Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 september 2012, 17:55 uur | Bericht #371157
Ernstige droogte bedreigt voedselzekerheid komende tien jaar al

De invloed van ernstige droogte kan volgens nieuw onderzoek de komende tien jaar al voelbaar zijn in grote delen van de wereld. Landen als China, Pakistan en Turkije zullen getroffen worden, met gevolgen voor de voedselzekerheid in de hele wereld.


@epa

De komende tien jaar lopen grote delen van Azië een verhoogd risico op ernstige droogte die de lokale en zelfs de mondiale voedselzekerheid kunnen beïnvloeden. Dat meldt een rapport dat opgesteld is door onderzoekers van de Universiteit van Leeds in opdracht van het Britse Centre for Low Carbon Futures.

Volgens het onderzoek zouden landen zoals China, Pakistan maar bijvoorbeeld ook Turkije zwaar getroffen worden. En omdat deze regio's grote producenten zijn van tarwe en maïs, zal dat ook de voedselzekerheid voor de rest van de wereld mee bepalen.

Verwacht wordt dat droogteperiodes die meer dan drie maanden duren in Azië twee keer zo hard zullen toeslaan als tijdens de periode 1990-2005. Dat is een reden tot bezorgdheid, zo stelt het rapport, want China en India hebben niet alleen de hoogste bevolkingscijfers maar zijn ook de grootste voedselproducenten van Azië.

Impact in 2020
Het onderzoek werd geleid door Piers Forster van de Universiteit van Leeds en is gebaseerd op de klimaatmodellen van twaalf vooraanstaande klimaatcentra van over de hele wereld.

"De boodschap voor de beleidsmakers is duidelijk", zegt hij. "De bedreiging van de voedselproductie door de klimaatverandering kan in Azië worden gevoeld in de komende tien tot vijftien jaar. Gezien de trage vooruitgang die in de twintig jaar tot aan de recente VN-conferentie over duurzame ontwikkeling (Rio+20) werd geboekt, kunnen we niet langer wachten om de klimaatveranderingen en de impact ervan op de globale voedselzekerheid aan te pakken. Onmiddellijke acties zijn nodig om een duurzamer gebruik van de watervoorraden te bereiken."

"Wij hebben opdracht gegeven tot deze nieuwe studie omdat de meeste onderzoeken rond voedselzekerheid en droogte de periode tot 2050 in kaart brengen, wat voor de meeste beleidsmakers ver buiten het bereik ligt om te overdenken", zegt Jon Price, directeur van het Centre for Low Carbon Futures. "Ons rapport legt de impact bloot voor de jaren 2020. We geven het bewijs dat droogte de voedselproductie zal beïnvloeden op korte termijn, wat betekent dat beleidsmakers niet langer kunnen wachten om cruciale beslissingen te nemen."

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
17 september 2012, 20:47 uur | Bericht #371176
Wat men eens zou moeten doen is de voedselschaarste als gevolg van wereld omvattende monsterlijke speculatie met voedsel in kaart te brengen. De macht van voedselspeculanten is nog erger dan de bankwereld (of zijn het dezelfde?) die praktisch ook alles kunnen afschuiven op de gewone spaarder.

Dat voedselspeculeren is prijsopdrijven en wel vele malen erger dan een droogte hier en daar en zeker dan een 'verwachte droogte komende 10 jaar.' De wetenschappers die dit beweren geven voedselspeculanten nog meer macht. 'Dank u wel meneer de wetenschappers. Wij kunnen de voedselprijzen nu tot ongekende hoogten opdrijven onder het mom van droogte....', hoor ik ze al zeggen.

Of 'houden jullie de mensen dom, dan kunnen wij ze verder uitbuiten....' of te wel, de wetenschappers in de rol van de dominee in de historisch uitspraak van de kapitalist tegen de dominee:
'Houd jij ze dom, dan houd ik  ze arm'....:| | Gewijzigd: 18 september 2012, 13:09 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 555 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 555, lezen 3 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden