De feesttent op het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold had bij slecht weer moeten worden ontruimd. Dat staat in de voorwaarden van de tentverhuur, laat het Aalster Tentenbedrijf Van der Werff uit Valkenswaard weten.
Het bedrijf weet niet waarom op moment dat de tent zaterdagavond tijdens heig noodweer in elkaar zakte nog 150 mensen binnen waren. De Brabantse tentenverhuurder leverde de feesttent voor het muziekevenement in Steenwijkerwold. De tent is door medewerkers van Van der Werff zelf opgezet. Het Aalster Tentenbedrijf verhuurt al ruim 40 jaar tenten voor evenementen. Het is nog nooit eerder in deze mate fout gegaan, aldus een woordvoerder.
Medewerkers van het bedrijf zijn in Steenwijkerwold om uit te zoeken waarom de tent het begaf. Er waren van tevoren geen extra maatregelen getroffen om de tent te beveiligen tegen noodweer. Elf mensen raakte als gevolg van het instorten van de tent zodanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moesten.
Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:24 uur, door Joyce.s
Door het instorten van een feesttent op een festivalterrein in Steenwijkerwold zijn gisteravond elf mensen gewond geraakt. Een dag later is de ravage pas goed zichtbaar.
De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock stortte in tijdens een hevige onweersbui met hagel.
Vermoedelijk is een valwind - een korte, hevige storm voorafgaand aan een zware bui - de oorzaak van het ongeluk.
Een dag later zijn de hagelstenen nog steeds te zien.
Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein.
Er zijn geen zwaargewonden of doden onder de slachtoffers. Veel andere mensen konden ter plaatse behandeld worden.
Bron: RTLnieuws
Het noodweer van zaterdagavond heeft de organisatie van het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold compleet verrast. Dat heeft een woordvoerder van het muziekevenement laten weten tijdens een persconferentie zondagmiddag op het gemeentehuis van Steenwijkerland.Volgens de organisatie was er geen tijd om te reageren op de plotselinge extreme weersomstandigheden die het feestterrein teisterden. Een donkere wolk ontwikkelde zich ineens tot een zware hagelbui met rukwinden. Mensen vluchtten de feesttent in om te schuilen, waardoor een mogelijke ontruiming van de tent niet ter sprake kwam. Des gevraagd liet de organisatie weten dat er geen weerbureau was ingeschakeld om het buienverloop te kunnen controleren. Ook waren er naar aanleiding van het rampzalig verlopen popfestival Pukkelpop in Hasselt, waarbij vorig jaar augustus als gevolg van noodweer vijf doden vielen, geen extra maatregelen genomen. In Steenwijkerwold vielen zaterdagavond 13 gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht. Elf van hen zijn inmiddels weer thuis. Twee gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Een slachtoffer heeft ernstig letsel opgelopen.
Bron: Rtvoost
Gerrit Hiemstra: Ook wateroverlast in Hilversum. Water in de kelder van het Videocentrum (gebouw van de NOS).
Edwin Broertjes: Flinke regenbui, net staan hozen op de uitbouw afvoeren konden het niet aan. Parkeerstraat staat blank, putten vol. #Onweer #Zomerweer
Een windhoos heeft ervoor gezorgd dat er in Putten diverse meldingen kwamen van omgewaaide bomen en afgebroken takken. De brandweer is bezig wegen vrij te maken zodat het verkeer er geen hinder van ondervindt. Er zijn geen meldingen van kelders die ondergelopen zijn door de regen. De windhoos trok rond zes uur over de Veluwe.
Bron: omroep gelderland
Een langgerekte donkere wolkenband trekt vanaf het IJsselmeer oostwaarts en schuift de Noordoostpolder, zuidwestelijk Friesland en de noordwestpunt van Overijssel binnen. Wie vaker naar de lucht kijkt weet dat dit er gevaarlijk uitziet. Er nadert een serieuze ‘shelfcloud’ ofwel ‘wolkenkraag. Dit type wolk wordt nagenoeg altijd gevolgd door zwaar onweer met veel wind en veel regen. Je kunt het beste gaan schuilen, in een gebouw. Maar waar moet je heen als je op een festivalterrein staat?
Patrick Maarschalkerweerd legde de shelfcloud vast toen deze vlak bij Steenwijk overtrok. Een imposante wolkenlucht.
En zo trok gisteravond, 4 augustus, noodweer over het festivalterrein van het Dicky Woodstockfestival in het Noord-Overijsselse Steenwijkerwold. Rond 21.00 uur hoost het enige tijd van de regen, met een intensiteit die de meeste festivalgangers niet eerder hebben meegemaakt. In een mum van een tijd staat het terrein blank en is het zicht af en toe minder dan 50 meter. Bovendien begint het fors te hagelen en als klap op de vuurpijl krijgen de bezoekers, bands en medewerkers een valwind te verwerken. Dat blijkt teveel voor een van de tenten, waardoor deze instort. Vijftien mensen raken gewond en het festival is inmiddels afgelast.
Het radarbeeld van 21.00 uur zaterdagavond 4 augustus. De twee witte vlakken zijn de plekken waar het noodweer is en de neerslagintensiteit enige tijd meer dan 125 mm/uur bedraagt.
Valwind en shelfcloud
In een bui zijn altijd sterke stijg- en daalbewegingen aanwezig. Lucht wordt door een krachtige zuiging omhoog gestuwd, terwijl de regen zorgt voor een neerwaartse –en koude- windstroom vanuit de bui. Deze twee windregime’s (sterke stijging en sterke daling) zijn naast elkaar aanwezig (vaak in meervoud) en zijn deels de reden waarom vliegtuigen zich nooit in een bui mogen begeven.
Een bekende buienwolk is een shelfcloud. Zo’n shelfcloud ontstaat op het contactpunt tussen de warme lucht die aan de voorzijde van de wolk wordt opgezogen en de koude lucht die uit de bui naar voren is geduwd. Je kunt dit ook zelf ervaren. Voor een grote bui uit zal de wind naar de bui toewaaien. Een warme wind is dat. En een verraderlijke bries. Immers, het lijkt dan alsof de bui niet naar je toekomt, aangezien de wind in de richting van de bui waait. Als je echter kijkt naar de trekrichting van de bui, dan pas ontdek je dat het de zogeheten warme ‘inflow’ is die juist zorgt voor voeding van de bui. Er zijn in de contreien van Steenwijkerwold ook inderdaad wolkenvelden gezien die met behoorlijke vaart in de richting van de bui schoven!
De verwachte luchtopbouw voor Hoogeveen, zaterdagavond 20.00 uur, volgens het ECMWF model. Het rode gedeelte geeft aan dat de bui tot boven de 10 km hoogte kan doorgroeien. In de meest rechter kolom staan de windvanen. Aan de grond waait het licht, hogerop waait het fors, dat vormt een onderdeel van windschering. Overigens waaide de wind aan de grond op dit moment niet uit het westzuidwesten, maar uit oostelijke richtingen. Een model blijft uiteraard een model....
Komt de bui echter dichterbij, dan kom je in de ‘outflow’ ervan terecht. De koude outflow, die wel vanuit de bui komt aanwaaien. En in die outflow zat gisteren een forse uithaal, een valwind. Als je in de grafiek kijkt van de verwachte luchtopbouw boven Hoogeveen (van het ECMWF model), dan komt deze met een mogelijke windextremiteit van 41 knopen, dat is 75 kilometer per uur. Op het festivalterrein is geen windmeter aanwezig, maar Marknesse meldt wel een windstoot van 75 km per uur. Aangezien de bui zo te zien nog wat aan kracht heeft gewonnen, zal de werkelijke sterkte van de valwind krachtiger zijn geweest. Voor wat betreft schade aan tenten, is het overigens niet puur en alleen de windkracht, maar veroorzaken regen en hagel nog extra energie om averij te veroorzaken.
De Steenwijkerwoldbui vanaf het prilste begin gevolgd, zie pijlen. De tijdstippen op de bovenste rij zijn 13.00, 14.45, 17.00 uur. Op de onderste rij volgen we met 18.15 uur (er takt een bui aan de zuidzijde aan), 19.40 en 21.00 uur.
Van kleine bui tot supercell
De Overijsselse bui kwam van ver. De prilste ontwikkelingen ervan zijn zaterdag rond 13.00 uur al te zien. Er ontstaat een buitje langs de westkust van de Frans-Belgische grens. Toen stelde het nog nauwelijks wat voor. Niet veel later wordt het een pittig exemplaar dat langs de Zeeuwse kust scheert. Tegen het einde van de middag is de bui nog steeds te zien, en wel boven het Scheveningse strand.
Een shelflcoud en zijn ontstaansprincipe. Er zijn twee luchtstromen; een koude neerwaartse die uit de bui komt en een warme opwaartse luchtstroom die wat hogerop de bui inschuift.
Dat de bui zo lang stand houdt, heeft veel met activiteit in de hogere luchtlagen te maken. Daar is blijkbaar een ‘plekje’, veelal genoemd ‘trog’, aanwezig waar extra stijgbewegingen worden opgewekt. Dat ‘plekje’ schuift vervolgens noordoostwaarts en zodoende kan de bui zich steeds verder ontwikkelen. Rond de klok van 18.00 uur krijgt een deel van Amsterdam de bui over zich heen. Dat is ook het moment dat er ten zuiden van die bui een nieuwe buienkern ontstaat. Deze takt aan bij de bestaande bui en samen koersen ze in de stroming noordoostwaarts over het IJsselmeer. Boven het relatief warme IJsselmeerwater vindt er extra stijging van de lucht plaats. Er is daar vocht en warmte genoeg aanwezig en de buien krijgen zodoende extra voeding/power. Met veel onweerbombarie trekt de bui verder en rond de klok van 21.00 uur komt een deel van de bui pal over het festivalterrein van Steenwijkerwold heen.
Op het snijvlak van deze luchtsoorten kan een shelfcloud gevormd worden.
Ondertussen is het een supercell geworden, een bui die om zijn eigen as draait. Een supercell wordt gezien als het zwaarste type bui, waarbij er gevaar bestaat op vorming van een tornado. Een supercell kan zichzelf lang in stand houden, zelfs als hij niet meer in de bovenluchtactiviteit (trog) meeloopt. Opvallend is dat op het noordelijk halfrond een supercell zich kenmerkt door een naar rechts indraaiende kern in een buiengebied. De warme lucht aan de voorzijde wordt maximaal benut voor voeding, terwijl een noordwestenwind aan de achterzijde juist de koudere lucht aanvoert. Op het grensvlak tussen die twee windrichtingen kan de kracht lokaal sterk toenemen. De bui die over het festivalterrein is getrokken, zal een supercell zijn geweest, want op de cumulatieve radarbeelden zie je de naar rechts afbuigende route die dat deel van de bui heeft genomen.
Het cumulatieve radarbeeld van de periode van 18.00 uur zaterdagavond tot en met 00.00 uur zondagochtend. Je ziet de baan van de grote bui boven de Noordoostpolder, Noord-Overijssel en delen van Friesland. Maar je ziet ook de koers die de bui heeft afgelegd.
Hier nog een deel van deze radarplaat. Vanaf Amsterdam zie je een soort van splitsing. De zwarte pijl geeft de zuidelijke bui aan, waarbij de bui boven de Noordoostpolder inscheert, ofwel; rechts afbuigt. Een typische trek van een supercell.
Komende dagen
Ook vanmiddag kunnen verspreid over het land weer een paar forse buien ontstaan, lokaal met onweer, hagel en windstoten. Het zijn er niet veel, maar daar waar ze vallen kunnen ze dus fors uitpakken. Daarbij worden de buien ook vandaag geholpen door de temperaturen die aan het begin van de middag hier en daar al tot boven 25 graden waren opgelopen. Vanaf morgen wordt het een aantal dagen niet meer zo warm. Daarbij houden de buien eerst aan, vooral in het westen en noorden. Na donderdag lijkt het een aantal dagen overwegend droog te blijven en komt de zon er beter door. Dan kunnen ook de temperaturen langzaam weer wat omhoog.
Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:24 uur, door Joyce.s
In het hele land kan het vanaf het middaguur gaan onweren. Daarvoor waarschuwt het KNMI maandag. Het weerinstituut verwacht dat het onweer tot ongeveer 21.00 uur aanhoudt. Tot die tijd geldt code geel voor alle provincies. Maandagochtend heeft het op sommige plaatsen ook al fors geregend. In delen van Noord-Holland staan tuinen blank.
Het afgelopen weekeinde zorgden hevige buien al voor flinke problemen. Op een festival in Steenwijkerwold raakten zaterdag vijftien mensen gewond toen een tent instortte door een zogenoemde valwind. Zondag leidde een hoosbui in Rotterdam tot ruim honderd meldingen van wateroverlast bij de brandweer. Die had het onder meer druk met ondergelopen kelders. In Hilversum werd een winkelcentrum ontruimd.
Bron: Nieuws.nl
Er komt geen nader juridisch onderzoek naar het instorten van een tent op het Dicky Woodstockfestival in het Nederlandse Steenwijkerwold. Dat de tent instortte was het gevolg van snel opkomend, onverwacht hevig noodweer en daar kan niemand iets aan doen, zo laat de gemeente Steenwijkerland weten.
Er komt geen nader juridisch onderzoek naar het instorten van een tent op het Dicky Woodstockfestival in het Nederlandse Steenwijkerwold. Dat de tent instortte was het gevolg van snel opkomend, onverwacht hevig noodweer en daar kan niemand iets aan doen, zo laat de gemeente Steenwijkerland weten.
Volgens de gemeente is er sprake van overmacht door natuurgeweld. Een eerste onderzoek van onder andere brandweer en politie heeft uitgewezen dat de tent aan alle veiligheidseisen voldeed en dat zowel de tentenbouwers als de organisatie zich aan de voorschriften hebben gehouden.
Bron: HLN
De Landbouwtentoonstelling in Opmeer maandag is vanwege het slechte weer afgelast. Alleen de keuringen van vee en kleindieren gaan door. Bezoekers kunnen gratis naar binnen.
Landbouwdag Opmeer afgelast - alleen veekeuringen gaan door. Archieffoto Henk de Weerd
Geëmotioneerd en teleurgesteld liet Landbouwdagvoorzitter Nico Vriend maandagochtend weten dat alle paardenwedstrijden en -shows zijn afgelast. Vanwege het doornat geworden terrein is het te gevaarlijk om er wedstrijden op te houden.
Maandagochtend voerde het organisatiecomité spoedoverleg over het wel of niet doorgaan van de 103e Landbouwtentoonstelling. Het is de derde keer dat de Landbouwtentoonstelling is afgelast. De veekeuringen gaan wel door omdat deelnemers uit het hele land ervoor naar Opmeer zijn gekomen. Bezoekers zijn welkom. Wel laarzen aantrekken. De keuringen zijn van 9.30 tot 13 uur.
Bron: NHD
Een boom voor een boerderij aan de Joost Wiersmaweg in Jistrum is zondagavond getroffen door de bliksem.Terwijl de bewoner binnen aan het telefoneren was, zag hij dat de bliksem insloeg. De boom liep daarbij zoveel schade op, dat hij door de ter plaatse gekomen brandweermannen van het korps Drogeham is omgezaagd.Het verkeer werd tijdens de werkzaamheden tijdelijk over het fietspad geleid.
Foto’s: Geurt P. Maassen van den Brink
Met dank aan: Aukedr88
Bron:nieuwsbladnof.nl
| Gewijzigd: 6 augustus 2012, 17:43 uur, door Tatanka
Noodweer op Lowlands 2009
Het Lowlandsfestival neemt geen extra maatregelen tegen noodweer, hoewel de organisatie van Lowlands geschrokken is van de afgelopen zaterdag ingestorte festivaltent in Steenwijkerwold.Woordvoerder Bente Bollmann van organisator Mojo-concerts zegt dat Lowlands goed voorbereid is op eventueel noodweer. Het festival bij Biddinghuizen begint op 17 augustus.Wij nemen geen extra maatregelen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Steenwijkerwold. Aan al onze leveranciers worden altijd al strenge eisen gesteld', zegt Bollmann. 'Dan heb ik het natuurlijk over de tentenbouwers, maar ook over de decorbouwers en dat soort zaken.
Verankering van een festivaltent op Lowlands.
Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:25 uur, door Joyce.s
Iedere zomer gebeurt het, en toch worden we er steeds ook weer door verrast. Ook deze zomer zijn ze er, de zware buien met stortregens, hagel en wind die voor het gevoel vanuit het niets komen opzetten en veel overlast veroorzaken. Kortgeleden beleefde de Limburgse plaats Slenaken hachelijke momenten toen de Gulp buiten zijn oevers trad door een stortbui in België, zaterdagavond was het de beurt aan een popfestival in Steenwijkerwold en gisteravond veroorzaakte een supercell een windhoos met schade in Putten.
Een supercell passeert Rotterdam en omgeving op zondag 5 augustus en veroorzaakt daar flink wat overlast.
De atmosfeer was de afgelopen tijd tot veel in staat, ook gisteren en eergisteren. Als je de weerkaarten zo bekeek, zag je het er misschien niet meteen aan af, maar de lucht was steeds sterk onstabiel van opbouw en het waaide op wat grotere hoogte flink uit het zuidwesten. Aan het aardoppervlak viel het met de wind juist behoorlijk mee. Dat laatste facet, hoe onbelangrijk het ook leek, speelde uiteindelijk een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de buien die de aandacht trokken, zowel zaterdagavond als ook gisteren. Er vormden zich supercells.
Rond kwart over vijf ontstaat bij Amsterdam een tweede supercell.
Supercell
Een supercell is een zwaar type bui dat een eigen circulatie tot stand brengt. Het meteorologische verhaal erachter is best ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je een superzware bui krijgt die min of meer om zijn eigen as gaat draaien. Het rotatiepunt is vaak duidelijk terug te vinden aan de zuidoostpunt van de bui. Daar zie je een wolk die uit alle richtingen tegelijk lijkt te komen onder de wolkenbasis van de rest van de bui uitzakken. Sta je er dichtbij, dan zie je dat die wolk draait. Hij wordt de mesocycloon genoemd, of in het Engels ook de wallcloud.
Collega Casper Hootsen legt de bijbehorende mesocycloon, pal boven de stad, met zijn camera vast.
Om een supercell te krijgen heb je een atmosfeer nodig waarin de wind met de hoogte niet alleen snel sterker wordt (snelheidsschering), maar ook draait (richtingsschering). Bij voorbeeld van zuidoost aan de grond naar zuidwest hogerop. Een situatie waarin de wind snel krachtiger wordt met de hoogte komt in Nederland best vaak voor, maar de benodigde draaiing van de wind met de hoogte is veel zeldzamer. Het ontbreken van wind aan het aardoppervlak hielp hierbij de afgelopen dagen mee. De zich in de onstabiele lucht ontwikkelende buien konden nu aan hun voorzijde zelf de bij de vorming van supercells belangrijke richtingsschering veroorzaken.
Even na zessen komt de supercell van Rotterdam bij Putten aan. Putten bevindt zich precies bij de zuidoostpunt van de bui, de plek waar je de mesocycloon zou verwachten. Op het filmpje in dit verhaal is te zien hoe snel deze wolk draait.
Stijg- en daalstroom
In een buienwolk spelen twee luchtstromen een belangrijke rol. De stijgstroom, gevormd door warme lucht die vanuit het gebied voorafgaand aan de bui de wolk in wordt gezogen, en de daalstroom, aan de achterzijde van de bui op de plaats waar de neerslag valt. Die daalstroom kent iedereen wel. Dat is de koude lucht die in de vorm van windstoten vlak voor buien uitgaat.
Aan de mesocycloon is later een uitzakking te zien waaraan zich een kleine windhoos vormt. Die richt in een aantal straten in Putten forse schade aan. Foto: Theo van Dalen.
De stijgstroom is minder bekend. Daar voel je niet altijd wat van, omdat het voorafgaand aan de bui toch al behoorlijk waait. Heel zware buien zijn in staat het windpatroon om zich heen naar hun hand te zetten. De stijgstroom zorgt er dan voor dat de wind, voorafgaand aan de bui, een tijdje naar de bui toe gaat waaien. Soms worden mensen hierdoor op het verkeerde been gezet omdat ze denken dat de bui niet komt. Maar wat ze voelen is niet de wind die de trekrichting van de bui bepaalt, die zit op grotere hoogte, maar de verplaatsing van de lucht langs het aardoppervlak die door de naderende en de zich ontwikkelende bui wordt aangezogen.
De uitzakking met daaraan de hoos vanaf een ander standpunt. Foto: Brinky.
Omdat er de afgelopen dagen weinig wind was, slaagde vrijwel iedere bui erin om aan z’n voorzijde een wind naar zich toe op te wekken. Normaal niet iets om wakker van te liggen, maar nu wel. Omdat het op grote hoogte zo hard waaide uit het zuidwesten. Ineens was er ook sprake van richtingsschering en werd aan beide voorwaarden voor de vorming van supercells voldaan. Het was vanaf dat moment slechts wachten op tijdstip dat ze ook echt zouden verschijnen. Zaterdagavond en ook gisteren was het zover. Er trokken supercells over Nederland.
Terwijl wolk en hoos verder trekken, ontstaat in Putten een schadespoor. Foto: Brinky.
Overlast
Zowel de bui die zaterdagavond over het terrein van het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold trok als de bui die gisteren over West-Nederland naar de Flevopolders opstoomde had duidelijke trekken van een supercell. Niet alleen bogen ze op de radar mooi naar rechts af (een duidelijk kenmerk van een bui die een eigen circulatie heeft ontwikkeld) ook hielden ze zichzelf moeiteloos op sterkte (het waren indrukwekkend zware buien) en ze brachten in hun baan veel overlast teweeg, door de hagel, de windstoten en wateroverlast die erbij hoorden. Soms viel in tien minuten tijd een hoeveelheid van rond 30 millimeter.
In de baan van de windhoos in Putten waaien diverse bomen om of breken grote takken af. Foto: Luke Beens/112 Persgroep.
De supercell die gistermiddag over het westen naar het noordoosten trok, bracht vrijwel overal in zijn baan overlast teweeg. Sommige snelwegen in de buurt van Rotterdam kwamen korte tijd blank te staan en werden even afgesloten. Winkelcentra in bij voorbeeld Hilversum kwamen blank te staan en op diverse plaatsen leverden de windstoten waarmee de bui gepaard ging schade op. Terwijl deze supercell rond zes uur gistermiddag op de omgeving van Putten af ging, ontstond bij Amsterdam een tweede. De daarbij behorende roterende wolk trok dwars over de stad en werd gefotografeerd door collega Casper Hootsen. Even later viel deze weer uit elkaar.
Ook in diverse tuinen is het raak. Foto: Luke Beens/112 Persgroep.
Windhoos
De roterende wolk, horend bij de eerste supercell, trok over Putten en werd daarbij gefilmd. Duidelijk is te zien hoe snel de wolk draaide. Zo snel dat zich korte tijd een windhoos vormde die een schadespoor door het dorp trok. Bomen waaiden om, grote takken braken af en ongeveer 20 brandweermensen waren vervolgens de rest van de avond druk om de wegen weer begaanbaar te maken en de ergste schade op te ruimen. Ooggetuigen vertelden dat de passage van de hoos ongeveer 15 seconden duurde. Daarbij was duidelijk de wervelende luchtkolom te zien die bij de hoos hoorde. Binnen dat tijdsbestek werd de schade aangericht. Tot in de wijde omgeving van Putten was de roterende wolk waaraan de hoos zich korte tijd bevond te zien. Andere plaatsen ondervonden er behalve enkele windstoten echter nauwelijks overlast van.
De brandweer is de hele avond bezig om alle schade op te ruimen. Foto: William Harthoorn
Eenmaal voorbij Putten zakte deze supercell redelijk snel in en verdween van de radar. De Amsterdamse cel stak het IJsselmeer over en ging via de Noordoostpolder verder naar Friesland, Overijssel, Groningen en Drenthe. Ook daar waren bijzondere wolkenluchten te zien, goed passend in de bijzondere atmosferische omstandigheden die we de laatste dagen hadden
Later in Groningen hebben koeien het ook zwaar met de buien. Foto: Jannes Wiersema.
Later stabieler
De buien, die vandaag ook nog rijkelijk vielen in vooral het westen en het noorden van het land, verdwijnen de komende dagen meer en meer naar de achtergrond, het laatst in het noorden. Donderdag of vrijdag lijkt dan een periode met stabieler en uiteindelijk ook warmer weer te beginnen en komen we misschien toch weer een tijdje in zomerse sferen terecht.
Bronnen: Meteo Consult, 112Vallei.nl, 112Putten.nl
Het wisselvallige weer zit bouwer Volker Wessels Telecom erg dwars bij het afbouwen van de zendmast in Hoogersmilde. Woordvoerster Vany van der Ree durft daarom nu geen harde datum te noemen waarop de zendmast weer radio- en televisiesignalen kan doorgeven. Dat gebeurt pas als alles klaar is. "Het weer is deze zomer uitzonderlijk slecht. Dat levert een groot aantal onwerkbare dagen op", zegt Van der Ree. Ook maandag konden de antennebouwers door regen en onweer maar op halve kracht werken.
Bron: DVHN
De organisatie van het Dicky Woodstockfestival heeft vandaag een speciaal telefoonnummer geopend waar bezoekers terecht kunnen met vragen. De organisatie merkte dat de bezoekers, van het festival van afgelopen zaterdag, nog met vragen zitten over onder meer verloren en kapotte voorwerpen.
Als gevolg van extreem noodweer stortte zaterdagavond vlak voor een optreden van popband Rowwen Hèze de feesttent in. Van de 150 aanwezige bezoekers die op dat moment in de tent waren, raakten er totaal dertien zodanig gewond dat ze in het ziekenhuis belandden. Bezoekers kunnen met hun vragen terecht op het telefoonnummer 06-29110341.
Bron: rtvoost