Aan zee blijft het woensdagmiddag overwegend bewolkt. Elders zijn er zonnige perioden, maar vooral over de oostelijke helft van het land kunnen enkele regen- of onweersbuien ontstaan, mogelijk met hagel. Omdat de buien maar langzaam bewegen, kan er zeer plaatselijk veel neerslag vallen. Er waait een zwakke wind uit het westen tot noordwesten. De maxima bedragen 16 graden aan zee, 26 graden in het centrum van het land tot 29 graden in de Kempen. Woensdagnacht wordt het droog met eerst opklaringen, maar later komt er weer lage bewolking opzetten. Ook kan er mist ontstaan. De minima bedragen 10 tot 16 graden. Na het optrekken van het ochtendgrijs zijn er donderdag flinke perioden met zon. Vooral in het binnenland kan nog een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Er waait een matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 22 graden aan zee en 25 tot 28 graden elders. Van vrijdag tot en met dinsdag is het droog en overwegend zonnig. De maxima bedragen 20 tot 25 graden.
Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 3 februari 2017, 07:59 uur, door Joyce.s
Nu de bloembakken in het park Jan Cunen in Oss zijn teruggeplaatst, is de zomer toch echt begonnen. De temperaturen stijgen ook tot tropische waarden. Medewerkers van de gemeente waren vandaag druk bezig met het weghalen van de winterbakken met coniferen en het plaatsen van terrasbakken vol met kleurige geraniums. De bakken met coniferen komen in de herfst weer terug.
Bron: Brabants dagblad
In het hele land bestaat de kans dat het in de loop van woensdagmiddag flink gaat regenen en onweren. De buien gaan soms gepaard met hagel en zorgen lokaal waarschijnlijk voor wateroverlast, meldt weeronline.nl.
De buien ontstaan rond 15.00 uur in het oosten en zuidoosten en trekken zeer langzaam naar het westen van het land. "Er kan in korte tijd veel water naar beneden komen en soms ook hagel", waarschuwt een meteoroloog van weeronline.nl.
Het lijkt er volgens de weerkundige op dat de kustgebieden de dans grotendeels ontspringen. "Het gaat echt om het binnenland. Het kan zijn dat het daar op sommige plekken ook meevalt, maar het is toch wel iets om mensen voor te waarschuwen."
De buien houden naar verwachting tot in de loop van de avond aan. "Vannacht is het wel droog en ook morgen belooft een grotendeels droge en zomerse dag te worden met temperaturen die kunnen oplopen tot een graad of 25."
De temperatuur loopt woensdagmiddag op tot maximaal 29 graden in het binnenland en 22 graden aan de kust. "Het is niet ondenkbaar dat in het binnenland de tropische temperatuur van 30 graden wordt aangetikt, maar ik ga daar niet van uit."
Bron: Nieuws.nl
Het KNMI waarschuwt woensdagmiddag voor enkele zware onweersbuien in het midden en oosten van het land. Deze buien komen uit stapelwolken die in de loop van de middag vooral in het oosten van het land zijn ontstaan bij temperaturen tot rond de 30 graden. Hierdoor voelde het vooral in het oosten en het midden van het land erg broeierig aan. Omdat de buien, die een plaatselijk karakter hebben, zich maar langzaam verplaatsen van het oosten naar het westen kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen. De buien gaan soms gepaard met hagel. In het uiterste noorden en ook westen lijkt het vooralsnog droog te blijven. Er is over het algemeen weinig wind die uit het noordoosten waait. Aan zee kwamen de temperaturen niet hoger dan rond de 20 graden. In het binnenland liepen de temperaturen op van 27 tot net boven de 30 graden in Twente.
Bron: BoN
woensdag 23 tot en met dinsdag 29 mei 2012
Vandaag en morgen: Plaatselijk zware onweersbuien
De onweersbuien boven het oosten en midden verplaatsen zich langzaam westwaarts, in de avond neemt de activiteit geleidelijk af. De wind is matig, in het noorden is de wind noordoostelijk, in het zuiden westelijk. Komende nacht verloopt grotendeels helder en droog en de minimumtemperatuur ligt tussen de 14 en 19 graden. Met name in gebieden waar veel neerslag gevallen is kan zich mist vormen. In het zuiden van het land is de wind zwak uit uiteenlopende richtingen, elders staat er een zwakke tot matige oost tot noordoostenwind. Morgen overdag is het droog en zijn er flinke zonnige perioden, wellicht dat in de middag in het zuiden van het land nog een enkele lokale bui tot ontwikkeling komt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22 graden in Waddengebied tot 28 graden in het midden en zuiden van het land. De wind is oost tot noordoost en is overwegend matig van kracht.
Bron: KNMI
Het is zomers warm in Brabant, maar er ontwikkelen zich nu enkele pittige regen- en onweersbuien. MeteoConsult waarschuwt voor onweer met hagel en windstoten. In delen van Brabant is er al stormschade.
Er zijn schademeldingen uit onder andere Mill, Sint Hubert, Ledeacker en Boxtel. Hier en daar liggen omgewaaide bomen op de weg.
In Brabant heeft KNMI een code geel afgegeven. In het noordoosten van de provincie wordt de meeste overlast verwacht. Daar hagelde en onweerde het al rond halfzeven. Omdat de buien langzaam bewegen, kan er in korte tijd veel regen vallen. Dit levert mogelijk overlast op. Naar verwachting hangen de meeste donkere wolken rond acht uur boven Brabant.
Warme dagen
De buien verdrijven het zomerse weer niet. De komende dagen blijft het warm, met temperaturen tussen de 25 en 29 graden.
Bron: OmroepBrabant | Gewijzigd: 3 februari 2017, 07:59 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer in Gelderland en Overijssel ingetrokken. Voor de twee provincies geldt sinds iets over 20.00 uur niet meer code oranje, maar code geel.
Ook in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg is code geel van kracht, waarmee het KNMI een gewone weerswaarschuwing uitgeeft. Tot ongeveer 22.00 uur is in de provincies waarvoor code geel geldt kans op enkele zware onweersbuien met hagel en zware windstoten. In de rest van Nederland zijn er geen zware onweersbuien.
Gelderland, Overijssel en Utrecht kregen woensdag tegen het begin van de avond te maken met heftige buien. Plaatselijk viel in korte tijd twintig tot 25 millimeter neerslag, waar soms flinke hagelstenen tussenzaten.
Bron: Nieuws
Onweersdagen: 0
Noodweer zorgde vanavond op diverse plaatsen in het oosten van Nederland en in delen van Brabant voor grote wateroverlast. In de omgeving van Ede viel in korte tijd 40 millimeter water. In het centrum van Groesbeek, bij Nijmegen, liepen winkels onder water. De brandweer waarschuwt daar voor gaten in de weg door weggespoelde putdeksels. Bij Lunteren en in Doetinchem stonden wegen blank.
De brandweer in het Brabantse Deurne noteerde binnen korte tijd 50 incidenten, die allemaal te maken hadden met wateroverlast. Ook Eindhoven werd getroffen door het slechte weer.
In Ede stortte het dak van een bedrijfshal aan de Frankeneng in door de regen. Ook liepen parkeergarages en kelders van appartementengebouwen onder water.
Op de Veluwe en in Overijssel waaiden veel bomen om en werden takken afgerukt. Tal van avondvierdaagsen werden op het laatste moment afgelast. Dat gebeurde onder meer in Doetinchem, Zevenaar, Gendt, Ede, Gaanderen en Geldermalsen. Afgelopen zondag trok ook al noodweer over Gelderland en Overijssel. Dat veroorzaakte bij Nunspeet de meeste schade.
Bron: AD | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:00 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het KNMI waarschuwde begin van de avond voor extreem weer in de provincies Gelderland en Overijssel: dat betekende zware onweersbuien. Vooral in de Achterhoek en in Twente kwamen zware onweersbuien met hagel voor. In de rest van Nederland kunnen ook stevige onweersbuien komen. Doordat er in korte tijd veel neerslag kan vallen, is de kans op wateroverlast groot.
Hier zie je de hagelstenen in Dinxperlo:
En zo hagelde het rond 17.45 uur in Doetinchem:
In Ede bezweek het dak van een bedrijf onder het water. Iedereen wist op tijd naar buiten te komen. In de buurt van Ede zijn straten ondergelopen en sommige putdeksels omhoog gekomen. Op sommige plekken vielen hagelstenen van 3 centimeter.
De regen in Ede:
Eerste zomerdag
Vandaag was overigens de eerste zomerdag van het jaar. Het kwik kwam in de Bilt boven de 25 graden.
Bron: NOS
Onweersdagen: 0
Aan het slot van de derde etappe bij de Gestelse Wandelavondvierdaagse zorgde een hevige onweersbui dinsdagavond voor enig ongemak bij de wandelaars. Het gros van de 880 deelnemers had toen de eindstreep al bereikt. Sommigen kozen een alternatieve route, anderen braken de tocht af. Vooraf had de organisatie al gewezen op het verwachte noodweer. Geadviseerd was de tocht dan te beëindigen en naar huis te gaan. Enkele kletsnatte scholieren beleefden de etappe als een avontuur. Vandaag is de laatste wandelavond. De deelnemers krijgen bij aankomst een medaille.
Bron: BrabantsDagblad | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:00 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Wateroverlast Deurne
Koperwiekplein Mill
Achtse Barrier in Eindhoven onder water
Centimeters water in Lijsterstraat Mill
Wateroverlast Deurneseweg Helmond
Bron: OmroepBrabant | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:01 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het KNMI waarschuwde woensdag al de hele dag voor mogelijke buien, die gepaard zouden gaan met hagel en onweer. Iets na 18:00 uur kwam deze voorspelling uit, met alle gevolgen van dien. Doordat in het heuveldorp ook winkels blank stonden wordt verwacht dat de geleden schade enorm is.
Hinder voor het verkeer wat via Lagewald moet rijden vanwege afsluiting Wylerbaan.
In diverse wijken kwamen ook de putdeksels los. De brandweer moest op diverse plaatsen aanwezig zijn om de problemen te verhelpen. De burgemeester van Groesbeek, Harry Keereweer, maakte rond 20:00 uur op Twitter melding van het feit dat het water alweer iets gezakt is, maar dat de brandweer en schoonmaakbedrijven nog volop aan het werk zijn.
Lagewald, ‘s avonds rond 20:30 uur.
De Wylerbaan werd rond 20:15 uur afgesloten. De website 112Groesbeek.nl meldt dat dit waarschijnlijk vanwege aquaplanning is. Op het Lagewald en op andere plaatsen in Groesbeek hadden de weilanden ook last van de buiige regen. Het verkeer wat via Lagewald om moet rijden door de afsluiting van de Wylerbaan moet rekening houden met hinder vanwege de grote plassen water op de weg.
Ook de weilanden hebben last van het noodweer van woensdag
De Mallemolen en Omroep Groesbeek zijn ook getroffen door het noodweer. De vloeren stonden blank en op de foto’s (zie hieronder) is te zien dat er hard gewerkt is om de boel op orde te krijgen. Er moest immers “gewoon” gewerkt worden.
Bron:DeGroesbeek | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:01 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het KNMI waarschuwt woensdagavond het noordwesten voor buien met onweer, hagel en windstoten. Voor Noord- en Zuid-Holland geldt sinds 22.00 uur code geel.
In Gelderland en Overijssel, waar woensdag aan het begin van de avond nog met een code oranje werd gewaarschuwd voor extreem weer, is niets meer aan de hand. Voor deze twee provincies gold sinds 20.00 uur nog twee uur lang code geel, maar ook dat is inmiddels voorbij.
Ook voor Noord-Brabant en Limburg geldt geen code geel meer. In Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Utrecht kunnen nog wel buien met onweer, hagel en windstoten voorkomen, waarschuwt het KNMI.
Vooral het oosten en het midden van het land hebben het woensdag volgens een woordvoerder van weeronline.nl zwaar te verduren gehad. "Op veel plaatsen viel twintig tot dertig millimeter neerslag in korte tijd."
In Gelderland viel soms zelfs meer dan vijftig millimeter neerslag, meldt een woordvoerder van weeronline.nl. "Dat is bijna net zo veel als normaal in een volledige meimaand", aldus de zegsman. Ook werden hagelstenen met een doorsnee van drie centimeter waargenomen en was in het binnenland sprake van zware windstoten tot negentig kilometer per uur.
Omstreeks 22.30 uur trokken volgens weeronline.nl nog flinke buien naar het westen en het noorden. "Maar de verwachting is dat het komende uur de zwaarste activiteit afneemt en dan het geleidelijk droog wordt."
Donderdag is de kans op buien klein, meldt de woordvoerder. "Alleen langs de Belgische grens is een buitje nog niet helemaal uit te sluiten." De zon domineert echter het weerbeeld volledig. Aan zee wordt het circa 22 graden, in het binnenland 25 tot 28 graden.
Bron: Nieuws
Onweersdagen: 0