Beste Pannelat,
Het is me al een paar keer opgevallen dat je manier van berichten schrijven irritaties opwekken.
Weet niet hoe het komt maar je berichten lijken niet onderbouwd en verder ik weet niet wat het is.
Misschien kun je hier op letten?
Edit Sanwa: Citaat ingekort
| Gewijzigd: 23 mei 2012, 11:47 uur, door Sanwa
dagen,waarvan...zwaar onweer op 0 dagen,onweer met hagel 4 dagen,onweer met windstoten 1 dagen.NOODWEER 0 DAGEN,alleen het weerlicht gezien verweg 3 dagen, alleen de donder gehoord 5 dagen van het onweer rondom nijmegen,onweer met veel regen 25 mm en meer 2 dagen
das jammer
veel plezier, rest van Nederland
| Gewijzigd: 23 mei 2012, 11:28 uur, door Pgs3000
Hier in Heerlen ook nog hardstikke bewolkt, maar de zon begint er langzaam doorheen te prikken. Mag nu ook wel langzaamaan, tis op dit moment nog geen 19 graden!
ook de hele nacht pokke warm +/- 19 graden
zelfs mijn anders jonge hypere (goldenretriever) hond liep nu als een ouwe sul achter me aan te sjokken
hm, dan zit je net op de grens, want een stukje naar het noorden (horst) is het hardstikke zonnig, geen wolkje meer te zien!
Wel erg warm dus ik hoop toch stiekem dat het allemaal even doorzet hierheen...
We zullen zien!
Dat zijn Aerosols in combi met wat vocht hoger in de lucht en smog omdat er bijna geen beweging in de Atmosfeer zit.
Beste onweer 2012 : Op Dominicaanse Republiek 16 op 17 Juni! Zal nooit in Nederland overtroffen worden.
Beste Pannelat,
Het is me al een paar keer opgevallen dat je manier van berichten schrijven irritaties opwekken.
Weet niet hoe het komt maar je berichten lijken niet onderbouwd en verder ik weet niet wat het is.
Misschien kun je hier op letten?
Ik heb wel een idee waardoor het nog meer kan komen, naast dat het niet echt onderbouwd is is het naar mijn idee ook een beetje overdreven, maar waar ik mijzelf het ergste aan stoorde was dat om de 2/3berichtjes er weer een berichtje van hem kwam.
Waar vorig jaar er al veel gespam/gechat was op het forum(overigens niet extreem vervelend) is dat naar mijn idee nu nog meer, kan natuurlijk ook komen omdat Jan weg is zodat er minder gevraagd wordt aan hem specifiek, ik heb dus ook het idee dat er veel meer mensen zijn op het forum die veel zeggen maar eigenlijk niet al teveel weten over het weer. Het niveau is naar mijn idee een beetje gedaald, en dat is natuurlijk jammer aangezien veel mensen hier komen om te leren over het weer. Gelukkig zijn er nog wel leden die veel verstand hebben van het weer en dit willen delen, maar er is niet meer een persoon waar iedereen alles aan vraagt en die bijna overal antwoord op geeft, het is wat rommeliger nu.
Edit Marga:
Het moderatieteam probeert alles in goede banen te leiden en te corrigeren waar nodig. Personen, die hinderlijk voor anderen aanwezig zijn worden hierop aangesproken. Doordat er niet meer aan één persoon de vragen worden gesteld, krijgen nu meer mensen de kans - met verschillende niveaus van kennis - de gelegenheid om iets te zeggen. Hiervoor is ook de discussie bedoeld. Ik kan mij goed voorstellen, dat dit een beetje rommelig overkomt. We doen ons best om het allemaal zo duidelijk mogelijk te houden. Uiteraard hebben we onze weerman BartS, die voor jullie vragen klaar staat.
| Gewijzigd: 23 mei 2012, 12:11 uur, door Marga
Beste onweer 2012 : Op Dominicaanse Republiek 16 op 17 Juni! Zal nooit in Nederland overtroffen worden.
www.hoelaatkrijgikonweer.tk
Mooie site, en klopt tot dusverre precies. Bij mij in de straat begint het om 20:31 uur.
Een aanrader!
ja haha srry moest gewoon mensen lopen altijd te klagen enzo dus vandaar die link maar effies vond het wel een geweldig moment voor een schepje humor
Is dit de kans op onweer, ? Regen ? Offf.... ??
Graag kleine/brede uitleg
Uitleg: http://www.onweer-online.nl/forum/topic/27150/cin/#message266704
Gelieven geen afbeeldingen te quoten. Dit om het topic overzichtelijk te houden. Dank je
Het is moeilijk om het zo compleet, eenvoudig en correct mogelijjk uit te leggen, maar ik zal het proberen.
CIN staat voor Convective INhibition, convectieve remming.
Als een luchtpakketje vanaf de grond stijgt koelt deze adiabatisch af. Adiabatisch' betekent 'zonder warmteuitwisseling met de omgeving' (de omringende lucht dus), want lucht is een slechte warmtegeleider. Het luchtpakektje koelt af omdat hoog in de atmosfeer de luchtdruk lager is dan op het aardoppervlak, waardoor het volume van het luchtpakketje groter wordt. Als gevolg van de toename van het volume van het luchtpakketje wordt de inwendige energie van het luchtpakketje over een groter volume verspreidt, waardoor de temperatuur afneemt.
Het condenseren van waterdamp levert energie (warmte) op. Dit wordt ook wel latente warmte (latent heat) genoemd. Als het luchtpakketje stijgt en de luchtdruk lager wordt, kan de lucht minder water bevatten. Op den duur is de luchtdruk zo laag geworden dat de lucht verzadigd is met waterdamp. Vanaf dit moment komt er waterdamp vrij als de lucht nog verder stijgt.
Totdat het luchtpakketje verzadigd is met waterdamp, koelt deze droogadiabatisch af. Er komt immers nog geen condensatiewarmte vrij. Nadat het luchtpakketje verzadigd is met waterdamp, komt er wél condensatiewarmte vrij. Aangezien de lucht adiabatisch (dus zonder warmteuitwisseling met de omringende lucht) stijgt, wordt al de energie die bij het condenseren vrijkomt voor het luchtpakketje zelf gebruikt. Hierdoor kan het luchtpakketje warmer blijven dan de omgeving. En aangezien warme lucht een kleinere luchtdichtheid heeft dan koude lucht (warme lucht is lichter dan koude lucht), heeft het luchtpakketje in dat geval een positief drijfvermogen (positive buoyancy, een 'buoy' is een 'boei' in het Engels), waardoor deze stijgt.
Maar waar komt de CIN vandaan? Aangezien het luchtpakketje in het begin droogadiabatisch stijgt, komt er nog geen condensatiewarmte vrij. Vaak koelt het luchtpakketje daardoor sterker af dan de omgeving (aangezien er geen warmteuitwisseling met de omgeving plaatsvindt kan het luchtpakketje naast warmer dus ook kouder dan de omringende lucht worden). Het luchtpakketje is dan zwaarder (kouder) dan de omringende lucht en heeft dus een negatief drijfvermogen en zal dus weer zinken. Het stijgende luchtpakketje wordt dus tegengewerkt, geremd. De CIN is dus de totale hoeveelheid energie die een luchtpakketje tegenwerkt om bij het level of free convection (LFC) te komen. Bij het LFC is het luchtpakketje dus even zwaar als de omgeving. Na dit punt is het luchtpakketje lichter dan de omgeving en zal dus vrij kunnen stijgen.
Het punt in de atmosfeer waar het stijgende luchtpakketje op den duur opnieuw (naast het LFC) even zwaar is als de omgeving noem je het equilibrium level (EL). Het aambeeld van een onweersbui bevindt zich ongeveer op deze hoogte. Boven het EL is het luchtpakketje zwaarder dan de omringende lucht, maar dit is geen CIN want het heeft geen preventieve werking op convectie.
pfoe... hele lap tekst. als je iets niet begrijpt vraag het dan maar | Gewijzigd: 23 mei 2012, 11:48 uur, door Robert96
Deze buien zijn op de plaats van de verwachte convergentielijn.
Hopen dat er nog wat buitjes noorderlijker van de lijn ontstaan.
Tophoogtes al 8km.
| Gewijzigd: 23 mei 2012, 11:53 uur, door michaelvr
Onweer dagen: 20 juni
Arcus/rolwolkdagen: 12 April - 8 Mei
Hagel dagen: 12 April
Funnel clouds/windhoosdagen: 0
www.hoelaatkrijgikonweer.tk Hehe, ze overdrijijijijven wel met hun schrijijijijijfwijijijijze:
Citaat van hoe laat krijg ik onwerr? JIJ KRIJGT GEEEEEEEN ONWEER!!!!!Dat slaat dus op mijn plekje Nederland....
Nou ja voor de fotografie ben ik daar niet rouwig om, de ideale bui is er eentje die langzaam aan mij voorbij trekt ( wel in een goede hoek zonder obstakels natuurijk) op een kilometer of 6-10 en geen regen tussen mij en de bui zodat ik rustig foto's kan maken zonder me zorgen te hoeven maken over bliksemflitsen die mijn statief doen verdampen. Helaas komt dat heel weinig voor.
De eerste bedoel je neem ik aan
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography