Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butts, GA; Clayton, GA; Crawford, GA; Fayette, GA; Henry, GA; Lamar, GA; Monroe, GA; Pike, GA; Spalding, GA; Taylor, GA; Upson, GA.

18 Jan 2025 11:14:25

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Walton, FL.

18 Jan 2025 11:14:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holmes, FL; Walton, FL; Washington, FL.

18 Jan 2025 11:14:23

De temperatuur bij Bierset is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 10:26:17

De temperatuur bij Zeebrugge is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 10:26:16

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:17

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:16

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:16

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:15

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:14

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:14

De temperatuur bij Ernage is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:13

De temperatuur bij Ukkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:12

De temperatuur bij Melle is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:12

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2025 09:09:11
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 oktober 2012, 09:16 uur | Bericht #372965
Waterschap Rijnland steekt 50 miljoen in dijken

Hoogheemraadschap Rijnland steekt 50 miljoen euro in de versterking van dijken in het gebied. Dat meldde het Waterschap vrijdag. Door de aanbesteding moet ruim 100 kilometer dijk werden verbreed en gestabiliseerd. Het is 30 jaar geleden dat de dijken in het gebied tussen Wassenaar, Amsterdam, IJmuiden en Gouda een grote onderhoudsbeurt hebben gehad. De bodem is tegelijk wel aan het zakken geweest. Vandaar dat de dijken in 2007 zijn gecontroleerd. De dijken die moeten worden gerepareerd, laat Rijnland nu aanpakken door aannemers. Volgens het hoogheemraadschap stimuleert de verbetering de regionale economie. De werkzaamheden moeten in 2013 beginnen en in 2015 klaar zijn. Donderdag nog meldde een ander waterschap, namelijk Rivierenland, dat grote stukken rivierdijk in Nederland een veiligheidstoetsing niet zouden doorstaan, doordat er zanduitspoeling onder de dijken plaatsvindt. Om alle dijken lange de grote rivieren in Nederland aan te pakken, zou ruim 2 miljard euro uitgetrokken moeten worden.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2012, 08:35 uur | Bericht #373827
Satellieten houden Nederlandse dijken in de gaten


Foto: Esa

Lokale autoriteiten rondom het IJsselmeer gebruiken gegevens die afkomstig zijn van ESA-satellieten om de kwaliteit van de dijken rondom het meer in de gaten te houden. Dit heeft ESA dinsdag laten weten. De metingen die door de satellieten gedaan worden zijn een aanvulling op de reguliere fysieke dijkinspecties die met regelmaat plaatsvinden. Door naast deze fysieke inspecties de dijken ook te controleren met satellietgegevens wordt het mogelijk om zwakke plekken in dijken veel sneller op te sporen.

Dijkdikte
De belangrijkste conclusie uit het onderzoek: de dijken die het water van het IJsselmeer op zijn plek moeten houden staan er over het algemeen goed voor. Hoewel de resultaten laten zien dat een breed stuk dijk vlakbij het dorpje Medemblik jaarlijks 5 millimeter dunner wordt, hoort dat volgens onderzoekers tot de normale marges. Ook bij andere gebieden loopt de dikte van dijken wat terug, al is dat niets waar men zich zorgen om hoeft te maken. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van gegevens die tussen de jaren 2003 en 2010 verzameld werden door ESA's in 2002 gelanceerde Envisat-satelliet. De analyse van de gegevens -die startte in maart 2011- was de eerste stap van een project waarbij satellietdata gekoppeld wordt aan de kennis van waterschappen. Het doel van het project is om eventuele zwakheden in de dijken eerder op te sporen.

Meten met nieuwe technieken
De staat van de dijken werd gecontroleerd met de zogenaamde Synthetic Aperture Radar Interferometry-techniek (InSAR). Dat is een vorm van aardobservatie waarbij twee of meer radarbeelden van hetzelfde gebied over elkaar heen worden gelegd. Zo kunnen vervolgens afwijkingen tussen de beelden geconstateerd worden. Dankzij een nieuwe techniek met de naam Persistent Scatterer Interferometry (PSI) kunnen afwijkingen nu nog nauwkeuriger worden gemeten. De PSI-techniek is vooral nuttig voor het meten van verharde voorwerpen zoals gebouwen, wegen, spoorwegen en verharde dijken. Daardoor is PSI ideaal voor het constateren van zwakke plekken in dijken.

