Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA.

28 Nov 2024 21:40:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:40:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Colquitt, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:00:33
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 mei 2012, 10:41 uur | Bericht #349357
Tikkende tijdbom onder Sumatra

Het eiland Sumatra wordt regelmatig door natuurrampen geteisterd. Nu moet het lijstje wederom worden aangevuld met een tikkende tijdbom: enorme vulkanische uitbarstingen. Ondanks het feit, dat de bewoners goed op de hoogte zijn van de keten van vulkanan, die aan de westelijke kustlijn liggen, heeft nieuw onderzoek aangetoond, dat sommige van deze vulkanen met veel meer kracht kunnen uitbarsten dan aanvankelijk gedacht werd. "Onze onderzoek heeft de eerste aanwijzingen gevonden, dat de regio een meer explosievere geschiedenis heeft dan er wordt aangenomen," zegt Morgan Salisbury, hoofdauteur van het recentelijk geplubliceerde onderzoek in het journal of volcanology en verbonden aan de universiteit van Oregan (OSU). "Sumatra heeft een aantal actieve en potentieel explosieve vulkanen. Vele van deze vertonen activiteit. De meeste uitbarstingen zijn tot nu toe relatief klein geweest. Hierdoor is er maar weinig aandacht gegeven aan de kans op een catastrofale uitbarsting. 



In 2007 heeft OSU professor Chris Goldfinger een expeditie geleid naar Sumatra om bewijzen te zoeken van aardbevingen, die het gebied in het verleden hebben getroffen. Tijdens het veldwerk kwam het OSU team en hun Indonesische collegae kwamen duidelijke bewijzen tegen van vulkanisch as en zijn toen gestart met een parallel lopend onderzoek naar de vulkanische geschiedenis in de regio. De onderzoekers legden bewijzen bloot van zes grote vulkanische uitbarstingen in de afgelopen 35.000 jaar. Deze overtreffen allemaal de explosieve intensiteit van de dodelijke uitbarsting van mt St. Helen in 1980. Sommige uitbarstingen spuwden het as 300km ver. Sumatra heeft meer dan 30 actieve vulkanen. Ondanks dat de vulkanen bij tijd en wijlen as en gas uitspugen, zijn de bewoners zich niet van het dodelijk gevaar van de vulkanen bewust. In 2004 werd het eiland getroffen door een aardbeving en een tsunami. Hierbij kwamen meer dan 200.000 mensen in verschillende delen van de wereld om het leen. Voor 2004 was het overgrote deel van de mondiale populatie zich niet bewust van het gevaar van een grote aardbeving. Aardbevingen vinden vaker plaats dan de enorm grote uitbarstingen van vulkanen. Hopelijk werken de resultaten van dit onderzoek mee aan de bewustwording van de tikkende tijdbom onder Sumatra. 

© onweer-online
Bron: LS
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.882 topics, welke bij elkaar 448.481 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 841 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 841, lezen 10 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 6".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden