Forse regenbuien hebben vanochtend tot overlast geleid in Amsterdam. Er kwamen zo'n 500 meldingen binnen.
Het verkeer in de hoofdstad werd getroffen, omdat er regenwater in de Piet Heintunnel stond. De tunnel werd korte tijd afgesloten. Omdat ook de IJtunnel dicht was vanwege werkzaamheden, kon er slecht van noord naar zuid worden gereisd.
Bij NS-station Lelylaan dreigde een gevelplaat naar beneden te komen, die vol water was gelopen. De plaat kon weer vast worden gezet. Verder had de brandweer het druk met ondergelopen kelders en ander ongemak.
Ook elders in Noord-Holland was wateroverlast, net als in de Kop van Overijssel.
Een band met forse buien trekt langzaam van Noord-Holland richting Overijssel en Zuid-Drenthe.
Bron: NOS
Zware regenbuien hebben zaterdag voor de nodige problemen in Flevoland gezorgd. Zo liep op Urk een aantal straten onder water en hebben bedrijven en instellingen wateroverlast gemeld. De brandweer verleende assistentie bij een woongroep van zorginstelling Philadelphia aan het Schotbalk en bij bedrijven op het Fokdiep. Op sommige plekken stond een meter water. Volgens weerman van Omroep Flevoland Robert de Vries is in korte tijd zeker 50 millimeter water gevallen. De riolering van Urk kan een grote hoeveelheid water niet verwerken.
Ook kwamen er meldingen uit Almere. Daar zijn verschillende evenementen afgelast of naar binnen verplaatst. Zo is de akker voor de rooidag van biologische aardappels in Almere Pampus onbegaanbaar geworden en moest het programma van de Brandweerdag in de kazerne worden afgewerkt. Een tunnel in Muziekwijk stond korte tijd onder water. Twee automobilisten konden niet verder rijden omdat de motor was afgeslagen. De brandweer heeft de auto's op het droge getrokken.
Bron: Omroep Flevoland, Weerman Robert de Vries
| Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:40 uur, door Joyce.s
De brandweer in de regio Amsterdam-Amstelland heeft de handen vol aan meldingen van wateroverlast. De zware regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft al tot 500 meldingen geleid, zegt de brandweer.
Bij Station Lelylaan was een gevelplaat vol water gelopen, die daardoor naar beneden dreigde te vallen. In die buurt was ook een tunneltje ondergelopen. Verder klaagden veel mensen over ondergelopen kelders.
Tunnel afgesloten
De Piet Heintunnel is tijdelijk afgesloten geweest omdat er water op het wegdek lag. Dat zorgde voor problemen voor het verkeer omdat de IJtunnel door werkzaamheden al sinds begin juni afgesloten is.
Ook in Zandvoort was het noodweer:
Bron: RTL | Gewijzigd: 14 juli 2012, 15:06 uur, door Sanwa
Foto: archief EHF
Bij brandweer Amsterdam-Amstelland zijn in totaal bijna 600 meldingen binnengekomen van wateroverlast in Amsterdam, zo laat een woordvoerster aan BlikOpNieuws weten. De overlast betreft ondergelopen kelders, overlopende dakgoten, grondwater dat omhoog komt evenals putdeksels, riolering die overloopt en tunneltjes die onder water komen te staan. Om die reden is ook de Piet Heintunnel tijdelijk voor verkeer afgesloten geweest.
Bij station Lelylaan dreigde een gevelplaat naar beneden te komen omdat deze vol water was gelopen. De plaat kon weer worden vastgezet. Volgens de brandweer hebben zich ondanks de hevige regenval geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Inmiddels komen er geen meldingen van wateroverlast meer binnen en is de brandweer bezig alle reeds binnengekomen meldingen af te werken.
Bron: BoN
De brandweer is zaterdag druk in de weer geweest met meldingen van wateroverlast in Noord-Holland en Flevoland. Zware regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag leidde alleen al in de regio Amsterdam-Amstelland tot meer dan 500 meldingen.
Bij het Amsterdamse Station Lelylaan was een gevelplaat vol water gelopen, die daardoor naar beneden dreigde te vallen. In die buurt was ook een tunneltje ondergelopen. Verder klaagden veel mensen over ondergelopen kelders. De Piet Heintunnel is tijdelijk afgesloten geweest omdat er water op het wegdek lag.
Ook in Hoorn zorgden plensbuien voor behoorlijke overlast. De brandweer was vooral druk met het leegpompen van kelders en tunneltjes. In Flevoland kreeg de brandweer meldingen van wateroverlast uit verschillende plaatsen. In Urk waren straten ondergelopen. Bij Station Almere Muziekwijk kwam een tunnel blank te staan. Automobilisten die het er toch op hadden gewaagd kwamen in de tunnel stil te staan met een afgeslagen motor.
Persoonlijke ongelukken deden zich nergens voor.
Bron: RTL
De tweede kwalificatie voor de Grote prijs van Twente is zaterdag letterlijk in het water gevallen. De stortvloed aan wolkbreuken voorkwam dat de plaatsingsronde normaal kon worden afgewerkt. Tweederde van het deelnemersveld kwam aan de start, 21 combinaties hielden het voor gezien. Het showprogramma, dat na de rubriek om de Roelofs Prijs gepland stond op het hoofdterrein, werd afgelast. Na uitvoerig overleg tussen jury, organisatie en ruiters werd besloten dat zondag volgens planning de beste vijftig combinaties van de twee kwalificaties zullen starten in de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy. Gert-Jan Bruggink is de meest opvallende naam tussen de afvallers voor de Grote Prijs van Twente. De ruiter uit De Lutte had vrijdag een mindere dag en kwam zaterdag in verband met de overvloedige regenval op de terreinen van het Erve Maathuis niet in actie voor de tweede kwalificatie.
Bron: RTV Oost
Torhout is voor de derde keer in een maand tijd getroffen door wateroverlast. Door de aanhoudende regen viel er op enkele uren tijd 35 liter water per vierkante meter. De problemen bleven deze keer wel beperkt tot enkele ondergelopen straten. Naast ondergelopen tuintjes en kelders kreeg de brandweer vooral oproepen binnen voor ondergelopen straten. Onder meer de Zwevezelestraat, de Ruddervoordestraat, de Waterhoekweg en de Sint-Jozefstraat werden afgesloten voor het verkeer. Ook de R34 werd twee uur lang afgesloten. Daar gebeurde een ongeluk door watergladheid. De bestuurder van de auto bleef echter ongedeerd. Het is al de derde keer in enkele weken tijd dat de gemeente getroffen wordt door overlast. In juni zette een wolkbreuk de binnenstad blank, in een half uur tijd viel toen meer dan 50 liter water.
Bron: de Redactie
Hevige regen heeft straten en huizen opnieuw doen onderlopen in Torhout, in West-Vlaanderen. Het is al de derde keer in een maand tijd. De bewoners worden er moedeloos van. De gemeente belooft wel dat ze een bufferzone zal aanleggen om het water op te vangen. Maar de inwoners geloven dat eigenlijk niet.
Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 15 juli 2012, 19:33 uur, door Marga