Enthousiast over de resultaten
Zowel dijkbeheerders Wetterskip Fryslân en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn enthousiast over de eerste resultaten die uit het project zijn voortgekomen. Het grootste voordeel van satellietgegevens is dat ze hele kleine afwijkingen registreren die we niet met het blote oog kunnen zien”, aldus de Friese waterschapsbestuurder Harry Boon. “Daarom is dit een zeer waardevolle toevoeging op de controles die we zelf uitvoeren. Volgens waterschapsbestuurder Roald van Gameren van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de hierboven genoemde PSI-techniek zich al bewezen bij een eerdere studie op de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. De resultaten laten zien dat satellietmetingen een goede bijdrage leveren bij het controleren van dijken en het opsporen van zwakkere plekken. Maar er is wel ruimte voor verbetering. De datadichtheid voor grasdijken is bijvoorbeeld nog te laag om bruikbaar te zijn.”

Sentinel-satellieten
Die gewenste verbetering zit eraan te komen. ESA wil in 2013 de eerste van twee nieuwe satellieten gaan lanceren die vaker over Nederland komen. Dankzij deze zogenaamde Sentinel-satellieten kunnen onze dijken met nog meer nauwkeurigheid in de gaten gehouden worden. Wanneer de Sentinel-satellieten in een baan om de aarde zweven gaan ze meerdere keren per week over Nederland passeren. Na iedere passage volgt dan een update over de status van de dijken. Met die updates kan in de toekomst mogelijk een waarschuwingssysteem opgezet worden, dat de dijkbeheerder kan vertellen waar onderhoud de hoogste prioriteit heeft.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 24 oktober 2012, 08:36 uur, door Tatanka
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2012, 13:45 uur | Bericht #373847
Rijkswaterstaat test stevigheid IJsseldijken


Dijktest bij Harculo

Door honderden liters water in één keer van de IJsseldijk bij Harculo te laten lopen, test Rijkswaterstaat vandaag de sterkte van de dijk. De komende twee weken voert Rijkswaterstaat de test op verschillende plekken langs de IJssel uit. Rijkswaterstaat wil de stevigheid van het gras op de dijken testen. Het gras draagt voor een groot deel bij aan de stevigheid van de dijken. Door een grote hoeveelheid water van de dijk te laten lopen, wordt de meest extreme golfslag die op de IJssel kan voorkomen nagebootst. Met een zogenoemde golfklapsimulator wordt het water een aantal keren op de dijk gestort, totdat het gras beschadigd is. Na de proeven wordt de grasmat weer hersteld. De testen zijn onderdeel van een soort APK-keuring voor dijken en duinen, waarbij op verschillende onderdelen wordt getest hoe sterk de dijken en duinen zijn.

Bron: Rtvoost

  | Gewijzigd: 20 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 12:01 uur | Bericht #374640
Wetterskip Fryslân verbetert strekdam bij Paesens



Foto: Wetterskip Fryslân

In opdracht van Wetterskip Fryslân heeft BAM wegen regio Noord de strekdam in de buurt van Paesens over een lengte van 700 meter opnieuw geasfalteerd en verbeterd. Het werk is aan het eind van de zomer gestart en onlangs voor het stormseizoen succesvol afgerond. Dit gedeelte van de Friese kust is zo weer veilig gesteld. De totale kosten van de herstelwerkzaamheden zijn 168.000 euro. Wetterskip Fryslân constateerde eerder dit jaar dat de kwaliteit van het asfalt op de strekdam sterk achteruit is gegaan. Dit zou bij extreme weersomstandigheden tijdens het stormseizoen kunnen leiden tot ernstige schade aan de strekdam. Wetterskip Fryslân heeft daarom besloten de strekdam nog dit jaar opnieuw te asfalteren.

Bron: Blikopnieuws
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 15:10 uur | Bericht #374653
Overstromingsoefening:de Lek is lek


Foto: archief EHFOefenscenario

De Reddingsbrigade doet zaterdag 3 november, samen met andere hulpverleningsdiensten, mee aan een grote overstromingsoefening rond de Lek. Door een mankement in de stuwen bij Hagestein (provincie Utrecht) ontstaat een opeenhoping van water met een vloedgolf en een hoge waterstand tot gevolg. Een hevige herfststorm met zware regenbuien heeft grotere waterhoeveelheden aangevoerd, dan waarop de noodscenario’s van de hulpdiensten zijn gebaseerd. Er ontstaan veel levensbedreigende situaties voor mens en dier op het water en op de kant in de uiterwaarden. Op zaterdag 3 november komen in alle vroegte de eerste reddingseenheden van Reddingsbrigade Nederland aan in IJsselstein om te ondersteunen bij de hulpverleningsinzet vanwege het hoge water, onder meer door slachtoffers te evacueren. Dit is het scenario dat door 25 reddingsbrigades uit het hele land op zaterdag 3 november wordt geoefend op de rivier de Lek in delen van de gemeenten IJsselstein, Nieuwegein, Vianen en Lopik.

Reddingsbrigade Nederland organiseert de grote rampenoefening in samenwerking met Reddingsbrigade IJsselstein. Bij de overstromingsoefening worden zo’n 150 hulpverleners van Reddingsbrigades,brandweer, Ambulance en Lotusvereniging ingezet. Circa 30 personen werken mee als figurant. De oefening duurt van 06:00 tot 19:00 uur. De oefening start in jachthaven de Keizerskroon te Lopikerkapel aan de Lekdijk Oost 16C in Lopik. Belangrijke oefendoelen tijdens deze rampenoefening zijn het multidisciplinair samenwerken met andere hulpverleners zoals brandweer en ambulance, samenwerking tussen de verschillende reddingsbrigades onderling en improvisatie bij bijzondere reddingssituaties. Daarnaast wordt het bieden van hulp aan en evacuatie van slachtoffers geoefend. Navigeren, oriënteren en verkennen van onbekende gebieden en het omgaan met onbegrip, onwil en hevige emoties van slachtoffers, maken ook onderdeel uit van de oefening.

Reddingsbrigade Nederland heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen. Zij heeft hiervoor met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds een overeenkomst gesloten. Reddingsbrigade Nederland heeft over het hele land 75 continu parate en 15 reserve reddingseenheden gestationeerd. Dat zijn speciaal ontworpen boten voor het varen in ondergelopen gebieden en evacuatie doeleinden met professioneel opgeleide en getrainde bemensing. Deze 1.700 speciaal opgeleide vrijwilligers staan 365 dagen per jaar binnen 1 uur na alarmering klaar voor een eventuele inzet overal in Nederland. Jaarlijks worden er voor deze reddingseenheden rampenoefeningen georganiseerd. Reddingsbrigade Nederland voert tussen 2011 en 2015 een project uit om de samenwerking van reddingsbrigades te organiseren op de schaal van en in overleg met de veiligheidsregio’s. Vanuit deze ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades’ (RVR) wordt de coördinatie van het reddingswerk en samenwerking met andere hulpdiensten via 1 regionaal aanspreekpunt – de Coördinator RVR - georganiseerd.

Ook de inzet bij grote rampen, zoals op 3 november wordt geoefend, verloopt na afronding van het project, via 1 coördinatiepunt. Op dit moment zijn al in 9 veiligheidsregio’s RVR-coördinatoren benoemd. De rampenoefening “LEK” wordt door Reddingsbrigade Nederland georganiseerd in samenwerking met Reddingsbrigade IJsselstein (RBIJ), die is opgericht in 1973 en momenteel circa 200 leden telt. Reddingsbrigade IJsselstein verzorgt opleidingen voor zwemmend en varend redden en onderwatersport en is actief in het beveiligen van publieksevenementen op of nabij het water. Reddingsbrigade IJsselstein is één van de brigades in Nederland die beschikt over een reddingseenheid waarvoor professionele vrijwilligers zijn opgeleid. Deze eenheid kan in geval van calamiteiten in heel Nederland worden ingezet.

Bron: Blikopnieuws
there can be only one
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.896 topics, welke bij elkaar 448.558 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.612 leden.
Het nieuwste lid is kruij182.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 264 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 264, lezen 4 mensen het topic "Marcel`westland's foto's en filmjes topic 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2025 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden