepaalde invloeden op het weer, zoals de soort bodem (ivm warmte vasthouden/uitstraling ed) Eindhoven en Ell zijn zeker niet vergelijkbaar met Ukkel. Totaal andere ondergrond (zand vs (zand)leem) en geografie. Kleine brogel in België ligt daar het dichtste bij en heeft echt andere temperaturen als Brussel (vaak warmer in de zomer, kouder in de winter). Ik heb al van iemand gehoord dat kleine Brogel met klimaat dichter aanleunt tegen Berlijn dan tegen Brussel. Misschien wat overdreven, maar toch. Voor temperaturen liggen Ukkel en De Bilt vaak dichter bij elkaar, dan Ukkel-Limburg. (ook nu). Natuurlijk kun je daar de Hellmanngetallen niet van afleiden.Maar het is me wel al opgevallen dat zowel in België/Vlaanderen als in Nederland grotere verschillen op kleinere afstanden zijn tussen West en Oost als tussen Noord en Zuid. Zowel op vlak van geografie, als voor temperaturen (en grappig genoeg ook taal).
Gilze-Rijen is op dat vlak beter en had vorig jaar 6,5 hellmannpunten meer als De Bilt en dit jaar voorlopig 5.0 hellmannpunten meer. In 2011 had het 1,6 hellmannpuntjes meer. Dus wss heb je gelijk dat Gilze-Rijen dichter bij Ukkel komt als De Bilt, maar ik vermoed dat de verschillen niet hoger oplopen dan 10 hellmannpunten tussen de Bilt en Ukkel. Maar ik zal in het vervolg Gilze-rijen nemen als ik het hellmanngetal van Ukkel wil inschatten.
edit: Voor weer en geografie zijn de provincies vaak zeer goede indicatoren: Frans-vlaanderen-Westvlaanderen-Zeeuwsvlaanderen-oost-vlaanderen, hebben heel vaak hetzelfde weertype en temperaturen en voornamelijk vlak en kleigronden (polders). Dan heb je Brabant (Brussel/antwerpen leuven en NoordBrabant in Nederland), dat minder invloed heeft van de zee en leem-zandleemgronden heeft. Limburg heeft dan weer meer heuvels, zandgronden, ligt hoger en heeft nog minder invloed van de zee. Voor Nederland weet ik het niet) | Gewijzigd: 23 maart 2013, 17:44 uur, door Sa'ke
edit: Voor weer en geografie zijn de provincies vaak zeer goede indicatoren: Frans-vlaanderen-Westvlaanderen-Zeeuwsvlaanderen-oost-vlaanderen, hebben heel vaak hetzelfde weertype en temperaturen en voornamelijk vlak en kleigronden (polders). Dan heb je Brabant (Brussel/antwerpen leuven en NoordBrabant in Nederland), dat minder invloed heeft van de zee en leem-zandleemgronden heeft. Limburg heeft dan weer meer heuvels, zandgronden, ligt hoger en heeft nog minder invloed van de zee. Voor Nederland weet ik het niet) Toch 1 opmerking hierover
Het zuiden van Oost-Vlaanderen en zuid-west West-Vlaanderen mag je toch in een andere categorie plaatsen
Ben zelf van Ieper afkomstig en vanaf daar ongeveer is het weer toch helemaal anders in vergelijking met 20km noordelijker.
Zal wel door de West-Vlaamse heuvels komen denk ik, maar in de winter is het daar toch kouder dan aan bijvoorbeeld de kust (idem het zuiden van Oost-Vlaanderen)
Even een voorbeeld van dit jaar: rond de 15e januari was het 's ochtends in regio Ieper -15 graden (volgens de auto he), wij reden naar Brugge en na nog geen 10km noordwaarts te zij gereden steeg de temperatuur pijlsnel tot uiteindelijk -6 graden in regio Brugge. Weertype was hetzelfde (zon).
Bij het terugkeren naar Ieper was de temperatuur daar nog steeds een stuk lager dan regio Brugge waar het maar -2 graden meer was.
Is niet enkel toen dat het mij opviel, maar ook de neerslag durft er toch soms wat meer winters te zijn dan in andere Vlaamse regio's.
Opvallend: er is slechts 1 station dat meer Hellmanpunten heeft als vorig jaar en dan onmiddelijk met overmacht: Nieuw Beerta met 89,6 vorig jaar en dit jaar een duizelingwekkende 98,7. Met de Helmannpunten van deze week er nog bij zal Nieuw Beerta hoogst waarschijnlijk wel de 100 halen. Nieuw Beerta is dan ook niet toevallig de koploper dit jaar.
Dan zijn er nog twee stations die in de buurt komen van hun hellmangetal van vorig jaar en die ze deze week naar alle waarschijnlijkheid zullen inhalen. Dit zijn Deelen met vorig jaar 98,9 en dit jaar tot nu toe 98,1 en Hoogeveen met vorig jaar 90,7 vs 89,9 dit jaar.
Al de andere stations komen niet in de buurt van het hellmanngetal van vorig jaar met het overgrote deel 10 tot 20 punten lager dan vorig jaar. Er zijn er zelfs 9 die meer als 20 Hellmannpunten "achterstand" hebben. Deze kun je opdelen in twee regio's: Omgeving IJsselmeer (Lelystad, Marknesse, Stavoren, Berkhout, Den Helder?) en Zuid-Oost Limburg (Maastricht, Ell, Eindhoven). De negende is Cabauw die niet direct tot die twee regio's gerekend kan worden. (ps met dank aan google-maps)
Conclusie: Volgens het Hellmanngetal heeft slechts 1 station een koudere winter als vorig jaar (Nieuw Beerta). Dan zijn er twee stations met een even koude winter (Deelen en Hoogeveen). De 31 andere stations waren vorig jaar kouder volgens het Hellmanngetal.
Allereerst een leuk stukje statistiek, vind ik mooi om te lezen..
Dat Nieuw Beerta dit jaar weer bovenaan staat is idd geen verassing, het was eerder vorig jaar een verbazingwekkend dat Nieuw Beerta zo laag stond, dit had natuurlijk alles te maken met de sneeuw. Daarom had flevoland en omstreken een (te) hoog getal..
Wat betreft de discussie over waar je Ukkel mee kunt vergelijken kan ik maar 1 ding zeggen, je kunt het niet vergelijken met dichtbij gelegen stations.. Zoals hier al wordt aangegeven heeft dit alles te maken met ondergrond, bewolking en de positie van het weerstation. Op vliegvelden zal het daarom ook altijd wat kouder zijn, aangezien dit meestal in the middle of nowhere ligt..
De Hellmann getallen zeggen niks, de gemiddelde temperaturen alles! Ik vind het daarom ook best vreemd dat de extreemste winters van bijvoorbeeld 1947 en 1963 dan ook altijd die Hellmannen er gelijk worden bij gehaald, terwijl we het beste voorbeeld vorig jaar hebben gehad met extreme kou 2 weken lang en gewoon 100 hellmannen scoren...
edit: Voor weer en geografie zijn de provincies vaak zeer goede indicatoren: Frans-vlaanderen-Westvlaanderen-Zeeuwsvlaanderen-oost-vlaanderen, hebben heel vaak hetzelfde weertype en temperaturen en voornamelijk vlak en kleigronden (polders). Dan heb je Brabant (Brussel/antwerpen leuven en NoordBrabant in Nederland), dat minder invloed heeft van de zee en leem-zandleemgronden heeft. Limburg heeft dan weer meer heuvels, zandgronden, ligt hoger en heeft nog minder invloed van de zee. Voor Nederland weet ik het niet) Toch 1 opmerking hierover
Het zuiden van Oost-Vlaanderen en zuid-west West-Vlaanderen mag je toch in een andere categorie plaatsen
Klopt, in de provincies zijn er natuurlijk ook verschillen, meestal idd door heuvels vs vlakte. (Het Brabants leemplateau ten Zuiden van de as Brussel-Leuven bv) Maar vaak zijn de verschillen binnen deze streken veel kleiner dan tussen de streken zelf. Het is slechts een indicator, maar meestal geldt dat de temperaturen meer veranderen als je 50km van West naar Oost gaat dan 50 km van Noord naar Zuid
,1
De Hellmann getallen zeggen niks, de gemiddelde temperaturen alles! Ik vind het daarom ook best vreemd dat de extreemste winters van bijvoorbeeld 1947 en 1963 dan ook altijd die Hellmannen er gelijk worden bij gehaald, terwijl we het beste voorbeeld vorig jaar hebben gehad met extreme kou 2 weken lang en gewoon 100 hellmannen scoren...En dat van de persoon die zoveel moeite doet om ze bij te houden. Ik ben het wel niet met je eens. Gemiddeldes geven misschien iets beter weer of het koude winter is geweest of niet maar zeggen zeker ook niet alles. Om bij het voorbeeld te blijven van vorig jaar. Vorig jaar was de winter met een gemiddelde T van 4.0°C warmer als normaal. Je denkt dus dat het een zachte winter is geweest. Maar als je dan de Hellmannen bekijkt zie je dat de Bit met 88,4 toch nog vrij hoog scoort en zelfs eerder naar een koude winter neigt. Dat geeft toch een totaal ander beeld. 2 weken strenge vorst kan je immers niet als zachte winter beschrijven.
Persoonlijk vind ik dat Hellmannen veel meer zeggen als je aangeeft hoeveel dagen er punten zijn "gescoord". Een Hellmanngetal van 100 behaald in 2 weken tijd of dezelfde 100 in 50 dagen is iets totaal anders. Bij het ene heb je dan twee weken extreme kou en bij de andere een lange koudere periode.
Edit: Ik heb op http://ijsverwachting.blogspot.be/p/winteroverzicht.html helmangetallen voor Belië gevonden. Drongen ligt net ten Westen van Gent en heeft normaal meer invloed van de zee dan Ukkel. Opvallend is dat dit een voorlopig helmangetal van 68,1 voor dit jaar heeft en voor vorig jaar "slechts" 70,0. Dus ongeveer evenkoud. Hier staan ook de ijs- en vorstdagen vermeld dus die kan je dan vergelijken.
" | Gewijzigd: 23 maart 2013, 21:10 uur, door Sa'ke
De Bilt scoort ook eindelijk weer eens puntjes, 0.3 deze keer..
Stand per 23 maart:
1 Nieuw Beerta 101.5 +2.8
2 Deelen 99.3 +1.2
3 Twenthe 95.6 +1.9
4 Hoogeveen 92 +2.1
5 Eelde 90.4 +2.3
6 Heino 88.6 +1.4
7 Lelystad 87 +1
8 Hupsel 85.7 +1.5
9 Herwijnen 82 +0.2
10 Volkel 81.9 +0.3
11 Maastricht (Beek) 79
12 Leeuwarden 78.5 +2.1
13 Woensdrecht 77.2
14 Gilze-Rijen 77.1 +0.2
15 Eindhoven 76 +0.1
16 Marknesse 75.9 +1.5
17 Arcen 73.7 +0.3
18 De Bilt 72.2 +0.3
19 Westdorpe 69.9
20 Ell 68.1
21 Berkhout 67.3 +0.8
22 Stavoren 65.2 +1.4
23 Rotterdam 64.5
24 Cabauw 63
25 Lauwersoog 61.1 +2.3
26 Schiphol 60
27 Valkenburg (Katwijk) 59.7
28 Wijk aan Zee 58.9 +0.3
29 Hoorn (Terschelling) 54.7 +2.1
30 Wilhelminadorp 51.3
31 Hoek van Holland 49.1
32 Vlieland 44.7 +1.7
33 De Kooy/Den Helder 43.7 +0.9
34 Vlissingen 35.5
Stand per 24 maart:
1 Nieuw Beerta 103 +1.5
2 Deelen 100.6 +1.3
3 Twenthe 97.5 +1.9
4 Hoogeveen 93.3 +1.3
5 Eelde 91.7 +1.3
6 Heino 90 +1.4
7 Lelystad 88 +1
8 Hupsel 87.3 +1.6
9 Herwijnen 82.8 +0.8
10 Volkel 82.8 +0.9
11 Leeuwarden 79.8 +1.3
12 Maastricht (Beek) 79.7 +0.7
13 Woensdrecht 78.6 +1.4
14 Gilze-Rijen 77.5 +0.4
15 Marknesse 76.8 +0.9
16 Eindhoven 76.3 +0.3
17 Arcen 74.2 +0.5
18 De Bilt 72.8 +0.6
19 Westdorpe 70.9 +1
20 Ell 68.4 +0.3
21 Berkhout 68 +0.7
22 Stavoren 66.1 +0.9
23 Rotterdam 64.9 +0.4
24 Cabauw 63.5 +0.5
25 Lauwersoog 62.4 +1.3
26 Schiphol 60.5 +0.5
27 Valkenburg (Katwijk) 60.2 +0.5
28 Wijk aan Zee 59.6 +0.7
29 Hoorn (Terschelling) 56.1 +1.4
30 Wilhelminadorp 52.4 +1.1
31 Hoek van Holland 49.3 +0.2
32 Vlieland 45.9 +1.2
33 De Kooy/Den Helder 44.4 +0.7
34 Vlissingen 36.6 +1.1
Ik ben geneigd om ja te zeggen.. Geen veranderingen meer in de stand, Nieuw Beerta blijft 1, gevolgd door Deelen en Twenthe..
Stand per 25 maart:
1 Nieuw Beerta 103.9 +0.9
2 Deelen 101 +0.4
3 Twenthe 98.5 +1
4 Hoogeveen 93.8 +0.5
5 Eelde 92.3 +0.6
6 Heino 90.4 +0.4
7 Lelystad 88.2 +0.2
8 Hupsel 87.9 +0.6
9 Herwijnen 82.8
9 Volkel 82.8
11 Leeuwarden 80.4 +0.6
12 Maastricht (Beek) 79.8 +0.1
13 Woensdrecht 78.6
14 Gilze-Rijen 77.5
15 Marknesse 77.1 +0.3
16 Eindhoven 76.3
17 Arcen 74.2
18 De Bilt 72.8
19 Westdorpe 70.9
20 Ell 68.4
21 Berkhout 68
22 Stavoren 66.5 +0.4
23 Rotterdam 64.9
24 Cabauw 63.5
25 Lauwersoog 63 +0.6
26 Schiphol 60.5
27 Valkenburg (Katwijk) 60.2
28 Wijk aan Zee 59.6
29 Hoorn (Terschelling) 56.8 +0.7
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6 +0.7
33 De Kooy/Den Helder 44.5 +0.1
34 Vlissingen 36.6
De Top 8 scoort net als gisteren weer hun puntjes. Leeuwarden, Hoorn(Terschelling) en Lauwersoog hengelen voor de 7e dag op een rij ook weer hun punten binnen, zeker voor Hoorn is dit vrij uniek
Stand per 26 maart:
1 Nieuw Beerta 104.4 +0.5
2 Deelen 101.1 +0.1
3 Twenthe 98.8 +0.3
4 Hoogeveen 94 +0.2
5 Eelde 92.4 +0.1
6 Heino 90.5 +0.1
7 Lelystad 88.4 +0.2
8 Hupsel 88.2 +0.3
9 Herwijnen 82.8
9 Volkel 82.8
11 Leeuwarden 80.6 +0.2
12 Maastricht (Beek) 79.8
13 Woensdrecht 78.6
14 Gilze-Rijen 77.5
15 Marknesse 77.1
16 Eindhoven 76.3
17 Arcen 74.2
18 De Bilt 72.8
19 Westdorpe 70.9
20 Ell 68.4
21 Berkhout 68
22 Stavoren 66.5
23 Rotterdam 64.9
24 Cabauw 63.5
25 Lauwersoog 63.2 +0.2
26 Schiphol 60.5
27 Valkenburg (Katwijk) 60.2
28 Wijk aan Zee 59.6
29 Hoorn (Terschelling) 56.9 +0.1
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6
33 De Kooy/Den Helder 44.5
34 Vlissingen 36.6 | Gewijzigd: 28 maart 2013, 20:18 uur, door Roan
Koploper Nieuw Beerta haalde 1.3 punt, Twenthe bleef helaas steken op 0.8 en heeft dus nog 0.4 punt nodig voor een koude winter, gaat Twenthe het halen?
Nog wat extra statistiekjes zo aan het einde van de periode:
Er zijn op 39 dagen afgelopen winter door in ieder geval 1 weerstation punten gescoord. Hoogeveen heeft op 37 van de 39 dagen punten gescoord (alleen op 12 december en 11 januari niet), Deelen en Nieuw Beerta op 36, Eelde op 35 en Twenthe op 34 dagen.
Aantal Hellmanndagen:
December telde er 6
Januari: 16 (achtereenvolgende dagen zelfs)
Februari: 6 (achtereenvolgende)
Maart: 11 dagen
Op 13 dagen kwamen alle 34 weerstations tot punten, waarvan 1 in maart en de overige 12 in januari.
Het koudste gemiddeld werd het op 16 januari in Herwijnen met een gemiddelde van -8.9, die dag was ook het koudste in Nederland met een gemiddelde temperatuur van alle stations van -5.65 graden celcius.
De Bilt:
- scoorde op 25 v/d 39 dagen punten (December: 2, januari: 14, februari: 5, maart: 4)
- op 16 januari een gemiddelde van -7.2 graad
- totaal van 72.8 hellmannen
En dan nu ook nog maar even de stand
Stand per 28 maart:
1 Nieuw Beerta 105.7 +1.3
2 Deelen 101.7 +0.6
3 Twenthe 99.6 +0.8
4 Hoogeveen 95 +1
5 Eelde 93.2 +0.8
6 Heino 91.2 +0.7
7 Lelystad 89.3 +0.9
8 Hupsel 88.6 +0.4
9 Herwijnen 83.4 +0.6
10 Volkel 82.8
11 Leeuwarden 81.4 +0.8
12 Maastricht (Beek) 79.8
13 Woensdrecht 78.6
14 Marknesse 78 +0.9
15 Gilze-Rijen 77.5
16 Eindhoven 76.3
17 Arcen 74.2
18 De Bilt 72.8
19 Westdorpe 70.9
20 Berkhout 68.8 +0.8
21 Ell 68.4
22 Stavoren 67.5 +1
23 Rotterdam 64.9
24 Cabauw 63.6 +0.1
25 Lauwersoog 63.3 +0.1
26 Schiphol 60.5
27 Valkenburg (Katwijk) 60.2
28 Wijk aan Zee 60.1 +0.5
29 Hoorn (Terschelling) 57.2 +0.3
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6
33 De Kooy/Den Helder 44.5
34 Vlissingen 36.6
Ja hoor, Twente gaat de 100 halen. Het etmaalgemiddelde ligt op dit moment op -0,6 en de temperatuur is aktueel reeds tot -0,5 graden gezakt. Die kan natuurlijk tot 01.00u vannacht wel nog weer richting 0 gaan, maar die 0,4 punten komen er vandaag wel.
Ook de Bilt scoort weer eens puntjes, met nog maximaal 2 dagen te gaan heeft De Bilt nog 0.2 punt nodig om gelijk te komen met 1919 (73.4 punt).
Stand per 29 maart:
1 Nieuw Beerta 106.5 +0.8
2 Deelen 102.8 +1.1
3 Twenthe 100.5 +0.9
4 Hoogeveen 95.6 +0.6
5 Eelde 93.3 +0.1
6 Heino 91.6 +0.4
7 Lelystad 90.3 +1
8 Hupsel 89.7 +1.1
9 Herwijnen 84.6 +1.2
10 Volkel 83.7 +0.9
11 Leeuwarden 81.7 +0.3
12 Maastricht (Beek) 80.6 +0.8
13 Woensdrecht 78.9 +0.3
14 Marknesse 78.7 +0.7
15 Gilze-Rijen 78.2 +0.7
16 Eindhoven 76.9 +0.6
17 Arcen 74.9 +0.7
18 De Bilt 73.2 +0.4
19 Westdorpe 70.9
20 Berkhout 69.6 +0.8
21 Ell 68.9 +0.5
22 Stavoren 68.1 +0.6
23 Rotterdam 65.6 +0.7
24 Cabauw 64.5 +0.9
25 Lauwersoog 63.3
26 Valkenburg (Katwijk) 61 +0.8
27 Wijk aan Zee 61 +0.9
28 Schiphol 60.5
29 Hoorn (Terschelling) 57.4 +0.2
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6
33 De Kooy/Den Helder 44.5
34 Vlissingen 36.6
Ook de Bilt scoort weer eens puntjes, met nog maximaal 2 dagen te gaan heeft De Bilt nog 0.2 punt nodig om gelijk te komen met 1919 (73.4 punt).
Stand ... En wat doet men eigenlijk als er ook gemiddeldes onder nul zitten in april? Worden die nooit bij het hellmangetal opgeteld? Die tonen toch ook aan dat je een lange koude winter hebt.
Voor de liefhebbers heb ik nog wel een aantal leuke feitjes gevonden, met name de extreme hellmannen van Eelde in 1963 vond ik wel echt bijzonder:
Hellmann getallen 1963 (hoofdstations):
Eelde 457.3
Leeuwarden 412.5
Twenthe 403.8
De Bilt 345.9
Maastricht 344.3
Rotterdam 338.6
Den Helder 325.2
Schiphol 323.4
Eindhoven 322.8
Vlissingen 239.6
Jammer genoeg is er alleen van Eelde, Maastricht en de Bilt gegevens van 1947..
Hellmann 1947:
Eelde 405.6
De Bilt 342.8
Maastricht 308.8
De periode 1940-1942 is echt bizar koud!!
Eelde:
1940: 372.9
1941: 196.3
1942: 372.9
De Bilt:
1940: 294.6
1941: 158.1
1942: 331.8
1 Nieuw Beerta 106.9 +0.4
2 Deelen 103.1 +0.3
3 Twenthe 100.6 +0.1
4 Hoogeveen 95.9 +0.3
5 Eelde 93.3
6 Heino 91.6
7 Lelystad 90.3
8 Hupsel 90.1 +0.4
9 Herwijnen 84.6
10 Volkel 83.7
11 Leeuwarden 81.7
12 Maastricht (Beek) 80.6
13 Marknesse 79 +0.3
14 Woensdrecht 78.9
15 Gilze-Rijen 78.2
16 Eindhoven 76.9
17 Arcen 75 +0.1
18 De Bilt 73.2
19 Westdorpe 70.9
20 Berkhout 69.6
21 Ell 68.9
22 Stavoren 68.1
23 Rotterdam 65.6
24 Cabauw 64.7 +0.2
25 Lauwersoog 63.3
26 Valkenburg (Katwijk) 61
27 Wijk aan Zee 61
28 Schiphol 60.5
29 Hoorn (Terschelling) 57.4
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6
33 De Kooy/Den Helder 44.5
34 Vlissingen 36.6 | Gewijzigd: 1 april 2013, 12:32 uur, door Roan
Nieuw Beerta is de winnaar, gevolgd door Deelen en op plek 3 vinden we Twenthe.
Op naar volgend seizoen!
Stand per 31 maart (EINDSTAND)
1 Nieuw Beerta 107 +0.1
2 Deelen 104.4 +1.3
3 Twenthe 101.5 +0.9
4 Hoogeveen 96 +0.1
5 Eelde 93.3
6 Heino 91.9 +0.3
7 Hupsel 91 +0.9
8 Lelystad 90.3
9 Herwijnen 84.9 +0.3
10 Volkel 83.7
11 Leeuwarden 81.7
12 Maastricht (Beek) 80.6
13 Marknesse 79
14 Woensdrecht 78.9
15 Gilze-Rijen 78.2
16 Eindhoven 76.9
17 Arcen 75
18 De Bilt 73.2
19 Westdorpe 70.9
20 Berkhout 69.6
21 Ell 68.9
22 Stavoren 68.1
23 Rotterdam 65.6
24 Cabauw 64.7
25 Lauwersoog 63.3
26 Valkenburg (Katwijk) 61
27 Wijk aan Zee 61
28 Schiphol 60.5
29 Hoorn (Terschelling) 57.4
30 Wilhelminadorp 52.4
31 Hoek van Holland 49.3
32 Vlieland 46.6
33 De Kooy/Den Helder 44.5
34 Vlissingen 36.6 | Gewijzigd: 1 april 2013, 12:34 uur, door Roan
Eigenlijk verwacht ik ook geen Hellmannen meer vanaf nu, mocht het geval zijn dat de Hellmannen wel doorliepen.
Afgelopen nacht was dan wel vrij koud met -6,6 in Leeuwarden. Maar de middag temperatuur van vandaag is ook meer richting de mildere kant op gegaan, natuurlijk nog veel te koud voor de tijd van het jaar, maar toch. De vorst gaat er ook langzaam maar zeker uit, dus misschien dé perfect timing.
Min of meer dan, want van mij persoonlijk mocht het al afgelopen zijn toen het 18 graden was begin maart. Maar goed, dat is slechts een mening.
Bedankt voor het bijhouden Roan, de bijna 4 weken toen ik het mocht bijhouden was ook leuk.
Tot 1 november dan maar, maar het mag ook best later zijn hoor | Gewijzigd: 1 april 2013, 14:39 uur, door Delta