Waarschijnlijk deze pluim die je bedoelt. Ik zou nog niet direct panikeren. Wetende dat een paar dagen geleden vanaf donderdag de ommeslag al ging komen.
Zometeen ff plaatsen. EC is aan het binnenkomen.
ik ben vanaf volgende week zaterdag weg naar de Tarn in Frankrijk en zelfs daar wordt het wisselvallig, zot wordt je ervan.
het is wel nog meer dan een week ver, hopelijk veranderd er nog iets
| Gewijzigd: 21 juli 2012, 09:03 uur, door orioner
| Gewijzigd: 21 juli 2012, 09:18 uur, door Bart Standaert
Helemaal mee eens. Nu genieten van wat we krijgen. Volgend weekend is nog ver weg en ook als er slechter weer wordt aangekondigd op die termijn kan het nog alle kanten op, net als wanneer op langer dan 5 dagen mooi weer wordt aangekondigd. We houden hoop!
Uit KNMI Beoordeling lange termijn (Uitgifte: 21/07/2012 09.14 uur)
'Modelbeoordeling en onzekerheden
De uitvoer is grootschalig gezien consistent tot en met ongeveer 25 juli. Daarna is er een aanzienlijk verschil met de uitvoer van vorige runs.
In tegenstelling tot de vorige uitvoer vormt zich nu in ongeveer 80% van de leden rond het midden van de week een uitloper van het hoog op de oceaan tot boven het Oostzeegebied. De stroming blijft daarmee oostelijk in plaats van noordwestelijk. Deze oplossing maakte in de vorige uitvoer maar ongeveer 10% uit van de EPS-leden.
Dit leidt er toe dat het tot minimaal donderdag warm tot zeer warm is, dinsdag tot en met vrijdag ligt de temperatuur op 850 hPa rond 15 graden.
De overgang naar koel weer vindt plaats wanneer het thermisch laag ten noorden of oosten van ons land is gekomen. Deze overgang vindt in een meerderheid van de oplossingen vrijdag of zaterdag plaats. De passage van het thermisch laag gaat met sterke onstabiliteit gepaard. Het verdere verloop verschilt ook duidelijk van de meerderheid in de vorige uitvoer.
Aan het einde van de volgende week en in het weekeinde van is er in alle leden een uitgesproken hoogtetrog waarvan de lengte-positie tussen circa 15 WL en 15 OL varieert. Tot aan het einde blijft deze hoogtetrog het dominante verschijnsel, in ongeveer 20% van de leden is sprake van hogedrukinvloed, voornamelijk uitlopers van het Azorenhoog, dat op een noord- of noordwestwaarts verschoven positie ligt. De rest laat uiteraard een (zeer) cyclonaal weerbeeld zien met grote neerslagkans. De dagelijkse neerslagkans loopt volgende week vrijdag-zaterdag op naar ongeveer 70%.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Meestal zonnig, warm tot zeer warm weer. Aan het einde van de week toenemende kans op onweersbuien.
Samenvatting EPS-periode:
Grote kans op een overgang naar vrij koel en wisselvallig weer. '
| Gewijzigd: 21 juli 2012, 11:22 uur, door Ben47
Helemaal mee eens. Nu genieten van wat we krijgen. Volgend weekend is nog ver weg en ook als er slechter weer wordt aangekondigd op die termijn kan het nog alle kanten op, net als wanneer op langer dan 5 dagen mooi weer wordt aangekondigd. We houden hoop!
Maar "genieten van wat we krijgen omdat het verder bar tegen valt" is niet hetzelfde als een "zomer" .
Het is steeds een paar dagen mooi temidden van herfstweer. Een zomer is toch echt af en toe een weekje kouder en natter temidden van mooi weer.
(niet letterlijk overgenomen)
Geldig van dinsdag 24 juli tot zondag 05 augustus
Tot en met donderdag verkeren we onder invloed van een hoogterug boven West-Europa.
Vrijdag trekt het thermisch laag boven Spanje in de zuidwestelijke hoogtestroming noordoostwaarts via onze omgeving naar Scandinavië.
In het weekeinde van 28 juli een omvangrijk laag boven Scandinavië en het Noordzeegebied.
Zaterdag passeert ons zaterdag van het westen uit het koufront. Dit laag trekt vervolgens met hoogtetrog langzaam noordoostwaarts. De hoogterug boven de Oceaan vlakt af en aan de noordoostflank hiervan trekken storingen zuidoostwaarts.
Op de langere termijn is er meestal een sterk cyclonaal beïnvloede stroming uit richtingen tussen zuidwest en noordwest.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Tot en met donderdag blijft de hoogterug met de gordel van hogedrukgebieden van de Oceaan naar het Oostzeegebied bepalend voor ons weer met tot minimaal donderdag warm tot zeer warm weer.
Zaterdag waarschijnlijk overgang naar koel weer wanneer het (thermisch) laag ten noorden of oosten van ons land is gekomen. De passage van het thermisch laag gaat met sterke onstabiliteit gepaard.
Aan het einde van de week en in het weekeinde van is er in alle Leden een uitgesproken hoogtetrog waarvan de lengte-positie tussen circa 15 WL en 15 OL varieert. Tot aan het einde blijft in ongeveer 60-70% van de Leden cyclonale invloed domineren.
In ongeveer 30-40% van de Leden is sprake van hogedrukinvloed, voornamelijk uitlopers van het Azorenhoog, dat op een noord- of noordwestwaarts verschoven positie ligt. De rest laat een (zeer) cyclonaal weerbeeld zien met grote neerslagkans. De dagelijkse neerslagkans ligt vanaf vrijdag-zaterdag op naar ongeveer 70% en loopt daarna wat terug.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Zonnig en warm tot zeer warm weer. Aan het einde van de week onweersbuien, zaterdag gevolgd door afkoeling.
Samenvatting EPS-periode:
60% kans op (vrij) koel en zeer wisselvallig weer. 40% kans overgang naar meestal droog, rustig weer met temperaturen rond normaal.'