Onderzoekers zeggen, dat ze bewijzen hebben gevonden, dat het oude Egypte droogtes en natuurbranden heeft moeten doorstaan. Ze hebben het bewijs gevonden in gefossilseerde pollen en houtskoolafzettingen uit de Nijldelta. Er zijn aanwijzingen gevonden, voor historische klimatologische rampen, waaronder een enorme droogte, die gelinkt wordt aan de val van het oude koninkrijk in Egypte. Deze tijd staat beter bekend als de era van de pyramides. Wetenschappers van het USGS en van de universiteit van Pennsylvania hadden verwacht, dat ze minder pollen zouden vinden (een indicator voor vegetatie) en meer afzettingen van houtskool (de restanten van branden) in de begraven sedimenten uit de tijd van de droogte. USGS meldt, dat ze precies dat hebben gevonden in vier verschillende periodes tot 6.000 jaar geleden.
Eén van de grote droogtes is gedocumenteerd in de studie, vond zo'n 3.000 jaar geleden plaats en wordt gelinkt aan de val van het Ugarit koningrijk en de hongersnood in Babylon en de Syrische koninkrijken in het Nabije Oosten. De onderzoeker hebben ook bewijzen gevonden voor een mondiale mega-droogte, die zo'n 4.200 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Ook deze droogte had enorme consequenties, waaronder hongersnood en heeft mogelijk het einde van het oude Egyptische koninkrijk teweeg gebracht.
"Zelfs de grote bouwers van de oude pyramides van meer dan 4.000 jaar geleden zijn slachtoffer geworden van de veranderingen in het klimaat," zegt USGS directeur Marcia McNutt in een verklaring. "Deze studie illusteert, dat de watervoorziening de Achilleshiel was van Egypte." De onderzoeksresultaten zullen worden gepubliceerd in het tijdschrift Geology.
© onweer-online
Bron: Live science
Maar ik kan het niet laten. Waarschijnlijk hebben de machines! waarmee de piramiden gebouwd werden zoveel CO2 de lucht in gespuwd dat de aarde opwarmde....
Nou 'CO2-opwarming aarde'-aanhangers kom maar op met jullie theorie.
Ik zal jullie helpen. De droogte ging niet gepaard met warmte... | Gewijzigd: 17 augustus 2012, 12:10 uur, door Ben47