Maar de soms flinke "vallende sterren" met tot wel een minuut lang nalichtende sporen maakten dit uitje wel compleet.
In de 2 uur een stuk of 10 van deze zware inslagen gezien en heel wat kleine. Vooral de grote waren echt heel mooi om te zien. Meeste zaten vrij hoog en gingen van oost naar west maar ook een paar in andere richtingen. Op het moment dat ik in mn auto zou stappen kwam er nog een hele grote over die de boel zelf oplichte. Kon zelfs het rookspoor zien.
Helaas maar 1 goed op de foto
Van de rest maar mooie startrail gemaak:
Vanavond wat later nog eens een poging doen.
De vallende sterren als gevolg van de meteorenzwerm Perseïden was door een heldere nacht goed te zien boven Overijssel. Na middernacht was de sterrenregen het beste te zien met tientallen vallende sterren per uur. Maar ook daarvoor was er af en toe al een vallende ster zichtbaar, zoals blijkt uit het filmpje dat Johann de Graaf maakte in de wijk Stadshagen in Zwolle. Hij gebruikte daarvoor een digitale fotocamera en versnelde de beelden in een montage voor een zogenoemde timelapse. De langzame strepen door de lucht zijn vliegtuigen, de snelle zijn de vallende sterren.
Bolworks
Bron: RTV Oost
gewoon proberen
f-getal opening in lens waar licht door valt
sluitertijd, is hoe lang de ccd licht ontvangt
asa-getal hoe gevoellig de ccd is voor licht
400 naar 800 asa is bij gelijke lichtomstandigheden een halvering van je sluitertijd (1 stop of ev genaamd), echter wordt je plaatje bij hogere sluitertijden ook minder scherp en krijgt verkleurde puntjes
Selecteer een niet al te ingezoomd beeld 50-80 mm max. des te meer kans je hebt dat er wat op de foto komt van een schooting star.
en gewoon foto's maken, niet wachten tot je er zelf een ziet want dan ben je te laat. | Gewijzigd: 12 augustus 2012, 14:12 uur, door Etten-Achterhoek
Scherpstellen kan ook tricky zijn, doe dit overdag nog even op een punt ver weg en kom er dan niet meer aan of zoek s nachts een heel helder punt. Bij kleinere zoom lenzen kan t s nachts best lastig zijn.
Info vallende ster foto van mij hierboven:
90 sec, 5.0, iso 1250 17mm, Canon 5dII
Startrail:
10 foto's gestackt: 180 sec, 4.0, iso 1600 17mm
5d kan je aardig opschroeven zonder al te veel ruis te krijgen, kijk even op internet waar de ideale iso waardes liggen voor de d800
Bij sluitertijd boven de 30 seconden worden de sterren sporen, maar pakt de camera meer licht.....
Plaatselijk enkele wolkenvelden. Met hier en daar ook opklaringen. Het blijft ook droog.
Dus toch wel veel kans nog om de vallende sterren te bewonderen.
In de nacht van zondag op maandag is de Perseïden-sterrenregen heel goed te zien. In het hele land is het vrijwel helder. Alleen in Zeeland en Brabant kan er wat bewolking overdrijven. Dat meldde zondag weerbureau Meteo Consult. In een uur kunnen vannacht wel honderden vallende sterren te zien zijn. De meteorenzwerm kruist dan de baan van de aarde.
Vallende sterren zijn geen echte sterren die naar beneden vallen, maar kleine steentjes die vanuit de ruimte de dampkring van de aarde binnendringen. De steentjes van de zwerm die de baan van de aarde nu kruist, zijn achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle.
Bron: AD | Gewijzigd: 4 mei 2017, 11:39 uur, door Joyce.s
Gepubliceerd op 12 aug 2012 door TheOfficialClown
Gepubliceerd op 12 aug 2012 door nolimetangere67
Gepubliceerd op 12 aug 2012 door gaborhajdufi
Time-lapse short clip of the Perseids Meteor Shower taken on 12-08-2012 in Belgium.