Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA.

28 Nov 2024 21:40:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:40:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Colquitt, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:00:33
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 mei 2012, 09:22 uur | Bericht #347165
Masaya vulkaan rommelt


Beeld van MODIS hitte sensor

De Masaya vulkaan in Nicaragua is een nieuwe eruptieve fase ingegaan. Het laatste rapport van het Instituto Nicaragüense de Estudios Territoriales (INETER) meldt, dat er 24 kleine as- en stoom erupties hebben plaatsgevonden op 30 april en 1 mei. Bij negen van deze explosies kwamen er aswolken vrij, die tot 500 meter boven de rand van de Santiago krater stegen. De vulkanische activiteit volgt op een verhoogde SO2 emissie en seismische activiteit aan het einde van april. Vanuit een scheur in de hoofdkrater ontsnapt er gas waarbij een geluid te horen is, wat lijkt op dat van een straaljager. Het rommelen van de vulkaan is in de omgeving hoorbaar. De activiteit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onderzoekers. Echter is er (nog) geen noodtoestand afgeroepen en blijvt het Masaya Volcano National Park gewoon open. 



De Masaya vulkaan
De Masaya is een schildvulkaan nabij de stad Masaya in Nicaragua, ca. 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Managua in het departement Masaya. De Masaya is de meest oostelijk gelegen vulkaan van een serie actieve vulkanen die samen de 11 kilometer brede Masaya-caldera vormen. De vulkaan is één van de meest actieve vulkanen van het land. In tegenstelling tot de anderen vulkanen in deze subductie zone, is er tijdens de uitbarstingen in het verleden alleen maar vloeibaar basaltisch lava vrijgekomen.  In de tijd van de Spaanse veroveraars bevatte de vulkaan een lava meer. Er zijn gegevens bekend, dat men in die tijd geprobeerd heeft om het "vloeibare goud" te pakken te krijgen. In 1989 en opnieuw in 1993 ontstond er een nieuw lava meer op de bodem van de krater, die ook beide keren snel verdween. In de periode van 1997 tot 2000 waren er net als nu een reeks kleine explosies waarneembaar. Op 23 april 2001 vond één van de grootste explosie plaats. Verschillende bezoekers van het park werden verrast. Twee mensen raakten gewond dor rondvliegende stenen. De explosie duurde 2 minuten en er werd een nieuw ventilatiegat met een diameter van 10 meter gevormd op de bodem van de krater. Stenen tot 60cm in doorsnede werden zeker 500m ver de krater uitgeslingerd. Op de parkeerplaats raakten verschillende auto's beschadigd. Ook moesten er verschillende kleine bosbrandjes geblust worden. Een uur voor de uitbarsting hadden vulkanologen de krater geobserveerd en hadden geen bijzonderheden geconstateerd. De laatste kleine erupties vonden plaats in 2008. Hierbij werden aswolken uitgestoten, die tot 6km hoogte kwamen. 

© onweer-online
Bron: VD, Wikipedia
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.882 topics, welke bij elkaar 448.481 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 423 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 423, lezen 6 mensen het topic "Onweerskansen 29, 30 en 31 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden