Zeeland, Noord Brabant, Limburg --> Geldig: zondag 20 mei 2012 vanaf ca 06 uur gedurende ca 15 uur
Zuid Holland, Noord Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht, Gelderland --> Geldig: zondag 20 mei 2012 vanaf ca 12 uur gedurende ca 9 uur | Gewijzigd: 19 mei 2012, 11:13 uur, door Marga
Zo te zien op de radar zit de neerslag toch wel redelijk westelijk, als dit niet afwijkt de komende tijd krijgt gewoon heel het land met dit buiengebied te maken, nu is alleen de vraag in hoeverre dit activeerd en het vervolgens uithoud!
...als dat gebiedje in die richting voortgaat zit ik voor neerslag wel op de juiste plaats
*Edit Debbieke: witregels weg gehaald en quote ingekort.*
Woon je in Engeland dan? Als dat gebiedje in die richting doorgaat krijgt Nederland er namelijk überhaupt niet mee te maken. Gelukkig gebeurt dat niet, want de hoogtestroming in dat gebied van Frankrijk is nog N, terwijl het gebiedje later in een meer NO stroming terecht komt.
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
zaterdag 19 mei 2012
Aan de voorzijde van een hoogtetrog west van EUR (met afsplitsing van een cut-off low richting Spanje) wordt een tong van onstabiele lucht over de Benelux gestuurd. Deze TE850 tong komt vandaag ZA over het zuiden van BE te liggen met potentiële buientoppen tot 10 km. Orografische triggering zal in deze regio waarschijnlijk mede enkele onweersbuien uitlokken. Door de geringe shear en niet dramatische onstabiliteit (CAPE <1000) verwacht ik weinig problemen. Morgen ZO komt de tong over een groot deel van de Benelux te liggen met dan overal kans op onweersbuien. In een brede westelijke strook lijkt me de kans kleiner te zijn tgv de aanlandige wind. Ook ZO weinig problemen ((geen organisatie noch dynamisch actieve buien) maar lokaal wel kans op intens onweer gezien de toppen >10km.
Bron: Karim Hamid, http://severeweatheroutlook.blogspot.com/ | Gewijzigd: 19 mei 2012, 11:55 uur, door Bart Standaert
Als het goed is niet, volgens mij gaan ze gewoon in de België of Nederland onstaan. Nieuwe kaarten van GFS weer hoogste waardes voor onze oosterburen.
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
22 juli 2009
10 t/m 14 juli 2010
19 juni 2013, 27 juli 2013, 19 augustus 2013
Onweersdagen met rukwinden: 4 ---- Matig onweer: 1
Onweersdagen in totaal 2015: 9 ---- Zwaar onweer: 1
Opvallend is dat bij alle variabelen en waarden op deze site vrijwel nooit een plotselinge daling van de luchtdruk wordt genoemd, terwijl het beroemde donderglas toch op dat principe gebaseerd was.
Misschien gaat er ook wel niets boven het ouderwetse 'overvallen worden door het onweer'.
Uit eigen waarneming weet ik dat als het niet te koud is en er hevige buien vallen, deze met enige regelmaat gepaard gaan met onweer.
Vandaar dat ik mij qua verwachting meestal maar richt naar het neerslagfilmpje van meteomedia,
http://www.noodweercentrale.nl/nl/weer/weer-voor-professionals/wolken-en-neerslag/nederland.html
Dat ook het KNMI er geen raad mee weet blijkt wel uit de verwachting voor morgen, waarin het KNMI meldt dat morgen bij de buien onweer ZEKER MOGELIJK is. Eigenlijk is het schandalig dat een gerenommeerd Koninklijk instituut het klootjesvolk afscheept met zo'n nietszeggende oninterpreteerbare terminologie.
Het wordt de hoogste tijd dat zich donkere wolken samen pakken boven de Bilt en omgeving.....